Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#701 Re: Sarajevska zicara?

Post by liaar »

Nu đesu se izverali šejtani jedni
NeenaSa

#702 Re: Sarajevska zicara?

Post by NeenaSa »

Sve za sholde. Nadam(o) se da nije s brda s dola.
Krajni rok.
I ubrat' ce lovorike borac protiv antifazima. :izet:
JanuaryJones

#703 Re: Sarajevska zicara?

Post by JanuaryJones »

A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
Thorgerson

#704 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

JanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
Najavili su izgradnju garaze, preko puta Vijecnice.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... -vijecnice

E sad sta je s tim ne znam. Nesto su se usutili. Bice opet namjestanje tendera za nekog njihovog podobnog, kreditori ce odustati i onda opet sve ponovo. Mislim da se ta garaza morala raditi uporedo sa zicarom.

Fkt ce biti krkljanac.
NeenaSa

#705 Re: Sarajevska zicara?

Post by NeenaSa »

Upavo.
I u nedogled.
shake69

#706 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

NeenaSa wrote:Sve za sholde. Nadam(o) se da nije s brda s dola.
Krajni rok.
I ubrat' ce lovorike borac protiv antifazima. :izet:
Neka ce ubrati! Koliko nas je vjerovalo da ce ikada zicara biti obnovljena? Vrlo malo. Zato neka se zove i "Skakavka", "Skakina", bilo kako samo neka se otvori!
Kad se sjetim malog kiseljackog jezuita Komsica i njegove suplje price... :|
NeenaSa

#707 Re: Sarajevska zicara?

Post by NeenaSa »

Aferim! :izet:
'bem ti zhivot. :-?
thekupus

#708 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

"Sama montaža užeta predstavlja finale montaže mehaničkih dijelova. Iza toga će se već montirati prvih par gondola koje će služiti testne gondole. Tako da, već krajem ove sedmice bismo trebali imati na trasi žičare neke gondole koje će ići uzbrdo i nizbrdo, u smislu prvih testiranja kompletne instalacije. Svaka od ovih gondola će pri finalnom testiranju biti opterećena težinom od 880 kg i tek nakon tih testiranja će moći bilo koje lice da se vozi gondolom", ističe Adnan Selmanović, mašinski inžinjer na izgradnji Trebevićke žičare.
:kiss: :kiss:
nagibSA

#709 Re: Sarajevska zicara?

Post by nagibSA »

Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja. :thumbup:
thekupus

#710 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

nagibSA wrote:Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja. :thumbup:
Prva 2 mjeseca najmanje ce biti guzve stalno!

KAd razmislim, onda krece ramazan i ljeto, do septembra ce biti guzve sto posto!
problemnatravunu

#711 Re: Sarajevska zicara?

Post by problemnatravunu »

Thorgerson wrote:
JanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
Najavili su izgradnju garaze, preko puta Vijecnice.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... -vijecnice

E sad sta je s tim ne znam. Nesto su se usutili. Bice opet namjestanje tendera za nekog njihovog podobnog, kreditori ce odustati i onda opet sve ponovo. Mislim da se ta garaza morala raditi uporedo sa zicarom.

Fkt ce biti krkljanac.
I ta garaza se najavljuje sigurno 10 godina zadnjih, tako da ja mislim da od toga nista u skorije vrijeme, mafija se ocito tu ne uspijeva rastaliti, a naci vlastima uvijek pozeljna predizborna ubleha itd bla bla bla bla
Thorgerson

#712 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

thekupus wrote:

KAd razmislim, onda krece ramazan i ljeto, do septembra ce biti guzve sto posto!
Za vikend ni ne pomisljajte ici. Barem ja tako mislim. Ko ne voli guzvu.

Isto tako i poslijepodne, vjerovatno ce biti nevjerovatne guzve.

Ja cu uzet koji dan odmora i onda lagano, po danu, ranije ujutro...nema sanse da moze biti guzva tipa utorak, srijeda oko 10-11h ujutro. A ovo subota, nedjelja, 5-6 poslijepodne necu ni pokusavati. :D
Logovan

#713 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

thekupus wrote:

I treba da bude gužva. :D :thumbup: :thumbup:
shake69

#714 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati! :shock:
Image
Thorgerson

#715 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

shake69 wrote:Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati! :shock:
Znaci ovaj sad "plete" ova uzad?! Ne kontam bas, kako to fercera, ne izgledaju mi sad lagane bas ove sajle.
shake69

#716 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Thorgerson wrote:
shake69 wrote:Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati! :shock:
Znaci ovaj sad "plete" ova uzad?! Ne kontam bas, kako to fercera, ne izgledaju mi sad lagane bas ove sajle.
Da. On zapravo uplice onu tanku uzad sto vise ispod njega. Ima na jednoj fotki izbliza na FB stranici kako to izgleda.
Stvarno nisam ocekivao da se to tako radi. Kakav je problem gotovu sajlu provuci?
Qler

#717 Re: Sarajevska zicara?

Post by Qler »

tezina?
detroit-mercy

#718 Re: Sarajevska zicara?

Post by detroit-mercy »

Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili Istambul :mrgreen: Tesko prepjesacit 500m ili 1km :-)
Logovan

#719 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

detroit-mercy wrote:
Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili Istambul :mrgreen: Tesko prepjesacit 500m ili 1km :-)
Sad ćeš biti napadnuta. :oops:

Pa jest problem našem narodu prepješačit par stotina, kilometar ili dva. Mrsko nam, lijeni smo.
julisiz es grant

#720 Re: Sarajevska zicara?

Post by julisiz es grant »

detroit-mercy wrote:
U vrijeme komunjara tu je bila pijačetina i kiosci, al pošto je to bilo tada, onda je ok :D
detroit-mercy

#721 Re: Sarajevska zicara?

Post by detroit-mercy »

Logovan wrote:
detroit-mercy wrote:
Sad ćeš biti napadnuta. :oops:

Pa jest problem našem narodu prepješačit par stotina, kilometar ili dva. Mrsko nam, lijeni smo.
Ja mislim da bi se vecina autom u gondolu ugurala da se moze :mrgreen:
JanuaryJones

#722 Re: Sarajevska zicara?

Post by JanuaryJones »

detroit-mercy wrote:
Slažem se al to našem narodu nije u adetu. Sa autom u granap, u kafić, u DZ ... iako je sve u krugu od 500 metara. Znam doktoricu kojoj je posao manje od 500 m od kuće, ali ide autom...redovno. Dovoljan je pokazatelj što ljudi ostavljaju auta u desnoj traci glavne saobraćajnice (ne na proširenju) kako bi otišli na bankomat jer, zaboga, toliko je teško obići autom pola bloka, potražiti parking i izaći ko civilizovan insan. Jok.
So What!

#723 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Thorgerson

#724 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit" :D Nisam znao da je bas ovako komplikovano.

I ko izvodi ove radove? Mislim znam da je Dzekos izvodjac za stanice, je li oni i "pletu" ove sajle, jesu li tu ljudi iz Leitnera ili su ovi bili na obuci kod njih. :D
shake69

#725 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Qler wrote:tezina?
I ja mislim, ali opet nema logike jer sajla citava i raspletena je jednako teska i opterecenje je isto. Jos sad pise samo 55 m uplitali! :?
Nista mi nije jasno.
Post Reply