Sarajevska zicara?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#701 Re: Sarajevska zicara?
Nu đesu se izverali šejtani jedni
-
NeenaSa
#702 Re: Sarajevska zicara?
Sve za sholde. Nadam(o) se da nije s brda s dola.
Krajni rok.
I ubrat' ce lovorike borac protiv antifazima.
Krajni rok.
- JanuaryJones
#703 Re: Sarajevska zicara?
A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
- Thorgerson
#704 Re: Sarajevska zicara?
Najavili su izgradnju garaze, preko puta Vijecnice.JanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... -vijecnice
E sad sta je s tim ne znam. Nesto su se usutili. Bice opet namjestanje tendera za nekog njihovog podobnog, kreditori ce odustati i onda opet sve ponovo. Mislim da se ta garaza morala raditi uporedo sa zicarom.
Fkt ce biti krkljanac.
- shake69
#706 Re: Sarajevska zicara?
Neka ce ubrati! Koliko nas je vjerovalo da ce ikada zicara biti obnovljena? Vrlo malo. Zato neka se zove i "Skakavka", "Skakina", bilo kako samo neka se otvori!NeenaSa wrote:Sve za sholde. Nadam(o) se da nije s brda s dola.
Krajni rok.
Kad se sjetim malog kiseljackog jezuita Komsica i njegove suplje price...
-
NeenaSa
#707 Re: Sarajevska zicara?
Aferim!
'bem ti zhivot.
'bem ti zhivot.
- thekupus
#708 Re: Sarajevska zicara?
"Sama montaža užeta predstavlja finale montaže mehaničkih dijelova. Iza toga će se već montirati prvih par gondola koje će služiti testne gondole. Tako da, već krajem ove sedmice bismo trebali imati na trasi žičare neke gondole koje će ići uzbrdo i nizbrdo, u smislu prvih testiranja kompletne instalacije. Svaka od ovih gondola će pri finalnom testiranju biti opterećena težinom od 880 kg i tek nakon tih testiranja će moći bilo koje lice da se vozi gondolom", ističe Adnan Selmanović, mašinski inžinjer na izgradnji Trebevićke žičare.
- nagibSA
#709 Re: Sarajevska zicara?
Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja. 
- thekupus
#710 Re: Sarajevska zicara?
Prva 2 mjeseca najmanje ce biti guzve stalno!nagibSA wrote:Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja.
KAd razmislim, onda krece ramazan i ljeto, do septembra ce biti guzve sto posto!
- problemnatravunu
#711 Re: Sarajevska zicara?
I ta garaza se najavljuje sigurno 10 godina zadnjih, tako da ja mislim da od toga nista u skorije vrijeme, mafija se ocito tu ne uspijeva rastaliti, a naci vlastima uvijek pozeljna predizborna ubleha itd bla bla bla blaThorgerson wrote:Najavili su izgradnju garaze, preko puta Vijecnice.JanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... -vijecnice
E sad sta je s tim ne znam. Nesto su se usutili. Bice opet namjestanje tendera za nekog njihovog podobnog, kreditori ce odustati i onda opet sve ponovo. Mislim da se ta garaza morala raditi uporedo sa zicarom.
Fkt ce biti krkljanac.
- Thorgerson
#712 Re: Sarajevska zicara?
Za vikend ni ne pomisljajte ici. Barem ja tako mislim. Ko ne voli guzvu.thekupus wrote:Prva 2 mjeseca najmanje ce biti guzve stalno!nagibSA wrote:Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja.
KAd razmislim, onda krece ramazan i ljeto, do septembra ce biti guzve sto posto!
Isto tako i poslijepodne, vjerovatno ce biti nevjerovatne guzve.
Ja cu uzet koji dan odmora i onda lagano, po danu, ranije ujutro...nema sanse da moze biti guzva tipa utorak, srijeda oko 10-11h ujutro. A ovo subota, nedjelja, 5-6 poslijepodne necu ni pokusavati.
- Logovan
#713 Re: Sarajevska zicara?
I treba da bude gužva.thekupus wrote:Prva 2 mjeseca najmanje ce biti guzve stalno!nagibSA wrote:Mogu misliti guzve i euforije na dan otvaranja.
- shake69
#714 Re: Sarajevska zicara?
Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati! 

- Thorgerson
#715 Re: Sarajevska zicara?
Znaci ovaj sad "plete" ova uzad?! Ne kontam bas, kako to fercera, ne izgledaju mi sad lagane bas ove sajle.shake69 wrote:Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati!![]()
- shake69
#716 Re: Sarajevska zicara?
Da. On zapravo uplice onu tanku uzad sto vise ispod njega. Ima na jednoj fotki izbliza na FB stranici kako to izgleda.Thorgerson wrote:Znaci ovaj sad "plete" ova uzad?! Ne kontam bas, kako to fercera, ne izgledaju mi sad lagane bas ove sajle.shake69 wrote:Fakat nisam znao da uze za zicaru po sebi nije gotovo vec se izmedju stubova mora uplitati!![]()
Stvarno nisam ocekivao da se to tako radi. Kakav je problem gotovu sajlu provuci?
- Qler
#717 Re: Sarajevska zicara?
tezina?
-
detroit-mercy
#718 Re: Sarajevska zicara?
Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili IstambulJanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
- Logovan
#719 Re: Sarajevska zicara?
Sad ćeš biti napadnuta.detroit-mercy wrote:Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili IstambulJanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.Tesko prepjesacit 500m ili 1km
Pa jest problem našem narodu prepješačit par stotina, kilometar ili dva. Mrsko nam, lijeni smo.
-
julisiz es grant
#720 Re: Sarajevska zicara?
U vrijeme komunjara tu je bila pijačetina i kiosci, al pošto je to bilo tada, onda je okdetroit-mercy wrote:Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili IstambulJanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.Tesko prepjesacit 500m ili 1km
-
detroit-mercy
#721 Re: Sarajevska zicara?
Ja mislim da bi se vecina autom u gondolu ugurala da se mozeLogovan wrote:Sad ćeš biti napadnuta.detroit-mercy wrote:Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili IstambulJanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.Tesko prepjesacit 500m ili 1km
![]()
Pa jest problem našem narodu prepješačit par stotina, kilometar ili dva. Mrsko nam, lijeni smo.
- JanuaryJones
#722 Re: Sarajevska zicara?
Slažem se al to našem narodu nije u adetu. Sa autom u granap, u kafić, u DZ ... iako je sve u krugu od 500 metara. Znam doktoricu kojoj je posao manje od 500 m od kuće, ali ide autom...redovno. Dovoljan je pokazatelj što ljudi ostavljaju auta u desnoj traci glavne saobraćajnice (ne na proširenju) kako bi otišli na bankomat jer, zaboga, toliko je teško obići autom pola bloka, potražiti parking i izaći ko civilizovan insan. Jok.detroit-mercy wrote:Nek malo idu pjeske, nije Sarajevo NewYork ili IstambulJanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.Tesko prepjesacit 500m ili 1km
- So What!
- Thorgerson
#724 Re: Sarajevska zicara?
Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit"
Nisam znao da je bas ovako komplikovano.
I ko izvodi ove radove? Mislim znam da je Dzekos izvodjac za stanice, je li oni i "pletu" ove sajle, jesu li tu ljudi iz Leitnera ili su ovi bili na obuci kod njih.
I ko izvodi ove radove? Mislim znam da je Dzekos izvodjac za stanice, je li oni i "pletu" ove sajle, jesu li tu ljudi iz Leitnera ili su ovi bili na obuci kod njih.
- shake69
#725 Re: Sarajevska zicara?
I ja mislim, ali opet nema logike jer sajla citava i raspletena je jednako teska i opterecenje je isto. Jos sad pise samo 55 m uplitali!Qler wrote:tezina?
Nista mi nije jasno.