Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#701 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by plain vanilla »

kakva su vremena dosla
prije ce BH telecom uvesti flat, nego doci MCD u BiH :D
Real Khan

#702 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Real Khan »

mig wrote:Je l' ovo ide samo u cast MCD-a ili u cast svih restorana, cevapcinica i prodavnica u kojima kupujemo mesne preradjevine?
Industrijalizacija hrane je otišla najdalje u zapadnoj Europi i USA, ali se i kod nas "popravljaju"...ja inače kupujem meso kod naših povratnika, tj. kod ljudi za koje znam da su krave papale travu bosansku :D
mig

#703 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

Real Khan wrote:
mig wrote:Je l' ovo ide samo u cast MCD-a ili u cast svih restorana, cevapcinica i prodavnica u kojima kupujemo mesne preradjevine?
Industrijalizacija hrane je otišla najdalje u zapadnoj Europi i USA, ali se i kod nas "popravljaju"...ja inače kupujem meso kod naših povratnika, tj. kod ljudi za koje znam da su krave papale travu bosansku :D
Ja sam skoro pa vegeterijanac ;-) A ono malo mesa sto pojedem, to je sve domace. Ne plasim se ovih rahiticnih koka mučenica :cry:
igorailwayman

#704 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by igorailwayman »

nemam ništa protiv McD u sarajevu, i mislim da je on Sarajevu potreban iz nekih drugih razloga, više ekonomskih i marketinčkih nego gurmanski. Trenutna gurmanska ponuda u Sarajevu je izuzetno bogata, htjeli mi to priznat ili ne. Ali naši prihodi nam nedozvoljavaju da jedeno "vani".Nisam ljubitelj brze hrane, ali kada već spominjete hamburgere u McD, neće biti jeftiniji od 3 KM uvjeren sam.. A za mene je najbolji hamburger u gradu i najveći i najukusniji u čevabdžinici BOSNA kod Ravene, cca 2, 5 KM
plain vanilla

#705 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by plain vanilla »

Nuclear Winter wrote:Draža mi je popišana salata u PRAVOM hamburgeru kod trovača
:lol: :lol: :lol:
mig

#706 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

plain vanilla wrote:
Nuclear Winter wrote:Draža mi je popišana salata u PRAVOM hamburgeru kod trovača
Ospori ako smes :D
plain vanilla

#707 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by plain vanilla »

mig wrote:
plain vanilla wrote:
Ospori ako smes :D
O ukusima se ne raspravlja :D
vox-populi

#708 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

igorailwayman wrote:ali kada već spominjete hamburgere u McD, neće biti jeftiniji od 3 KM uvjeren sam.. A za mene je najbolji hamburger u gradu i najveći i najukusniji u čevabdžinici BOSNA kod Ravene, cca 2, 5 KM
Sarajevo i Oslo, ruku pod ruku sa cijenama hamburgera u McD-u. :-)
ig78sa

#709 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Smijesno uvijek ista prica,moze li tema o Mc Donaldsu biti a da se ne spominju cevapi :D :D
PasoDzigera007

#710 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by PasoDzigera007 »

vox-populi wrote:
PasoDzigera007 wrote:Hot Dog je bosanski djelo,ovdje u Austriji ga zovu "Bosna"(na njemackoj tv bio milijunas,ili ti ga Milionen show,pitanje odakle je porijeklo HOT DOG,na sta je tacan odgovor bio BIH,nisam ni sam to znao,al mi je bilo drago)
:lol: :lol: :lol: :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_dog
Ne znam sta ti je upalo smjesno. Prvo procitas sta sam napiso,nisam to ja rekao nego (milionenshow) u Njemackoj,ako lazu oni,onda lazem i ja.
Drugo sto se tice "BOSNE"
http://de.wikipedia.org/wiki/Bosna_(Imbiss)
Cudi me da si ovo izbjegao :wink:

U tvom gradu ,a ne znas

http://www.bosnawurst.de/
vox-populi

#711 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

PasoDzigera007 wrote:Ne znam sta ti je upalo smjesno. Prvo procitas sta sam napiso,nisam to ja rekao nego (milionenshow) u Njemackoj,ako lazu oni,onda lazem i ja.
Drugo sto se tice "BOSNE"
http://de.wikipedia.org/wiki/Bosna_(Imbiss)
Cudi me da si ovo izbjegao :wink:

U tvom gradu ,a ne znas

http://www.bosnawurst.de/

Pa prije svega mi je smijesna i pomisao da Hot Dog vodi porijeklo iz BiH. Bas autenticne bosanske rijeci, Hot i Dog.

Ne znam koliko dobro baratas njemackim jezikom, ali evo da ti pomognem.
Na wikipedia linku koji si postirao stoji da je Bosna jelo koje se sastoji od zacinjene Bratwurst kobasice i komada bijelog hljeba. Naziv jela je objasnio Heinz Dieter Pohl. S obzirom da se hrana iz BiH percipira kao jako zacinjena, ovo jelo koje je i samo jako zacinjeno je dobilo ime Bosna.
Jelo je nastalo ili u Salzburgu ili u Linzu a napravio ga je ili bugarin Zanko Todoroff ili jugoslovenski imigrant Petar Radisaljevic.
Dakle, nije vidjelo BiH.
Plus, nije vidjelo Hot Doga jer se koristi potpuno drugacija kobasica.

A tvoj drugi link pokazuje imbiss koji na meniju ima pomenuto austrijsko jelo.

Dakle, ili nauci njemacki malo bolje ili koristi Google Translate prije nego nesto postiras.

I izvinjavan se na off topicu.
mayab

#712 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mayab »

Jeli ovo izgleda počelo :?:

Image
sarajevsko_pivo

#713 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

greska
sarajevsko_pivo

#714 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

mayab wrote:Jeli ovo izgleda počelo :?:

Image
POCELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :bih:
jedaneska

#715 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

et ga, a niste mi vjerovali :lol:
sarajevsko_pivo wrote:
jedaneska wrote:a fin je bio ovaj imperijal, što jes jes :-D :wink: :thumbup:

Image
Kako mislis fin je bio?

Nece tu biti Mc Donalds...
PasoDzigera007

#716 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by PasoDzigera007 »

vox-populi wrote:
Pa prije svega mi je smijesna i pomisao da Hot Dog vodi porijeklo iz BiH. Bas autenticne bosanske rijeci, Hot i Dog.

Ne znam koliko dobro baratas njemackim jezikom, ali evo da ti pomognem.
Na wikipedia linku koji si postirao stoji da je Bosna jelo koje se sastoji od zacinjene Bratwurst kobasice i komada bijelog hljeba. Naziv jela je objasnio Heinz Dieter Pohl. S obzirom da se hrana iz BiH percipira kao jako zacinjena, ovo jelo koje je i samo jako zacinjeno je dobilo ime Bosna.
Jelo je nastalo ili u Salzburgu ili u Linzu a napravio ga je ili bugarin Zanko Todoroff ili jugoslovenski imigrant Petar Radisaljevic.
Dakle, nije vidjelo BiH.
Plus, nije vidjelo Hot Doga jer se koristi potpuno drugacija kobasica.

A tvoj drugi link pokazuje imbiss koji na meniju ima pomenuto austrijsko jelo.

Dakle, ili nauci njemacki malo bolje ili koristi Google Translate prije nego nesto postiras.

I izvinjavan se na off topicu.
Kao sto je i meni smjesna pomisao da je "BOSNA" austrijska rijec. Ako je imigrant Petar Radisaljevic izumio (vjerovatno iz BIH ,cisto sumnjam da ga je Bugarin izumio) ,onda dakako da se moze povezati sa BIH.Sto se Hot Dog-a tice,vec sam rekao ,da sam cuo na Milionenshow-u koju je vodio Günther Jauch,to nisu bile moje tvrdnje. Nemam problema sa njemackim,nego sam donio svoj zakljucak,posto Wikipedija nije nesto u sta se moze 100% vjerovati. Jer svaki obican covjek moze sudjelovati u tome,jednostavno nije toliko mjerodavno.I moje izvinjenje za off topic.
minjonja

#717 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by minjonja »

ja se nadam da ce samo fasadu farbat, a ne zatvorit imperijal. bas volim onaj kafic, jest da je penzionerski ali je siroko, nema sanera koji ce pustati muziku s mobitela i ima lijep pogled na ferhadiju.
ig78sa

#718 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

minjonja wrote:ja se nadam da ce samo fasadu farbat, a ne zatvorit imperijal. bas volim onaj kafic, jest da je penzionerski ali je siroko, nema sanera koji ce pustati muziku s mobitela i ima lijep pogled na ferhadiju.
:thumbup: :thumbup:
sarajevsko_pivo

#719 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Mozda ce biti tu gdje kino nekad bilo, nadam se da nece zatvoriti Imperijal!
frngla

#720 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by frngla »

minjonja wrote:ja se nadam da ce samo fasadu farbat, a ne zatvorit imperijal. bas volim onaj kafic, jest da je penzionerski ali je siroko, nema sanera koji ce pustati muziku s mobitela i ima lijep pogled na ferhadiju.
misliš titovu? ili je neki fazon sa dvogledom?
vryzas

#721 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vryzas »

frngla wrote:
misliš titovu? ili je neki fazon sa dvogledom?

:D 8)
respo

#722 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

mig wrote:
respo wrote:znaci 21-og jula postajemo dubai u najmanju ruku
koliko neki dadose znacaj mcd konto bi covjek tamo gdje otvore odmah tece med i mlijeko
A koliko ga neki pljuju, covek bi pomislio da sa MCD-om dolazi sunovrat civilizacije :D
vjerovatno je to na osnovu licnog iskustva tako da ...
al hvaliti nesto sto nisi nikad vidio probao je prava glupost
mig

#723 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

respo wrote:
mig wrote:
respo wrote:znaci 21-og jula postajemo dubai u najmanju ruku
koliko neki dadose znacaj mcd konto bi covjek tamo gdje otvore odmah tece med i mlijeko
A koliko ga neki pljuju, covek bi pomislio da sa MCD-om dolazi sunovrat civilizacije :D
vjerovatno je to na osnovu licnog iskustva tako da ...
al hvaliti nesto sto nisi nikad vidio probao je prava glupost
Iskreno, meni je podjednako glupo i odusevljenje i pljuvanje - koje ide do tih razmera da neko izjavi da bi radije jeo "popisanu salatu" nego hranu iz MCDa :-) MCD je restoran. Tacka. Da li se za svaki restoran koji je otvoren u Bosni radila ovako opsezna analiza? Da li cela Bosna mora da se hrani u istom restoranu? Ovo je tragikomedija.
respo

#724 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

pa sad to su preseravanja i sa jedne i sa druge strane al meni licno je bolji hambas ovdje u nekim grilovima nego sto sam probao u mcd
sad o ukusima se ne raspravlja jel
sto se mene licno tice boli me hoce li se otvoriti vjerovatno cu nekad i svratiti da nesto kupim u njjemu hambas sigurno nece biti al eto ima jos stvari

al ga dizati u nebesa da je on toliko znacajan za ekonomiju jedne drzave je glupost koju ne moze izvaliti ni dijete

mcd restoran? ne bi se slozio
mig

#725 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

respo wrote: mcd restoran? ne bi se slozio
Restoran brze hrane. I to najpoznatiji, rekla bih.
Locked