What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
surajaa

#701 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Djevojke, sve nijanse plave, pa i ta rojal su ovo proljece i ljeto ponovo in, ja svakako nikad nisam i ne slijedim slijepo modni must have...ali nije zgoreg pogledati...

Image

Image
zamzija

#702 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Uuuu suraja prelijepe su, ja volim plavu boju, ali ne onu dosadnu teget, tamno plavu, nego baš razne varijante plave

@Nadinka HVALA ! :-D
Nadinka

#703 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ponovo razmisljam o onoj ideji portala o kojoj sma vam jednom pisala ovdje, sta bi po vama morao imati jedan takav portal da bude bas ono sto zelite, znaci da bude strancia koju cete ujutro otvoriti prvu i navece pred spavanje da biste dobili ideju za odjecu za novi dan i sminku za ujutro?
Da li mislite da takav portal u BiH vec postoji, znaci onaj koji bi vam ponudio super kombinacije, ideje za nosenje vasih licnih komada (ovo sto ovdje radimo), ideje gdje da to kupite i po kojoj cijeni ??
alica.k

#704 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma nadinka, ti otvori blog. to ti je najpametnije.
taj portal je previse posla.
Gospoda Ministarka

#705 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

Nadinka wrote:Ponovo razmisljam o onoj ideji portala o kojoj sma vam jednom pisala ovdje, sta bi po vama morao imati jedan takav portal da bude bas ono sto zelite, znaci da bude strancia koju cete ujutro otvoriti prvu i navece pred spavanje da biste dobili ideju za odjecu za novi dan i sminku za ujutro?
Da li mislite da takav portal u BiH vec postoji, znaci onaj koji bi vam ponudio super kombinacije, ideje za nosenje vasih licnih komada (ovo sto ovdje radimo), ideje gdje da to kupite i po kojoj cijeni ??
Prvo mora imati komade odjece koji se mogu kupiti kod nas a da nisu pretjerano skupi.
Odlican fol je kad necemu jako skupom nademo jeftiniju zamjenu.
Nadinka

#706 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

I razmisljam o tome da te kombinacije cine komadi koji se mogu kupiti kod nas, sto ej samim tim u glavnom i prihvatljiva cijena, smao to znaci saradnju sa nasim tim radnjama koje ne znam kolko imaju sluha za takvo nesto.ž

Meni i jeste zelja kombinovati te povoljne komade tipa teranova, new yorker, mango, pa do benetona i sisleya i jendostavno stvari koje su dostupne kod nas..

Poenta je da ako je blog, onda ostajem na ovom sto radim sad ovdje jer ne mogu nikako doci do slika tih proizvoda :(
inspire_me

#707 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:I razmisljam o tome da te kombinacije cine komadi koji se mogu kupiti kod nas, sto ej samim tim u glavnom i prihvatljiva cijena, smao to znaci saradnju sa nasim tim radnjama koje ne znam kolko imaju sluha za takvo nesto.ž

Meni i jeste zelja kombinovati te povoljne komade tipa teranova, new yorker, mango, pa do benetona i sisleya i jendostavno stvari koje su dostupne kod nas..

Poenta je da ako je blog, onda ostajem na ovom sto radim sad ovdje jer ne mogu nikako doci do slika tih proizvoda :(
Mogle bismo se mi i udruziti, pa napraviti pravo dobar zenski portal, a vremenom mozda i neki casopis :) Meni to nije losa ideja, uopste :-) Zene, sta mislite?
alica.k

#708 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ja hocu streetstyle da radim :)
inspire_me

#709 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

alica.k wrote:ja hocu streetstyle da radim :)
Cool, rado ti to prepustam. Nego, neko mora uraditi i ove dirty jobs :D :D , pa s tim u vezi bih ja bih (s nekim) obici ove radnje, koje bi ujedno mogle biti i neki vid sponzora portala, da vidimo na koji nacin da dogovorimo saradnju.
Nego, zna li mi iko reci, ima li u ovome para?? :D
Last edited by inspire_me on 21/03/2011 14:02, edited 1 time in total.
swirl

#710 Re: What to wear???

Post by swirl »

I meni je street fashion naj naj naj :D
Nadinka

#711 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Cool, rado ti to prepustam. Nego, neko mora uraditi i ove dirty jobs :D :D , pa s tim u vezi bih ja bih (s nekim) obici ove radnje, koje bi ujedno mogle biti i neki vid sponzora portala, da vidimo na koji nacin da dogovorimo saradnju.

eh zene, ako bi se radilo kako treba tu bi bilo dosta posla..
za pocetak osmisliti sadrzaj, rubrike, ko sta radi, citav koncept sajta

pod dva- napraviti prezentaciju toga kako bi to trebalo izgledati, doci do sefova ovih kod nas postojecih brendova i prezentirati im sta radimo i koji vid saradnje im mozemo ponuditi

za one koji odluce na neki nacin saradjivati s nama, znaci izraze zelju da uz neku nadoknadu ili nagradne kupone objavljujemo u kombinacijama njihovu odjecu, postavljamo info o njihovim kolekcijama, snizenjima i slicnim stvarima, onda treba neko bas kao sto inspire-me rece da radi dirty jobs, znaci da nabavlja slike komada koje bi uploadovale, kombinovale ili objavljivale

treba domena i kreirati sajt

ima tu posla, u startu nema nista para, ako bi ispalo uspjesno vjerovatno bi dosle i pare

pogledajte ljepota.ba, oni ocito imaju razradjen posao, ali meni se sajt en svidja, puno je zbrkan i nema ono sto je osnova moje ideje - praviti kombinacije po zeljama, prijedloge za svaki dan sa konkretnim podacima-gdje i koliko para :)
alica.k

#712 Re: What to wear???

Post by alica.k »

swirl wrote:
da, mislim ono da hodam po sarajevu sa fotoaparatom i slikavam dobro obucene djevojke. zar nije to najkul posao iz snova IKAD?
inspire_me

#713 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:
inspire_me wrote:

eh zene, ako bi se radilo kako treba tu bi bilo dosta posla..
za pocetak osmisliti sadrzaj, rubrike, ko sta radi, citav koncept sajta

pod dva- napraviti prezentaciju toga kako bi to trebalo izgledati, doci do sefova ovih kod nas postojecih brendova i prezentirati im sta radimo i koji vid saradnje im mozemo ponuditi

za one koji odluce na neki nacin saradjivati s nama, znaci izraze zelju da uz neku nadoknadu ili nagradne kupone objavljujemo u kombinacijama njihovu odjecu, postavljamo info o njihovim kolekcijama, snizenjima i slicnim stvarima, onda treba neko bas kao sto inspire-me rece da radi dirty jobs, znaci da nabavlja slike komada koje bi uploadovale, kombinovale ili objavljivale

treba domena i kreirati sajt

ima tu posla, u startu nema nista para, ako bi ispalo uspjesno vjerovatno bi dosle i pare

pogledajte ljepota.ba, oni ocito imaju razradjen posao, ali meni se sajt en svidja, puno je zbrkan i nema ono sto je osnova moje ideje - praviti kombinacije po zeljama, prijedloge za svaki dan sa konkretnim podacima-gdje i koliko para :)
Slazem se, treba prvo sjesti, pa se sve u detalje dogovoriti. Ne znam da li medju nama ima novinara ili bar ljudi sa novinarskim iskustvom (ja nisam jedna od tih), ali ja bih se svakako vise fokusirala na modu, a manje na vec svima poznate i stalno ponavljajuce tekstove (razne dijete, sex pitanja i odgovori, glupi testovi, sta je zdravo - sta nije i sl.).
inspire_me

#714 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

alica.k wrote:
swirl wrote:
da, mislim ono da hodam po sarajevu sa fotoaparatom i slikavam dobro obucene djevojke. zar nije to najkul posao iz snova IKAD?
MeSCini da bi ti to i dzaba radila :D :D
alica.k

#715 Re: What to wear???

Post by alica.k »

inspire_me wrote:MeSCini da bi ti to i dzaba radila :D :D
pa sad.
ja sam htjela jednu takvu stranicu napraviti, sa streetstylom sarajeva...medjutim ne znam kolko bi mi trebalo da se odvazim i pridjem nekom i kazem da cu ga slikat i jos to na internet stavit- obzirom da znate kakvi su nasi ljudi
alica.k

#716 Re: What to wear???

Post by alica.k »

btw jos trazim plisiranu maxi suknju :D
inspire_me

#717 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

alica.k wrote:
pa sad.
ja sam htjela jednu takvu stranicu napraviti, sa streetstylom sarajeva...medjutim ne znam kolko bi mi trebalo da se odvazim i pridjem nekom i kazem da cu ga slikat i jos to na internet stavit- obzirom da znate kakvi su nasi ljudi
A hoces slikati i modne promasaje :D :D Eh, to bi vec bilo nesto, rubrika IN i OUT :D :D
Portal bi nam se ugasio u roku od 24 sata :D :D
Nadinka

#718 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ma za te slike, moras uvijek traziti dopustenje da objavis jel tako?

Image
Partizzanka

#719 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

jaooo torbeeeeeeeee
alica.k

#720 Re: What to wear???

Post by alica.k »

inspire_me wrote:
alica.k wrote:
pa sad.
A hoces slikati i modne promasaje :D :D Eh, to bi vec bilo nesto, rubrika IN i OUT :D :D
Portal bi nam se ugasio u roku od 24 sata :D :D
mislim da se to ne smije :)
slikati nekoga i objaviti sliku sa negativnim konotacijama il tako nesto.

a i djes nekom rec LOL VIDI TE KAK SI OBUCENA, DE DA TE SLIKAM I STAVIM NA INTERNET DA TE SVIIII VIDE
alica.k

#721 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Nadinka wrote:Ma za te slike, moras uvijek traziti dopustenje da objavis jel tako?
da, imam ja model release, pa ono, nije to frka, ako neko da da se slika onda ce i potpisati to, sto ne

svojevremeno sam imala neku ideju da poslikam 1000 ljudi iz sarajeva al sam se razbolila i sve je palo u vodu. zato imam te MRs
Nadinka

#722 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Da, da, fol je samo imati potpisan papir da te ne bi poslije neko maltretirao :)
a kako oni puste u cosmku da ih objave us trasnom sudu. ocito im slazu da super izgledaju :)
alica.k

#723 Re: What to wear???

Post by alica.k »

pa sad, nije da se nesto razumijem u to, MOZDA i ne mora imati dopustenje ako se radi o "novinarskoj" fotografiji, sto u biti ovo i jeste. al sumnjam da ce ti iko pozirati maksuz ako mu kazes da je grozno obucen.
a bog zna da materijala za to ima u sarajevu

ev malo streetstyle

Image
Image
Image
Nadinka

#724 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo za tamno plavi sako, laimalo lejtna :):
Image
Mariella

#725 Re: What to wear???

Post by Mariella »

Samo ne znam koliko bi kod nas bilo materijala za taj street style :D Mislim da bi jednom sedmicno clanak mogao izaci :D

Meni se svidja koncept stranice http://www.collegefashion.net/. Imaju puno ovih kombinacija kao sto Nadinka pravi, plus clanci tipa kako se obuci kao "ime poznate osobe", kako nositi to i to, da li biste ikada obukli "ime odjevnog predmeta", pa na primjer nadju neku super suknju ali uzasno skupu, pa nadju slicnu zamjenu ali puno jeftiniju, svake sedmice izadju linkovi za snizenja na internetu itd itd. :)
Post Reply