Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
citroen

#701 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by citroen »

bez_ideje wrote:Image
:mrgreen:
Image
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
:mrgreen:
jah dokaza jakih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
extraordinary

#702 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by extraordinary »

Ova rasprava mi je skroz patetična. Očigledno je da 99% ljudi pristupa ovdje sa već jasno iskristalisanim stavovima o ovome i ne daju uopšte da se isti mijenjaju. Kritikujem obje strane u ovoj ''raspravi'' ( za raspravu u pravom smislu riječi mora postojati spremnost makar jedne strane da sasluša argumente druge, ako ne već da ih prihvati ), ne bilo koju ponaosob. Nit vidim kod ovih islamskih '' učenjaka '' volju da makar saslušaju šta druga strana kaže i toleranciju na koju islam poziva ( pa moramo imati različita mišljenja ), nit vidim da su ovi sa druge strane ikad pročitali Kur'an, a govore o njemu kao da su ga oni lično napisali. Bože sačuvaj kakvih se sve gluposti ovdje može pročitati. Opet ponavljam, svaka čast izuzecima, onih 1% koji su nešto pokušali napisati bez da popljuju ikoga.
bez_ideje

#703 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bez_ideje »

Cuj dokaza ....... :lol: :lol: :lol: :lol:
Satra se dokazujuci :-)
al iskreno,stav WHO-a ,kakav god da je,meni je tezi od poglavlja u svetoj knjizi neke od religija
sa obzirom na...

#704 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by sa obzirom na... »

Mislim da necu biti prvi koji cu reci da je naslov teme pogresan, jer se zna odgovor na to pitanje.
Upoznao sam par gay ljudi i mogu reci da oni koji su religiozni ili su iz religioznih porodica odasbiru sljedece pravce:

1. Negiraju svoje osjecaje, udaju se ili ozene, a svoju nerealizovanu seksualnu zelju kanaliziraju bilo da se fanaticno posvete svojoj karijeri, ili u suprotnom slucaju postanu alkoholicari ili neka druga vrsta ovisnika (ovo nisam izmislio ja, vec postoji relevantna studija)
Bilo kako bilo trpi suprotna strana, uglavnom niko nije sretan.
Skoro sam gledao film o nekim tipovima koji su se ozenili zbog pritiska porodice, i kako istovremeno piju anafrodizijake (suprotno od afrodizijaka) da bi ubili svoju seks. zelju i istovremeno vijagru kada trebaju spavati sa svojim suprugama da bi postogli erekciju, to sto ime zivot pakao nije vazno, nek su hodza i pop zadovoljni.
2. Odlucuju da poslusaju svoje porive, ali se zato trude da taj svoj unutarnji oscjecaj krivice kompenziraju kroz pomaganja ljudi, rezonujuci da ako vec postoji BOG i oni se rezervisani za pakao bar da dok su na ovom svijetu cine sto mogu vise dobra ljudima pa mozda to bude igralo neko ulogu na sudnjem danu.

Ovo se odnosi na religiozne homo.

Sto se tice nereligioznih, oni religijske organizacije vide kao nekog ko ih progoni za nesto za sta ih niko nije pitao da li zele da budu, i zato ih mrze skoro istim intezitetom ko sto i suprotna strana mrzi njih.

Vec sam rekao da ovaj problem ima samo dva rjesenja, ili ce se naci neka hormonska terapija pomocu koje se postati hetero ili ce morati biti prihvaceni ma koliko se religij, zajednice bunile.

Dakle ova rasprava po meni nema smisla, i cisto sumnjam da e neko promijeniti misljenje na osonvu onog sto procita ovde.
kamen spoticanja

#705 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by kamen spoticanja »

bez_ideje wrote:Cuj dokaza ....... :lol: :lol: :lol: :lol:
Satra se dokazujuci :-)
al iskreno,stav WHO-a ,kakav god da je,meni je tezi od poglavlja u svetoj knjizi neke od religija
ne zeleci da ulazim u raspravu na temu jer je meni moj stav veoma jasan :) ,jel tebi stav WHO-a isto tako tezak i kad ides da primis vakcinu protin H1N1?? :wink:
bez_ideje

#706 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bez_ideje »

Ne vakcinisem se inace,oslanjam se na imunitet,al me ne zovu iz rukovodstva da mi uruce jednosmjernu kartu dzehenem transom ;-)
manki

#707 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

bez_ideje wrote:Ne vakcinisem se inace,oslanjam se na imunitet,al me ne zovu iz rukovodstva da mi uruce jednosmjernu kartu dzehenem transom ;-)
:lol: :thumbup:
citroen

#708 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by citroen »

bez_ideje wrote:Ne vakcinisem se inace,oslanjam se na imunitet,al me ne zovu iz rukovodstva da mi uruce jednosmjernu kartu dzehenem transom ;-)
Ti si fakat neozbiljna :D :D :D :D :D
kamen spoticanja

#709 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by kamen spoticanja »

toliko o WHO :wink:
johnny_blazze

#710 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by johnny_blazze »

-B_S- wrote:
mask wrote:kakvo glupo pitanje...

pa onda se može postaviti i milion drugih pitanja kao: zašto je bog stvorio zlo? zašto je bog dopustio da ljudi ratuju? zašto je bog stvorio nevjernike? itd.

ne mislim da su oni takvi rođeni (1) i da oni ne mogu protiv svoje prirode i slične gluposti(2), svako bira svoj put a homoseksualci su na pogrešnom putu(3) (i oni se ne razlikuju ni po čemu od kradljivaca, lažljivaca, nevjernika..., svi su oni zalutali)(4)
1. Naravno da jesu takvi rođeni! To je dokazanu, čak sam pre neki dan sanao da je stav Iranskih medicinara 6 godina skrivan od javnosti, jer su i oni ustanovili da je seksualna orjentacija određena pre rođenja.

2. Hajde se zaljubi u dečka! Naravno da ne mogu protiv toga...svašta!

3. Nijedan homoseksualc nije to odabrao, takav je rođen!

4. Ovo je uobičajeni stav retardiranih balkanaca..daj molim te! Lopov ti nešto otuđi...učinio je loše delo. Lažov te prevari, učinio je loše delo. Dve cure se zabavljaju - kome one čine loše delo???
ali pazi sad malo ovako zamisli da je to ok ii da sve vise i vise ljudi postaje gay da li bi to bio kraj nasoj vrsti ?
i jos nesto da li kod bilo koje druge vrste osim ljudi postoji homoseksualnost ?
GOLFER

#711 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by GOLFER »

extraordinary wrote:Ova rasprava mi je skroz patetična. Očigledno je da 99% ljudi pristupa ovdje sa već jasno iskristalisanim stavovima o ovome i ne daju uopšte da se isti mijenjaju. Kritikujem obje strane u ovoj ''raspravi'' ( za raspravu u pravom smislu riječi mora postojati spremnost makar jedne strane da sasluša argumente druge, ako ne već da ih prihvati ), ne bilo koju ponaosob. Nit vidim kod ovih islamskih '' učenjaka '' volju da makar saslušaju šta druga strana kaže i toleranciju na koju islam poziva ( pa moramo imati različita mišljenja ), nit vidim da su ovi sa druge strane ikad pročitali Kur'an, a govore o njemu kao da su ga oni lično napisali. Bože sačuvaj kakvih se sve gluposti ovdje može pročitati. Opet ponavljam, svaka čast izuzecima, onih 1% koji su nešto pokušali napisati bez da popljuju ikoga.
A kakva treba biti rasprava sa ovakvim naslovom...

Stav Islama prema homoseksualizmu je isti kao i prema svim razvratima i bolestima drustva i covjekovog duha... I tu se zavrsava rasprava na ovu temu.
Pederi se guraju jakim lobijima i kroz zakone nametnutim ''normama'' ponasanja a imaju dobro razradjenu marketinsku masineriju koja ispira mozgove masama preko TV-a i slicno...

I nema ovdje nekih rasprava, stav muslimanai islama prema pederima ce ostati uvjek isti, to niko promjeniti ne moze...
2407

#712 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by 2407 »

johnny_blazze wrote:
ali pazi sad malo ovako zamisli da je to ok ii da sve vise i vise ljudi postaje gay da li bi to bio kraj nasoj vrsti ?
i jos nesto da li kod bilo koje druge vrste osim ljudi postoji homoseksualnost ?
Ako nisi znao, homoseksualnost nije strana ni zivotinjama. Imas
bez_ideje

#713 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bez_ideje »

Predvidjam skoru propast ljudske rase uslijed nedovoljne reprodukcije.
Toliko smo duboko zaglibili da ce nas uskoro biti samo 9 milijardi ....
Locked