Bakir Izetbegovic Predsjednik
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#701 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Najbolji potez Bakira Izetbegovica bi bio da naspe vode u usta i drzi do kraja mandata.
Ako mu bas dodje da ne moze izdrzati, nek se isaretom izvinjava
Ako mu bas dodje da ne moze izdrzati, nek se isaretom izvinjava
- Država
#702 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Gluho bilo. Pa to bi značilo da imamo jednog predstavnika Bošnjaka u predsjedništvu (Komšića) i dva predstavnika Srba (Radmanović i Radončić).SaPnA wrote:izetbegovic nije nista dobro ucionio , a cak nije ni pokusavao.
vise bih volio da je radoncic izabran, svi su dobili priliku pa zasto i on nebi ?
-
nihoniho
#703 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
bakir je proizvod jednog promasenog politickog koncepta........njegovo idealno politicko okruzenje bi bila neka bliskoistocna poludiktatura. on i drustvo iz sda su ideoloski neprijatelji demokratije i progresa. narod je ,po njima,najbolji kad je glup i izgubljen i kad se ne petlja u minder-politiku,tu i tyamo treba izgraditi kult licnosti i ljepota.......jos ako postoji neki neprijatelj od kog sew moraju braniti vitalni interesi,sreci nigdje kraja.......nisu oni za europu,to u mnogomu usporava eu put bosne......
-
SaPnA
#704 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
pa jel nesto bolji izetbegovic? bolje srb koji radi svoj poso neg bosanac koji igra sahaDržava wrote:Gluho bilo. Pa to bi značilo da imamo jednog predstavnika Bošnjaka u predsjedništvu (Komšića) i dva predstavnika Srba (Radmanović i Radončić).SaPnA wrote:izetbegovic nije nista dobro ucionio , a cak nije ni pokusavao.
vise bih volio da je radoncic izabran, svi su dobili priliku pa zasto i on nebi ?
-
hajducka travica
#705 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
palamuda da ti nisi ona zenska iz N.Pazara koju rado citiraju srbijanski mediji i poklanjaju joj zapazen prostor u stampi.palamuda wrote:Ko ima i gram mozga distancirat će se od tipa poput Zukorlića, to je mračnjak koji bošnjake hoće da vrati u srednji vijek. Zukorlić je ljudska mizerija i uposlenik ko zna kakvih službi, ona cirkusijada sa BMW vozilima je vrhunac ćorsokaka u koji može zapasti jedan vjrski službenik.
Baš mi je drago što mu ga je Softić i Izetbegović spustiše, od njegovog reisovanja neće biti ništa hvala bogu, jer nam ne treba paun u skupom odjelu na toj časnoj stolici.
Bakir svaka čast.
Zukorlić ako je faca nek se obračuna sa Zilkićem i Beogradom, njegova i Cerićeva politika su rascjepili islamsku zajednicu tamo i doveli do ove situacije.Kad mi neko spomene Zukorlića povraća mi se trenutno.
-
hajducka travica
#706 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Bosnjaci su birajuci Bakira za clana Predsjednistva napravili veliku grersku u teskom vremenu.Nije on za politike niti ima politicku tezinu.Ako su ga izabrali samo zbog toga sto je Alijin sin onda mi je jasno da Bosnjaci ili veci dio Bosnjaka nezna procijeniti u kakvom opasnom vremenu zivu.nihoniho wrote:bakir je proizvod jednog promasenog politickog koncepta........njegovo idealno politicko okruzenje bi bila neka bliskoistocna poludiktatura. on i drustvo iz sda su ideoloski neprijatelji demokratije i progresa. narod je ,po njima,najbolji kad je glup i izgubljen i kad se ne petlja u minder-politiku,tu i tyamo treba izgraditi kult licnosti i ljepota.......jos ako postoji neki neprijatelj od kog sew moraju braniti vitalni interesi,sreci nigdje kraja.......nisu oni za europu,to u mnogomu usporava eu put bosne......
- Ljepoje
#707 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Izetbegović: Podržavao sam Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno pogriješio
Pogriješio samo što je podržavao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Izetbegović je u intervjuu za sarajevsko "Oslobodjenje" odbacio tvrdnje Zukorlića da se sa predstavnicima rivalske Islamske zajednice Srbije u Karađorđevu i Sarajevu netransparentno dogovarao o položaju te zajednice.
Prema riječima Izetbegovića, "u Karađorđevu nije ni pomenuta Islamska zajednica".
"A da je pominjana, ja bih zagovarao jedinstvo islamske zajednice Bošnjaka. Ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu čija se duhovna ovlaštenja odnose i na Srbe u BiH, zašto Bošnjaci ne bi imali reisa u Sarajevu koji organizuje vjerski život Bošnjaka u Srbiji", rekao je Izetbegović.
On je istakao da je "uvijek podržavao jedinstvo islamske zajednice i da će tako i nastaviti".
"Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio", rekao je on.
U Srbiji djeluju dvije rivalske islamske zajednice. Zukorlić predvodi zajednicu koja je u sistemu Rijaseta BiH, dok je na čelu druge reis Adem Zilkić.
Dakle : Bakir nepodržava Muamera Zukorlića, ali podržava "dijeljenje" Islamske Zajednice (1 u Sarajevu, drugu u Srbiji) ?
Ili sam ja pogrešno Bakira shvatio ?
- kamen spoticanja
#708 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
pogresno si shvatio...ne dijeli bakir IZ nego odgovara zukorlicu na njegova ujedanja iz avaza...jer muftija zukorlic od silne medijske paznje nekad dobro ne razmisli prije nego nesto kaze...a ovaj put je legao fahri kao kec na desetku ...a cinjenica je da bakir niti podrzava zilkica niti jusufspahice...Ljepoje wrote:Izetbegović: Podržavao sam Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno pogriješio
Pogriješio samo što je podržavao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Izetbegović je u intervjuu za sarajevsko "Oslobodjenje" odbacio tvrdnje Zukorlića da se sa predstavnicima rivalske Islamske zajednice Srbije u Karađorđevu i Sarajevu netransparentno dogovarao o položaju te zajednice.
Prema riječima Izetbegovića, "u Karađorđevu nije ni pomenuta Islamska zajednica".
"A da je pominjana, ja bih zagovarao jedinstvo islamske zajednice Bošnjaka. Ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu čija se duhovna ovlaštenja odnose i na Srbe u BiH, zašto Bošnjaci ne bi imali reisa u Sarajevu koji organizuje vjerski život Bošnjaka u Srbiji", rekao je Izetbegović.
On je istakao da je "uvijek podržavao jedinstvo islamske zajednice i da će tako i nastaviti".
"Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio", rekao je on.
U Srbiji djeluju dvije rivalske islamske zajednice. Zukorlić predvodi zajednicu koja je u sistemu Rijaseta BiH, dok je na čelu druge reis Adem Zilkić.
Dakle : Bakir nepodržava Muamera Zukorlića, ali podržava "dijeljenje" Islamske Zajednice (1 u Sarajevu, drugu u Srbiji) ?
Ili sam ja pogrešno Bakira shvatio ?
ovde se radi o klasicnoj avazovstini...koji zukorlic ili ne razabira ili mu tako odgovara...
- plain vanilla
#709 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
joj kad vam Zagi dodje, bit ce vam Zukorlic
- tbv
#710 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Bakir je samo sljedbenik pogresne (citaj izdajnicke) politike. SDA je izgubila svrhu postojanja 1995. kad je neustavno u ime naroda (64% glasackog tijela + ) potipisala kapitulaciju Republike Bosne i Hercegovine i stim nagradila dzelate sa pola BiH. To ocito nekim nije jasno pa i dalje glasuju za SDA. O Radoncicu (sbbbih) i Silajdzicu (szbih) da ne pricam, ali ukratko - isto sranje drugo pakovanje.
- kamen spoticanja
#711 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
ma u sustini post nije o zukorlicu...on je samo kontekstualiziran u ono sto zovu avazovstina...i tu nastaju problemi...jer fahro ne bira niti sredstva niti situaciju...zbog politickog sicara...plain vanilla wrote:joj kad vam Zagi dodje, bit ce vam Zukorlic
a kad upitas nekoga ko obitava u sandzaku shvatis da ni zukorlicevo maslo uopste nije za ramazana...
- kamen spoticanja
#712 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
dobro ba...2/3 postova na ovoj temi je ovakve sadrzine...shvatili smotbv wrote:Bakir je samo sljedbenik pogresne (citaj izdajnicke) politike. SDA je izgubila svrhu postojanja 1995. kad je neustavno u ime naroda (64% glasackog tijela + ) potipisala kapitulaciju Republike Bosne i Hercegovine i stim nagradila dzelate sa pola BiH. To ocito nekim nije jasno pa i dalje glasuju za SDA. O Radoncicu (sbbbih) i Silajdzicu (szbih) da ne pricam, ali ukratko - isto sranje drugo pakovanje.
hocemo sta konkretno on topic
- Ljepoje
#713 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
pogresno si shvatio...ne dijeli bakir IZ nego odgovara zukorlicu na njegova ujedanja iz avaza...jer muftija zukorlic od silne medijske paznje nekad dobro ne razmisli prije nego nesto kaze...a ovaj put je legao fahri kao kec na desetku ...a cinjenica je da bakir niti podrzava zilkica niti jusufspahice...
ovde se radi o klasicnoj avazovstini...koji zukorlic ili ne razabira ili mu tako odgovara...
kamen spoticanja
Ija rekoh.., ipak hvala ti na odgovor
- mO k3
#714 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
bakir jede gofna... nikad nisam protiv njega lose reko ili napiso ,ali ovim potezom kod mene je propo..
Edit: da dodam jos ovo nek se on izvino za zlocine pocinjene od strane abih ... od nasih komsija ni rijeci da cujemo
Edit: da dodam jos ovo nek se on izvino za zlocine pocinjene od strane abih ... od nasih komsija ni rijeci da cujemo
- kamen spoticanja
#715 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
ma ok je...meni je opet leglo ovo...muftija se raspojasao ko vel'ki i to je ok ako energiju trosis na pravu stranu...al nemoj mi ba prodavat fahrinu spiku ospem se vasŽenski Dr.Med wrote:bakir jede gofna... nikad nisam protiv njega lose reko ili napiso ,ali ovim potezom kod mene je propo..
mada je fakt da su od bakira opet napravili levata...jusufspahic mu se pojavio u kabinetu ni otkud a zilkic to odmah objavio kao ekskluzivu...a fahro samo tako nesto cekao...
ali opet kazem to niti je razlog da zukorlic prodaje avazovstinu niti je blizu istini da bakir dijeli IZ
- Ljepoje
#716 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Kada smo došli do Avaza . Da li je iko primjetio "promjene" na Avaz portalu? Dizajn/layout i predstava vijesti sve nešto lošij i lošij... Valjda im je onaj Fleš plejer bio preskup 
- plain vanilla
#717 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
sad cu ja otici jos dalje off, ali etokamen spoticanja wrote:ma u sustini post nije o zukorlicu...on je samo kontekstualiziran u ono sto zovu avazovstina...i tu nastaju problemi...jer fahro ne bira niti sredstva niti situaciju...zbog politickog sicara...plain vanilla wrote:joj kad vam Zagi dodje, bit ce vam Zukorlic
a kad upitas nekoga ko obitava u sandzaku shvatis da ni zukorlicevo maslo uopste nije za ramazana...
zato se IZ treba distancirati od svih stranaka, onda ne bi dolazilo do ovakvih prepucavanja..
i koliko ja vidim, niko nije postavio cijeli intervju, nego samo djelice..
Joj, jos cu poceti braniti Bakira
- kamen spoticanja
#718 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
ma jasno je...kao sto je i jasno da je mustafa ceric upravo zbog izleta u avaz postao komican dzematliji sirom BiH...ali to je nesto sto je na putu...softic i ekipa imaju zelju, da li ce imati i pameti ostaje da se vidiplain vanilla wrote:sad cu ja otici jos dalje off, ali etokamen spoticanja wrote:ma u sustini post nije o zukorlicu...on je samo kontekstualiziran u ono sto zovu avazovstina...i tu nastaju problemi...jer fahro ne bira niti sredstva niti situaciju...zbog politickog sicara...plain vanilla wrote:joj kad vam Zagi dodje, bit ce vam Zukorlic
zato se IZ treba distancirati od svih stranaka, onda ne bi dolazilo do ovakvih prepucavanja..
i koliko ja vidim, niko nije postavio cijeli intervju, nego samo djelice..
Joj, jos cu poceti braniti Bakira![]()
- tbv
#719 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Nema ovo veze sa vezom, koliko god se avaz prosipa sa zutom stampom toliko i tvoj post. Sve rekla kazala, prepucavanje je medju bosnjackim strankama iz razloga da se glasackom tjelu zamazu oci dok sa BiH raspada za njihove interese, u kojim je i 15% Bosne dovoljno samo nek su oni na vlasti.kamen spoticanja wrote:ma ok je...meni je opet leglo ovo...muftija se raspojasao ko vel'ki i to je ok ako energiju trosis na pravu stranu...al nemoj mi ba prodavat fahrinu spiku ospem se vasŽenski Dr.Med wrote:bakir jede gofna... nikad nisam protiv njega lose reko ili napiso ,ali ovim potezom kod mene je propo..
Edit: da dodam jos ovo nek se on izvino za zlocine pocinjene od strane abih ... od nasih komsija ni rijeci da cujemo![]()
![]()
mada je fakt da su od bakira opet napravili levata...jusufspahic mu se pojavio u kabinetu ni otkud a zilkic to odmah objavio kao ekskluzivu...a fahro samo tako nesto cekao...
ali opet kazem to niti je razlog da zukorlic prodaje avazovstinu niti je blizu istini da bakir dijeli IZ
- kamen spoticanja
#720 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
ja sam siguran da su moje informacije u ovom slucaju bolje od avazovihtbv wrote:Nema ovo veze sa vezom, koliko god se avaz prosipa sa zutom stampom toliko i tvoj post. Sve rekla kazala, prepucavanje je medju bosnjackim strankama iz razloga da se glasackom tjelu zamazu oci dok sa BiH raspada za njihove interese, u kojim je i 15% Bosne dovoljno samo nek su oni na vlasti.kamen spoticanja wrote:ma ok je...meni je opet leglo ovo...muftija se raspojasao ko vel'ki i to je ok ako energiju trosis na pravu stranu...al nemoj mi ba prodavat fahrinu spiku ospem se vasŽenski Dr.Med wrote:bakir jede gofna... nikad nisam protiv njega lose reko ili napiso ,ali ovim potezom kod mene je propo..
Edit: da dodam jos ovo nek se on izvino za zlocine pocinjene od strane abih ... od nasih komsija ni rijeci da cujemo![]()
![]()
a bosna se nije raspala ni u mnogo tezim uslovima,sumnjam ni da ce sada kad se separatizam sveo na dragana covica i milorada dodika
- tbv
#721 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Ma ja , eto tako je, nece biti razdruzivanja, mirno spavajte, BiH ce ostati u svojim granicama a spomenik genocida (citaj reBuPlika srpcka) ce i dalje da postoji tako da srbe podsjeca na njihova zlodjela s kojim su "odbranili" svoju postojanost.kamen spoticanja wrote:ja sam siguran da su moje informacije u ovom slucaju bolje od avazovihtbv wrote:Nema ovo veze sa vezom, koliko god se avaz prosipa sa zutom stampom toliko i tvoj post. Sve rekla kazala, prepucavanje je medju bosnjackim strankama iz razloga da se glasackom tjelu zamazu oci dok sa BiH raspada za njihove interese, u kojim je i 15% Bosne dovoljno samo nek su oni na vlasti.kamen spoticanja wrote:ma ok je...meni je opet leglo ovo...muftija se raspojasao ko vel'ki i to je ok ako energiju trosis na pravu stranu...al nemoj mi ba prodavat fahrinu spiku ospem se vas![]()
![]()
ali opet kazem to niti je razlog da zukorlic prodaje avazovstinu niti je blizu istini da bakir dijeli IZ![]()
a bosna se nije raspala ni u mnogo tezim uslovima,sumnjam ni da ce sada kad se separatizam sveo na dragana covica i milorada dodika
- kamen spoticanja
#722 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
dosadan si ba...de sta promjeni ili probaj malo na temu...diplis isto ko pokvarena ploca...ili iskopaj holbrooka i ti mu objasni par stvari...a kad vidis da se pocnu razdruzivat ti pravo na barikade...tbv wrote: Ma ja , eto tako je, nece biti razdruzivanja, mirno spavajte, BiH ce ostati u svojim granicama a spomenik genocida (citaj reBuPlika srpcka) ce i dalje da postoji tako da srbe podsjeca na njihova zlodjela s kojim su "odbranili" svoju postojanost.
- tbv
#723 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
Izvini sto ti dosadjujem, garant si zauzet poliranjem zlatnih kasikakamen spoticanja wrote:dosadan si ba...de sta promjeni ili probaj malo na temu...diplis isto ko pokvarena ploca...ili iskopaj holbrooka i ti mu objasni par stvari...a kad vidis da se pocnu razdruzivat ti pravo na barikade...tbv wrote: Ma ja , eto tako je, nece biti razdruzivanja, mirno spavajte, BiH ce ostati u svojim granicama a spomenik genocida (citaj reBuPlika srpcka) ce i dalje da postoji tako da srbe podsjeca na njihova zlodjela s kojim su "odbranili" svoju postojanost.
- kamen spoticanja
#724 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
dosadan i slaboduhovittbv wrote:Izvini sto ti dosadjujem, garant si zauzet poliranjem zlatnih kasikakamen spoticanja wrote:dosadan si ba...de sta promjeni ili probaj malo na temu...diplis isto ko pokvarena ploca...ili iskopaj holbrooka i ti mu objasni par stvari...a kad vidis da se pocnu razdruzivat ti pravo na barikade...tbv wrote: Ma ja , eto tako je, nece biti razdruzivanja, mirno spavajte, BiH ce ostati u svojim granicama a spomenik genocida (citaj reBuPlika srpcka) ce i dalje da postoji tako da srbe podsjeca na njihova zlodjela s kojim su "odbranili" svoju postojanost.
Last edited by kamen spoticanja on 15/05/2011 01:39, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#725 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića
@kamen spoticanja, pazi malo šta pišeš...