Vrlo plastican primjerTrebam te wrote:žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
A da mi svi masovno bojkotujemo sljedece izbore?
Slazem se, bojkotovati izbore.
Za koga glasati, kad svake 4 godine jedan te isti covjek i njegovi ljudi promijene stranku da se ponovo kandiduju na izborima, npr: Opcina Trnovo i famzoni nacelnik afera junica Ibrahim Berilo, promijenio je do sad 3 stranke kako bi se kandidovao za nacelnika.![]()
![]()
Prvo SDA, SBiH pa sad uzeo pristupnicu u SDP...nikad se ga kutarisati. Kako imat promjenu i neki drugi izbor? Sad se hvali da ga podrzava Hadzic etc...smijurija. Dodjem iz Danske da glasam i opet nikakve fajde, mi jedina Opcina imamo vise glasaca nego sveukupno stanovnika, to je opsti kriminal i haos!
Hadje Bosno, Bosno hajde Hercegovino
Lagumdžija zgazio Radončića
-
žuti
#701 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
- ultima_palabra
#702 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?matsuda wrote:ultima_palabra wrote:U čemu je problem, zar ga nije zgazio u onoj emisiji? Vjerovatno je onim manevrom donio sebi par desetina hiljada glasova, a i Radončiću oduzeo dosta.
Šta se kasnije dešavalo je druga priča...
Problem je licemjerje, zelja da se dodje na vlast po svaku cijenu, stvaranje opsteg jednoumlja, laganje i varanje (pa cak i poslije izbora), silna zelja za novcem - toliko jaka da se ne ustrucavaju prodati ponos i principe tj. zgaziti ga svom tezinom i onda baciti u kantu za smece kao limenku, prepotencija pojedinaca.... Ustvari, sta se ja mucim sa nabrajanjem. Bolje pitanje je U CEMU NIJE PROBLEM?
- Banksy
#703 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne treba.ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
Pitanje je vjeruju li i sad.
- Optimus Prime
#704 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne vjeruju, oni znajuBanksy wrote:Ne treba.ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
- Banksy
#705 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne pitam za plaćenike. Mislim na ovih 300 000 ...Optimus Prime wrote:Ne vjeruju, oni znajuBanksy wrote:Ne treba.ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
- makkaj
#706 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
naravno jer NAROD ZNA 
- Corto Maltese
#707 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ja većeg ismijavanja, od ovog, nisam čuo odavno:ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
Zlatko Lagumdžija wrote:"A svojim glasačima jasno poručujem da SDP ni po koju cijenu neće u koaliciju sa strankom gospodina Radončića!"
- Optimus Prime
#708 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Banksy, ne budi smijesna.Banksy wrote:
Ne pitam za plaćenike. Mislim na ovih 300 000 ...
Tih 300.000 dobro zna sta bi za zemlju znacilo povlacenje SDP-a u opoziciju 2014. Nastavak politike iz perioda 2002-2010 koji nas je priblizio grckom scenariju, ti ljudi svakako ne zele i zato ce ponovo glasati za SDP.
Last edited by Optimus Prime on 06/06/2012 15:45, edited 1 time in total.
- makkaj
#709 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
i moj isto, al za koga glasati i ko je iole blizu tome? nije ba za nas izgleda sloboda, za nas je lanac i kandžija, nikad mi sa ovim demokratama nećemo na zelenu granu
-
BHF80
#710 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ma SDA najvise odgovara ovo sto se lagumdzija uvezao sa radoncicem vidjet ce te na izborima.Al opet ce nam biti isto.
- jyqan
#711 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
samo mijenjati, jedini recept
ako ovdje ne bude sad hajra, opet mijenjati, i opet
u bpljim društvima se izvale kao kod nas ne dešavaju upravo zato što političari u svakom trenutku znaju da ih greška skupo košta na izborima
a to što su nam sada svi u 10 deka i svi lopovi.. najviše govori o tome kakv smo mi u stvari narod
ako ovdje ne bude sad hajra, opet mijenjati, i opet
u bpljim društvima se izvale kao kod nas ne dešavaju upravo zato što političari u svakom trenutku znaju da ih greška skupo košta na izborima
a to što su nam sada svi u 10 deka i svi lopovi.. najviše govori o tome kakv smo mi u stvari narod
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#712 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ma, najbitnije da je ta druga priča logičan slijed i principijelni nastavak prve pričeultima_palabra wrote:U čemu je problem, zar ga nije zgazio u onoj emisiji? Vjerovatno je onim manevrom donio sebi par desetina hiljada glasova, a i Radončiću oduzeo dosta.
- matsuda
#713 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ultima_palabra wrote:Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?matsuda wrote:ultima_palabra wrote:U čemu je problem, zar ga nije zgazio u onoj emisiji? Vjerovatno je onim manevrom donio sebi par desetina hiljada glasova, a i Radončiću oduzeo dosta.
Problem je licemjerje, zelja da se dodje na vlast po svaku cijenu, stvaranje opsteg jednoumlja, laganje i varanje (pa cak i poslije izbora), silna zelja za novcem - toliko jaka da se ne ustrucavaju prodati ponos i principe tj. zgaziti ga svom tezinom i onda baciti u kantu za smece kao limenku, prepotencija pojedinaca.... Ustvari, sta se ja mucim sa nabrajanjem. Bolje pitanje je U CEMU NIJE PROBLEM?
naravno da ne treba, nisu ljudi krivi. Ljudi su trazili promjene, glasali su za one koji su nudili promjene i naposlijetku ih nisu dobili. Cak sam i ja bio jedan od tih 300.000, jos i nagovorio ostala 4 ukucana da glasaju za SDP. I sta sad? Nista. Cekaj da se rekonstruisu, pa kad se konstrisu onda ce se opet rekonstruisat i tako ce proci godine.
Ali, ako nista, dobro je da smo barem malo promijenili. Sljedeci izbori - nove promjene (nadam se). Onda glasamo za SDU (valjda). Ako i oni zajebu... duga je lista - uvijek se moze mijenjati.
- Ricken
#714 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
I ja sam bio za SDU dok mi Pečenac neki dan nije zgadio život sa onim haloooo baaa nemoj ti meni.....
Sve pijačar do pijačara. Ono nije skupština ono je zemljoradnička zadruga.
Sve pijačar do pijačara. Ono nije skupština ono je zemljoradnička zadruga.
-
Bosnjak333
#715 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Da se nakon dvije godine nadovezem.Zlatko Lagumdzija je dokazao kakav je Fahrudin Radoncic kriminalac kada je sa njim stupio u koaliciju.Ne kaze se djaba s kim si,takav si.Sporders wrote:Kada ce Tihic, Izetbegovic, Silajdzic, Bajic ili svi ostali "politicari" uraditi ono sto je veceras uradio Lagumdzija?
Ko ima hrabrost da covjeku kakav je Radoncic na TV-u u lice kaze da je kriminalac?
Svakako ce sutra Avaz opaliti po SDP-u, ali ovo veceras je prekretnica.
Svaka cast!
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#716 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
Znam da sigurno ne moze vala ni SDA, SBB, SBIH, ali ovaj SDP je bash za
- Banksy
#717 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Nije mi odgovorio ...Banksy wrote:Ne treba.ultima_palabra wrote: Ma ok je to sve... samo da li sada treba ismijavati 300.000 ljudi koji su vjerovali da SDP može pokrenuti ovu zemlju bar malo prema naprijed?
- ultima_palabra
#718 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Šta ti ja imam odgovarati, napravi anketu
Ili ne moraš, lokalni će uskoro...
- Banksy
#719 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne treba mi anketaultima_palabra wrote:Šta ti ja imam odgovarati, napravi anketuIli ne moraš, lokalni će uskoro...
Sam si to pomenuo, pa tebe pitam jer znam da si vjerovao.
- ultima_palabra
#720 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Pa ne baš, bar ne koliko u doba pokretanja ove temeBanksy wrote:Ne treba mi anketaultima_palabra wrote:Šta ti ja imam odgovarati, napravi anketuIli ne moraš, lokalni će uskoro...
![]()
Sam si to pomenuo, pa tebe pitam jer znam da si vjerovao.
Ali opet se sjetim da sam tako bio razočaran i 2002., pa onda dođoše još gori.
- Banksy
#721 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Teško da je razočarenje 2002 bilo i slično ovom, ali ok ... razumijem, tvoje povjerenje još nisu sasvim prokockali.ultima_palabra wrote:Pa ne baš, bar ne koliko u doba pokretanja ove temeBanksy wrote:Ne treba mi anketaultima_palabra wrote:Šta ti ja imam odgovarati, napravi anketuIli ne moraš, lokalni će uskoro...
![]()
Sam si to pomenuo, pa tebe pitam jer znam da si vjerovao.![]()
Ali opet se sjetim da sam tako bio razočaran i 2002., pa onda dođoše još gori.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#722 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Dupli standardi su izgleda haman pa osnovni standard simpatizera Dragog Vođe. Dakle, njih nije fer ismijavati, a godinama ismijavaju svakog ko je drugačije glasao, nazivaju ga u light verziji "glupim".. ali njih, jok, nema smisla ismijavati 
- Banksy
#723 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Fahro bez Avaza je ništa.
Ako mu izbiješ jedino oružje iz ruku, postaje, politički, Ibro Spahić.
Temu već možemo preimenovati u Lagumdžija vs Radončić ...
Ako mu izbiješ jedino oružje iz ruku, postaje, politički, Ibro Spahić.
Temu već možemo preimenovati u Lagumdžija vs Radončić ...
Fahrudin Radončić u sukobu interesa
Nenadmašni majstor manipulacije Zlatko Lagumdžija svom novom koalicionom favoritu Fahrudinu Radončiću ponudio je funkciju državnog ministra sigurnosti, mada je potpuno jasno da Radončić, zbog očiglednog sukoba interesa, ne može biti biran ni na jednu funkciju u izvršnoj vlasti.
Radončić je naime vlasnik medijske kuće koja tijesno posluje s institucijama države i njegov izbor na bilo koju funkciju izvršne vlasti bio bi sankcioniran zbog kršenja Zakona o sukobu interesa.
Istina, Radončić bi mogao riješiti ovaj problem ako bi svoju medijsku kuću nekome privremeno poklonio, ali pod uvjetom da taj neko ne bude njegov bračni drug ili bliski srodnik „po krvi u pravoj liniji i srodnik u pobočnoj liniji do trećeg stepena i srodnik po tazbini do drugog stepena“, kako glasi odredba važećih Zakona o sukobu interesa.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#724 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ruke ti se pozlatile pa pronađe temumatsuda wrote:Lagundzija ugazio u Radoncica - bolje reci
Ah , avaj , ovdje imaju datumi i citati.oh , oh , oh...
S uživanjem pratim nastavak..
-
_A_
#725 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Fahro Radončić, predsjednik SBB BiH, završio vanrednu Srednju školu u Vučitrnu na Kosovu