Better Man wrote:Ili su oni njoj dali korpu! Cura nije prošla na razgovoru za posao, tj. nije zadovoljila njihove kriterije i u javnost pustila priču kako je odobila ponudu, ali eto ona je odbila, jer joj je super na TV1. Samo da mi je znati koja bi budala odbila ponudu da radi za jednu od vodečih news televizija u svijetu i time sebi uskrati napredovanje i usavršavanje.supervizor wrote:Emina Delić je carica, neka im je dala korpu.
''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Moderator: anex
-
skojotovski
#701 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
-
StupskaBitanga
#702 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Vidim da AL-J u Europi ima mnogo planova i operacija
Zaiinteresovani su za francuski Orange Sport
Mislim da dolazak Al_j u BiH može samo donijeti pozitivne stvari
Ali se pitam i pitam sve
Šta će i kako će Al-J kada dođe digitalizacija?
Na koji tip frekvencije će ciljati?
Ali se pitam i pitam sve
-
dinoEL
#703 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
kao i svim news kanalima njima je bitno kablovsko trzisteStupskaBitanga wrote:Vidim da AL-J u Europi ima mnogo planova i operacija
Ali se pitam i pitam sve
-
StupskaBitanga
#704 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Pa donekle si upravudinoEL wrote:kao i svim news kanalima njima je bitno kablovsko trzisteStupskaBitanga wrote:Vidim da AL-J u Europi ima mnogo planova i operacija
Ali se pitam i pitam sve
Ali zbog čega su kupovali NTV99?
Poslovanje u BiH su mogli organizirati i bez te dozvole i to preko AVD dozvole koja je upravo to za emitovanje u kablu, internet i IPTV
- iPod
#705 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Koliko je mocna Al Jazeera govori i cinjenica da kupuju Orange sport francuske kanale..... Stoga eto ih i na satelitu preko CanalSat platforme, najmanji im je problem da sami investiraju pare u neku novu IPTV platformu ili kablovsku platformu bilo gdje na balkanu, kupe opremu, zaposle ljude, naprave svoju infrastrukturu i sve to dobro plate.
-
ProBank
#706 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
StupskaBitanga wrote:Pa donekle si upravudinoEL wrote:kao i svim news kanalima njima je bitno kablovsko trzisteStupskaBitanga wrote:Vidim da AL-J u Europi ima mnogo planova i operacija
Ali se pitam i pitam sve
Ali zbog čega su kupovali NTV99?
Poslovanje u BiH su mogli organizirati i bez te dozvole i to preko AVD dozvole koja je upravo to za emitovanje u kablu, internet i IPTV
Da, mogli su onda 1500 maraka platiti i uci u kabel,a ne pokrivati tudje dugove.
- iPod
#707 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Mislim da im je ideja da plate licencu za nacionalnu frekvenciju, sto i nije problem, kad imas pare u BiH mozes sve, jer mislim da i drzava ne bjezi od toga da dobije jakog "partnera" koji će stvari povući nabolje pogotovo kad krene digitalizacija.
-
treger
#708 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
slažem se i ne vidim da će imat problem u BIH, samo SRB i HR će biti problem...sigurno.iPod wrote:Mislim da im je ideja da plate licencu za nacionalnu frekvenciju, sto i nije problem, kad imas pare u BiH mozes sve, jer mislim da i drzava ne bjezi od toga da dobije jakog "partnera" koji će stvari povući nabolje pogotovo kad krene digitalizacija.
-
StupskaBitanga
#709 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Za tu nacionalnu frekvenciju je trenutno zainteresovani 10 i više kandidataiPod wrote:Mislim da im je ideja da plate licencu za nacionalnu frekvenciju, sto i nije problem, kad imas pare u BiH mozes sve, jer mislim da i drzava ne bjezi od toga da dobije jakog "partnera" koji će stvari povući nabolje pogotovo kad krene digitalizacija.
Ja znam za 10ak
A možda ih ima i više
Hoće li moći svi stati?
U HR samo 7 komercijalnih TV ima nacionalnu koncesiju
- iPod
#710 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Mislim da je to odlicno, sto veca konkurencija to bolje, mi gledaoci cemo vise profitirati u svakom slucaju. Nego bilo bi zaista dobro da Al Jazeera krene sto prije sa radom i da bude dostupna na digitali, jer sigurno imaju i pare i opremu da emitiraju u HD preko DVB-T kada krene u BiH, stoga bili bi sigurno prva zemlja u regionu ako izuzme HRT HD Promo kanal, jedini HD preko DVB-T u hrvatskoj.
-
ProBank
#711 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Neka ih 15 sto se mene tice, bolje za nas gledaoce. Nadam se da ce poslije ALJ i drugih investitora doci u ovu zemlju a da ih vlast ne otjera. Neko gore je rekao da ce ALJ imati problema u Hr i Srb, to se slazem.
-
sarajevsko_pivo
#712 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Bilo bi super kad bi Hayat dobio investitora, inace nisu losi, samo da je vise emisija.
-
treger
#713 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
to ne bi bilo loše, ako ništa vizuelno zaista najbolje izgledaju od svih BH televizija...sarajevsko_pivo wrote:Bilo bi super kad bi Hayat dobio investitora, inace nisu losi, samo da je vise emisija.
logo animacija, jinglovi, boje, studio...vidi se da se pazi na to ...
no da je više love ili ti ga, investitor..bilo bi super...
našla sam link tj stream za muzički kanal koji pokreću ..testno ide i mogu ga otvoriti samo
u windows media playeru običnom, ne classic...u svakom slučaju vidi se da rade i da žele...
smijem li staviti url? [url]mms://195.222.33.198:7075/[/url]
a jedva čekam al jazzeru da vidim kako će izgledati sve to
-
ProBank
#714 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Tesko da ce se to desiti, imaju dugova mnogo jer su se uvalili u nekretnine sto je steta, znam da ih dosta dobilo otkaz i ima ne isplacenih placa, nista ne pojedetreger wrote:to ne bi bilo loše, ako ništa vizuelno zaista najbolje izgledaju od svih BH televizija...sarajevsko_pivo wrote:Bilo bi super kad bi Hayat dobio investitora, inace nisu losi, samo da je vise emisija.
našla sam link tj stream za muzički kanal koji pokreću ..testno ide i mogu ga otvoriti samo
u windows media playeru običnom, ne classic...u svakom slučaju vidi se da rade i da žele...
lovu nego ko propali shopping centri i slicno. I na taj nacin zdrav su biznis skroz pokvarili. Nisu uspjeli dobit
publiku svih nacionalnosti sto je isto steta. Zaljujala ih i ALJ malo jer im uzima kadar po kadar.
Morali su stati sa Kad lisce pada ovo ljeto radi rejtinga, a NOVA TV krenula ovo ljeto, trebali su oni nastaviti,
jer ce im Nova dobar dio publike uzeti u septembru. Opet zelim im sve naj ko i svima
-
StupskaBitanga
#715 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
po meni Al-j je trebala kupiti frekvencije OBN ali to je moje mišljenje
-
treger
#716 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ProBank wrote:Tesko da ce se to desiti, imaju dugova mnogo jer su se uvalili u nekretnine sto je steta, znam da ih dosta dobilo otkaz i ima ne isplacenih placa, nista ne pojedetreger wrote:to ne bi bilo loše, ako ništa vizuelno zaista najbolje izgledaju od svih BH televizija...sarajevsko_pivo wrote:Bilo bi super kad bi Hayat dobio investitora, inace nisu losi, samo da je vise emisija.
lovu nego ko propali shopping centri i slicno. I na taj nacin zdrav su biznis skroz pokvarili. Nisu uspjeli dobit
publiku svih nacionalnosti sto je isto steta. Zaljujala ih i ALJ malo jer im uzima kadar po kadar.
Morali su stati sa Kad lisce pada ovo ljeto radi rejtinga, a NOVA TV krenula ovo ljeto, trebali su oni nastaviti,
jer ce im Nova dobar dio publike uzeti u septembru. Opet zelim im sve naj ko i svima
koliko znam da nisu u dugovima, već njima duguju, šoping centar nije neka uvala, imaju par prodavnica i sve su izdate sem one preko puta merkatora, znači imaju zakupce pa im plaćaju...
a svugdje je kriza pa i na hayazu, bar nisu ko pink, ostali na 3 zaposlena i produkcijom iz srbije...
koliko vidim da imaju emisija dosta i domaće produkcije puno, znači rade..a to što neko nije zadovoljan platom..jbg
koliko znam kasni im jedna plata...a AL J ne vjerujem da je ikome konkurencija...što uzimaju kadar..to je normalno..svako ide gdje mu bolje...
sa serijom su se dogovorili sa Novom koliko znam ...al ja ipak jedva čekam vidjeti voditelje i voditeljice na al AL J
-
sarajevsko_pivo
#717 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Ipak je Hayat najbolja televizija u BiH.
ZMBT im je najveci projekat, bilo bi bolje kad bi kupili licencu za ''BiH ima talenta'' sigurno bi privukli vise gledaoca.
ZMBT im je najveci projekat, bilo bi bolje kad bi kupili licencu za ''BiH ima talenta'' sigurno bi privukli vise gledaoca.
-
treger
#718 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ovdje pričamo o AL Jsarajevsko_pivo wrote:Ipak je Hayat najbolja televizija u BiH.
ja sam čula da Dijana Čuljak prešla na AL J
-
ProBank
#719 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Tebi mozda, ali ovdje u Bosni FTV je televizija snova koja se godinama ne skida sa trona jer je toooliko jaka, blago nam zemlji, pa onda PINK jer smo seljacine I OBN, pa pa pa , . hahasarajevsko_pivo wrote:Ipak je Hayat najbolja televizija u BiH.
-
StupskaBitanga
#720 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
jwl to ona huškaška novinarka iz Mostara što radi na HRTtreger wrote:ovdje pričamo o AL Jsarajevsko_pivo wrote:Ipak je Hayat najbolja televizija u BiH.
ja sam čula da Dijana Čuljak prešla na AL J
- psydelija
#721 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
aferim ti za url... nego, hoce lu zauvek biti aktivan?treger wrote:smijem li staviti url? [url]mms://195.222.33.198:7075/[/url]
metni jos neke... recimo jos neke ex-yu kanale.
-
sarajevsko_pivo
- opa22
#723 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
ne igleda mi nesto velik studio :S ili se meni samo cini zbog ove zeljezne konstrukcije :S ja sam mislio da ce biti veci
- karanana
#724 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
kaka je ovo baraka?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#725 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Ako ostanu na ovome,razocaravajuce. Isto neka hala tipa skladiste i sl...i to omanje skladiste.
Meni ovo ne obecava...barem taj prvi dojam nekako neuvjerljivo djeluje. Al' hajd' da pricekamo,mozda se to napuca pa i pocne liciti na nesto
Meni ovo ne obecava...barem taj prvi dojam nekako neuvjerljivo djeluje. Al' hajd' da pricekamo,mozda se to napuca pa i pocne liciti na nesto