nemam tu televiziju...bijela wrote:kod mene na alternativnoj tv,NIN wrote:koju emisiju?bijela wrote:gledate li ovu emisiju?
gosti mustafic, dizdarevic (sarajevska strana)
kecman i ljevar (banjaluka)
"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Moderator: _BataZiv_0809
-
Mr.Penguin
#701 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
- Not My Idea
- moonlight7
#703 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
A jooo
Neće se žena sastaviti za sedmicu, nakon ovog boravka

edit: film dobar
Neće se žena sastaviti za sedmicu, nakon ovog boravka
edit: film dobar
Last edited by moonlight7 on 15/02/2012 22:35, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#704 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Kako ne postoji kada je prije nekoliko mjeseci bio trailer na engleskom i bas se pricalo ovdje da nikome nije jasan fazon sa losim engleskim jer nasi glumci uglavnom govore odlicno engleski.Crvena Tifoza wrote: Ne postoji engleska verzija filma. Mislim na onu gdje glumci pričaju na engleskom. Film je na našem, samo što su dodali titlove za američka kina. U prevodu je bilo par gafova ili propuštenog prevoda.
A i Angelina je rekla da postoje dvije verzije.
-
Crvena Tifoza
#705 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
ladyblue18 wrote:Kako ne postoji kada je prije nekoliko mjeseci bio trailer na engleskom i bas se pricalo ovdje da nikome nije jasan fazon sa losim engleskim jer nasi glumci uglavnom govore odlicno engleski.Crvena Tifoza wrote: Ne postoji engleska verzija filma. Mislim na onu gdje glumci pričaju na engleskom. Film je na našem, samo što su dodali titlove za američka kina. U prevodu je bilo par gafova ili propuštenog prevoda.
Možda si zamjenila sa "Love in Rewind".
Znam o čemu pričam, gledao sam.
-
VjecitiStudent
#706 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Jel' se na kraju iko izvinio Angelini zbog ovoga i zbog famozne zabrane?
Sto je pokazalo da se u sustini jedva malo razlikujemo kada od "one strane" kada je odnos prema umjetnosti u pitanju.Angelina Jolie is unfit ambassador, Bosnian activists tell United Nations
http://www.guardian.co.uk/film/2010/nov ... NETTXT3487
- karanana
#707 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
pa i ja sam gledo neki insert ili prikolicu na kojoj glumci pricaju engleski i onda i jeste bila diskusija o engleskom govoru sa nekim isforsiranim nasim akcentima.
- ladyblue18
#708 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Ne bi mi tesko pa ukucah na youtubeCrvena Tifoza wrote:
Možda si zamjenila sa "Love in Rewind".![]()
Ocigledno ne znas o cemu pricas.
-
nerma.
#709 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
I ja koliko znam, a prilicno sam sigurna, postoje dvije verzije filma - na engleskom i na nasem.Crvena Tifoza wrote:ladyblue18 wrote:Kako ne postoji kada je prije nekoliko mjeseci bio trailer na engleskom i bas se pricalo ovdje da nikome nije jasan fazon sa losim engleskim jer nasi glumci uglavnom govore odlicno engleski.Crvena Tifoza wrote: Ne postoji engleska verzija filma. Mislim na onu gdje glumci pričaju na engleskom. Film je na našem, samo što su dodali titlove za američka kina. U prevodu je bilo par gafova ili propuštenog prevoda.
-
Ambrozija
#710 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Postoje dvije verzije, tacno
- ladyblue18
#711 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Btw procitaj komentare na ovom traileru, i ne mogu da se nacudim pacenicima.
Toliko ih film ne zanima da ipak odu da pogledaju trailer i onda kliknu dislike ili pljuju.
A kladim se da su sve mahom balavci.
Toliko ih film ne zanima da ipak odu da pogledaju trailer i onda kliknu dislike ili pljuju.
-
Crvena Tifoza
#712 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
ladyblue18 wrote:Ne bi mi tesko pa ukucah na youtubeCrvena Tifoza wrote:
Ocigledno ne znas o cemu pricas.
Taj na engleskom se nije prikazivao u američkim kinima.
-
Ambrozija
#713 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Zalosno i toliko jadno da nemam rijeci! Vise mi ne mogu ni komentarisati koliko su mi se pojedinci zgadililadyblue18 wrote:Btw procitaj komentare na ovom traileru, i ne mogu da se nacudim pacenicima.
Toliko ih film ne zanima da ipak odu da pogledaju trailer i onda kliknu dislike ili pljuju.A kladim se da su sve mahom balavci.
- ladyblue18
#714 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Bogami Angelina rece da film tek krece u privatnu distribuciju pa americkim kinima. Ali je rekla da ce biti na bosanskom jer misli da ce biti upecatljivije.
- lijek-za-sve
#715 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
I ja koliko znam, a prilicno sam sigurna, postoje dvije verzije filma - na engleskom i na nasem.[/quote]
Kao sto rekoh nekad prije vazna je poenta ili ti istina a ona je samo jedna!
Kao sto rekoh nekad prije vazna je poenta ili ti istina a ona je samo jedna!
-
Baudelaire
#716 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Izvini, ali si naivna. Nemoj to shvatiti pogrešno, nisam htio da ti kažem ništa ružno, nego samo hoću reći da nisu balavci. To su formirane ličnosti, ljudi iz svih dobnih i socijalnih grupa, ne rade to samo balavci. Nisu balavci radili ni ono o čemu film govori. Radili su to svi, bili balavci, bili studenti, profesori, akademici, biznismeni ili pak običan puk. Otrovna ideologija, koja je zatrovala veliki dio jedne nacije. Ovaj film upravo to dokazuje, odnosno ove kritike. Nisu ga balavci zabranili u RS-u.ladyblue18 wrote:Btw procitaj komentare na ovom traileru, i ne mogu da se nacudim pacenicima.
Toliko ih film ne zanima da ipak odu da pogledaju trailer i onda kliknu dislike ili pljuju.A kladim se da su sve mahom balavci.
-
nerma.
#717 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Naravno, apsolutno dijelim misljenje. No, kad se vec diskutovalo o jezicima, htjela sam spomenuti.lijek-za-sve wrote: Kao sto rekoh nekad prije vazna je poenta ili ti istina a ona je samo jedna!
- ljubav_aha
#718 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
BredNot My Idea wrote:vala ja ne znam gdje ste vi vidjeli da ljudi ignorishu Brada![]()
evo gledam na dnevnik.hr, haman svaka cura pishnula od srece kad ga je vidjela a tek dodirnula
- lijek-za-sve
#719 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Naravno, apsolutno dijelim misljenje. No, kad se vec diskutovalo o jezicima, htjela sam spomenuti.
[/quote]
Ma znam da znas,razumjeli smo se,ali ipak ih ima koju nisu ili ne zele znati,ovo je sve ipak bilo radi njih,ne mene i tebe
Ma znam da znas,razumjeli smo se,ali ipak ih ima koju nisu ili ne zele znati,ovo je sve ipak bilo radi njih,ne mene i tebe
- ljubav_aha
#720 Re: Šokantno: Angelina pucala na VRS!!!
SRNA izvor, pa ko drugi vec Onidr.gog wrote:
Angelina "Abu Đoli" Jolie snimljena tokom zločinačkog snajperskog delovanja po položajima branilaca Republike Srpske 1995. (Foto : BIA agency, SRNA department)
Poznati svetski eksperti za pitanja islamskog terorizma na Balkanu, Dževad Galijašević i Darko Trifunović su na zajedničkoj press konferenciji sa poslanicima SDS, SNSD i Radikala javnosti pokazali šokantne fotografije Anđeline Đoli. Na uverljivim slikama obaveštajnih službi, Đoli je raskrinkana kao islamističko-teroristička spavačica, tajni adut islamista u Holivudu. Fotografija je na internet i pored tajne cenzure prenešena preko srpskih patriota iz kompanije Google, i nalazi se uz pomoć pretraživača slika Google.
Jasno je i sasvim vidljivo da je ova glumica već devedesetih bila aktivno uključena u nezakonito otcepljenje bivše BiH, i to sa puškom okrenutom u srpske branioce.
Kako navode pojedini kongresmeni koji su svesni zavere protiv Srba, tajne službe tvrde da su na put islama Anđelinu preveli prikriveni islamisti Rade Šerbedžija (poznatiji kao Abu Nedajseines) i Branko Đurić (Abu Zgembo). Kao dokaz su pokazane i slike par razbacanih CD-ova Jusufa Islama (nekad Ket Stivensa), što je uz poznatu Anđelininu sklonost ka oružju samo po sebi dovoljno svakom razumnom čoveku i Srbinu.
Neproverene informacije govore, kako kaže Galijašević, da su paparaci uspeli čak i da slikaju Bred Pita kako klanja sabah-namaz u dvorištu vile, ali da ih su ih pripadnici obezbeđenja, sa velikim bradama i kratkih pantalona, primetili i oteli im fotoaparate.
Bred Pit sa vehabijskom bradom : Niko nije primetio rane znakove fanatizma
Rajko Vasić, generalni sekretar SNSD-a, je otkrio i još mračnije podatke: Po sumnjama obaveštajaca, Anđelina Đoli je svoj hit film Tomb Rajder i igricu po istom nazivu, stvarala inspirisana razaranjima srpskih grobova i crkava na Kosmetu, zbog čega su te igrice posebno popularne među albanskim tinejdžerima u Prištini i Mitrovici.
Među šiptarskim teroristima, kako je Vasiću preneo Ivica Dačić, šef policije Srbije, primećen je povećan broj tetovaža sa likom Anđeline Đoli..
Đoli kao tetovaža na UČK- borcima
Ognjen Tadić iz Radikalne stranke je predočio javnosti i postere Anđeline Đoli pronađene prilikom policijske akcije na mudžahedinsko-islamističko uporište Gornja Maoča,a sumnja se da je neko vreme i boravila u tom uporištu fundamentalista, što pokazuju određene fotografije.
Đoli snimljena prilikom parkiranja po povratku iz Maoče (izvor: Tajna Služba SNSD-a)
U zajedničkoj izjavi svih govornika na pres konferenciji, istaknuto je da je ovo još jedan od dokaza o nemogućnosti dogovora sa Bošnjacima, zbog očite opasnosti koju predstavljaju njihovi istaknuti predstavnici kao što su Đoli, Šerbedžija, Nikolaidis, Komšić, Trifunović, Divjak i ostali.
*Prenio @dr.gog
- ladyblue18
#721 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Ocekivala sam ovakav komentar.Baudelaire wrote:
Izvini, ali si naivna. Nemoj to shvatiti pogrešno, nisam htio da ti kažem ništa ružno, nego samo hoću reći da nisu balavci. To su formirane ličnosti, ljudi iz svih dobnih i socijalnih grupa, ne rade to samo balavci. Nisu balavci radili ni ono o čemu film govori. Radili su to svi, bili balavci, bili studenti, profesori, akademici, biznismeni ili pak običan puk. Otrovna ideologija, koja je zatrovala veliki dio jedne nacije. Ovaj film upravo to dokazuje, odnosno ove kritike. Nisu ga balavci zabranili u RS-u.
Ne brini nisam ja naivna, i balavci su od nekoga naucili mrznju, ali ono sto ja vidjam su mahom nickovi koji upucuju na to da se radi o djecurliji.
Naravno ne kazem da nema odraslih ljudi sa patoloskom mrznjom, ali ima zaista dosta djece koja su puna mrznje, i to ne samo govoreci sada o filmu, dovoljno je pogledati nekada komentare na fb stranici nekih portala.
- NIN
#722 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
slaninarske vehabijeladyblue18 wrote:Btw procitaj komentare na ovom traileru, i ne mogu da se nacudim pacenicima.
- moonlight7
#723 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
Da je Angelinin film mahom drugačije usmjeren, i mi bismo drugu priču pričali.Ambrozija wrote:Zalosno i toliko jadno da nemam rijeci! Vise mi ne mogu ni komentarisati koliko su mi se pojedinci zgadililadyblue18 wrote:Btw procitaj komentare na ovom traileru, i ne mogu da se nacudim pacenicima.
Odnosno, onu koja je dominirala u periodu dezinformiranosti i samim početkom snimanja filma.
- ljubav_aha
#724 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
bosnian activists,vlro pogresno upotrebljena ili zloupotrebljena terminologija u naslove teksta , jer znamo da je kredibilitet bio naurusen is komepleksnijih razloga,naravno da je negativno sto nije dozvoljeno simanje filma u BiH,mozda je i tako bolje,jer bi snimanje filma bilo otezanoVjecitiStudent wrote:Jel' se na kraju iko izvinio Angelini zbog ovoga i zbog famozne zabrane?
Sto je pokazalo da se u sustini jedva malo razlikujemo kada od "one strane" kada je odnos prema umjetnosti u pitanju.Angelina Jolie is unfit ambassador, Bosnian activists tell United Nations
http://www.guardian.co.uk/film/2010/nov ... NETTXT3487
-
Crvena Tifoza
#725 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu
ladyblue18 wrote:Bogami Angelina rece da film tek krece u privatnu distribuciju pa americkim kinima. Ali je rekla da ce biti na bosanskom jer misli da ce biti upecatljivije.
Hoćeš kartu sa filma da ti postavim?
Gledao film 01-14-2012. Počelo prikazivanje sedam dana prije, ali tek sam tad uspio doći do karte jer je bilo rasprodano.