Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_mufljuz_

#701 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _mufljuz_ »

Ned071 wrote:Doduse ispricavam.mu se. bogte ja sam za penzije ja sam se vozio u polonezu :-?
jebo vas polonez - ja sam se u rigidnom sistemu vozio u ovoj mrcini :thumbup: valjda mi prešla ota zaraza i danas :lol:

Image
Ninoz

#702 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ninoz »

Ford Fiesta 2005. godiste, kada upalim grijanje ili klimu cujem neko cvoktanje i skripanje u autu, pogotovo na prvom i drugom nivou, na 4. se ne cuje.takodjer osjetim da mi slabije radi ventilacija generalno, slabije puse.sta bi moglo biti, s obzirom da se pojavljuje i sa klimom i bez ?
_mufljuz_

#703 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _mufljuz_ »

Ninoz wrote:Ford Fiesta 2005. godiste, kada upalim grijanje ili klimu cujem neko cvoktanje i skripanje u autu, pogotovo na prvom i drugom nivou, na 4. se ne cuje.takodjer osjetim da mi slabije radi ventilacija generalno, slabije puse.sta bi moglo biti, s obzirom da se pojavljuje i sa klimom i bez ?
bice da ti leptiri ventilatora kace uokolo plastiku, lezaj na ventilatoru je rikavela - tako da na prvu vrlo vjerovatno da je to to.... kad ubrza onda mu se ustabili rad..... sve je bacanje kašika ovako dokk ne odes kod majstora....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#704 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

da nije filter klime zreo za zamjenu?
goran16v

#705 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by goran16v »

Motor ventilatora?
Ned071

#706 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

_mufljuz_ wrote:
Ned071 wrote:Doduse ispricavam.mu se. bogte ja sam za penzije ja sam se vozio u polonezu :-?
jebo vas polonez - ja sam se u rigidnom sistemu vozio u ovoj mrcini :thumbup: valjda mi prešla ota zaraza i danas :lol:

Image
samo kazem da sam star jer se sjecam poloneza, cak sam se jednom vozio u njemu :D u rigidnom sistemu sam bio uglavnom u s paketu. stari i dan danas tvrdi da je to najbolje auto koje je vozio. a navozao se svega
mahalas505

#707 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

bitanga_sa_otesa wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:
Pa di si bio bitango kad je meni vrisnuo grijac?-) Mogao sam i ja koju markicu usparati?!:-D
na istom mjestu gdje sam i sad ,da nisi pljuvao i srao po meni ovde ,mozda bi i usparao...jbga...
ned071 je imao olaksavajucu okolnost jer sam ja slomio taj grijac i nisam morao skidati glavu....i dobar je covjek izmedju ostalog :) :thumbup:
Vidim ja cjena nesto mala, bilo je tu olaksavajucih okolnosti :D . Cisto sumnjam da bi bitanga pristao da popravi auto meni, ters je to :lol: . A tacno je da je od pocetka ovdje na forumu, samo lako se "upali", npr. kad ce one slike pored ceste :P .

Ali mora covjek biti posten pa reci, da je ubjedljivo najvise dao korisnih savjeta za auto ovdje na forumu :thumbup: .
Last edited by mahalas505 on 17/12/2014 14:23, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#708 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _mufljuz_ »

ma prika ta Bavaria je bila zvijer nas je bilo 4 u autu i lik je pravio kruznice sa tolikom mrcinom...... sta cu oldtajmer sam i volem ih :lol: dobar naslov za temu hahaha
limunada25

#709 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by limunada25 »

Zdravo, vozim pezo 206 i u zadnje vrijeme mi nesto lupka kao da je u gepeku. I odem veceras nekom majstoru- kaze moguce je da su neki lezaji torzije, jer sve ostalo sto je pogledao je bilo ok . :? :? To kosta oko 400 KM i kao radi se negdje na Ilidzi.. Zna li iko ista o tome ?? Hvala!
Bakir1

#710 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

sve je majstor pogodio, ima razlicitih cijena, bitanga to nece da radi :D
limunada25

#711 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by limunada25 »

:place1:
Bakir1

#712 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

limunada25

#713 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by limunada25 »

Hvala :-)
romeomoraprezivjeti

#714 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by romeomoraprezivjeti »

mahalas505 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:
Pa di si bio bitango kad je meni vrisnuo grijac?-) Mogao sam i ja koju markicu usparati?!:-D
na istom mjestu gdje sam i sad ,da nisi pljuvao i srao po meni ovde ,mozda bi i usparao...jbga...
ned071 je imao olaksavajucu okolnost jer sam ja slomio taj grijac i nisam morao skidati glavu....i dobar je covjek izmedju ostalog :) :thumbup:
Vidim ja cjena nesto mala, bilo je tu olaksavajucih okolnosti :D . Cisto sumnjam da bi bitanga pristao da popravi auto meni, ters je to :lol: . A tacno je da je od pocetka ovdje na forumu, samo lako se "upali", npr. kad ce one slike pored ceste :P .

Ali mora covjek biti posten pa reci, da je ubjedljivo najvise dao korisnih savjeta za auto ovdje na forumu :thumbup: .

Sto jest,jest!!!!:-) tu treba dodati jos bakira,koji je isto bio od velike pomoci za sve i svasta. :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#715 Re: Pitamo Mehanicare ?

mahalas505 wrote: Vidim ja cjena nesto mala, bilo je tu olaksavajucih okolnosti :D . Cisto sumnjam da bi bitanga pristao da popravi auto meni, ters je to :lol: . A tacno je da je od pocetka ovdje na forumu, samo lako se "upali", npr. kad ce one slike pored ceste :P .

hahhaha samo ti provociraj ,sliku mozes vidjet samo iz moje ruke :lol: :lol: :lol:
bleee_sa

#716 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

limunada25 wrote:Zdravo, vozim pezo 206 i u zadnje vrijeme mi nesto lupka kao da je u gepeku. I odem veceras nekom majstoru- kaze moguce je da su neki lezaji torzije, jer sve ostalo sto je pogledao je bilo ok . :? :? To kosta oko 400 KM i kao radi se negdje na Ilidzi.. Zna li iko ista o tome ?? Hvala!
Servis 206 na Stupu, kod Mafka.
_ado_

#717 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

limunada25 wrote:Zdravo, vozim pezo 206 i u zadnje vrijeme mi nesto lupka kao da je u gepeku. I odem veceras nekom majstoru- kaze moguce je da su neki lezaji torzije, jer sve ostalo sto je pogledao je bilo ok . :? :? To kosta oko 400 KM i kao radi se negdje na Ilidzi.. Zna li iko ista o tome ?? Hvala!
Servis 206, iza DP na sa Stupu. i moram te razocarati, nije 400 km vec 560 km. Toliko je bar kostalo prije 2 g kad sam ja popravljao
bitanga_sa_otesa

#718 Re: Pitamo Mehanicare ?

Bakir1 wrote: bitanga to nece da radi :D
rekao sam ti i zasto ,jer dok se most reparira meni taj auto stoji 2 dana na dizalici i zauzima radno mjesto,jedino da kupim jos jednu dizalicu...
citro

#719 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:
Bakir1 wrote: bitanga to nece da radi :D
rekao sam ti i zasto ,jer dok se most reparira meni taj auto stoji 2 dana na dizalici i zauzima radno mjesto,jedino da kupim jos jednu dizalicu...
Napravi nekakva kolica na 4 tocka na koja ces spustiti zadnji kraj i izguras auto van :)
Ako imas racuna i ako ti se da, naravno " money talks" kao i uvijek.
romeomoraprezivjeti

#720 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by romeomoraprezivjeti »

_ado_ wrote:
Servis 206, iza DP na sa Stupu. i moram te razocarati, nije 400 km vec 560 km. Toliko je bar kostalo prije 2 g kad sam ja popravljao

To je sad oko 400 KM
bitanga_sa_otesa

#721 Re: Pitamo Mehanicare ?

citro wrote:
Napravi nekakva kolica na 4 tocka na koja ces spustiti zadnji kraj i izguras auto van :)
Ako imas racuna i ako ti se da, naravno " money talks" kao i uvijek.
ne da mi se zajebavat s tim ....poceli su jos neki to da rade pa nek uzivaju :-D
sLLayer

#722 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sLLayer »

rekli mi na tehnickom da mi ne rade zadnje kocnice, u pitanju su diskovi na p206, sutra idem majstoru samo da pitam sta sve okvirno moze biti, i koliko skupo moze kostati, diskovi su kao novi
NediM17

#723 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

sLLayer wrote:rekli mi na tehnickom da mi ne rade zadnje kocnice, u pitanju su diskovi na p206, sutra idem majstoru samo da pitam sta sve okvirno moze biti, i koliko skupo moze kostati, diskovi su kao novi
Da ti nije neki strucnjak skoro mijenjao kociono ulje? Moze biti zrak u sistemu, ili cilindri koju su zapekli... Sta god da je, mislim da ne bi trebalo biti pretjerano skupo.
sLLayer

#724 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sLLayer »

NediM17 wrote:
sLLayer wrote:rekli mi na tehnickom da mi ne rade zadnje kocnice, u pitanju su diskovi na p206, sutra idem majstoru samo da pitam sta sve okvirno moze biti, i koliko skupo moze kostati, diskovi su kao novi
Da ti nije neki strucnjak skoro mijenjao kociono ulje? Moze biti zrak u sistemu, ili cilindri koju su zapekli... Sta god da je, mislim da ne bi trebalo biti pretjerano skupo.
nisam dirao kocnice kako sam kupio auto prije 2 godine
sparky

#725 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sparky »

Sta znaci to ne rade ti kocnice nazad? Ne koce nikako, ne koce ravnomjerno, ne koce dovoljno ili? Ako ne koce nikako, do sad si se trebao prevrnuti bar jednom pri brzini od cca 60 na sat.
Post Reply