Admir Bjelak
5. 10 2010-5. 10 2011

Pocivaj u miru Admire.
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ja se najezih kad procitah da postoje i zelje za pocinak u miru...bordo_boy wrote:Ne znam za vas, ali ja se ježim kad neko napiše "R.I.P.", isto kao da mi nemamo dovoljno svojih načina da izrazimo saučešće i želje za počinak u miru...
Blago tebi sine...strong69 wrote:Ja se najezih kad procitah da postoje i zelje za pocinak u miru...bordo_boy wrote:Ne znam za vas, ali ja se ježim kad neko napiše "R.I.P.", isto kao da mi nemamo dovoljno svojih načina da izrazimo saučešće i želje za počinak u miru...

ultrarajvoSA wrote:Danas, 06. 10. 2011. godine najvjerniji navijači FK Sarajevo, Horde Zla, obilježavaju 24. godine postojanja.
Sve je počelo nakon već legendardnog incidenta na utakmici sa Crvenom Zvezdom kada je sa Istočne tribine stadiona Koševo na gostujuću klupu bačen poskok ofarban u bordo bijelu boju, navijači Sarajeva bivaju premješteni na sjevernu tribinu. Zbog ove promjene dolazi i do ideje za promjenom imena koja je sprovedena u djelo par mjeseci kasnije. Na sastanku na kojem su o novom imenu odlučivale vođe navijača, izabrano je ime Horde Zla. Naziv je došao sasvim slučajno, jer se na stolu našao broj popularnog 'Zagora', a naziv je upravo bio Horde zla. Nakon promjene naziva, navijači osnivaju i svoje udruženje 'Horde zla marketing'. Pomoću članarine koju su sami plaćali prave se prvi transparenti, dobavlja pirotehnika, prave se šalovi, kape... Horde Zla vrlo brzo dolaze u sami vrh ex-Yu navijačke scene.
U agresiji na Bosnu i Hercegovinu, i najveći broj navijača je stao u odbranu svog grada. Horde Zla gube jako puno članova, ali nakon rata se vraćaju u velikom stilu. Od ničega se pravi nešto veliko, i Horde Zla za kratko vrijeme ponovo postaju ubjedljivo najjača navijačka skupina u BiH. Zvanično se Horde Zla vraćaju na proslavi 10. godišnjice postojanja 1997. godine.
Nakon 2000. godine Horde Zla su zapale u više nego očite probleme. U to vrijeme okuplja se grupa sastavljena od nekoliko momaka koji su bili vođeni željom da grupi vrate dane ponosa i slave sa kraja 80-ih godina. Upravo ta nova generacija Hordi Zla, sastavljena od progresivnih mladih ljudi, nakon godina borbe uspijeva u svojoj namjeri. FK Sarajevo od tada ima veliku podršku svojih navijača na svakoj utakmici, bez obzira na grad ili državu u kojoj se ista igra. Horde Zla i danas predstavljaju najorganizovaniju i najbrojniju navijačku grupu u Bosni i Hercegovini, a na novim generacijama je da put koji je počeo 6. Oktobra 1987. godine i koji su trasirali njihovi prethodnici nastave kako bi slavno ime Hordi Zla i u budućnosti predstavljalo sinonim za ljubav, vjernost i odanost.
„Godine samo brojka postaju, ljubav i vjernost vječno ostaju!“
Horde Zla sretan rođendan!
Fksinfo.com

mekaba wrote:Ma kontam ja tebe samo sto je tebi tesko razumjeti nas starije.U svakom slucaju ti si lagano na putu prema istoku a kad aBd. stignes sve ce ti se samo kazati-LIBERO- wrote:Buraz cijenom tvoje iskustvo,godine i sve ostalo al' mislim da si blago pomjesao neke pojmove.
Svi smo mi navijaci Sarajeva..NARAVO. Vecina nas zivi za taj klub,taj nam je klub nacin zivota ...i to se SVI SLAZEMO.
Samo je cinjenica da svi mi,bez obzira na ljubav prema klubu,ne izrazavamo svoje emocije sa tribina na isti nacin.
Ima ljudi koji jednostavno dodju,uvijek na istun stolicu zapada ili istoka,recimo,i sami onako "tiho" za sebe gledaju svoj klub,uzivaju u igri,golovima..sjecaju se svih sastava ,i minuta nekih bitnih golova.
Ima raje koji kao na neko svetiste hipnotisano idu svaku tekmu Sarajeva sa svojom ekipicom,prije tekme se malo i popije,ili cak i ne,prica se o taktici sa rajom...zauzme se redovno mjesto na istoku i zapadu ...zna se i bucan biti,cak nekada i ispratiti neku pjesmu sa sjevera.
Ali ima raje koji svoju ljubav prema klubu artikulisu kroz organizovanu navijacku skupinu,sto se u navijackom svijetu naziva ultras navijacku skupinu. Svoju artikulaciju i podrsku usmjeravaju kroz kolektivnu podrsku....pjesme,zastave,barjaci,baklje...i sl. nekima od njih je jako bitno da maticna grupa i tribina budu u dobrom elementu. Uz zelju da klub pobjedi na terenu,tu je jako izrazena zelja i da se dominira naspram suparnickih navijaca i u tom nekom navijackom barometru i poredjenju.
E ta ultras skupina koja prati i podrazva Sarajevo su Hz. Niko ne kaze da oni vise ili manje vole svoj klub od recimo ovih primjera navijaca u prvom dijelu moga teksta,samo cisto imaju malo drugaciji izrazaj te ljubavi.
Sve je to sasvim jasno,niko tu ne moze reci da neko vise ili manje voli Sarajevo,cisto je stvar u razlicitosti artikulisanja podrske i privrzenosti svome klubu.
Nismo svi Hz,nismo svi pitari..ali svi smo jedna velika bordo familija![]()
Nek si ti meni redovan na Hasetu a za ostalo cemo lahko.

" U petak 23.12.2011. godine u caffe baru Pronto novo druženje navijača Sarajeva "
U petak 23.12.2011. godine u caffe baru Pronto koji se nalazi u sarajevskom naselju Pofalići biće održano novo druženje navijača Sarajeva. Cilj druženja i ovog puta je da se uz dobru zabavu još jednom pruži neophodna podrška drugovima sa tribine kojima se sudi za dešavanja u Širokom Brijegu.
Ulaz je 5 km a cjelokupan prihod od ulaznica i pića ide za odbranu.
I ovaj put pozivamo sve navijače Sarajeva, bez obzira sa koje tribine koševskog stadiona prate utakmice svog kluba, da u petak dođu na bordo druženje i na taj način daju svoj doprinos u borbi za pravdu.
Pravda je spora, ali dostižna.
ISTINA ZA VEDRANA, PRAVDA ZA HORDE ZLA!
north wrote:Još malo old school-a, ako ko nema šta protiv.....
http://www.youtube.com/watch?v=1aip0HBPNsE