MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dzeno123

#701 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Moze li mi neko poslati na pm link za gledanje?
Strauss

#702 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

uh kakav nokaut. dobra borba. sad ide pokrajac
vinnie_jones

#703 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

dobar ovaj Kipranin, kako big John iskusno prekinu borbu :thumbup:
vinnie_jones

#704 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Image nema labavo Image
Strauss

#705 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

ala rvat udara. svaka mu cast. poljak je budala sto je i pomislio da moze parirati pokrajcu u stojci.
vinnie_jones

#706 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

ja sam ga zamijenio za onog žgoljavog žuću što je ponekad na novoj bio gost komentator

War sused :mrgreen:
Sahbaz12

#707 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Sahbaz12 »

Ako vam nije problem,sibnite link na pm. Hvala.
vinnie_jones

#708 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

na prethodnoj stranici imaš par linkova, meni ovaj sad za sad ne šteka
vinnie_jones

#709 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Tito partija vale tudo akcija :mrgreen:
J.Rogan: "they're both nicknamed Minotauro" :oops:
amra67

#710 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

koji mirov submision nad big nog i koja borba !!! ode ruka big nogu .. mir mu slomi ruku :( mir je ponovo i definitivno spreman za napad za titulu u hv. a jones je jones svaka cast. machida je uradio u prvoj rundi sta je mogao dok nije mu lakat presudio.ocekujem sledecu borbu: jones vs hendo :yes
madFlava

#711 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

strasan lom ruke :shock:
4m3l

#712 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

au jes mi zao minotaura...imao je borbu a zasrao na kraju :x :x
Cyrax

#713 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Jones maca idi ti u tesku kategoriju :-) .Ne znam i sto mu dopustaju u poluteskoj da se bori. Machidi svaka cast za trud, malo je falilo u prvoj rundi da bude "and it's all over!" ali nije
enisss

#714 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cyrax wrote:Jones maca idi ti u tesku kategoriju :-) .Ne znam i sto mu dopustaju u poluteskoj da se bori. Machidi svaka cast za trud, malo je falilo u prvoj rundi da bude "and it's all over!" ali nije
hahaha...kako mislis "sto mu dopustaju?"...pa covjek bude 205 na vaganju...u cemu je problem?...ne smeta sto Anderson Silva ima prednost u velicini protiv boraca srednje kategorije...da ne pricam o GSP-u...ne znam kako ljudi krive covjeka sto mu je Bog dao da ima takav raspon ruku...i sve fizicke predispozicije...pravila kazu da na dan vaganja borac mora da ima toliko i toliko kg...sto se tice borbe...moze doci i sa plus 20 kg u odnosu na vaganje...
Ima i onaj Anthony Rumble Johnson...lik kaze da nadoknadi i 25 kg od vaganja do borbe..kako i sta..nemam pojma....
Sto se tice borbe izmedju Jon Jonesa i Machide..kao sto sam i prognozirao...covjek je u prednosti u odnosu na ostale..samo sto je ovaj put dokazao da moze i da primi udarac..vidjelo se to nekoliko puta u 1 rundi...sto se tice poluteske...ostace on sampion..dugo dugo...a kad predje u tesku...sto je sigurno..jer nece moci napraviti potrebnu kilazu...mislim da ce i tu da dominira ali ne kao u poluteskoj....
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#715 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

UnscarD wrote:
JonJones/Machida - Jon Jones KO (navijam za Machidu)
Mir/Big Nog - Big Nog KO (navijam za Nog-a)
Ortiz/Lit.Nog - Lit.Nog Submission (ne navijam ni za koga)
Soszynski/Pokrajac - Pokrajac Submission (cisto navijacki)
[/quote]

Dobro, 3 pogotka od 4 , solidno ...a i ovo sto sam fulio, Nog je imao borbu, Mir je bio dobro uzdrman i umjesto da zavrsi sa GnP, on sada ima slomljenu ruku ...mislim ipak je to Mir ciji BJJ je VRH...NOG je jednostavno bio previse siguran u svoj BJJ.
Ne slazem se da je Mir spreman za povratak u vrh...ovo je dobio vise na gresku Nog-a nego na svoj kvalitet.

Machida je u prvoj rundi namucio Jonesa, odnosno kako sam nekada ranije pisao, on je za Jones-a vrlo nezgodan stilski...ne sjecam se da je Jones bio onako zabrinut u prvoj pauzi ikada...jednostavno nije udario ni jednom Machidu... Sada stvarno ne vidim ko Jonesu moze ista ... mozda se Hendu posreci ....ide ga u zadnje vrijeme.
UnscarD

#716 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

http://www.twitvid.com/CC7Q9

Greg Jackson instruira Jonesa da vidi kako je Machida iz pravih humanih razloga jer je zabrinut za zdravlje Machide :)
enisss

#717 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:
UnscarD wrote:
Dobro, 3 pogotka od 4 , solidno ...a i ovo sto sam fulio, Nog je imao borbu, Mir je bio dobro uzdrman i umjesto da zavrsi sa GnP, on sada ima slomljenu ruku ...mislim ipak je to Mir ciji BJJ je VRH...NOG je jednostavno bio previse siguran u svoj BJJ.
Ne slazem se da je Mir spreman za povratak u vrh...ovo je dobio vise na gresku Nog-a nego na svoj kvalitet.

Machida je u prvoj rundi namucio Jonesa, odnosno kako sam nekada ranije pisao, on je za Jones-a vrlo nezgodan stilski...ne sjecam se da je Jones bio onako zabrinut u prvoj pauzi ikada...jednostavno nije udario ni jednom Machidu... Sada stvarno ne vidim ko Jonesu moze ista ... mozda se Hendu posreci ....ide ga u zadnje vrijeme.[/quote]
Ja mislim da ce on imati dosta lak posao sa Hendom...prvenstveno zbog cardia...ako Hendo bude usao u borbi kao protiv Shoguna...nema nikakve sanse...Jones se dobro krece...napada iz svih uglova...jak je i u klincu..a i mislim da Hendo ima jos manji raspon od Machide..sporiji je...ona H bomba se vidi sa 100 km :)...al eto...mozda mu se i posreci :)
Nesto sto me najvise impresioniralo je nacin na koji je Jones oborio Machidu na pod..a znamo da je njega jako tesko oboriti...
Jedini nacin da se Jones dobije je da predje u HW ili da mu dovedu dvojicu protivnika :-D
Loulou

#718 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

http://gol.dnevnik.hr/clanak/mma/pokraj ... kundi.html

Kad nije uspio Reljić, nek' je Pokrajac. Kako mi je drago! :thumbup:

Zna li neko gdje se može pogledati ova borba?

Edit: našla. Razvalio ga je :D
amra67

#719 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
UnscarD wrote:
UnscarD wrote:

Machida je u prvoj rundi namucio Jonesa, odnosno kako sam nekada ranije pisao, on je za Jones-a vrlo nezgodan stilski...ne sjecam se da je Jones bio onako zabrinut u prvoj pauzi ikada...jednostavno nije udario ni jednom Machidu... Sada stvarno ne vidim ko Jonesu moze ista ... mozda se Hendu posreci ....ide ga u zadnje vrijeme.
Ja mislim da ce on imati dosta lak posao sa Hendom...prvenstveno zbog cardia...ako Hendo bude usao u borbi kao protiv Shoguna...nema nikakve sanse...Jones se dobro krece...napada iz svih uglova...jak je i u klincu..a i mislim da Hendo ima jos kanji raspon od Machide..sporiji je...ona H bomba se vidi sa 100 km :)...al eto...mozda mu se i posreci :)
Nesto sto me najvise impresioniralo je nacin na koji je Jones oborio Machidu na pod..a znamo da je njega jako tesko oboriti...
Jedini nacin da se Jones dobije je da predje u HW ili da mu dovedu dvojicu protivnika :-D [/quote]

@ennnis Pa svi prave greske. Da ne prave ne bi izgubili. Bili bi nepobjedljiv. Koliko je u predzadnja dva meca Fedor gresaka napravio vidili smo i sami i koliko ga je to kostalo. Mora se priznati da nakon ona dva udarca od Noga koja su Mira gotovo zabetonirala Mir uspio da nadje snage i skils da "prezivi to" i jos taj pokusaj Noga da ga nakon toga subminise i na nacin kako je Mir to odbranio i preokrenuo u svoju korist koja je ruziltirala kimurom govori o kvalitetu Mira. Suska se nesto oko Alistara da nece nastupiti
protiv Lesnara?? Mir se ponudio da odradi i taj mec tako da bi to bio njihov #3 susret u takom kratkom roku.Ja mislim da jedino Hendo za sada u lhv ima sanse da pobijedi Jonesa.
enisss

#720 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

@ennnis Pa svi prave greske. Da ne prave ne bi izgubili. Bili bi nepobjedljiv. Koliko je u predzadnja dva meca Fedor gresaka napravio vidili smo i sami i koliko ga je to kostalo. Mora se priznati da nakon ona dva udarca od Noga koja su Mira gotovo zabetonirala Mir uspio da nadje snage i skils da "prezivi to" i jos taj pokusaj Noga da ga nakon toga subminise i na nacin kako je Mir to odbranio i preokrenuo u svoju korist koja je ruziltirala kimurom govori o kvalitetu Mira. Suska se nesto oko Alistara da nece nastupiti
protiv Lesnara?? Mir se ponudio da odradi i taj mec tako da bi to bio njihov #3 susret u takom kratkom roku.Ja mislim da jedino Hendo za sada u lhv ima sanse da pobijedi Jonesa.[/quote]
svi prave greske..i sam Jones je rekao da niko nije nepobjediv..pa ni on..no..cilj je da se greske svedu na minimum...a mislim da kod Jonesa je to svedeno na minimum..sto zbog skills...kako ti kazes..sto zbog fizickih predispozicija...
ne kazem da je njega nemoguce pobijediti...i on je covjek..ali...pitanje je ko to moze uraditi?...Daj mi jednog borca u LHW koji ce da ga dobije..evo...rekli su svi da Machida ima najvise sanse...vidjeli smo sve sinoc...plus...Jones ima ubjedljivo najbolje mma hrvanje u LHW...znaci..ako dodje do toga da ga neko nadboksa...veoma brzo prelazi u wrestling mode..sto mu sigurno donosi pobjedu..faktor srece ili greske je tu jos vise sveden na minimum sto se tice samog graplinga..jedino da ga neko uhvati u neku ludu polugu..ali i to je jako tesko...
Svaki borac na podu sa njih moze biti samo na ledjima..a to znaci da ces sigurno dobiti par laktova u glavu..koji naprave uvijek sto naprave..vidjeli smo i sinoc...
ne znam...neko ce na kraju i njega pobijediti..to je sigurno..no..ne vjerujem da ce to biti i jedan od ovih boraca koji se sad bore u LHW...svakako ce on za 3-4 godine..kako je i rekao preci u HW
vinnie_jones

#721 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Šteta radi Minotaura, kurbansku poziciju Mira (koji je možda bio i out na kratko, sekundu dvije, kada je tek "zalegao") je jednostavno morao iskoristiti , jbg Frank se vratio "iz mrtvih" i završio borbu u maniru mesarskog šegrta, kapa dole majstore.
UnscarD wrote:http://www.twitvid.com/CC7Q9

Greg Jackson instruira Jonesa da vidi kako je Machida iz pravih humanih razloga jer je zabrinut za zdravlje Machide :)
čuo sam dozivanje ali sam mislio da neko od onih fitilja što paradiraju poslije borbe hoće da mu čestita,
šta reći, nezaobilazni pedagoški segment u odgoju boraca, nadam se da će ovog smrada od trenera bar malo ispljuvati u medijima, zaslužio je
Image
amra67

#722 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Ma bez obzira slozicemo se bila je fantasticna noc sa puno dobrih borbi kako u preminilarnim borbama kako i u mainu. Prvi put sam gledala preko pay per view i nisam zanala da je jeftino !! 6 dolara 8 sati hells kitchen :D
So up to next event ;)
Strauss

#723 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

amra67 wrote:Ma bez obzira slozicemo se bila je fantasticna noc sa puno dobrih borbi kako u preminilarnim borbama kako i u mainu. Prvi put sam gledala preko pay per view i nisam zanala da je jeftino !! 6 dolara 8 sati hells kitchen :D
So up to next event ;)
racunajuci i uvodni i glavni dio meni licno najbolji ufc event ikad. :)
kako si uzela ppv za 6 dolara? pojasni malo :)
UnscarD

#724 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ma Amra je u holandiji ako sam dobro shvatio...tamo ima tih 6USD deal-ova... sta znam, ja bih u Sarajevu platio jedno 10 USD za uzivo (ali da mi ne diraju Joe Rogana ) a sve vise od toga ...tesko...mislim stvarno nije problem skiuti sutra full HD kvalitet eventa...jedino sto moram taj mobitel da iskljucim da mi u medjuvremnu ne jave rezultat :)
drugodtvogdruga

#725 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Prejak event. A sad Lesnar - Overeem :D
Post Reply