Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
astrid

#701 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by astrid »

hz__semir wrote:
alica.k wrote:ma uglavnom, usao je neki decko, i vidjelo se po ponasanju da nije bas sav svoj (mada nije nikoga uznemiravao), i onda su ga maltretirali 15 minuta i revizor i vozac i cika obezbjedjenje da plati kartu iako je htio samo 2 stanice da se vozi.

na kraju je neki momak platio kartu za njega, i oni su nastavili kao da se nista nije desilo...

bilo je uzasno gledat kako se izivljavaju na njemu.
Ništa neobično od hajvana.

Ja sam lično prije dvije godine svjedočio sceni kada su prišli nekoj djevojci i počeli je maltretirati jer nije poništila kartu, djevojka je krenula poništiti kartu, a ovi su joj prepriječili put uz riječi: "Ne mere sad, sa'š platiti dopunsku kartu, izlazi iz tramvaja". Dok je trajala svađa, neki krupniji momak prilazi i daje djevojci svoju poništenu kartu, a od nje uzima tu i obraća se revizorima "Eto djevojka ima kartu, a ja nemam, šta ćemo sad?", na šta mu onaj isti revizor odgovara, "Pa izvolite je poništiti gospodine".
Ma nije moguće..naši revizori su fiiiiini ljudi :oops: :skoljka:
Lady Saray

#702 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Lady Saray »

maxim2000 wrote:A i nedeljom, a sve se bore za linije u gradu , a kada nema posla onda nas to ne zanima!!!
voze nedjeljom 100%.. vozili danas
donja_crtica

#703 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by donja_crtica »

Ja nisam 2,3 puta (iako sam kupovao mjesecni radnicki kupon) pokazao kartu. Jednom mi bilo mrsko, zimska jakna, ko ce je skidat. Jednom nisam htio radi druga koji nije imao kartu.
Niko me nikad nije peglao. Valjda 100 kila, pa mrsko im iznositi iz tramvaja. Doduse vec dugo ne koristim javni prevoz, mozda su se sada okurazili :)
cappy_tempo

#704 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cappy_tempo »

sad sa prozora gledam centrotrans i vidim sjedista normalno stoje i kontam mozda su oni namjerno skinuli ono cudo da se ne moze zavaliti,kad ja bolje pogledah jedno sjediste kulturno spusteno,valjda se neko propisno odmaro :D ,a kad pocnu klosari zalaziti u centrotrans i spusti sjediste i neko kulturno zamoli da povuce se nazad i eto cakijanja :D
cartman

#705 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cartman »

cappy_tempo wrote:sad sa prozora gledam centrotrans i vidim sjedista normalno stoje i kontam mozda su oni namjerno skinuli ono cudo da se ne moze zavaliti,kad ja bolje pogledah jedno sjediste kulturno spusteno,valjda se neko propisno odmaro :D ,a kad pocnu klosari zalaziti u centrotrans i spusti sjediste i neko kulturno zamoli da povuce se nazad i eto cakijanja :D
jes' to meni reko da dignem naslonjac ???? :D
AmoK

#706 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by AmoK »

Hey pa oni imaju TELEVIZIJU u centrotrans busevima, sad mogu ujutro pogledati svoju omiljenu spansku sapunicu dok se ujutro vozim iz Hrasnice do Bascarsije :-)
HomeArt

#707 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by HomeArt »

cappy_tempo wrote:sad sa prozora gledam centrotrans i vidim sjedista normalno stoje i kontam mozda su oni namjerno skinuli ono cudo da se ne moze zavaliti,kad ja bolje pogledah jedno sjediste kulturno spusteno,valjda se neko propisno odmaro :D ,a kad pocnu klosari zalaziti u centrotrans i spusti sjediste i neko kulturno zamoli da povuce se nazad i eto cakijanja :D
Morat ce CT kupiti gradske autobuse ovo je samo privremeno nadam se.
cappy_tempo

#708 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cappy_tempo »

cartman wrote:
nisam ja majke mi! :D

ma i ako ne kupe samo normalni ce uci u ove buseve,znaju ovi saneri da ne mogu tu otimati tako da ce se oni drzat tramvaja i trolejbusa :D .a gradski su beze,ne moze se covjek poslje posla odmoriti,znate ono 16h vi umorni i udjete u bus u kojem zdije klima,covjek vam pusti kakav film i jos se mozete zavaliti :D i kome treba kuca :mrgreen:
HomeArt

#709 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by HomeArt »

cappy_tempo wrote:
cartman wrote:
nisam ja majke mi! :D

ma i ako ne kupe samo normalni ce uci u ove buseve,znaju ovi saneri da ne mogu tu otimati tako da ce se oni drzat tramvaja i trolejbusa :D .a gradski su beze,ne moze se covjek poslje posla odmoriti,znate ono 16h vi umorni i udjete u bus u kojem zdije klima,covjek vam pusti kakav film i jos se mozete zavaliti :D i kome treba kuca :mrgreen:
Moze ovako nesto :-)
Image
cappy_tempo

#710 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cappy_tempo »

mjera :D
kurty

#711 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by kurty »

sahan wrote:
Morat ce CT kupiti gradske autobuse ovo je samo privremeno nadam se.

Kad bi autobuse koje voze na relaciji Breza Sarajevo, poceli da koriste u Gradu, a ove iz grada prebacili na ovu liniju, svi bi bili zadovoljni
vjesticanametli

#712 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by vjesticanametli »

sve je super ali guzve ujutru su uzasne............malo je jedan bus jer je vec na polaznoj na Dobrinji pun ko sibica..........nezgodno pravo za one sto stoje i za one koji zele izaci :cry: kupujte graCke buseveeeeeeeeeeeeee
Omerovim_Koracima

#713 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Omerovim_Koracima »

alica.k wrote:ma uglavnom, usao je neki decko, i vidjelo se po ponasanju da nije bas sav svoj (mada nije nikoga uznemiravao), i onda su ga maltretirali 15 minuta i revizor i vozac i cika obezbjedjenje da plati kartu iako je htio samo 2 stanice da se vozi.

na kraju je neki momak platio kartu za njega, i oni su nastavili kao da se nista nije desilo...

bilo je uzasno gledat kako se izivljavaju na njemu.
Udjite svi vi u centrotrans bez karte,bash sam kreno neki dan,ma ko da u avion ulazis djecem,jos malo pa ce uvest i gama sigurnost ko na aerodromu. :D
*mima*

#714 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

Nabavka roba: Tri solo rabljena autobusa namjenjenih za prigradski prevoz putnika

Ovo je novi tender jutros od GRAS-a......... :D
karanana

#715 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by karanana »

komi wrote:
karanana wrote:uh.....i ja sam konto nesto mozda jos i gore od kenjanja.
zar ima gore?

:D
ja sam jednom ljeti uletio u tramvaj
prednji dio pun
zadnji prazan

reko ja čudna svijeta... sjednem... i vidim i čujem svi se smiju... kad pored mene sva sreća pored mene a ne ispod mene... neko ispovraćao jedno 3 kile svega i svačega po stolici ispred po podu po onom drvenom čudu ispod stakla...
meni neš nos bio začepljen tako da nisam odmah skontao :mrgreen: a bilo mi beze ustajati... kad na sljedećoj stanici kako ljudi ulaze govore aaa što smrdi i gledaju u mene i bježe u prednji :mrgreen: onda sam laganini :run:
fuj. ma ja konto da ga kakav nije izvadio. inace ima jedan u tramvaju sto se pribija uz curice i igra dzepnog bilijara. ma svega ima u allahovoj bashchi.
sodom

#716 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sodom »

klasika :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#717 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by PipiDugaDevetka »

U 18:03 će na Radio-Federacije biti emitovana emisija Radio - ring u kojoj će gosti biti svi glavni akteri:Ministar Krmpotić, GRASOV-ci i Centrotrasovci. Uključivanje slušalaca putem 033/455-171;172; 173 i 174.
samo malo

#718 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by samo malo »

Gledam onog Krmpotica, kaze "znate GRAS nema samo profitabilne linije, postoje i ove kombi linije do Sirokace i Vratnika znate, nije sve dole za Dobrinju i ostale profitabilne linije" i osta ziv.

Pa jebote, da uvedu zglobni autobus do Vratnika i Sirokace (i da on moze proci gore kroz one sokake), bilo bi malo, koliko se raje vozi tim linijama. I onda Mihajlo kaze da je to neprofitabilna linija. U kombi ako ne udjes na pocetnoj stanici, neces sjesti ni pod razno, a i sam ulazak u vozilo je upitan u udarnim satima.
Comrad

#719 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

samo malo wrote:Gledam onog Krmpotica, kaze "znate GRAS nema samo profitabilne linije, postoje i ove kombi linije do Sirokace i Vratnika znate, nije sve dole za Dobrinju i ostale profitabilne linije" i osta ziv.

Pa jebote, da uvedu zglobni autobus do Vratnika i Sirokace (i da on moze proci gore kroz one sokake), bilo bi malo, koliko se raje vozi tim linijama. I onda Mihajlo kaze da je to neprofitabilna linija. U kombi ako ne udjes na pocetnoj stanici, neces sjesti ni pod razno, a i sam ulazak u vozilo je upitan u udarnim satima.
Ma o tome i ja pricam, svi iz GRAS-a su se uhvatili price o tzv. neprofitabilnim linijama, meni nije jasno kako moze biti neprofitabilno slati 2 busa po 1h koji su puni, krcati i svi u njima moraju platiti karte. :shock: Ma nema toga koji ce me ubjediti da to nije profitabilno.
NEOPLAN

#720 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Comrad wrote:
samo malo wrote:Gledam onog Krmpotica, kaze "znate GRAS nema samo profitabilne linije, postoje i ove kombi linije do Sirokace i Vratnika znate, nije sve dole za Dobrinju i ostale profitabilne linije" i osta ziv.

Ma o tome i ja pricam, svi iz GRAS-a su se uhvatili price o tzv. neprofitabilnim linijama, meni nije jasno kako moze biti neprofitabilno slati 2 busa po 1h koji su puni, krcati i svi u njima moraju platiti karte. :shock: Ma nema toga koji ce me ubjediti da to nije profitabilno.

Grbavica - Ilidza, cisto neprofitabilna linija u kojoj ima ili nema putnika, a odlukom OHR-a je moraju drzati zato sto spaja entitete, te po istoj odluci moraju slati autobus iako nema putnika ni za kombi.....
Lady Saray

#721 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Lady Saray »

NEOPLAN wrote: Grbavica - Ilidza, cisto neprofitabilna linija u kojoj ima ili nema putnika, a odlukom OHR-a je moraju drzati zato sto spaja entitete, te po istoj odluci moraju slati autobus iako nema putnika ni za kombi.....
da budem iskrena ja nisam ni znala za ovu liniju..
Jara

#722 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Jara »

Lady Saray wrote:
NEOPLAN wrote: Grbavica - Ilidza, cisto neprofitabilna linija u kojoj ima ili nema putnika, a odlukom OHR-a je moraju drzati zato sto spaja entitete, te po istoj odluci moraju slati autobus iako nema putnika ni za kombi.....
da budem iskrena ja nisam ni znala za ovu liniju..
pa zar to još ima?
MAN-lion's coach

#723 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by MAN-lion's coach »

NEOPLAN wrote:
Comrad wrote:

Grbavica - Ilidza, cisto neprofitabilna linija u kojoj ima ili nema putnika, a odlukom OHR-a je moraju drzati zato sto spaja entitete, te po istoj odluci moraju slati autobus iako nema putnika ni za kombi.....

A misliš na Grbavica-Lukavica-Ilidža? :-D :-D

Brate više je na toj liniji autobus prazan nego pun.
Omerovim_Koracima

#724 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Omerovim_Koracima »

Sdatrans ce danas prestat vozit najvjerovatnije. 8-) 8-)
karanana

#725 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by karanana »

Omerovim_Koracima wrote:Sdatrans ce danas prestat vozit najvjerovatnije. 8-) 8-)
ko to kaze?

pa zar taj grbavica-lukavica-ilidza ne voza srpski gras?
Post Reply