Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
piimp wrote:IZASAO JE KONKURS NA ZE-DO KANTONU!! OSLOBODJENJE DANASNJE 50. STRANA!!
-316 VSS od 12 mjeseci, cista neto plata 400 KM..
Zna li neko koliko po opcinama primaju?? pozz
Ko placa doprinose(zdravstveno i penziono) i porez,je li kanton ili poslodavac??
Mislim da firma placa porezei doprinose...jesu nas navukli opet
Sve na teret poslodavca, oni sufinansiraju samo neto 400KM.
A ovo potrebna potvrda o minimalno 6 mjeseci na evidenciji nezaposlenih,
jel ko ima kakva iskustva sa tim, dok ne provjerim sutra u sluzbi,
prosle godine a i za federalni je mislim trebalo mjesec a sada 6,
nije valjda da ni tu necu moci makar konkurisati, posto 6 mjeseci na birou punim tek u junu.
Dok mi cekamo da nam se rijesi zivotno pitanje i ostvari nase osnovno ljudsko pravo, ljudi u zavodu sad ispijaju kafe i uošte ih nije briga kako se mi osjecamo. Procedura javnog poziva traje evo skoro 3 mjeseca, kome se zuri. Rezultati ce izaci danas- sutra!!!!!! Državo ubiiiiiiiiij seeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
tvoja JA wrote:Dok mi cekamo da nam se rijesi zivotno pitanje i ostvari nase osnovno ljudsko pravo, ljudi u zavodu sad ispijaju kafe i uošte ih nije briga kako se mi osjecamo. Procedura javnog poziva traje evo skoro 3 mjeseca, kome se zuri. Rezultati ce izaci danas- sutra!!!!!! Državo ubiiiiiiiiij seeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
eto meni je drago uvije proctati tvoj post, ali ja ne vjerujem nesto da bi mogli bilo gdje vidjeti rezultate, ovog konkursa, ja mislim, da je vec od jucer krenulo zvanje po firmama, i ako te firma okrene, okrene,ne mislim d ce oni objaviti listu , ipak ce oni da kontaktiraju firmu koja je odabrana , i onda taj poslodavac ce da zove nas,ako nas bude zvao, ne smiju oni objaviti ovako imena, ih pa koga bi onda oni primlili, gdje bi onda stele radile, kad bi svak znao ko je primljen i koja firma je aplicirala
Nego raja, trebali bi se mi pobuniti malo za ono placanje potvrde o nekaznjavanju. Time se krsi osnovno ljutsko pravo na rad, zagarantovano ustavom.
Cak sam razmisljala da se obratim obducmenu za ljudska prava, al bi bilo bolje kakve male demonstracije napraviti.
AF81 wrote:Pa zar se fakat pocelo placati to uvjerenje ? Pa kako misle da nezaposleni stalno odvajaju pare jos i zato?! Ja drzave i g...
nemoj tako ,ovo je drzava za Covjeka,ili SDP-ova drzava.. umjesto da rjesavaju nezaposlenost oni nam samo otezavaju,pa dokle vise!? mislim da se kriminalci iz SDP-SDA nece usuditi transparentno staviti naziv firmi kojima je odobreno primanje pripravnika,jer bi tim otkrili mnoge malverzacije u vezi ovoga,jer je poznato da obican covjek tu nema sta traziti..
AF81 wrote:Pa zar se fakat pocelo placati to uvjerenje ? Pa kako misle da nezaposleni stalno odvajaju pare jos i zato?! Ja drzave i g...
Naravno da se pocelo placati, pa kako ce drzava da puni budzet drugacije??? Znaju da ako zelimo naci posao moramo stvoriti tih 15KM i plus jos 0,50KM za formular. Dobar biznis. A i time olaksavaju da ljudi sa "stelama" nemaju konkurenciju u drzavim sluzbama.
Neki dan sam isla na sud da predam za to uvjerenje jer mi treba za par konkursa koji su nedavno izasli. Pitala sam priglupu sluzbenicu da li postoji ikakav nacin da budem oslobodjena te takse, kaze samo penzineri i sehidske porodice od sada ne placaju. Kaze odluku donio Kanton?!?!?
Ova drzava umjesto da stiti svoje gradjane i obezbjedjuje im zastitu osnovnih ljudskih prava, ustvari zeli samo da nas sto vise izrabi i iskoristi a nakon toga i na indirektan nacin polako ubije.Mi nismo nista drugo nego logorasi u 21. vijeku kada su sve slobode i prava zagarantovana
I kako onda da se zaposlis nego na crno a njima i odgovara veliki procenat radnika koji rade na crno, jer za dvadesetak godine penzineri ce biti izumrla vrsta.
Ovo sve ode u helac ..ustvari tebi treba oko 20 KM da predas svu papirologiju i preporuceno pismo, a mnogi tako i salju ..pa kako oni misle da ja predam na konkurs? Stvarno sam ostala bez teksta
notabene wrote:Šta je sad?? Jucer su rekli danas da ce biti rezultati onih poslodavaca kojima je odobreno.... Dali neko ima neke informacije??
Milion posto je krneulo zvanje poslodavaca, nikada ti neces vidjeti rezultate, nego ako pozovu sretno smo, ovo de petka ocekuj da et zove tvoj poslodavac gdje su ti zavrsili podaci, jer kanton ce samo da javi poslodavcima, onima kojim on hoce, a ne da bi mi gledali spisak ko je gdje primljen i koja firma odabrana oko toga nema sanse
notabene wrote:Šta je sad?? Jucer su rekli danas da ce biti rezultati onih poslodavaca kojima je odobreno.... Dali neko ima neke informacije??
Milion posto je krneulo zvanje poslodavaca, nikada ti neces vidjeti rezultate, nego ako pozovu sretno smo, ovo de petka ocekuj da et zove tvoj poslodavac gdje su ti zavrsili podaci, jer kanton ce samo da javi poslodavcima, onima kojim on hoce, a ne da bi mi gledali spisak ko je gdje primljen i koja firma odabrana oko toga nema sanse
Ja sam nekoliko puta kontaktirala zavod, svaki put mi se javi neka druga osoba pa tako jedan gospodin kaze:"Bice obavjesteni poslodavci pismeno" a onda se javi zena i kaze "bice rezultati na stranici zavoda, pa zar nisu izasli???" ono kao ona mene pita .... i tako u nedogled neke dvojne informacije. Sačuvaj me Bože više u životu traženja zaposlenja i kontakta sa polupismenim
Meni danas rekli na birou da nece nista izlaziti na webu ,samo ce biro zvati poslodavce kojima su odobrili sredstva,a oni dalje traze sebi pripravnike ili ako ste vi vec nasli sebi poslodavca oni ce vas pozvati na potpisivanje ugovora.Ne znam odakle vam ideja da ce biro vas zvati????
axsel wrote:Meni danas rekli na birou da nece nista izlaziti na webu ,samo ce biro zvati poslodavce kojima su odobrili sredstva,a oni dalje traze sebi pripravnike ili ako ste vi vec nasli sebi poslodavca oni ce vas pozvati na potpisivanje ugovora.Ne znam odakle vam ideja da ce biro vas zvati????
e ta te na bioru slagala , od te uzike nema nista, ako nisi nasao poslodavca nece te niko ni zvati, vjeruj mi i polslusaj me, mnogo se firmi prijavili i mnogo ljudinima oslodavce i opet nisu svi ni prosli koji imaju poslodavce, pkanton ce da obavijesti poslodavca, a onda poslodavac obavijesti pripavnika odmah, a ovo za web ja tek prvi put cujem, ne vjerujem bas u web
axsel wrote:Meni danas rekli na birou da nece nista izlaziti na webu ,samo ce biro zvati poslodavce kojima su odobrili sredstva,a oni dalje traze sebi pripravnike ili ako ste vi vec nasli sebi poslodavca oni ce vas pozvati na potpisivanje ugovora.Ne znam odakle vam ideja da ce biro vas zvati????
e ta te na bioru slagala , od te uzike nema nista, ako nisi nasao poslodavca nece te niko ni zvati, vjeruj mi i polslusaj me, mnogo se firmi prijavili i mnogo ljudinima oslodavce i opet nisu svi ni prosli koji imaju poslodavce, pkanton ce da obavijesti poslodavca, a onda poslodavac obavijesti pripavnika odmah, a ovo za web ja tek prvi put cujem, ne vjerujem bas u web
Pa ovi konkursi su za firme ne pojedince, šta njih briga koje su našle sebi pripravnika/e unaprijed koje će kasnije.Ima rejting firmi odaberu ih i po tome daju sredstva, jedini će uslov biti da je pripravnik na birou od datuma koji je bio naznačen na konkursa to vi bolje znate koji je to datum.Zato ti je axsel u pravu. Prošle godine ja konkuriso u jednoj revizorskoj kući dobili sredstva od zavoda i primali javno putem konkursa nisu unaprijed imali, mislim samo da znate.
Pa ovi konkursi su za firme ne pojedince, šta njih briga koje su našle sebi pripravnika/e unaprijed koje će kasnije.Ima rejting firmi odaberu ih i po tome daju sredstva, jedini će uslov biti da je pripravnik na birou od datuma koji je bio naznačen na konkursa to vi bolje znate koji je to datum.Zato ti je axsel u pravu. Prošle godine ja konkuriso u jednoj revizorskoj kući dobili sredstva od zavoda i primali javno putem konkursa nisu unaprijed imali, mislim samo da znate.
ma neznam vise nis ta da razmisljam, znam samod aovo predugo traje,i neznam kada god nazoves dobijes informaciju, danas, sutra, pocelo je
Amere procitaj malo bolje moj post. Vidis da sam i napisao da ce biro samo javiti firmama da li su dobile sredstva i koliko,a firme dalje ili traze ili su vec nasle pripravnike pa cekaju samo sredstva da potpisu ugovore....
Ja sam napet strasno, iscekujem iz dana u dan iz sata u sat, dosta me ovo enrvira , ili neka bude ili neka ne bude, najgore je cekati u nezvjesnoti, ako ima neko neku inofrmaciju pametnu , neka nam dostavi
amer10 wrote:Ja sam napet strasno, iscekujem iz dana u dan iz sata u sat, dosta me ovo enrvira , ili neka bude ili neka ne bude, najgore je cekati u nezvjesnoti, ako ima neko neku inofrmaciju pametnu , neka nam dostavi
IzgleDA da nece ni danas biti rezultati cini mi se da cemo morati cekati postare, bas nazadujemo
tvoja JA wrote:Ja nazvala ovog u zavodu i pitam ga HOCE LI DANAS REZULTATI BITI NA WEB-U ? A ON CE TI MENI :NA ČEMU????
MA HTJEDOH RECI ............. BOLJE STO NISAM
Eh ovako ja sam nazvao i ona zenska meni kaze ovako: svakog dana zovemo po 1o poslodavca pa tako nadajte se iz dana u dan, nikakvi rezultati nece izlaziti na webu