Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ljubav_aha

#701 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

Edin 24,5 wrote:"U ostalim dijelovima BiH" mora da se pojavi neko ko nema unutar svog kolektivnog ili pojedinacnog sjecanja usadjen osjecaj inferiornosti prema, u konkretnom slucaju, Srbima, a dijelom i Hrvatima.

Mora da se pojavi neko ko je sposoban biti drzavnik koji ce svojom pojavom djelovati autoritativno (naravno ne mislim na autoritarnu vladavinu, diktaturu ili nesto slicno). Tu autoritativnost bi trebao zasnivati na vlastitoj pravednosti i principjelnosti. On-ona ne mora biti vodja, ali mora drzavi razviti ugled. Kad se kaze drzava, da to ima neku svoju tezinu ili znacaj.

Pa npr., taj ne bi onda sizio sto Dodik "laje", nego bi npr. rekao "Nemam sta pricati sa separatistima. Kad gospodin Dodik shvati da ne moze dovoditi u pitanje osnovno, a to je drzava, onda mozemo razgovarati".
To se zove stav.
tako je edin,nije mi jasno,sto te neki forumasi na ovoj temi nisu razumjeli ;-)
sarlo

#702 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sarlo »

Dodik je inteligentan biznismen. Politiku tretira kao nastavak biznisa.
PC je usred investicijskog zamaha u kojem ce on dosta zaraditi, a i obican gradjanin pc-ija ce zivjeti mnogo bolje. I da se smanje ovlasti entiteta to nece bitnije uticati na investicije i generalno polozaj pc-ija.
Ne znam zasto daje ovakve izjave, biznisu odgovara red i stabilnost. A on je ponavljam najbolji biznismen medju politicarima u Bosni i sire.
ljubav_aha

#703 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

sarlo wrote:
Edin 24,5 wrote:Poenta je postupati tako da se ovoj zemlji osigura dugorocna opstojnost i postojanost.

Da bi se to postiglo, mora se izobliciti svijest kod ljudi. Sega mi ovo izobliciti svijest.
Moj Stari cesto citira i smije se: "Sine Dino komunizam ce doci do 2000" Maho Dini u Sjecas li se Doli Bel, zato sto je i on sam pripit davao slicne izjave i govorio o promjeni svijesti kod ljudi kojom ce izumrijeti kapitalzam a socijalizam preci u visi fazu tj. komunizam. I o nekakvoj drustvenoj svjesti,...

Ako neko nema ni toliko pameti da ovo shvati, vec je toliko glup da i dalje slusa i slusa po cijenu svog zivota koji traje u prosjeku sezdeset do sedamdeset, od toga efektivno mozda trideset godina, onda zaista bolje i ne zasluzuje.
Sta koga boli briga za takve ? Da su svi mislili kao ti tj gledali svoju guzicu nikad ne bi doslo do francuske revolucije, nikad se ne bi pojavio MLK, ne bi bilo demostracija '68,....covjecanstvo bi stajalo...
Problem je u nasem odgoju Pol Pot je smatrao da su djeca neiskvarena a roditelji zatrovani kapitalzmom i losim vrijednostima pa je od djece stvorio odrede smrti koji su ubijali sve starije i to zbog ovog:

Nasi su nas roditelji uvijek ucili da slusamo, umjesto da nas uce da mislimo.

To je sustina.

Mi jos nikad nismo naucili da mislimo.
Ti vjeruj da je ovaj narod ovakav-onakav ali normalno da nisi u pravu. Ovdje prije svega postoje tri naroda koji imaju svoje vlastite interese. Isto kao da je neko govorio Englezima 1941. sto ratujete izginuste, Hitler nudi primirje. Hes Vam je sletio padobranom fanaticno vjerujuci u prijateljstvo Engleza i Francuza.
Ja mislim da mislim i tvoja....razmisljanja me nemogu razuvjeriti.
..borba za dobro nema alternative...
u sto ti vjerujes :lol:
Edin 24,5

#704 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Edin 24,5 »

Neka me niko pogresno ne shvati, ali meni ne moze biti veci interes u zivotu da bude ukinuta Republika Srpska od toga da zivim u sigurnosti i blagostanju.
1gorstak

#705 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by 1gorstak »

Edin 24,5 wrote:Prema tome, polaziti od necega fiktivnog i nestvarnog koliko i ono na sto je pitanje usmjereno, pitanje kao takvo cini kontradiktornim i besmislenim.
Ti si pospan prijatelju pa ne znas sta pises. Prvo napises zalopojku u kojoj ocekujes da narod bira opoziciju, kada ja zakljucim da je to moguce i nadzidam na te tvoje temelje postavljanjem pitanja, ti kazes da je to "nestvarno". Moguce je da ti stvarno imas nesto pametno da kazes, da nisi samo jedan od onih koji zele izgledati liberalno-urbano-cool, pa molim te pokusaj ponovo.
sarlo

#706 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sarlo »

Edin 24,5 wrote:Neka me niko pogresno ne shvati, ali meni ne moze biti veci interes u zivotu da bude ukinuta Republika Srpska od toga da zivim u sigurnosti i blagostanju.
Sigurnost i blagostanje egzistira u Skandinaviji....a ovdje mislis da je blagostanje i sigurnost jedino mjoguce ako ostane pc ilio sta vec.
ljubav_aha

#707 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

sarlo wrote:Dodik je inteligentan biznismen. Politiku tretira kao nastavak biznisa.
PC je usred investicijskog zamaha u kojem ce on dosta zaraditi, a i obican gradjanin pc-ija ce zivjeti mnogo bolje. I da se smanje ovlasti entiteta to nece bitnije uticati na investicije i generalno polozaj pc-ija.
Ne znam zasto daje ovakve izjave, biznisu odgovara red i stabilnost. A on je ponavljam najbolji biznismen medju politicarima u Bosni i sire.
poitika JESTE dio poslovanja,logicno

da li je on sposoan kao poslovna licnost,ne mogu reci,jer ne poznjem njegovu radnu istoriju :lol:

ali ,zato je njegova politicka nastranost poznata van granica :lol:
rosegirl

#708 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by rosegirl »

hvala @ljubav_aha

ja sam npr za to da bi vlada fbih trebala pokrenut kampanju da se poboljsa odnos stanovnika federacije prema rs-u, i to u smislu da se promjeni stav ljudi koji misle kao 'ma eto vise nek se otcijepe oni srbi u rs-u i puste nas na miru'. :bih:
@sarlo:dodik jest dobar biznismen, samo sto mu je uza specijalnost siva ekonomija :lol: njegovom podrucju djelovanja odgovara iskljucivo nestabilnost, a obican narod rs-a od toga nece vidjet nista osim u predizbornim kampanjama kad ih zaspe promotivnim materijalom i naravno oni koji se pukim slucajem rode u opstini laktasi
Edin 24,5

#709 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Edin 24,5 »

@ 1gorstak

Pa postavljas glupa pitanja : "Kad bi bilo, ako bi bilo, da li bi bilo..."

Ja pricam ovdje generalno, gdje ja vidim problem i kako ja vidim ponasanje medjunarodne zajednice. Ne agitujem ni za kakvo glasanje niti predstavljam svoja politicka uvjerenja.

Mislim da nisi razumio/la sta pisem.
nezavisni

#710 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nezavisni »

Edin 24,5 wrote:Neka me niko pogresno ne shvati, ali meni ne moze biti veci interes u zivotu da bude ukinuta Republika Srpska od toga da zivim u sigurnosti i blagostanju.
Znaci da bi se odrekao RS-a, u zamjenu za blagostanje i sigurnost!?? Ili sam ja to pogresno shvatio?
sarlo

#711 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sarlo »

ljubav_aha wrote:
sarlo wrote:Isto kao da je neko govorio Englezima 1941. sto ratujete izginuste, Hitler nudi primirje. Hes Vam je sletio padobranom fanaticno vjerujuci u prijateljstvo Engleza i Francuza.
Zasto se Hes, drugi covjek Raicha spustio padobranom u Englesku sa kojom je ratovao, stvarno ne znam. Do sada ovo je najvjerodostojnija pretpostavka. I nema mnogo veze sa Dodom, entitetima, svijesti kod ljudi, teorijama da je lokalno stanovnistvo glupo, stoka i sl.
Abacija

#712 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Abacija »

rosegirl wrote:
ja sam npr za to da bi vlada fbih trebala pokrenut kampanju da se poboljsa odnos stanovnika federacije prema rs-u, i to u smislu da se promjeni stav ljudi koji misle kao 'ma eto vise nek se otcijepe oni srbi u rs-u i puste nas na miru'. :bih:
Neki stanovnici federacije bi istovremeno trebali poboljsati i odnos(e) prema drugim stanovnicima federacije...
rosegirl wrote:@sarlo:dodik jest dobar biznismen, samo sto mu je uza specijalnost siva ekonomija :lol: njegovom podrucju djelovanja odgovara iskljucivo nestabilnost, a obican narod rs-a od toga nece vidjet nista osim u predizbornim kampanjama kad ih zaspe promotivnim materijalom i naravno oni koji se pukim slucajem rode u opstini laktasi
:lol: :thumbup:
1gorstak

#713 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by 1gorstak »

Edin 24,5 wrote:Ja pricam ovdje generalno
Vidim.
sarlo

#714 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sarlo »

...
Edin 24,5

#715 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Edin 24,5 »

@ 1gorstak

Vidi

@ nezavisni

Pa valjda znas citat'. Ako si vec citirao moj post, ne znam zasto si mu iskrivio znacenje.

Ako zivim lose i imam taj neki RS, i politicar prica da treba ukinuti taj RS, i pritom znam da on po tom pitanju ne moze nista uraditi vec samo pricati, tj. iznositi misljenje, ko sto bih ga i ja iznosio da sam na njegovom mjestu, a i dalje lose zivim, pa valjda bih, majku mu, htio da uradi nesto sto moze, kad vec to sto prica ne moze, da mi zivot bude bolji.
Ne mogu da shvatim ljude koji vise vole politicara koji im prica price bez da ih moze ostvariti od politicara koji bi uradili nesto sto bi im popravilo zivotne prilike.
Ispravite me ako grijesim, ali ovi prvi su definitivno u velikoj vecini medju nama.
treci put

#716 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by treci put »

popajic wrote:
@treci put
BiH je pre rata bila deo jedne sire takode visenacionale zajednice koja se i raspala zbog nacionalne slozenosti jer cim je demokratija zamenila komunizam yu- narodi su svoje oslobodenje i prosperitet videli u nacionalnim drzavama.
jos uvijek se cudim ovakvim razmisljanjima,mada nisi jedini koji donosi ovakve zakljucke.
Kako mislis BIH se raspala ? Koliko znam i ti i ja dane provodimo u medjunarodno priznatoj,postojecoj BiH.
Nacionalna "slozenost" je tu BiH krasila do momenta kad se tri monstruma ,SDS,HDZ,SDA odlucise za politiku - svaka ptica svom jatu...
Demokratija ? Ni pomirisala jos nije na nase prostore.
Prosperitet ? Misaona imenica,zadnji u Evropi...bure baruta !
Narodi se oslobodili ? Od cega zaboga ? Normalnog zivota,komsija,ljudskosti...
Sta ima neko od toga ako je vecina , a zivi na ivici ljudskog dostojanstva ?
Potpisujem da budem najmanja manjina,gradjanin, u sredjenoj,nekorumpiranoj,zdravoj drzavi.Bez torova.
Napisao sam da se raspala Jugoslavija a ne BiH ali ti izgleda i ne citas.
rosegirl

#717 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by rosegirl »

gledam kako dodik sam sebe intervjuise na http://www.rtrs.tv/stream/spec1.php
i vise ne znam da li da se smijem ili sazaljevam...ponekad mi bude zao sto u federaciji nema nikog ko je tako djon-obraz i...ko se ne koristi uobicajenim diplomatskim/politickim/knjizevnim ili bilo kakvim ne-piljarskim (upravo sam izmislila rijec) nacinom izrazavanja, ko bi dodika doveo do burn-out sindroma...ovako on nesputano klapara vazda jedno te isto uz male varijacije na temu :x
a voditeljica fol zna ko gdje lobira :roll:
btw joj babo kol'ke su mu cipe :lol:
nezavisni

#718 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nezavisni »

Edin 24,5 wrote: @ nezavisni
Pa valjda znas citat'. Ako si vec citirao moj post, ne znam zasto si mu iskrivio znacenje.
Ako zivim lose i imam taj neki RS, i politicar prica da treba ukinuti taj RS, i pritom znam da on po tom pitanju ne moze nista uraditi vec samo pricati, tj. iznositi misljenje, ko sto bih ga i ja iznosio da sam na njegovom mjestu, a i dalje lose zivim, pa valjda bih, majku mu, htio da uradi nesto sto moze, kad vec to sto prica ne moze, da mi zivot bude bolji.
Ne mogu da shvatim ljude koji vise vole politicara koji im prica price bez da ih moze ostvariti od politicara koji bi uradili nesto sto bi im popravilo zivotne prilike.
Ispravite me ako grijesim, ali ovi prvi su definitivno u velikoj vecini medju nama.
Ma super je to. Al hajd pogledaj malo s druge strane. Imas taj neki RS, inace etnicki cist, i glavni politicar iz tog entiteta stalno prica o RS i BiH (kao dva odvojena subjekta), o vracanju nadleznosti s drzave na RS, o minimiziranju drzavnih institucija, o suverenitetu RS, o referendumu, isl (pogledaj samo ovu posljednju emisiju)... uglavnom, stalno blokira bilo kakav napredak.... dakle sve vuce na otcjepljenje. I onda bi ti rekao: pa hajd neki idu, vazno je da je meni ovdje blagostanje i sigurnost ???
ljubav_aha

#719 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

sarlo wrote:
ljubav_aha wrote:
sarlo wrote:Isto kao da je neko govorio Englezima 1941. sto ratujete izginuste, Hitler nudi primirje. Hes Vam je sletio padobranom fanaticno vjerujuci u prijateljstvo Engleza i Francuza.
Zasto se Hes, drugi covjek Raicha spustio padobranom u Englesku sa kojom je ratovao, stvarno ne znam. Do sada ovo je najvjerodostojnija pretpostavka. I nema mnogo veze sa Dodom, entitetima, svijesti kod ljudi, teorijama da je lokalno stanovnistvo glupo, stoka i sl.
hvala na odgovoru,to je upravo i bio cilj mog komentara ;-)

prijatlejski savjet:ako ne znas ili nisi siguran,ne primjenjuj kao primjer,znaci ,sto dalje od njegovanja povrsnosti ;-)
ljubav_aha

#720 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

Abacija wrote:
rosegirl wrote:
Neki stanovnici federacije bi istovremeno trebali poboljsati i odnos(e) prema drugim stanovnicima federacije...
a sto je sa stavom i odnosima stanovnika pc prema federaciji BiH :?:
Edin 24,5

#721 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Edin 24,5 »

@ Nezavisni

Ne

Po pitanju toga sto si mi prebacio, vec sam napisao prethodno:

Mora da se pojavi neko ko nema unutar svog kolektivnog ili pojedinacnog sjecanja usadjen osjecaj inferiornosti prema, u konkretnom slucaju, Srbima, a dijelom i Hrvatima.

Mora da se pojavi neko ko je sposoban biti drzavnik koji ce svojom pojavom djelovati autoritativno (naravno ne mislim na autoritarnu vladavinu, diktaturu ili nesto slicno). Tu autoritativnost bi trebao zasnivati na vlastitoj pravednosti i principjelnosti. On-ona ne mora biti vodja, ali mora drzavi razviti ugled kojeg ona nema. Kad se kaze drzava, da to ima neku svoju tezinu ili znacaj.

Pa npr., taj ne bi onda šizio sto Dodik "laje", nego bi npr. rekao "Nemam sta pricati sa separatistima. Kad gospodin Dodik shvati da ne moze dovoditi u pitanje osnovno, a to je drzava, onda mozemo razgovarati".
To se zove stav.

Meni je indikativno to sto neko, umjesto da prica o stvarnim problemima, trza na svaku Dodikovu provokaciju i od toga se svako malo digne velika medijska prasina. Tako funkcionise nas javni politicki diskurs. A svi vide da: niti Dodik moze ocijepiti RS tako kako on misli, niti Silajdzic moze ukinuti RS.
pendrek

#722 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by pendrek »

Vazduh treperi kao da nebo gori (1. dio)

http://www.youtube.com/watch?v=DjLvPkjsMDo
paratrooper

#723 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by paratrooper »

sarlo wrote:Zasto se Hes, drugi covjek Raicha spustio padobranom u Englesku sa kojom je ratovao, stvarno ne znam.

vizionar covjek , zvijezde mu predskazale da ce sletiti u britaniju :D

salu na stranu , u BIH nema otcjepljenja RS i nema njenog ukidanja. Dio nadlznosti ce se ove , slijedece ili za deset godina prenijeti na BIH. Jedino sto se ne zna jeste kakvi ljudi ce to uradti.
zvornicanin

#724 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by zvornicanin »

[quote="Fair Life"]Image

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak potužio se u razgovorima
s predstavnicima državnog vrha u Zagrebu da teško može kontrolirati
Milorada Dodika

Image

e DA MI JE ZNATI IMALI DANA DA OVAJ PPK NESTO NE ODVALI!!
znas sta fair kako ono se kaze: ljudi sa plitkom pamecu misle o pojedicima,ljudi sa srednjom pamecu o dogadajima a ljudi sa velikom pamecu o IDEJAMA.
Sta je ideja ovog hepeka koji i nezna sta mu je posao???ocito da zna nebi dozvolio to sto se danas desava!!!Bar su mu bonske ovlasti pri ruci... :dance:
Fair Life

#725 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Fair Life »

Kako god hoces, ali... Dodik je vise uradio za RS (od vremena kad je preuzeo njezino kormilo) nego sva nasa bulumenta od politicara za Federaciju (drzavu BiH necu ni da spominjem, jer su zdusno zapinjali pomoci Dodiku) od rata na ovamo.

Nasi politicari mi ovako izgledaju spram Dodikovih tragova...

Image
Locked