U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- veljaca
#701 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da ima pameti ( a pitanje je ima li je ) ovaj slucaj sa profesorom Ganicem ( on mi je bio profesor ) bi trebalo iskoristiti u KORIST patriota i Drzave Bosne i Hercegovine ....
Najpravednije rjesenje ( a pravde ima sve manje i manje u svijetu ) u nastaloj situaciji je - da se slucaj Dobrovoljacka ispita u Velikoj Britaniji ili pak u Hagu ( nikako u BiH - jer ce reci da se radilo pristrasno, a pogotovo ne u Srbiji - jer htjeli mi to priznati ili ne - nikada neprijatelj nije imao posteno sudjenje - a Ganic je to trenutno Srbiji) i dozna prava istina.
Po onome sto se moglo iscitati u prethodnih 18 - godina - ovdje je najmanje bilo zlocina sa komandne odgovornosti ( pogotovo od Ganica ) a onda se mogu dokazati i onima koji jos u to ne vjeruju ( ili ne zele da vjeruju ) - razlozi zarobljavanja Predsjednika Drzave, razlozi napada JA na Predsjednistvo, razlozi granatiranja civila prije toga napada ... i mnogo, mnogo drugih stvari ....
Samo neko treba da poslozi sve te kockice ......
Najpravednije rjesenje ( a pravde ima sve manje i manje u svijetu ) u nastaloj situaciji je - da se slucaj Dobrovoljacka ispita u Velikoj Britaniji ili pak u Hagu ( nikako u BiH - jer ce reci da se radilo pristrasno, a pogotovo ne u Srbiji - jer htjeli mi to priznati ili ne - nikada neprijatelj nije imao posteno sudjenje - a Ganic je to trenutno Srbiji) i dozna prava istina.
Po onome sto se moglo iscitati u prethodnih 18 - godina - ovdje je najmanje bilo zlocina sa komandne odgovornosti ( pogotovo od Ganica ) a onda se mogu dokazati i onima koji jos u to ne vjeruju ( ili ne zele da vjeruju ) - razlozi zarobljavanja Predsjednika Drzave, razlozi napada JA na Predsjednistvo, razlozi granatiranja civila prije toga napada ... i mnogo, mnogo drugih stvari ....
Samo neko treba da poslozi sve te kockice ......
- BiH-x
#702 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
U petak 05. marta planirane su mirne demonstracije vezane za situaciju u kojoj se nasao prof.dr. Ejup Ganic.
Okupljanje učesnika će početi u 12 sati i 30 minuta na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog Fakulteta) u Sarajevu. Pokretni protest će sa mjesta okupljanja krenuti prema ambasadi Velike Britanije, gdje će se sastati sa Koordinacionim odborom boračkih organizacija Federacije BiH koji se također sastaje povodom hapšenja Ejupa Ganića. Cilj protesta je pokazati nezadovoljstvo sa odlukom Velike Britanije o hapšenju i zadržavanja u pritvoru našeg akademika profesora doktora Ejupa Ganića, ujedno i jednog od najistaknutijih i najuglednijih političara i branitelja BiH. Protestima želimo istaći da je sam akt hapšenja zasnovan na neosnovanoj i neutemeljenoj optužnici , i da predstavlja poniženje i uvredu za sve građane BiH . Ovim činom našoj zemlji i cijelom svijetu je izrečeno da je odbrana svoje domovine zločin i da će njeni branitelji biti hapšeni i podvrgnuti neugodnostima, na taj način ponižavajući cijelu BiH. Dužnost naših zvaničnih dužnosnika i građana BiH je da zaštitimo lični integritet gosp. Ejupa Ganića i time pokušamo odbraniti atak na branioce ove države, njen integritet i suverenitet.
"Molim Vas - za sve one koji javno zele pokazati svoju podrsku - Prikljucite se planiranim demonstracijama uz nase borce ovaj Petak. Sutra ce Bosanski mediji najaviti sve detalje ove planirane demonstracije. Ova vrsta podrske nama pomaze da fokusiramo napore nasih vlasti i vrsimo pritisak na medjunarodnu zajednicu! Zato je ovo beskrajno Vazna! Hvala Vam! Emir"
- Better Man
#703 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da citiram Senada Avdića iz novog broja SB: "Ejup Ganić jeste šupak, ali Boga mi, nije ratni zločinac". Da li znate podatak (Senad Avdić piše u novom broju SB) da je pred istražnim organima Srbije svjedočio Alija Delimustafić i da je za Dobrovoljačku direktno optužio Ejupa Ganića i rekao da je Ganić jedini odgovoran za Dobrovoljačku, odnosno da je Ganić kriv za sve i spomenuo je još jednog čovjeka odgovornog zajedno s njim (meni je taj drugi čovjek ne poznat). Dakle sva hajka od strane Srbije na Ganića je na osnovu svjedočenja Alije Delimustafića. 2 maja u pokušaju da zauzmu predsjedništvo stradao je određen broj srpskih vojnika i Srbi su te poginule dovukli u Dobrovoljačku kako bi manipulisali javnošću i svijetom da su stradali taj dan, a stradali dan prije u oružanom napadu na predsjedništvo.
- karanana
#704 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ma nema veceg dusmana od balije. ja se izvinjavam ako je ovo uvreda ili nesto ali tako je.
-
zonbirile
#705 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
---------------------------------------------karanana wrote:ma nema veceg dusmana od balije. ja se izvinjavam ako je ovo uvreda ili nesto ali tako je.
ako misliš na Aliju Delamustafića onda ne znaš da je čovjek tako prebijen,da qurcu ne valja više.Sem toga ništa nije rekao novo,nego im je potreban kao svjedok,živ jezik i ništa više.Postoje transkripti razgovora na vezi toga dana,a i TV snimci i mnogo se čuje i vidi.
- veljaca
#706 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da ne mislis mozda na b(ALIJU) Delimustafica ????karanana wrote:ma nema veceg dusmana od balije. ja se izvinjavam ako je ovo uvreda ili nesto ali tako je.
On je izrod ....
Nadam se da ovim ne poistovjecujes Bosnjake sa balijama ....
- karanana
#707 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
naravno ne sve. ali bih tako nazavo ljude tipa delimustafica, galijasevica i eventualno onog novinara dana.veljaca wrote:Da ne mislis mozda na b(ALIJU) Delimustafica ????karanana wrote:ma nema veceg dusmana od balije. ja se izvinjavam ako je ovo uvreda ili nesto ali tako je.
On je izrod ....
- video
#708 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Mislish na onoga iz Zenice shto je krenuo stopama galijashevica, legendarnog lole iz Maglajakaranana wrote:naravno ne sve. ali bih tako nazavo ljude tipa delimustafica, galijasevica i eventualno onog novinara dana.veljaca wrote:Da ne mislis mozda na b(ALIJU) Delimustafica ????karanana wrote:ma nema veceg dusmana od balije. ja se izvinjavam ako je ovo uvreda ili nesto ali tako je.
On je izrod ....
- Better Man
#709 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Odličan uvodnik u novim Danima vezano za Ganića pd naslovom " Psihotična srbofilija". Autor je Ed Vulliamy.
- Sezam
#710 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Samo da se zahvalim gospodiny Paddy Ashdownu koji je jos jednom dokazao da je prijatelj Bosne i Hercegovine.

- ultima_palabra
#711 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Better Man wrote:Da citiram Senada Avdića iz novog broja SB: "Ejup Ganić jeste šupak, ali Boga mi, nije ratni zločinac".
Evo i jedan jado poput Špirića nam baca rukavicu u lice i govori direktno o greškama minder-politike:
Nikola Špirić
"U Evropi više 'ne pali politika malog Kalimera'"
Hapšenje bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića u Londonu, na osnovu zahtjeva iz Srbije zbog navodnih ratnih zločina u vezi sa slučajem Dobrovoljačka ulica, jasna je poruka da vršenje vlasti za sobom vuče i odgovornost te da stvari koje su protuzakonite nikad ne zastarijevaju, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.
Špirić kaže da ima osjećaj kako su se i institucije vlasti "kasno sjetile" da traže ne oslobađanje nego izručenje Ganića.
"Svjesni su i oni koji traže izručenje da bi bilo dobro da bude procesuiran u BiH, a ne da bude oslobođen. Šalju se razne poruke, ja ne bih da polemišem, nego da to rade pravosudne institucije po istim aršinima. Da pitamo porodice žrtava koje su pale u Dobrovoljačkoj kako se one osjećaju. Ovdje se, kada se bilo ko uhapsi, polemiše sa žrtvama da li je to satisfakcija za njih ili ne", kazao je Špirić, dodajući da "svi koji se bavimo vlašću trebamo biti pred licem pravde u bilo koje vrijeme".
Dodao je da ako je neko nevin ne treba da se boji ni britanskog ni srbijanskog ni bosanskohercegovačkog pravosuđa.
"Ne vidim razloga za nervozu, nego za pravno postupanje", kazao je Špirić.
Špirić je ocijenio da samostalno nastupanje pojedinaca u ime čitavih organa u ovom slučaju samo nanosi štetu BiH i više nanosi štetu Ganiću nego što mu koristi.
"Ja nemam šta da preduzmem sem da upozorim. Samo mogu da kažem da svi treba da se ponašaju u skladu s Ustavom i zakonom. A da smo se svi od Daytona do danas ponašali u skladu s Ustavom i zakonom tvrdim da danas ne bismo raspravljali o nekim stvarima, nego bi one bile davno ispunjene obaveze", rekao je predsjedavajući Špirić.
Na kraju je kazao da u demokratskom svijetu i Evropi više "ne pali politika malog Kalimera 'to je nepravda, to je nepravda!' i priča krivi su ovi, odgovorni su oni".
"Mislim da svijet to vidi i da se situacija u BiH mora mijenjati. Ali zato treba imati strpljenja", rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.
(FENA)
- kokakolas
#712 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
BiH-x wrote:U petak 05. marta planirane su mirne demonstracije vezane za situaciju u kojoj se nasao prof.dr. Ejup Ganic.
Okupljanje učesnika će početi u 12 sati i 30 minuta na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog Fakulteta) u Sarajevu. Pokretni protest će sa mjesta okupljanja krenuti prema ambasadi Velike Britanije, gdje će se sastati sa Koordinacionim odborom boračkih organizacija Federacije BiH koji se također sastaje povodom hapšenja Ejupa Ganića. Cilj protesta je pokazati nezadovoljstvo sa odlukom Velike Britanije o hapšenju i zadržavanja u pritvoru našeg akademika profesora doktora Ejupa Ganića, ujedno i jednog od najistaknutijih i najuglednijih političara i branitelja BiH. Protestima želimo istaći da je sam akt hapšenja zasnovan na neosnovanoj i neutemeljenoj optužnici , i da predstavlja poniženje i uvredu za sve građane BiH . Ovim činom našoj zemlji i cijelom svijetu je izrečeno da je odbrana svoje domovine zločin i da će njeni branitelji biti hapšeni i podvrgnuti neugodnostima, na taj način ponižavajući cijelu BiH. Dužnost naših zvaničnih dužnosnika i građana BiH je da zaštitimo lični integritet gosp. Ejupa Ganića i time pokušamo odbraniti atak na branioce ove države, njen integritet i suverenitet.
"Molim Vas - za sve one koji javno zele pokazati svoju podrsku - Prikljucite se planiranim demonstracijama uz nase borce ovaj Petak. Sutra ce Bosanski mediji najaviti sve detalje ove planirane demonstracije. Ova vrsta podrske nama pomaze da fokusiramo napore nasih vlasti i vrsimo pritisak na medjunarodnu zajednicu! Zato je ovo beskrajno Vazna! Hvala Vam! Emir"
Ovo obavezno staviti pod novu temu
- nellington
#713 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Tog, tog... E. Hećimović, autor megapopularne sage o garibima.video wrote: Mislish na onoga iz Zenice shto je krenuo stopama galijashevica, legendarnog lole iz Maglaja
- ChataDodajStaHoces
#714 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Evo par pisama podrske koje su poslale relevantne akademske institucije Sarajevo School of Science and Technology Univerzitetu...

-
Giancarlo
#715 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Uclanio sam se maksuz da n/vas sviju upitam kakvi smo to mi ljudi ????????
GDJE je ovolika medijska hajka bila kad je jedan ILIJA JURISIC UHAPSEN (cast Tuzli i Tuzlacima)????
Samo zato sto je ovdje rijec o jednom "visem" funkcioneru, svi lafo nesto ustali u odbranu "postovanog profesora"...Ne brinem se ja za tog tog profesora, lako ce on pored vila
u srcu Sarajeva i sa 10 000KM
koliko kosta godina na njegovom fakultetu.
i ILIJA JURISIC jedan je od nas
To imajte na umu uvijek !!!!
GDJE je ovolika medijska hajka bila kad je jedan ILIJA JURISIC UHAPSEN (cast Tuzli i Tuzlacima)????
Samo zato sto je ovdje rijec o jednom "visem" funkcioneru, svi lafo nesto ustali u odbranu "postovanog profesora"...Ne brinem se ja za tog tog profesora, lako ce on pored vila
Last edited by Giancarlo on 04/03/2010 17:28, edited 1 time in total.
- ahuseino
#716 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Giancarlo wrote:Uclanio sam se maksuz da n/vas sviju upitam kakvi smo to mi ljudi ????????
Samo zato sto je ovdje rijec o jednom "visem" funkcioneru, svi lafo nesto ustali u odbranu "postovanog profesora"...Ne brinem se ja za tog tog profesora, lako ce on pored vilau srcu Sarajeva i sa 10 000KM
Pa EVO UPRAVO OVAKVI KAO TI.
Sto ih boli Qrac samo kad treba sta sa mindera dobacit, i jest sebi jetru svoju zato sto se neko uspjeo troskokom odvojiti od mase, mrski zajedljivi, zagrizljivi a u biti misevi... sto sapucu o JEBENIM VILAMA i 10.000KM, i o profesorima, padaju na smoke an mirrors, sarene laze i mamce a ne vide da ide sljaga odozada glave, bacis im kost, ma nije ni kost nego mrvicu sira, a oni se pokolju.
Nek ti vidis vile i skolarinu, i jebenog Ganica, a ne vidis simboliku, i sta se STVARNO desava na sceni.
Iz srpske ti stampaju listice, Karadzic kaze da opsade nije bilo, Srbi ti hapse vladu, a ti se jedes sa tim sta je neko postigo, pitas kako i relativiziras Ganica i Jurisica, mjeris prasinu. A lafo ti gradjanin pa ko ti ne gledas nacionalnost a drugi gledanu pa nisu digli prasinu oko Jurisica. Pa kad relativiziras, mozda da obratis paznju na redoslijed hapsenja Srbijanskih, ide se po popularnosti i po prasini a ne po tome sto si ti izgleda primjetio.
A sad obrati paznju sta ce se sve izdesavati u slijedecoj recimo godinu dana...
-
jefferson
#717 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Zbog ovakvih kao sto si ti!Giancarlo wrote:Uclanio sam se maksuz da n/vas sviju upitam kakvi smo to mi ljudi ????????
Samo zato sto je ovdje rijec o jednom "visem" funkcioneru, svi lafo nesto ustali u odbranu "postovanog profesora"...Ne brinem se ja za tog tog profesora, lako ce on pored vilau srcu Sarajeva i sa 10 000KM
Sto ti nisi napravio univerzitet i skolarinu od 10,000km? Jebem ti vise nas mentalitet gdje sve ljudima treba biti dato besplatno!
BiH je slobodno trziste i niko ti ne brani da pokrenes biznis. Jedino sto trebas uraditi da bi bio kao Ganic jeste da zavrsis skolu vani, pa magistriras, pa doktoriras, pa objavis nekoliko stotina clanaka u svjetskim zurnalima, pa objavis par knjiga (a ne prepises ih kao oni misevi sto danas vladaju UNSA) i mozes otvoriti univerzitet gdje ce ljudi SVOJOM VOLJOM uplatiti 10,000km!!!!
-
Giancarlo
#718 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Yebo vas i univerzitet i pare i sva matrijalna korist, moja poenta je bila da 98% guzonja, funkcionera, politicara, itd, itd... koji se sada bune nije k...m mrdnulo kad je uhapsen Ilija Jurisic ? Zato vas sviju pitam, po cemu je to bolji Ejup Ganic od Ilije Jurisica ? Mozda sto je "poznatiji", utjecajnij, sto je iz glavnog grada...ja neznam sto, zna li neko od vas mozda ? Sad odjednom svi lete u London, a prije dvije godine nisu mogli do Beograda otici...SRAMOTA.
- Bosnolog
#719 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Upravo tako Kan,Real Khan wrote:Dan prije je bio 2. maj, dan kada je ta Jugoslovenska Armija (obratite pažnju na promjenu imena te vojske u odnosu na JNA) pokušala tenkovima i specijalnim jedinicama zauzeti Predsjedništvo BiH, RTV dom, i još nekoliko ključnih objekata i institucija u glavnom gradu već tada suverene, neovisne i međunarodno priznate države, u namjeri da izvrše "promjenu vlasti vojnim sredstvima" (što je u prevodu klasični vojni puč). Prema međunarodnim pravnim normama, vojni puč stavlja tu vojsku izvan zakona i u takvim slučajevima država ima puno i legitimno pravo da primjeni silu u zaštiti svog poretka. Tek sutradan, 3. maja, se desila "Dobrovoljačka" u kojoj je ta vojska uvidjevši da ne može izvršiti puč, čak se drznula koristiti taoce (što je klasični teroristički akt) i to ni manje ni više nego "zarobili" legitimno izabranog Predsjednika Predsjedništva države, plus 2 civila (Predsjednikovu kćerku i Zlatka Lagumdžiju). Šta je tada ostatak Predsjedništva trebao uraditi? Pristati na ucjenu, ili postupiti u skladu sa ustavom, zakonom i primjeniti legitimnu silu protiv neprijateljske vojske? Zapamtite: kolona vojnika u Dobrovoljačkoj NIJE BILA RAZORUŽANA i BESPOMOĆNA, nego je bila naoružana do zuba i držali su taoce. Tako da su svi ti vojnici bili pobijeni kao paščad na ulici, ne bi to djelo bilo okarakterisano kao ratni zločin. Druga bi bila stvar da nisu držali taoce i da su pokušavali izaći razoružani (jer bi se tada smatrali zarobljenicima i podlijegali bi pravilima Ženevske Konvencije)...veljaca wrote:Da li je to onaj Divjak ( nije divLJak ) protiv koga je Srbija podigla optuznicu za te dogadjaje , kada eto "on vristi da se ne puca" ?zonbirile wrote:@drvosjeća iz Dejčićča
Od kada je zlocin pucati u naoruzanog vojnika, bio on u koloni, u rovu, u vozili ili avionu? Zlocin bi bio da su zarobljeni vojnici pobijeni a to ovdje nije slucaj.Drvosjeca iz Dejcica
-------------------------------------------------------------------------
Ne znam,ali ima snimak gdje J.Divljak i ostali vrište da se ne puca.Dan prije imaš pogubljenje 12 regruta u Velikom parku.I nije poenta u tome,nego da domaće vlasti nisu ništa poduzele.
Preuzimanaje zgrade predsjednistva nije uspjelo,...njih su docekale samoorganizovane grupe TO koje su bile jako slabo uvezane gdje je MUP,PL kao i civilno stanovcnistvo slabo naoruzano i sa onim sto su imali stali u odbranu grada i predsjednistva da se ne desi vojni puc,predsjednika drzave su bili vec uhapsili,i kontali dovesti Dabic Jadovana i SDS teroriste s brda u zgrdau predsjednistva,....ne zaboravite Pofalicku bitku koja je trebala presjec grad i spojit se sa Grbavicom kao dodatni pokusaj presjecanja i zauzimanja grada,da im je taj plan uspio Sarajevo bi bilo nemoguce odbraniti ...
Datum 2/5/1992 je bio dan pakla grada Sarajeva i dan "D" odbrane grada Sarajeva,nakon toga su se konsolidovale odbrane po gradu i otvorile oci mnogima koji su do tada bili raspamaceni Mladicevim granatiranjem grada i ovaj datum se treba obiljezavati kao sto se i obiljezava spasonosnim danom odbrane grada i drzave BiH.Zvanicni napad na Sarajevo je poceo 6/4/1992.
Pogledajte istinito dokumentarni film pod nazivom Vanzemaljci iznad Sarajeva,ima 11 dijelova,/You Tube/govori o herojskoj odbrani grada,od Dabicevih fasistickih genocidnih stakora,........Prva zrtva agresije na Sarajevo je bio Kenan dijete sa Kobile glave a ne srpski svat kako velikosrpski fasisti govore i pravdaju svoje bolesne zlocinacko genocidne rabote.
http://www.youtube.com/watch?v=2gSRTbYs ... re=related
- nellington
#720 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Na današnji dan mu je bila dženazaBosnolog wrote: Pogledajte istinito dokumentarni film pod nazivom Vanzemaljci iznad Sarajeva,ima 11 dijelova,/You Tube/govori o herojskoj odbrani grada,od Dabicevih fasistickih genocidnih stakora,........Prva zrtva agresije na Sarajevo je bio Kenan dijete sa Kobile glave a ne srpski svat kako velikosrpski fasisti govore i pravdaju svoje bolesne zlocinacko genocidne rabote.
http://www.youtube.com/watch?v=2gSRTbYs ... re=related
P.S. Malo offtopic, ako moderacija smatra da trebam otvoriti novu temu, poslušaću: šta mislite da li je Ganićev saobraćajni udes doista bila nesreća?
-
Sargan
#721 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Bosnjacka pakost i zavist su opet na djelu. Naravno nije problem sto Srbija polako odstranjuje sve ljude koji se se stavili njima na put 90-etih godina (polako polako, dodji ce red i na nas "obicne" ljude ne brinite. Oni nece stati dok ima 1% BiH da postoji!) nego je problem sto covjek koji je profesor na fluidima na fakultetu u Bostonu ima kucu u Sarajevu kakvu ima i svaki nepismeni jado sto zivi u dijaspori i sto je prvi put vidio asfalt i auto kada je dosao u Svedsku ili Austriju. Blago nama sa nasim mentalitetom. Nije ni cudo sto nam se i Srbija i Evropa smije u lice i zna da sa nama moze sta hoce i kako hoce jer i kada nam pokulju djecu ispred ociju mi puno vise volimo da se medjusobno svadjamo nego da se okrenemo zajedno protiv dusmana. Nije problem sto Dodik drma i oblaci recimo u BL, gradu koji je uvijek odisao Bosnjackom tradicijom ili bas sto malte ne vise nema Bosnjaka u Foci, Visegradu, Bratuncu, Zvorníku, Biljeljini. To nije problem, nama je problem sto profesor sa jednoga od najuglednijih univerziteta u svijetu ima kucu kakvu ima i moj rodjak koji dana nije radio u Skandinaviji.
Malo nas je al´smo .....!
Over and out!
Over and out!
- kamen spoticanja
#722 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
i vjerovatno smisljaju planove kako da preuzmu ganicev univerzitet sad kad rentabilno i nadasve strucno posluje i proizvodi strucan kadar koge se boje i beograd i uhjupi u vlasti...a onda ce da dovedu univerzitet pod stecaj...studenti ce da kupuju ispite,idu u travnik na polaganja pojedinih i tako...jedna klasicna bosanska prica...i sto da se sad oni sekiraju za ganicem...pa umiru od zelje da ga spale ko vjesticu u srbijiAhmmed wrote:Ma, koji političari, sahan? Garantiram da se većina tzv.bošnjačkih političara, smijulji sebi u bradu, istiha se radujući što je Ganić uhapšen....Lične razmirice, animoziteti iz prošlosti, čudesa.....Ko da je njih briga za principe, državu....Vjeruj mi, ne razmišljaju o tome.....Samo o svom dupetu misle...No, mi smo ih birali....Sami pali, sami se ubili .....
- tuzlak58
#723 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Zato nam se ovo sve i desilo! Naš narod je uglavnom nakaradno nastrojen i glavni mu je problem da "komsiji crkne krava". Sjetite se samo "Babe" i njegovih sljedbenika, digli ruku na svoj narod i spisali se sa onim Legijom i drugom bjelosvjetskom bagrom. Takvi smo ti, zato nam je ovako.Sargan wrote:Bosnjacka pakost i zavist su opet na djelu. Naravno nije problem sto Srbija polako odstranjuje sve ljude koji se se stavili njima na put 90-etih godina (polako polako, dodji ce red i na nas "obicne" ljude ne brinite. Oni nece stati dok ima 1% BiH da postoji!) nego je problem sto covjek koji je profesor na fluidima na fakultetu u Bostonu ima kucu u Sarajevu kakvu ima i svaki nepismeni jado sto zivi u dijaspori i sto je prvi put vidio asfalt i auto kada je dosao u Svedsku ili Austriju. Blago nama sa nasim mentalitetom. Nije ni cudo sto nam se i Srbija i Evropa smije u lice i zna da sa nama moze sta hoce i kako hoce jer i kada nam pokulju djecu ispred ociju mi puno vise volimo da se medjusobno svadjamo nego da se okrenemo zajedno protiv dusmana. Nije problem sto Dodik drma i oblaci recimo u BL, gradu koji je uvijek odisao Bosnjackom tradicijom ili bas sto malte ne vise nema Bosnjaka u Foci, Visegradu, Bratuncu, Zvorníku, Biljeljini. To nije problem, nama je problem sto profesor sa jednoga od najuglednijih univerziteta u svijetu ima kucu kakvu ima i moj rodjak koji dana nije radio u Skandinaviji.
Over and out!
-
theTruePath
#724 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sargan wrote:Bosnjacka pakost i zavist su opet na djelu. Naravno nije problem sto Srbija polako odstranjuje sve ljude koji se se stavili njima na put 90-etih godina (polako polako, dodji ce red i na nas "obicne" ljude ne brinite. Oni nece stati dok ima 1% BiH da postoji!) nego je problem sto covjek koji je profesor na fluidima na fakultetu u Bostonu ima kucu u Sarajevu kakvu ima i svaki nepismeni jado sto zivi u dijaspori i sto je prvi put vidio asfalt i auto kada je dosao u Svedsku ili Austriju. Blago nama sa nasim mentalitetom. Nije ni cudo sto nam se i Srbija i Evropa smije u lice i zna da sa nama moze sta hoce i kako hoce jer i kada nam pokulju djecu ispred ociju mi puno vise volimo da se medjusobno svadjamo nego da se okrenemo zajedno protiv dusmana. Nije problem sto Dodik drma i oblaci recimo u BL, gradu koji je uvijek odisao Bosnjackom tradicijom ili bas sto malte ne vise nema Bosnjaka u Foci, Visegradu, Bratuncu, Zvorníku, Biljeljini. To nije problem, nama je problem sto profesor sa jednoga od najuglednijih univerziteta u svijetu ima kucu kakvu ima i moj rodjak koji dana nije radio u Skandinaviji.
Over and out!
I na kraju krajeva samo bi jos dodao-Kakvi smo i ovo sto imamo je vjerovatno samo Bozija milost!!
hebo ti nas
-
cistunac
#725 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da li ko zna je li tacno da je Ganic i dalje gradjanin Srbije jer se nikada nije ispisao iz drzavljanstva?
Neko mi rece da je nesto o tome nasao u Sl. Bosni.
Neko mi rece da je nesto o tome nasao u Sl. Bosni.