Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MUNAFIK

#701 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
MUNAFIK wrote: Evo sada dosao sa protesta i premjer nam je obecao i potpisao dokument....

A je li rekao odakle će pare naći? I ima li ih uopće...
Spominjao je neka ministarstva i MMF, kao i neka privatn ulaganja tako nekako, i neko smanjenje troskova topli obrok il tako nesto... uglavnom para ima, ima kako nema...
Alfons Kauders

#702 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

MUNAFIK wrote: Evo sada dosao sa protesta i premjer nam je obecao i potpisao dokument....

zlatni IMF ce da placa sve racune... :D
Alfons Kauders

#703 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

moderator wrote:
MUNAFIK wrote:
Evo sada dosao sa protesta i premjer nam je obecao i potpisao dokument....
a ipak ste vi :D

Sinoc gledam na BHT ovo oko domova, i na kraju ispade da oko 300 KM kosta KREVET mjesecno (96 da student ostalo subvencija).
Pa dragi moji studenti za te pare mozete rentati stanove i budale ste ako cete placati neuslovne domove.
zaboravljas da je u toj cijeni i hrana... tako da se ipak isplati...
Alfons Kauders

#704 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

MUNAFIK wrote:

Spominjao je neka ministarstva i MMF, kao i neka privatn ulaganja tako nekako, i neko smanjenje troskova topli obrok il tako nesto... uglavnom para ima, ima kako nema...
ma ja, kad mogu trositi IMF kredit za svoje plate, sevap je dati malo i studentariji... ipak ce ga oni vracati dok ne crknu... :D
MUNAFIK

#705 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

moderator wrote:
MUNAFIK wrote:

Sinoc gledam na BHT ovo oko domova, i na kraju ispade da oko 300 KM kosta KREVET mjesecno (96 da student ostalo subvencija).
Pa dragi moji studenti za te pare mozete rentati stanove i budale ste ako cete placati neuslovne domove.
ma nismo mi, studentarija, bar ne oko karte... ne znam o cemu se radi, neego vidim raja provaljuje pa se i ja nadovezao :) nemam pojma ko je ispred kantona...

Nego ovo za domove zaista ne znam, kako sam skontao sutra ce biti protesti u Srednjebosanskom kantonu... valjda ce studenti iz domova ici tamo....
Alfons Kauders

#706 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

MUNAFIK wrote:
moderator wrote:
MUNAFIK wrote:

ma nismo mi, studentarija, bar ne oko karte... ne znam o cemu se radi, neego vidim raja provaljuje pa se i ja nadovezao :) nemam pojma ko je ispred kantona...

Nego ovo za domove zaista ne znam, kako sam skontao sutra ce biti protesti u Srednjebosanskom kantonu... valjda ce studenti iz domova ici tamo....
neki dan je ministrica obrazovanja sbk optuzila upravu domova za korupciju i navela to kao razlog zasto nece vise da placaju participaciju...

tvrdi da je u domovima 588 studenata iz sbk, haman vise nego iz bilo kog drugog, a medju njima ima studenata koji studiraju 7-8 i vise godina...

ako je to istina, a ne vidim zasto bi zena izmisljala, onda ima svako pravo da trazi odgovornost i uvodjenje reda... jer zbog nekih hajvana koji studiraju 8 godina u domovima nema mjesta za djecu koja bi mozda zavrsila u roku...
*mima*

#707 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

Ma kakvi 7-8 godina.......ima ih u domovima sa unucadima.......i svi treba da dobiju karte
veljaca

#708 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by veljaca »

*mima* wrote:Ma kakvi 7-8 godina.......ima ih u domovima sa unucadima.......i svi treba da dobiju karte
Ako su prema trenutno vazecim propisima - studenti - onda trebaju da dobiju karte u cijoj cijeni ucestvuje KS - prema DATOM obecanju .....

U pravu si @mima ....
*mima*

#709 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

veljaca wrote:
*mima* wrote:Ma kakvi 7-8 godina.......ima ih u domovima sa unucadima.......i svi treba da dobiju karte
Ako su prema trenutno vazecim propisima - studenti - onda trebaju da dobiju karte u cijoj cijeni ucestvuje KS - prema DATOM obecanju .....

U pravu si @mima ....

A jel treba da dobiju st. iz doma Bjelave a studiraju Medicinu....npr?
vjesticanametli

#710 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by vjesticanametli »

:lol: :mrgreen: mimo pozz
MUNAFIK

#711 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

Alfons Kauders wrote:
neki dan je ministrica obrazovanja sbk optuzila upravu domova za korupciju i navela to kao razlog zasto nece vise da placaju participaciju...

tvrdi da je u domovima 588 studenata iz sbk, haman vise nego iz bilo kog drugog, a medju njima ima studenata koji studiraju 7-8 i vise godina...

ako je to istina, a ne vidim zasto bi zena izmisljala, onda ima svako pravo da trazi odgovornost i uvodjenje reda... jer zbog nekih hajvana koji studiraju 8 godina u domovima nema mjesta za djecu koja bi mozda zavrsila u roku...
Iskreno kada sam se ja ganjao oko ovih stvari dok sam studirao pitao sam se isto... licno sam poznavao nekoliko ljudi (starijih studenata) koji su u domu a npr... 3 godine idu u 1 godinu studija... Mnogi prigovaraju upravi domova i vjerovatno sa velikim pravom, nesto mi nikada nije ljepo legao onaj njihov upravnik i direktor, puno prica i to slatkorjecivo ma nema on bih svima zvijezde sa neba skinuo ali u sustini slabo sta radi, kao i svi koji dobijaju lovu sa budzeta... Ne moze nikako biti da su losi uslovi u domovima odgovornost drugih a ne njega to je 100% SIGURNO...
Ali naravno studenti se nece protiv njega pobuniti, na zalost!!! Dakle definitivno postoji jedan broj studenata koji se bez obzira na sve uspije dobiti krevet u domu, uglavnom preko veze.
*mima*

#712 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

Jooooj moderatoru......jel i ti studiras?
veljaca

#713 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by veljaca »

*mima* wrote:
veljaca wrote:

U pravu si @mima ....

Vidim odgovorio je @moderator :thumbup:

A da i ja dodam na ovo tvoje - to je problem GRAS-a - koji nema razlicitu cijenu karte ako idem jednu stanicu, npr. M.Dvor - Skenderija i ako idem recimo: Bascarsija - Ilidza ..... Ali ovdje nije tema GRAS ... nego studenti i ministar KS ...
MUNAFIK

#714 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

*mima* wrote:
veljaca wrote:

U pravu si @mima ....

E ja ne kontam Vas prije svega ako je neko student ne znaci da je isti kao neka ljencina i propalica (koju vi cesto spominjete u ovoj temi)...

Druga stvar studenti ne koriste prevoz samo da idu na FAX... mislim moras se bas praviti lud pa da subvenciju karte gradskog prevoza vezes samo za odlazak na fax i povratak sa fax-a... :-) al hajd danas je cool praviti se lud :-D

To sto sistem ne funkcionise nisu krivi studenti nego oni koji drze taj sistem, a to sto su studenti pasivni najvise su krivi njihovi roditelji koji su u velikoj mjeri (svojom pasivom) dopustili da nam se desava sve ovo poslje rata...
*mima*

#715 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

moderator wrote:
*mima* wrote:Jooooj moderatoru......jel i ti studiras?
Ne. Da si pogledala listu rodjendana danas, vidjela bi sve :D

Sad se polako otkrivaju studentski problemi, tako da je karta najmanji problem.
:D Nek im je sretno u borbi.

Ma vidjela sam ....zato te i pitam jel studiras.
KadSeMrtviProbudimo

#716 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Umjesto subvencija, nek' Vlada studentima da cash, pa da studenti sami kupuju kartu za prevoz kod koga oni hoće, a ne da im Vlada subvencionira naknadu isključivo kod GRAS-a :D

A da li će Vlada raspisati tender za studentski prevoz, ukoliko sve prođe kako neki zamišljaju? Zar nije u obavezi, zašto se sve vrijeme provlači GRAS kao "gotova stvar"?

I - šta je s kriterijima za te beneficirane karte? Zar ih vanredni studenti trebaju dobiti? Ili studenti čija kućna primanja dozvoljavaju mogućnost da sami plaćaju te karte?
KadSeMrtviProbudimo

#717 Re: Nijedan student bez obećane karte

MUNAFIK wrote:...To sto sistem ne funkcionise nisu krivi studenti nego oni koji drze taj sistem, a to sto su studenti pasivni najvise su krivi njihovi roditelji koji su u velikoj mjeri (svojom pasivom) dopustili da nam se desava sve ovo poslje rata...

Između ostalih, ponajviše su krivi studenti! I sve dok ne budu svjesni ove činjenice, uvijek će kriviti "roditelje" i druge
Alfons Kauders

#718 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Umjesto subvencija, nek' Vlada studentima da cash, pa da studenti sami kupuju kartu za prevoz kod koga oni hoće, a ne da im Vlada subvencionira naknadu isključivo kod GRAS-a :D

A da li će Vlada raspisati tender za studentski prevoz, ukoliko sve prođe kako neki zamišljaju? Zar nije u obavezi, zašto se sve vrijeme provlači GRAS kao "gotova stvar"?

I - šta je s kriterijima za te beneficirane karte? Zar ih vanredni studenti trebaju dobiti? Ili studenti čija kućna primanja dozvoljavaju mogućnost da sami plaćaju te karte?
nisu bitni ti detalji, bitno je kukati...

haman ce vanredni koji imaju porodicu, dijete i neki ocajno placen posao i dalje placati kartu... dok ce npr. neko ko je pun ko brod dobiti kartu, cisto zato jer je redovni... nidje veze...
Alfons Kauders

#719 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

moderator wrote:Poenta svega jeste:
- odabir problema je tuzan i smijesan (pored svega traze karte)
- dobili su obecanje i sad traze da se to obecanje ispuni
- mi nestudenti zivimo u nadi da ce studenti nakon borbe za karte krenuti dalje.

Od teme pravimo spansku seriju.
mene stari neki dan pita sta hoce ti studenti... ja mu objasnjavam 5 minuta i covjek konta da ga zajebavam... ne moze da vjeruje... i pita koliko je inace karta... reko 30 markica... "e jebo ti studenta koji je spao na to" :D
MAN-lion's coach

#720 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MAN-lion's coach »

MUNAFIK wrote:
:-) :-) :-)

Evo sada dosao sa protesta i premjer nam je obecao i potpisao dokument....[/quote]

Jel to opet obećao? :lol:
MUNAFIK

#721 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Umjesto subvencija, nek' Vlada studentima da cash, pa da studenti sami kupuju kartu za prevoz kod koga oni hoće, a ne da im Vlada subvencionira naknadu isključivo kod GRAS-a :D

Koliko znam GRAS je zaduzen za gradski prevoz, a vlasnik je Vlada (vlada postavlja sva tijela tamo, bar ona vodeca) prmema tome nekako mi je logicno da vlada preko grasa daje studentima ovaj vid pomoci. U ovu pricu zaista ne zelim mjesati onu pricu o GRASU kao rupi bez dna, to je drugi problem koji trebaju rijesiti organi ove drzave zaduzene za te stvari. Ja iskreno ocekujem, ako GRAS dobije pare za ove subvencije da studenti dobro otvore oci i paze sta ce GRAS uraditi sa tim parama.

moze se lahko desiti da se pare odobre oni znize cijenu mjesecne za 3-4 KM i kazu to je to :-) nema vise para, kao sto se to radi kod nas, zato studenti pazite sta ce se desiti sa parama, i ako pare nestanu onda slobodno blokirajte GRAS, jer nema smisla puniti necije dzepove (nisam za blokade saobracaja) ali blokirati gras, skrenuti paznju na njihov nerad...

i po Bolonji nema VANDREDNIH, bar tako govore...
MAN-lion's coach

#722 Re: Nijedan student bez obećane karte

Alfons Kauders wrote:

nisu bitni ti detalji, bitno je kukati...

haman ce vanredni koji imaju porodicu, dijete i neki ocajno placen posao i dalje placati kartu... dok ce npr. neko ko je pun ko brod dobiti kartu, cisto zato jer je redovni... nidje veze...

Uvijek bi se našli montirani socijalni slučajevi koji bi rekli da nemaju hljeba jesti...
MAN-lion's coach

#723 Re: Nijedan student bez obećane karte

MUNAFIK wrote:

Koliko znam GRAS je zaduzen za gradski prevoz, a vlasnik je Vlada (vlada postavlja sva tijela tamo, bar ona vodeca) prmema tome nekako mi je logicno da vlada preko grasa daje studentima ovaj vid pomoci. U ovu pricu zaista ne zelim mjesati onu pricu o GRASU kao rupi bez dna, to je drugi problem koji trebaju rijesiti organi ove drzave zaduzene za te stvari. Ja iskreno ocekujem, ako GRAS dobije pare za ove subvencije da studenti dobro otvore oci i paze sta ce GRAS uraditi sa tim parama.

moze se lahko desiti da se pare odobre oni znize cijenu mjesecne za 3-4 KM i kazu to je to :-) nema vise para, kao sto se to radi kod nas, zato studenti pazite sta ce se desiti sa parama, i ako pare nestanu onda slobodno blokirajte GRAS, jer nema smisla puniti necije dzepove (nisam za blokade saobracaja) ali blokirati gras, skrenuti paznju na njihov nerad...

Ma ima DO BOGOJAVLJENJA studenata po Bolonji...čim mogu po 5 puta upisati godinu a to se po mojoj informaciji mora plaćati svaki predmet 100KM.....
KadSeMrtviProbudimo

#724 Re: Nijedan student bez obećane karte

MUNAFIK wrote:

Mladiću, moraš shvatiti da ste vi studenti samo sredstvo za potkusurivanje u predizbornoj akciji razračunavanja „politika“ koju vodi kantonalna vlast međusobno, između učesnika dubokih korupcija i talova na relaciji „Javna preduzeća“ Kantona Sarajevo - Vlada Kantona Sarajevo.

Beneficirane karte, onakve kakve su vam obećane i kakve forsirate - zaboravi!
Alfons Kauders

#725 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

MAN-lion's coach wrote:Uvijek bi se našli montirani socijalni slučajevi koji bi rekli da nemaju hljeba jesti...
masala takvih nam nikad ne fali... znam likova koji kukaju kako nemaju za hranu i kiriju, pa im u po price zazvoni iphone u dzepu...
Locked