Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
zlaataan

#701 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by zlaataan »

sofist wrote:Ljubice, Ljubice, grudi ti Ljubice haubice... :lol: :D Brega, kic, sund ali to je Evrovizija. Previdjam plasman od 15-20 mjesta. :mrgreen: Isto bi prosao i Vukasin da je ostao u sociolosko-politickom tripu DinA Sarana. :roll: Ovako sa prillicno izmijenjenom pjesmom mogao bi Vuk u sam vrh. Ima harizmu, samouvjeren je, pjesma na prvu ulazi u uho... I tako. :)
Nisam baš u toku, koja je razlike prošle i ove verzije osim u maksimalno 3 riječi ? :mrgreen:
vrhbosna

#702 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by vrhbosna »

BSn wrote:Kristijana, postoji razlik izmedju dobre pjesme i bombasticne, kako ti rece. Nesto sto nije kvalitetno ne moze biti ni dobro, a kvalitetno sigurno nije:
Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!

Samo malo samo malo samo malo samo malo
Samo malo samo malo mu ga daj

Da su tri put komsije, ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, a kamo li da prodje u finale. Jest da je ESC festival kica i trasha i da na njemu pobijedi cak i Lordy, ali ovo je nesto daleko najumobolnije sto se pojavilo.
http://www.youtube.com/watch?v=Ref6NpLtzso :-)
BSn

#703 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

vrhbosna wrote:
BSn wrote:Kristijana, postoji razlik izmedju dobre pjesme i bombasticne, kako ti rece. Nesto sto nije kvalitetno ne moze biti ni dobro, a kvalitetno sigurno nije:
Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!

Samo malo samo malo mu ga daj

Da su tri put komsije, ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, a kamo li da prodje u finale. Jest da je ESC festival kica i trasha i da na njemu pobijedi cak i Lordy, ali ovo je nesto daleko najumobolnije sto se pojavilo.
http://www.youtube.com/watch?v=Ref6NpLtzso :-)
Znam za ovu zivucu legendu :D . Samo to nije Brega od jucer, nego je haman uvijek isao lake i lake za prodat note - jos od doba A. Islamovica. Ali ovo sto radi u zadnje vrijeme, ovo se fakat ne moze nazvati ni turbo-folkom, ovo je gore i od toga. Uj, uj, uj, manijakuj... Hop hop, malo malo pa krivina... Al' nije do njeg', on je vazda znao prodat ono sto raja slusa.

Ipak, da ne bi otisli na temu o Bregi, umjesto o ESC, ja sam nadanja da ce makar zapadne komsije ispasti, jer Feminem ne mogu smisliti.
Imali Crne Gore ove godine, ili su oni odustali zauvijek?
Ova srbijanska mi mnogo bolje zvuci na spanskom (valjda sto ne kontam sta pjeva :D ).
ja71

#704 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

BSn wrote: Znam za ovu zivucu legendu :D . Samo to nije Brega od jucer, nego je haman uvijek isao lake i lake za prodat note - jos od doba A. Islamovica. Ali ovo sto radi u zadnje vrijeme, ovo se fakat ne moze nazvati ni turbo-folkom, ovo je gore i od toga. Uj, uj, uj, manijakuj... Hop hop, malo malo pa krivina... Al' nije do njeg', on je vazda znao prodat ono sto raja slusa.
Najgore u tome je da dojucerasnji mrzioci Turbofolka Bregu ponovo zavijaju u zvijezde, ono cega se on dotakne to mora biti dobro. A on samo zna jos malo bolje nasminkati sto Dragana, Ceca, Jelena, Indira itd. vec 10 god. pjevaju.
Pa ljudi, Brega se javno zahvaljuje Dragani Mirkovic sto ga je pustila u emisiju.
I da se razumijemo, meni ne smeta Turbofolk kao takav, neka ga slusa ko hoce. Smeta mi Bregin preobrazaj.
I to sto ga ista publika uvijek slusa a koja nece da slusa dzigaru i turbofolk jer im je to ispod nivoa.
fuuuuuj.
BSn wrote: Ipak, da ne bi otisli na temu o Bregi, umjesto o ESC, ja sam nadanja da ce makar zapadne komsije ispasti, jer Feminem ne mogu smisliti.
Ova srbijanska mi mnogo bolje zvuci na spanskom (valjda sto ne kontam sta pjeva :D ).
Feminem dobro kvotira na kladionicama, nece ti se zelja ispuniti.
Crnogorci vjerovatno samo ove godine pauziraju.

Inace je ESC jedini stvarni (bar evropski ako ne ) internacionalni muzicki festival.
i u tome mu je vrijednost
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#705 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

A sto nema CG ove godine :?
Šizika

#706 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

kao što sam čini mi se napisala dok sam sinoć slušala milana kao da sam slušala neku mješavinu novih čolićevih i severininih pjesama. čovječe pa sve bregine pjesme idu na isti kalup. stvarno ne shvatam zašto je toliko cijenjen i izvan granica ex yu. slušala sam muziku i iz filma Margo. skontala da je njegova i prije nego što sam vidjela da piše da je on napisao muziku za film.
manki

#707 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by manki »

ladyblue18 wrote:A sto nema CG ove godine :?
Odustali su zbog finansijskih problema. ;)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#708 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

manki wrote:
Aha, pretpostavila sam da je tako nesto.

Ali vazno je da nasi imaju para. :roll: :-)
BSn

#709 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

ladyblue18 wrote:
manki wrote:
Aha, pretpostavila sam da je tako nesto.

Ali vazno je da nasi imaju para. :roll: :-)

Mrsko mi sad trazit, a mislim i da sam ovdje negdje napisao kako su Srbijanci za mnogo (al' bas mnogo) manje novca napravili veci show od nasih Maje i Dejana. Nisu dovodili kojekakve predstavnike Zanzibara, Estonije, Juznog Velsa, al' jesu ove iz regije. Osim toga, ostavili su i prostor gledateljima da biraju predstavnika...
macan prvi

#710 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

Eborg wrote:S obzirom na katastrofalno malu podršku u odnosu na prošlu godinu Vukašinov nastup me vrlo pozitivno iznenadio! :thumbup:
Samouvjeren, profesionalno odradio posao. :thumbup: Valjda drilovanje s OT.

Point. wrote:Jao grcke pjesme....Garantujem da ce za 2 mjeseca Jelena Karleusa, Viki, Seka Aleksic ili neka od slicnih seljanki klepiti muziku i nabacati nesto po naski i to ce kao biti ljetni hit. :D
:lol: :lol: :lol: Pridruzujem se garancijama. :D

sofist wrote:Ljubice, Ljubice, grudi ti Ljubice haubice... :lol: :D Brega, kic, sund ali to je Evrovizija. Previdjam plasman od 15-20 mjesta. :mrgreen: Isto bi prosao i Vukasin da je ostao u sociolosko-politickom tripu DinA Sarana. :roll: Ovako sa prillicno izmijenjenom pjesmom mogao bi Vuk u sam vrh. Ima harizmu, samouvjeren je, pjesma na prvu ulazi u uho... I tako. :)
:thumbup:
Meho Kodro

#711 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Meho Kodro »

sofist wrote:Ljubice, Ljubice, grudi ti Ljubice haubice... :lol: :D Brega, kic, sund ali to je Evrovizija. Previdjam plasman od 15-20 mjesta.
Mora da se salis
Briga Srba sa Balkana, zapadne i sjeverne Evrope o cemu pjeva njihov "kandidat", oni ce glasati za svoga, lani srpska Cipela nije prosla u finale jer u polufinalu nije bilo drzava iz ex-yu (osim Hrvatske) i "gastarbajterskih" drzava (u polufinalu mogu glasati samo drzave koje se takmice u tom polufinalu)
Ove godine su sa Srbijom u polufinalu bili BIH & Makedonija i naravno Srbi prodjose

Srbija i sa ovom trash tragikomedijom, sprdacinom od pjesme moze u TOP 10
theTruePath

#712 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by theTruePath »

pa normalno da ih ne zanima ,isto kao sto ni nas ne zanima kakvu Bosna pjesmu ima
ja71

#713 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

http://www.sarajevo-x.com/ankete/505
danas 27.05 un 13:27 cak 2/3 nije vjerovalo da ce se Vucko plasirati u finale :shock:
Prije 2 dana je statistika mogla samo losije izgledati :(
:bih:
harač

#714 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by harač »

evrovizija?!
Sunrise00

#715 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sunrise00 »

Naatasha wrote:kao što sam čini mi se napisala dok sam sinoć slušala milana kao da sam slušala neku mješavinu novih čolićevih i severininih pjesama. čovječe pa sve bregine pjesme idu na isti kalup. stvarno ne shvatam zašto je toliko cijenjen i izvan granica ex yu. slušala sam muziku i iz filma Margo. skontala da je njegova i prije nego što sam vidjela da piše da je on napisao muziku za film.
ja mogu shvatiti da nekom kao ovom Milanu Brega pise pjesme. Hajd, mlad momak, sta on zna. Ali kad se neko kao Zdravko Colic, koji je, ruku na srce, svojevremeno bio velika zvijezda i imao stvarno lijepih pjesama, spusti na ovaj nivo.. to stvarno ne mogu shvatiti :(

Ovo je pjesma o tome kako smo ja i moj drug
isli u diskoteku da plesemo

Brega:
Manijace, manijace
da te nesto pitam (bu, ba)
ili ces da igras, ili cu da igram

Cola:
Cikiti, cikiti, ciki
ajde, mali, to smo uvijek znali
uj, uj, uj, uj, uj, manijaku

Manijace, manijace
cipele mi gore (bu, ba)
odavno se nije ljuljalo do zore

Cikiti, cikiti, ciki
skaci, skaci, skaci, skaci, skaci, manijaci

REF.
Ma, hajde, manijak
upadaj u mravnjak
ma, hajde, manijak
upadaj u mravnjak

Ne brini se, javlja mi se
to ce biti dobra noc
2x
Eee, sijeva vinjak
puk’o ribnjak

Cola:
Ritam kuva, ritam voza
ritam je k’o dijagnoza
uzbudjenje, vrenje, trenje
ide mozga iscasenje

(bu, ba) a je’n, a dva
uj, uj, uj, uj, uj, manijaku
(bu, ba) a je’n, a dva

Djipaj, djipaj, djipaj, djipaj, djipaj, pomahnitaj
ali, ali, ali, ali, ali, pobudali

Brega:
Radi pice, Boga mi ce
biti onih stvari (bu, ba)

Cola:
Bice kojih stvari
bice onih stvari

Cikiti, cikiti, ciki

REF.
Ma, hajde, manijak
upadaj u mravnjak
ma, hajde, manijak
upadaj u mravnjak

Ne brini se, javlja mi se
to ce biti dobra noc
2x
Eee, sijeva vinjak
puk’o ribnjak

2x
Uj, uj, uj, uj, uj, manijaku

A mislim da ce se Srbija solidno plasirati jer im je pjesma pjevljiva i zarazna :roll: :D
sofist

#716 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by sofist »

Crnogorci su se vazda furali na Italijane. Nema "Žabara" nema ni Mrča. :D

Za ovog sto se cudi nazivu "Evrovizija"... Tako se nekad zvalo ovo takmicenje i ja ga tako zovem.
luciferino

#717 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by luciferino »

BSn wrote:
Znam za ovu zivucu legendu :D . Samo to nije Brega od jucer, nego je haman uvijek isao lake i lake za prodat note - jos od doba A. Islamovica. Ali ovo sto radi u zadnje vrijeme, ovo se fakat ne moze nazvati ni turbo-folkom, ovo je gore i od toga. Uj, uj, uj, manijakuj... Hop hop, malo malo pa krivina... Al' nije do njeg', on je vazda znao prodat ono sto raja slusa.

Ipak, da ne bi otisli na temu o Bregi, umjesto o ESC, ja sam nadanja da ce makar zapadne komsije ispasti, jer Feminem ne mogu smisliti.

Vidi stvarno, i meni. :shock:
Meho Kodro

#718 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Meho Kodro »

http://perezhilton.com/2010-05-27-eurovision-lols
He looks like Lisa Kudrow
I love Eurovision!! It is hilarious. I watched with some friends a few years ago and I don't think I ever laughed so hard
drake_987

#719 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by drake_987 »

HAHAHA, stvarno lici na Phoebe...
A sta se on, jadan, nasao kome smijati...Pa na sta on lici
Last edited by drake_987 on 27/05/2010 18:39, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#720 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Meho Kodro wrote:http://perezhilton.com/2010-05-27-eurovision-lols
I love Eurovision!! It is hilarious. I watched with some friends a few years ago and I don't think I ever laughed so hard
Ja upravo zavrsio sa citanjem tih komentara kad ti postavljas link. :mrgreen:

Al' ima dosta koji hvale i kojima se svidja pjesma ... nista cudno, svakom je dosta vise baladica i nekih rock wannabe, svi zele neke vesele i catchy pjesmice uz koje mogu plesati.

Sta mozes raditi uz Thunder and Lighting nego samo sjediti i slusati. :D
ja71

#721 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

NeyDan wrote: Sta mozes raditi uz Thunder and Lighting nego samo sjediti i slusati. :D
Ugraditi na kucu gromobran
Sezam

#722 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

NeyDan wrote:

Al' ima dosta koji hvale i kojima se svidja pjesma ... nista cudno, svakom je dosta vise baladica i nekih rock wannabe, svi zele neke vesele i catchy pjesmice uz koje mogu plesati.

Pricaj za sebe.

Sam da spomenem da je troje ljudi pisalo tekst za srbijansku "pjesmu". :cry: :? :-?
Corto Maltese

#723 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Corto Maltese »

NeyDan wrote:

Jebi ga, po ovom ispade T&L skoro pa Deveta od Betovena; i uz nju možeš samo sjediti i slušati.
Loulou

#724 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

GO Hareeeeeeel :D
alibaba_i_30_godina

#725 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Loulou wrote:GO Hareeeeeeel :D
Znao sam da ce se ona javiti sa svojim Izraelcem ... nije bio los. :wink:

Jah ovih dosadnih Svicaraca, cak su Litvanci bili zanimljiviji. :roll:
Locked