PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
anes66

#701 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

6april wrote:Jel mi iko moze objasniti kako da uradim jailbreak na ps3 4.21? malo gledam po netu i ne mogu nikako da siknem ove fajlove koji trebaju za jailbreak.
tako mozes samo sjebati konzolu postoje samo 2 nacina da se spusti 4.21 na 3.55 i to sa E3 flasherom ili sa drugim flasherom tako da te datoteke nemoj skidati i to sto vidis na netu je fake

evo ja sam bas jucer gledao na mojoj konzoli bila je 3.55 valjda je buraz nesto cackao i digao fw na 4.21 mogao sam poluditi nego ako hoces ima momak koji spusta to sa E3 flasherom ( ako si iz sarajeva) pa mi se javi na pp morao bih i ja odnijeti svoju konzolu da mi odradi pa cemo se ako hoces dogovoriti skupa da odnesemo

ili ako ima neko E3 flasher ovdje sa foruma nek mi se javi pp porukom da se dogovorimo da mi spusti sa 4.21 na 3.55
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#702 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

I ja sam za to zainteresovan .. znali se koliko kosta downgrade i ima li garancije ikakve?
AbU_JamaL_MovE

#703 Re: PlayStation 3

Post by AbU_JamaL_MovE »

Pozdrav,

imam namjeru da kupim PS3 ali na netu sam nasao sa svaka varijanta(FAT i SLIM) ima svoje mane. E sad, me zanima sta bi mi vi preporucili? Sta je manje zlo i sta je lakse servisirati ako se nesto, ne daj Boze, pokvari?
anes66

#704 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

UnscarD wrote:I ja sam za to zainteresovan .. znali se koliko kosta downgrade i ima li garancije ikakve?
na Downgrade nemoze ti niko dati garanciju to ili je odradjeno kako treba ili konzola ide u kantu jer mala greska pozdravi se sa konzolom ja kod ovog momka sto sam radio bilo je 90km eh ako hoces mogu vidjeti da nam spusti cjenu ako bi mu odnijeli 2 konzole

p.s meni je vec jednom radio kao sto sam napisao i sve je radilo perfektno ali mi je brat sjebao nesto je cackao i uradio update na 4.21 tako da bih morao sad opet to isto raditi :)
anes66

#705 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

AbU_JamaL_MovE wrote:Pozdrav,

imam namjeru da kupim PS3 ali na netu sam nasao sa svaka varijanta(FAT i SLIM) ima svoje mane. E sad, me zanima sta bi mi vi preporucili? Sta je manje zlo i sta je lakse servisirati ako se nesto, ne daj Boze, pokvari?
sto se tice fat ili slim to ti je sve stvar kako je odrzavana konzola npr ja imam fat 40gb i hvala bogu evo 2 godine nikad nista jeste da imam 2 vetilatora koja su ugradjena sa gornje strane da brze izbacuje topli zrak na ovim tropskim vrucinama malo brze radi ventilator ali je sve u granicama normale
AbU_JamaL_MovE

#706 Re: PlayStation 3

Post by AbU_JamaL_MovE »

anes66 wrote:

sto se tice fat ili slim to ti je sve stvar kako je odrzavana konzola npr ja imam fat 40gb i hvala bogu evo 2 godine nikad nista jeste da imam 2 vetilatora koja su ugradjena sa gornje strane da brze izbacuje topli zrak na ovim tropskim vrucinama malo brze radi ventilator ali je sve u granicama normale

Hvala na info...Nego sam malo citao o tom YLOD-u pa kako sam skontao, kada ti se to desi mozes konzolu lijepo u kantu za smece. Imao bih ti jos jedno pitanje...
Posto namjeravam da kupujem orginalne igre, da li se moze recimo kupiti konzola recimo u Austriji ili Njemackoj a da igre narucujem preko ebaya, tj. da li na konzoli kupljenoj u AT ili D da se igraju igre narucene iz USA ili Kine, tj. namijenjena za ta trzista?
anes66

#707 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

AbU_JamaL_MovE wrote:
anes66 wrote:

Hvala na info...Nego sam malo citao o tom YLOD-u pa kako sam skontao, kada ti se to desi mozes konzolu lijepo u kantu za smece. Imao bih ti jos jedno pitanje...
Posto namjeravam da kupujem orginalne igre, da li se moze recimo kupiti konzola recimo u Austriji ili Njemackoj a da igre narucujem preko ebaya, tj. da li na konzoli kupljenoj u AT ili D da se igraju igre narucene iz USA ili Kine, tj. namijenjena za ta trzista?
eh to ti nebih znao ali predpostavljam da imas regional free igrice i ntsc i pal verzije
AbU_JamaL_MovE

#708 Re: PlayStation 3

Post by AbU_JamaL_MovE »

anes66 wrote:
eh to ti nebih znao ali predpostavljam da imas regional free igrice i ntsc i pal verzije
OK, u svakom slucaju hvala ti na informacijama.
Kuvet

#709 Re: PlayStation 3

Post by Kuvet »

Postoje li naznake da ce biti moguce cipovati PS3 koji je na 3.72?
anes66

#710 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

Kuvet wrote:Postoje li naznake da ce biti moguce cipovati PS3 koji je na 3.72?
to se moze vec odavno odraditi cak mozes downgrade 4.21 verziju ali samo E3 Flasherom
Kuvet

#711 Re: PlayStation 3

Post by Kuvet »

Cekaj, znaci moze se chipovati ps3 koji je na verziji 3.72? ( ne mislim na downgrade, vec na chip) Gledam na netu, nema nista.. kazu samo do 3.55 jos uvijek :?
anes66

#712 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

Kuvet wrote:Cekaj, znaci moze se chipovati ps3 koji je na verziji 3.72? ( ne mislim na downgrade, vec na chip) Gledam na netu, nema nista.. kazu samo do 3.55 jos uvijek :?
nemoze se cipovati 3.72 samo se moze downgrade uraditi na 3,55
adoking

#713 Re: PlayStation 3

Post by adoking »

Skinuo sam demo Sleeping dogs...komentar: Preprepreprej.ebeno :thumbup:
UnscarD

#714 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Kazu da je tehnicki bolji od gta4 ali da mu fali dubine price i razrade likova da bi bio top ...
Quaresma

#715 Re: PlayStation 3

Post by Quaresma »

gta 4 ima daleko bolju fiziku od sleeping dogsa, auta se daleko realnije ponasaju, meni je gta ustvari daleko bolji i realniji od sleeping dogsa, mada ne vidim neku potrebu uporedjivati ove igre
UnscarD

#716 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Svaka sandbox igra, pogotovo smjestena u urbano okruzenje mora neminovno biti poredjenja sa najboljim.. bilo tu potrebe ili ne. Tako svemir funkcionise.
adoking

#717 Re: PlayStation 3

Post by adoking »

Pa realno sa GTA se ne moze nista porediti, mislim moze se porediti ali onda samo zakljucis da je GTA najrazradjenija i najkompletnija igra ovog tipa :)
Ali i Sleeping dogs strasno dobro izgleda sa grafickog i igrackog aspekta...doduse kazem samo sam demo odigrao i ocaran sam igrom :thumbup:
Vegetastar

#718 Re: PlayStation 3

Post by Vegetastar »

Ljudi, ja bih da kupim PS3, ali nikako ne mogu da pohvatam ovo o čemu pričate :cry:

naime, fan sa SP-a, online me nešto posebno ne zanima. Pitanje moje je: da li, i ako da na koji način, mogu chipovati konzolu, sto bi mi omogućilo da igram skinute igre. Da li opet ima neka veza starije/novije igre (jedne mogu druge ne) i koji su koraci po kupovini nove konzole.

Eto hvala :)
anes66

#719 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

Vegetastar wrote:Ljudi, ja bih da kupim PS3, ali nikako ne mogu da pohvatam ovo o čemu pričate :cry:

naime, fan sa SP-a, online me nešto posebno ne zanima. Pitanje moje je: da li, i ako da na koji način, mogu chipovati konzolu, sto bi mi omogućilo da igram skinute igre. Da li opet ima neka veza starije/novije igre (jedne mogu druge ne) i koji su koraci po kupovini nove konzole.

hmmm ovako prijatelju imas samo 2 nacina cipovanja ps3 konzola a to su E3 Flasher i Proskeet (tako nekako) E3 flasher je dosta bolja stvar eh ali problem je u tome sto se to radi hardwerski znaci mora se kupiti ima jedan momak sto je meni radi flashovanje zadovoljan sam pravo pa ako hoces javi mi se privatnom porukom za vise informacija jer moram opet flashovati konzolu brat mi uradio upgrade :cry: :cry:

eh sto se tice igrica mozes skidati sad koju god zelis igricu jer su uspjeli ckrackovati true blue tako da sve igrice koje su dosad izasle na trziste mozes igrati

ako imas jos pitanja slobodno se javi
arnes_king

#720 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

anes66 wrote:
Vegetastar wrote:Ljudi, ja bih da kupim PS3, ali nikako ne mogu da pohvatam ovo o čemu pričate :cry:

hmmm ovako prijatelju imas samo 2 nacina cipovanja ps3 konzola a to su E3 Flasher i Proskeet (tako nekako) E3 flasher je dosta bolja stvar eh ali problem je u tome sto se to radi hardwerski znaci mora se kupiti ima jedan momak sto je meni radi flashovanje zadovoljan sam pravo pa ako hoces javi mi se privatnom porukom za vise informacija jer moram opet flashovati konzolu brat mi uradio upgrade :cry: :cry:

eh sto se tice igrica mozes skidati sad koju god zelis igricu jer su uspjeli ckrackovati true blue tako da sve igrice koje su dosad izasle na trziste mozes igrati

Zasto covjeku pises pogresne informacije ?

Ako ti je PS3 na firmware 3.55 ili ispod ne trebas nista kupovati da bi ga cipovao, samo skines fajlove koji trebaju na stik i pratis upustva, rijesena stvar.

E3 flasher i/ili progskeet ti trebaju samo ako zelis downgrade raditi sa veceg firmware-a na 3.55 ili nizi ....

I nije tacno da se sve igre koje su izasle mogu igrati, moze veliki broj i svaki dan izlaze fixovi za jos igara, ali sve se definitivno ne mogu jos igrati .....
anes66

#721 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

arnes_king wrote:
anes66 wrote:

Zasto covjeku pises pogresne informacije ?

Ako ti je PS3 na firmware 3.55 ili ispod ne trebas nista kupovati da bi ga cipovao, samo skines fajlove koji trebaju na stik i pratis upustva, rijesena stvar.

E3 flasher i/ili progskeet ti trebaju samo ako zelis downgrade raditi sa veceg firmware-a na 3.55 ili nizi ....

I nije tacno da se sve igre koje su izasle mogu igrati, moze veliki broj i svaki dan izlaze fixovi za jos igara, ali sve se definitivno ne mogu jos igrati .....
Jesi ti inace bukvalac reci ti meni??

pogresne informacije a sta sam ja to slagao? jeste da sam zaboravio da kazem da iznad 3.55 moras raditi e3 flasherom a do 3.55 je moguce normalno da uradis update i te zajebancije.

p.s mali je broj igrica koje se nemogu igrati ali svaki dan izadje najmanje 5 igrica novih koje se mogu igrati na 3.55
arnes_king

#722 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Problem je sto ti nigdje nisi naveo da ako je na 3.55 ili ispod moze sve to djaba odraditi bez kupovine hardware flashera i tako da je momak mogao imati PS3 na 3.55 i bezveze baciti i na kraju brikovati konzolu radi toga .....

A evo lista sa svim igrama koje se mogu igrati a koje ne, stalno je update-ovana :

http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List
anes66

#723 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

arnes_king wrote:Problem je sto ti nigdje nisi naveo da ako je na 3.55 ili ispod moze sve to djaba odraditi bez kupovine hardware flashera i tako da je momak mogao imati PS3 na 3.55 i bezveze baciti i na kraju brikovati konzolu radi toga .....

A evo lista sa svim igrama koje se mogu igrati a koje ne, stalno je update-ovana :

http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List
to si u pravu nego reci ti meni imas li ti slucajno e3 flasher?

da se dogovorimo
arnes_king

#724 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Nemam, htio s drugom popola naruciti da imamo, ne treba mi ali moglo bi se i zaraditi njime i nikada to nismo ostvarili :/
anes66

#725 Re: PlayStation 3

Post by anes66 »

arnes_king wrote:Nemam, htio s drugom popola naruciti da imamo, ne treba mi ali moglo bi se i zaraditi njime i nikada to nismo ostvarili :/
poslo sam ti privatnu poruku
Post Reply