Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#701 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Admir_1984 »

mr.smith sa

#702 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by mr.smith sa »

Ako vec nije bilo postavljeno...
valterbranisarajevo

#703 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by valterbranisarajevo »

Moj Tito je ljudsko biće s vrlinama i manama, a ne ni bog s aureolom ni zločinac

Samo jedna na HTV-u emitirana epizoda dokumentarne serije »Tito – posljednji svjedoci testamenta«, autora Lordana Zafranovića , bila je dovoljna da se duhovi uznemire. Koscenaristica Mira Šuvar ga tuži, kritičari kažu da film ne daje nikakav uvid u povijesni kontekst te zamjeraju portretiranje Tita samo kroz ljubavne veze i sklonost »Moravi«, a gledanost prve epizode zavidnih je 10.3 posto. Preko 400.000 gledatelja zaintrigirao je, opet, Tito. Zafranovića ne iznenađuje ništa, ni kritika, ni interes.

http://www.titomanija.com.ba/index.php? ... 9&Itemid=1
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#704 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:Moj Tito je ljudsko biće s vrlinama i manama, a ne ni bog s aureolom ni zločinac

Samo jedna na HTV-u emitirana epizoda dokumentarne serije »Tito – posljednji svjedoci testamenta«, autora Lordana Zafranovića , bila je dovoljna da se duhovi uznemire. Koscenaristica Mira Šuvar ga tuži, kritičari kažu da film ne daje nikakav uvid u povijesni kontekst te zamjeraju portretiranje Tita samo kroz ljubavne veze i sklonost »Moravi«, a gledanost prve epizode zavidnih je 10.3 posto. Preko 400.000 gledatelja zaintrigirao je, opet, Tito. Zafranovića ne iznenađuje ništa, ni kritika, ni interes.

http://www.titomanija.com.ba/index.php? ... 9&Itemid=1
Čim se pojavi II dio na YouTube-u, molim te dojavi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#705 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:Image
Kenedy je putem CIA-e ubio premijera DR Konga, Patrisa Lumumbu.
Od te 1960. godine vrijeme u DR Kongu kao da je stalo.
Potražiti dokumentarac koji se zove Mobutu Seseseko, priča čovjek koji je bio izvšilac atentata. Problem je to što je film na francuskom. Negdje 2005.g. emitovan je putem FTV/BHT.
Jara

#706 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jara »

Ima li se negdje skinuti prva epizoda Zafranovićeve serije "Tito, posljednji svjedoci testamenta"; sinoć bila druga...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#707 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Admir_1984 »

Jara wrote:Ima li se negdje skinuti prva epizoda Zafranovićeve serije "Tito, posljednji svjedoci testamenta"; sinoć bila druga...
samo 3-4 posta prije ja stavio youtube clip ovde, samo skines to :roll:
ahuseino

#708 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ahuseino »

Interesantno, vrti se po internetSima odjutros...

Jara

#709 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jara »

Admir_1984 wrote:
Jara wrote:Ima li se negdje skinuti prva epizoda Zafranovićeve serije "Tito, posljednji svjedoci testamenta"; sinoć bila druga...
samo 3-4 posta prije ja stavio youtube clip ovde, samo skines to :roll:
:oops:
Hvala ti, Admire! :)
Jara

#710 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jara »

ahuseino wrote:Interesantno, vrti se po internetSima odjutros...

Da, cijeli dan, a kad god pogledam, 303 pregleda! :-) You tube je ponekad kao taksi sa sarajevskog aerodroma - ne radi mu brojilo!
Izgleda nije bezveze ona "Mujo kuje konja po mjesecu" :lol: ;-) ( spomenuti tajni "svemirski centar" je, sudeći po slikama i insertima, Željava u BiH ).
insomnia78

#711 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by insomnia78 »

Jara wrote:

Da, cijeli dan, a kad god pogledam, 303 pregleda! :-) You tube je ponekad kao taksi sa sarajevskog aerodroma - ne radi mu brojilo!
Izgleda nije bezveze ona "Mujo kuje konja po mjesecu" :lol: ;-) ( spomenuti tajni "svemirski centar" je, sudeći po slikama i insertima, Željava u BiH ).
Pa mislim stvarno :lol: :-) :-)
insomnia78

#712 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by insomnia78 »

Ko onaj crtani: "ujace Dusko ti samo sto nisi bio na mjesecu.
Ooo bio sam ja i tamo"
Jara

#713 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jara »

insomnia78 wrote:Ko onaj crtani: "ujace Dusko ti samo sto nisi bio na mjesecu.
Ooo bio sam ja i tamo"
Samo se ti zezaj, nisu ti ovo Semirove piramide... :D
Nego, Mujo kuje, a Janez pravi film o tome i klepnuće lovu...pa dokle više??? :D
Last edited by Jara on 11/01/2012 02:16, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#714 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jack Be Nimble »

Eh da nije prodao nauku i da smo prosli kroz 90te bez nacionalizma sada bi dovidili igrace iz drugih galaksija da nam igraju u Poljskoj i Ukrajini.
ahuseino

#715 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ahuseino »

Jara wrote:

Ma "najveci podzemni aerodrom u Evropi"... :wink:

Sto je Tile znao skloniste napravit to mu je i Sadam zavidio, pa narucio.
Rob_Atl

#716 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Rob_Atl »

Ma zastopao je ovaj brojac na jubitubiju, video ima 2500 likes i 50-tak dislikes znaci morao si otici na video da ga lajkas :D , ako jedino ne broje preko fejsbuka like ako je neko postavio :-D ... Sto se tice dokumentarca nevjerujem bas u ovo, to vam je isto ono area 51 napucana prica, pa i dan danas prodavaju gumene vanzemaljce i ostala sranja u gradu gdje se ko fol srusio UFO, para je bitna , a kako doci do nje je nebitno :run:
holowey

#717 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by holowey »

Rob_Atl wrote:Ma zastopao je ovaj brojac na jubitubiju, video ima 2500 likes i 50-tak dislikes znaci morao si otici na video da ga lajkas :D , ako jedino ne broje preko fejsbuka like ako je neko postavio :-D ... Sto se tice dokumentarca nevjerujem bas u ovo, to vam je isto ono area 51 napucana prica, pa i dan danas prodavaju gumene vanzemaljce i ostala sranja u gradu gdje se ko fol srusio UFO, para je bitna , a kako doci do nje je nebitno :run:
i ja sam malo skeptican po pitanju istinitosti price, treba sacekati film pa onda vidjeti argumentaciju za tvrdnje... iako po traileru, kad vidis da u doba hladnog rata, madjarske revolucije i berlinske krize, kenedi vodi tita u obilazak vojnih baza i njihovog svemirskog programa, zapitas se da li stvarno ima nesto u ovoj cijeloj prici
valterbranisarajevo

#718 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Tito nije imao svemirski program

Jugoslavija je razvila svemirski program koji je Josip Broz Tito 1961. godine prodao Amerikancima! Ovo je u jednoj rečenici opis iz najave projekta "Houston, We Have a Problem", koji je uradio slovenački reditelj Žiga Virc. Ipak, koliko god simpatično zvučala ova priča ona nema veze sa stvarnošću, kažu za "Blic" sturčnjaci upućeni u istoriju jugoslovenske vojske. U trejleru, koji je juče objavljen na "Jutjubu" i koji je u trenutku objavljivanja ovog teksta imao više od 100.000 pregleda, tvrdi se da je Tito u vojnoj bazi Željava, nedaleko od Bihaća, izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi. U tom centru, nazvanom "Objekt 505", Jugoslavija je navodno razvila tehnologiju za let u svemir, a sve to na bazi tajnih zapisa pionira svemirske tehnologije Hermana Potočnika.

http://www.titomanija.com.ba/index.php? ... 0&Itemid=1
ahuseino

#719 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ahuseino »

holowey wrote:
Rob_Atl wrote:Ma zastopao je ovaj brojac na jubitubiju, video ima 2500 likes i 50-tak dislikes znaci morao si otici na video da ga lajkas :D , ako jedino ne broje preko fejsbuka like ako je neko postavio :-D ... Sto se tice dokumentarca nevjerujem bas u ovo, to vam je isto ono area 51 napucana prica, pa i dan danas prodavaju gumene vanzemaljce i ostala sranja u gradu gdje se ko fol srusio UFO, para je bitna , a kako doci do nje je nebitno :run:
i ja sam malo skeptican po pitanju istinitosti price, treba sacekati film pa onda vidjeti argumentaciju za tvrdnje... iako po traileru, kad vidis da u doba hladnog rata, madjarske revolucije i berlinske krize, kenedi vodi tita u obilazak vojnih baza i njihovog svemirskog programa, zapitas se da li stvarno ima nesto u ovoj cijeloj prici
Nesto se i ja pitam.... neda mi skeptik mira, posto ovo podebljano gore debelo sumnjam da je bila 'nako, uobichajena slika, dje Kenedi dovodi drzavnike kojekakve, i daje im guided tour NASA-e... :P

Dje to ima da i ja odem...?
ahuseino

#720 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ahuseino »

valterbranisarajevo wrote:Tito nije imao svemirski program

Jugoslavija je razvila svemirski program koji je Josip Broz Tito 1961. godine prodao Amerikancima! Ovo je u jednoj rečenici opis iz najave projekta "Houston, We Have a Problem", koji je uradio slovenački reditelj Žiga Virc. Ipak, koliko god simpatično zvučala ova priča ona nema veze sa stvarnošću, kažu za "Blic" sturčnjaci upućeni u istoriju jugoslovenske vojske. U trejleru, koji je juče objavljen na "Jutjubu" i koji je u trenutku objavljivanja ovog teksta imao više od 100.000 pregleda, tvrdi se da je Tito u vojnoj bazi Željava, nedaleko od Bihaća, izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi. U tom centru, nazvanom "Objekt 505", Jugoslavija je navodno razvila tehnologiju za let u svemir, a sve to na bazi tajnih zapisa pionira svemirske tehnologije Hermana Potočnika.

http://www.titomanija.com.ba/index.php? ... 0&Itemid=1
Strucnjaci naravno sve znaju o UDBI, DB-u, Mosadu, CIA i slicnim kulturno umjetnickim drustvima lokalnog miljea.

Da ne kazem da cim ufatis spijuna, vojnika, kosmonauta on ti namah sve prizna i kaze istinu. :D
valterbranisarajevo

#721 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Ne znam ali i meni sve ovo liči na jeftini senzacionalizam. Mnogi su skontali da je Tito brend i da je sve vezano za njega interesantno narodu i samim tim se može dobro unovčiti..

Nedavno smo imali priču da su piloti bivše JNA oborili NLO i u njemu našli vanzemaljce, koje je vidio sam Tito. Priča je jedno vrijeme punila naslovnice i onda tišina. Mislim da je bilo prenaivno da neko u to povjeruje. Sada ovo sa svemirskim programom....

Milsim da je Titu tih 50-ih i 60-ih bilo puno važnije ulagati novac u vojsku zbog ruskih tenkova koji su stalno kružili oko granice, nego ulagati u svemirski program. U pitanju su milijarde koje bivša Jugoslavija nije imala, čak i uz velike bespovratne kredite koje su dobivali od Amerike.

Ja lično mislim da je istina ono što se uvijek navodi. Američki svemirski program su razvili Verner Fon Braun i njegova nacistička bratija. Što se tiče posjeta vojnim bazama i svemirskim centrima, na Internetu kruži slika kako Nixon sa američkim svemirskim programom upoznaje lično Hruščova....

Jedina priča u koju ja lično vjerujem je ta da je bivša Jugoslavija mogla u svakom trenutku napraviti atomsku bombu. Imali su reaktor u Vinči i grupu genijalaca predvođenih akademikom Pavlom Savićem...

Ovo je naravno samo moje lično mišljenje... :)
valterbranisarajevo

#723 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Makers of the Twentieth Century: Tito

In 1945 Tito wrote. ‘We mean to make Yugoslavia both democratic and independent’. How was this possible, asks Basil Davidson, for a war-torn Communist country in a world of super-powers? When Josip Broz-Tito died in Belgrade last May, full of years and well content, there passed from the scene a legendary hero who was also a man with a most practical impact on the politics of our century. Bearing witness to this impact more than to the legend, presidents and prime ministers and princes gathered at his funeral in an array such as no small Power had known before. Dying, as convinced a Communist as ever, the man himself was would have greeted the gesture with the careful smile he reserved for good news. He had survived fearful years and outfaced immense hostilities. No, with his death, spokesmen of the wide world paid homage to his wisdom, even those from governments or regimes of virulent past enmity (whether in West or East), and joined to hail him as a crucial figure of our time.

http://www.titomanija.com.ba/index.php? ... 1&Itemid=1
Jack Be Nimble

#724 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Jack Be Nimble »

Mi bi do svemira a pravili jugu, ficu, stojadina itd...ali eto do svemira bez problema :-). Mozda je Tito ukrao nesto od Rusa pa to prodao Amerima, ali ne vjerujem da smo mi ista u to doba imali.
ljubav_aha

#725 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ljubav_aha »

sumnjam da neko ,cak i sa titomanija,stranice,doslovno zna nesto o Tito :D vrlo intirgantan licnost,jer ziasta,malo poznajemo njegov zivot prije 2os sv. rata ;-)
Post Reply