Posto svi bruje o ovom novom win8 (posebno kako mi je djevojka pocela raditi na promociji istog), odlucih se da ga i ja nabacim na racunar i okusam se u tom novom svijetu
Prije nego pocnem o problemu da spomenem da sam nekad davno nabacio win8 developer preview(ima nesto oko godina, mozda malo manje), no u toj verziji mnogo toga nije radilo (a niti sam je koristio), ona je samo bila da steknem utisak sta se mijenja i u kojem smjeru. Eh sad, problem. Juce sam pokusao da nabacim win8 professional (original) i kod bootanja mi zasteka. On krene da boota, pojavi mi se plavi windows logo, ali tu ceka ceka, i nakon nekog vremena mi se pojavi blue screen i restartuje se komp (naravno kada isprobam sa win7, normalno udje u boot menu).
E sad pitanje da li neko zna sta bi moglo bit? Cackao sam malo po internetu, i izgleda da se win8 64bit ne podnosi sa svim procesorima (kod mene je i7 quad). Evo ovdje
http://social.technet.microsoft.com/For ... d34ff47122sam nasao nesto o tome, gdje ljudi izgleda imaju isti problem. Kao rjesenje su naveli da se instalira 32bitna verzija, ali to za mene nije rjesenje ( da sam to htio uzeo bih sebi racunar sa 2gb rama a ne sa 16gb)
Elem, ima li iko neku ideju sta bih mogao isprobati
pozz