Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
Moljito
#701 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jel ista cijena u svim vet.stanicama ili ???
- naja22
#702 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pozdrav, imam vec pitbulla (dusa od psa) a uskoro nam dolazi novo drustvo, mjesanac haskia i samojeda 2 mjeseca. Mozete li mi preporuciti sta je najbolje da jede i sta sve da mu kupim da mu bude sto bolje i je li iko imao ovakvog mjesanca ? Svaki savjet dobrodosao, hvala. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#703 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Najbolje ti je da ga navikneš na suhu hranu i ne brineš više nikad...
A kupi onih điđa da mu daješ kao nagradu, jer kad dođe, moraće toga puno naučiti. Lakše ide uz nagradu...Sretno..
A kupi onih điđa da mu daješ kao nagradu, jer kad dođe, moraće toga puno naučiti. Lakše ide uz nagradu...Sretno..
- naja22
#704 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Danas sam vidio jednu lutalicu, sav se jadan tresao dok mi prilazio i glavom dole gore jednostavno se cudno ponasao strah me da mu nije nesto ? Kao da se sav trese ne mogu objasniti..
-
zengi
#705 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma ja sam odveo 4 zenke na kastriranje (za muske mi nije ni padalo na pamet) i mada mi je tad izgledalo kao dobra ideja, ja se pravo kajem sto sam to uradio i nikako me to ne napusta.minjonja wrote:draga sitno, i meni se cini da je to jer cim muskarcu to spomenem, odmah pocinje da se smjeska i po gestikulciji vidis da mu je nezgodna temamislim da samo projektuju, ali evo cekam sta ce zengi reci posto znam da je negdje pisao da je imao loseg iskustva s tim samo ne znam tacno sta.
Ako je razlog dominacije ja mislim da je to krajnje ne fer. Nemoj brate da uzimas nesto za sto nisi spreman, uzmi nesto malo i rundavo, ako ti je i to previse onda uzmi nesto plišano i drži pored jastuka.
Ne treba slusati Cezara bas u svemu... ponekad i on malo kaki.
- minjonja
#706 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zengi, ne rece sto se kajes? jesu li se desile neke komplikacije poslije operacije?
ja sam svoje macke kastrirala/sterilizirala zbog toga sto su vece sanse da ce pobjeci od kuce trazeci partnera, sto povlaci za sobom nastanak novih okota na ulicama, a svakako i mogucnost da budu pregazeni i maltretirani na ulici dok dodju do kuce, ako uopste dodju. sve i ako ne pobjegne, moze se desiti da se meni nesto desi i da macke neko izbaci na ulicu kad mene ne bude, pa ce se one opet razmnozavati. meni je samo u cilju da se suzbije broj napustenih zivotinja, a to moze samo kaznama i kastracijama.
ja sam svoje macke kastrirala/sterilizirala zbog toga sto su vece sanse da ce pobjeci od kuce trazeci partnera, sto povlaci za sobom nastanak novih okota na ulicama, a svakako i mogucnost da budu pregazeni i maltretirani na ulici dok dodju do kuce, ako uopste dodju. sve i ako ne pobjegne, moze se desiti da se meni nesto desi i da macke neko izbaci na ulicu kad mene ne bude, pa ce se one opet razmnozavati. meni je samo u cilju da se suzbije broj napustenih zivotinja, a to moze samo kaznama i kastracijama.
- jaca-maca
#707 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
minjonja wrote:...meni je samo u cilju da se suzbije broj napustenih zivotinja, a to moze samo kaznama i kastracijama.
- Pasiflora
#708 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
+1jaca-maca wrote:minjonja wrote:...meni je samo u cilju da se suzbije broj napustenih zivotinja, a to moze samo kaznama i kastracijama.
-
zengi
#709 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nisam imao nikakvih losih post-operativnih iskustava i slazem se da je to sa napustenim mackama i cukama za sad jedino rjesenje ali ne smatram da je to nesto super sto olako treba raditi.
Zato sam u principu protiv sterilizacije ikoga a definitivno ne kad je rjec o psima u vlasnistvu.
Kao sto rekoh, pogotovu kad je u pitanju kastracija zbog straha od agresivnog i dominantnog ponasanja psa.
Usput budi receno, i sa vjerske strane gledano to takodje nije neki pohvalan čin.
Zato sam u principu protiv sterilizacije ikoga a definitivno ne kad je rjec o psima u vlasnistvu.
Kao sto rekoh, pogotovu kad je u pitanju kastracija zbog straha od agresivnog i dominantnog ponasanja psa.
Usput budi receno, i sa vjerske strane gledano to takodje nije neki pohvalan čin.
- minjonja
#710 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
mmm, ja bas kontam da je sa vjerske strane dobar cin jer se sprjecava eventualna patnja narednih generacija. znam da dosta ljudi izbjegava kastracije/sterilizacije. ostaje mi jedino molit se da ih nece parit. ja nisam nikom poklonila zivotinju a da nisam bila trilion posto sigurna da ce je operisati. da se mene pita, ja bi uvela sterilizaciju/kastraciju kao obavezu dok se broj lutalica ne smanji, mozda kad ih bude 500 na ulicama, to je jos podnosljivo jer je sanjarski ako pomislimo da ih nece nikako biti. rasne zivotinje bi mogli prodavati samo licencirani uzgajivaci jer ovako kad pogledam u oglase, vidim da svako ko ima rasnu zenku pravi nove okote, nesto eksperimentise, pa onda felericne samo izbace na ulicu, ili one kojih se nisu mogli rijesiti. (usput, ja sam protiv pravljenja biznisa od razmnozavanja zivotinja, svih, ali sta je tu je.) al daleko smo od bilo cega, azil prave milion godina ko da dizu novi bosmal, a zapravo treba samo livade i zice. i kad se napravi azil, trebace im dobar marketing. na tv-u stalno pokazivati male slatke kucice i okupane ukrasene cuke koje trce po zelenilu, potpisat ugovor sa nekom emisijom pa u najboljem slucaju par puta sedmicno dovoditi u studio male slatke isfenirane zivotinje, a jos bi spica bila kad bi se jednom sedmicno ili mjesecno u nekim novinama njima clanak posvetio sa novim slatkim zivotinjama koje trebaju dom ili sponzora. tako to funkcionise u svijetu, a ne kao kod nas. eto nedavno saznam da postoji taj neki privatni azil sa bruku zivotinja, ali kako mislis ijednu zivotinju udomit ako ih krijes ko zmija noge. ne kontam zaista. i onda kad sve sagledamo skontamo da je azil naucna fantastika i da problem treba rjesavati kastracijama kako ulicnih tako i udomljenih zivotinja. zato ja uvijek vlasnike zivotinja nagovaram da ih kastriraju, pa koga uspijem nagovoriti, koga ne uspijem, jbg, nadat se da ce sve ipak biti uredu.
-
zengi
#711 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja nisam za tu vrstu rjesenja jer mislim da bi to mnoge ljude (ukljucujuci i mene) stavilo u jednu vjersko-moralnu dilemu jer ni po jednom sistemu ne opravdavam sterilizaciju.
Nadam se da se slazemo oko postavke da sjeca genitalija nikako ne moze biti u interesu zivotinje.
Vec sam raspredao o ovome na temi azil, cini mi se.
Takodje, ne zelim da ja budem kaznjen (niti moji ljubimci) za necije bezobrazluke, neodgovornost i nehumanost.
Uraditi registraciju zivotinja, uvesti dodatni pregled za vlasnike zenki (jedan obavezni vec ima tj. kad se radi cjepljenje) i lagano provjeravati cija se kuja koti i sta radi sa kucicima. Obavezno prijavljivanje okota lokalnoj veterinarskoj stanici.
Sistem kako bi to islo smo vec razradili u temi azil, pa da ne ponavljamo.
Zasto dati nekom registrovanom uzgaivacu ekskluzivno pravo da on pari i prodaje zivotinje? Kako se definise taj registrovani uzgaivac i sta bi to on trebao da radi? Treba li on da ima fiskalnu kasu? Zasto ja nemam pravo da parim svoje pse? Zasto je lose pariti mjesance ako su to kvalitetni psi, rasa nije bitna.
Treba nama jos mlijeka popiti dok se nasa svjest digne na neki civilizovani nivo i to sa programima, emisijama, itd. kod nas jos uvjek nebi pilo vode i broj usvojenih cuka i maca tim putem bi bio zanemarljiv.
Upotreba tih komercijalistickih trikova tipa slatki kucici se igraju na zelenoj travi usvojite jedno je rizicno iz razloga sto bi ljudi uzimali te pse pod utiskom igre na zelenoj travi ali kad bi im prvi put iskopao rupu u cvijecu oni bi ga sutnuli napolje.
I u Americi se 30% usvojenih ljubimaca opet vrati u azile.
Veliki broj ljudi gleda taj animal planet, Cezara i druge programe i to jos uvjek nije napravilo nikakav pomak u njihovim glavama.
Samo preleti pogledom na sve teme gdje se spominje ikakvo zivo bice (ukljucujuci i maslacke i visibabe) i vidjet ces da nas dobri narod samo hoce da ubije ama bas sve. Od tog stava do neke ekoloske svjesti, do samilosti, do razumjevanja, do osjecaja odgovornosti prema zivom bicu, do iceg sto se moze nazvati ljudskim ima makar dva-tri miliona svjetlosnih godina.
Znas onu nasu "KAŽU.... i hajmo ih pobiti formulaciju?
Sta bi sigurno pilo vode je drakonsko i sadisticko kaznjavanje svih onih koji se ne odgovorno ponasaju prema zivotinjama u bilo kom smislu.
Uhavatis nekog ko je bacio psa na ulicu, das mu jedno 6 mjeseci do godine zatvora (ili jos bolje teskog drustveno korisnog rada), napravis mu sudsku zabranu i skidas 300km do kraja zivota tog psa i da vidimo ko ce sljedeci izbaciti psa.
Sve to treba podrobno medijski popratiti da nas dobri narod vidi kako Musa dere jarca.
Opalis tako nokoj toni teskoj ljupkoj zenici 1000 km za udaranje mjesec dana starog psica cekerom (nedavno sam ovo gledao). Ovo vec ima u zakonu i trebalo bi se primjenjivati. Tako isto za marskanje, trzanjem nogom i sve ostalo. E tek bi onda imali oprevdani strah od cuka i vrišćali bi i bjezali od cuka koliko ih noge nose.
Bilo kakve isprike i primjedbe a posebno one tipa da su penzioneri i djeca manje zasticeni od šćenadi treba nositi dodatnu kaznu od 500 km za narusavanje javnog reda i mira i vrjedjanja sluzbenog lica.
Potpuno sam ubjedjen da ovakve i samo ovakve metode imaju sansu da dozovu nas dobri narod pameti.
Nadam se da se slazemo oko postavke da sjeca genitalija nikako ne moze biti u interesu zivotinje.
Vec sam raspredao o ovome na temi azil, cini mi se.
Takodje, ne zelim da ja budem kaznjen (niti moji ljubimci) za necije bezobrazluke, neodgovornost i nehumanost.
Uraditi registraciju zivotinja, uvesti dodatni pregled za vlasnike zenki (jedan obavezni vec ima tj. kad se radi cjepljenje) i lagano provjeravati cija se kuja koti i sta radi sa kucicima. Obavezno prijavljivanje okota lokalnoj veterinarskoj stanici.
Sistem kako bi to islo smo vec razradili u temi azil, pa da ne ponavljamo.
Zasto dati nekom registrovanom uzgaivacu ekskluzivno pravo da on pari i prodaje zivotinje? Kako se definise taj registrovani uzgaivac i sta bi to on trebao da radi? Treba li on da ima fiskalnu kasu? Zasto ja nemam pravo da parim svoje pse? Zasto je lose pariti mjesance ako su to kvalitetni psi, rasa nije bitna.
Treba nama jos mlijeka popiti dok se nasa svjest digne na neki civilizovani nivo i to sa programima, emisijama, itd. kod nas jos uvjek nebi pilo vode i broj usvojenih cuka i maca tim putem bi bio zanemarljiv.
Upotreba tih komercijalistickih trikova tipa slatki kucici se igraju na zelenoj travi usvojite jedno je rizicno iz razloga sto bi ljudi uzimali te pse pod utiskom igre na zelenoj travi ali kad bi im prvi put iskopao rupu u cvijecu oni bi ga sutnuli napolje.
I u Americi se 30% usvojenih ljubimaca opet vrati u azile.
Veliki broj ljudi gleda taj animal planet, Cezara i druge programe i to jos uvjek nije napravilo nikakav pomak u njihovim glavama.
Samo preleti pogledom na sve teme gdje se spominje ikakvo zivo bice (ukljucujuci i maslacke i visibabe) i vidjet ces da nas dobri narod samo hoce da ubije ama bas sve. Od tog stava do neke ekoloske svjesti, do samilosti, do razumjevanja, do osjecaja odgovornosti prema zivom bicu, do iceg sto se moze nazvati ljudskim ima makar dva-tri miliona svjetlosnih godina.
Znas onu nasu "KAŽU.... i hajmo ih pobiti formulaciju?
Sta bi sigurno pilo vode je drakonsko i sadisticko kaznjavanje svih onih koji se ne odgovorno ponasaju prema zivotinjama u bilo kom smislu.
Uhavatis nekog ko je bacio psa na ulicu, das mu jedno 6 mjeseci do godine zatvora (ili jos bolje teskog drustveno korisnog rada), napravis mu sudsku zabranu i skidas 300km do kraja zivota tog psa i da vidimo ko ce sljedeci izbaciti psa.
Sve to treba podrobno medijski popratiti da nas dobri narod vidi kako Musa dere jarca.
Opalis tako nokoj toni teskoj ljupkoj zenici 1000 km za udaranje mjesec dana starog psica cekerom (nedavno sam ovo gledao). Ovo vec ima u zakonu i trebalo bi se primjenjivati. Tako isto za marskanje, trzanjem nogom i sve ostalo. E tek bi onda imali oprevdani strah od cuka i vrišćali bi i bjezali od cuka koliko ih noge nose.
Bilo kakve isprike i primjedbe a posebno one tipa da su penzioneri i djeca manje zasticeni od šćenadi treba nositi dodatnu kaznu od 500 km za narusavanje javnog reda i mira i vrjedjanja sluzbenog lica.
Potpuno sam ubjedjen da ovakve i samo ovakve metode imaju sansu da dozovu nas dobri narod pameti.
- naja22
#712 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Zengi
Nekad mjesanci (zapravo i cesto) mogu ispasti bolji nego i "cistokrvni" ali i oni su dobijeni krizanjem nekih pasa..
Azil je najbolje rjesenje, a sintori nikad

Nekad mjesanci (zapravo i cesto) mogu ispasti bolji nego i "cistokrvni" ali i oni su dobijeni krizanjem nekih pasa..
Azil je najbolje rjesenje, a sintori nikad
-
zengi
#713 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Tako je naja22.
Evo na primjer moja agresivan volusina je unikat. Ovo majka vise ne radja... moze samo pobacit.

Ko udje u dvoriste bez kalasnjikova i ko mu promakne da ga on ne na skonta na 300m u naj guscoj sumi ja mu dam 10k eura.
A htjeli da ga odvedu sintori (kad je bio mali i dundav) i ja istrcao u carapama i spasio ga.
Evo na primjer moja agresivan volusina je unikat. Ovo majka vise ne radja... moze samo pobacit.

Ko udje u dvoriste bez kalasnjikova i ko mu promakne da ga on ne na skonta na 300m u naj guscoj sumi ja mu dam 10k eura.
A htjeli da ga odvedu sintori (kad je bio mali i dundav) i ja istrcao u carapama i spasio ga.
-
zengi
#714 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I sad jos da mu capnem jajašca pa da mi hoda okolo ko steona krava sa spustenim repom i da nikad nemam kuče od ovako kvalitetnog psa?
NIKAD!!!!!
KAŽU da je njegova majka (na zalost nikad nisam upoznao ni nju ni oca) pobacila pet okota dok ovo cudo nije rodila.
Spava on tako u hladu i od jednom skoci gleda nesto okolo.. pa gleda u drvece i ja gledam sta mu je sta paranoise, kad skontam da je volusina u snu nanjusila vjevericu na 50 metara vazdusne linije.
Cudo od psa!!
NIKAD!!!!!
KAŽU da je njegova majka (na zalost nikad nisam upoznao ni nju ni oca) pobacila pet okota dok ovo cudo nije rodila.
Spava on tako u hladu i od jednom skoci gleda nesto okolo.. pa gleda u drvece i ja gledam sta mu je sta paranoise, kad skontam da je volusina u snu nanjusila vjevericu na 50 metara vazdusne linije.
Cudo od psa!!
- naja22
#715 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja sam imao malog mjesanca haskia i vucijaka, nazalost nema ga vise. Uglavnom, on tako mali a bio je ko MEDO a kakav bi tek bio da sam docekao da poraste
To nikada necu prezaliti u zivotu.. A sjajan ti je pas
A imam i ja losa iskustva sa sintorima, 2 psa koja sam hranio u mahali (dok sam bio manji) su odveli dok sam bio ja u skoli, a kao da su bili moji.. Jeste da sam tad bio manji ali opet vidjeli bi oni svoje da sam ja bio tuuu

A imam i ja losa iskustva sa sintorima, 2 psa koja sam hranio u mahali (dok sam bio manji) su odveli dok sam bio ja u skoli, a kao da su bili moji.. Jeste da sam tad bio manji ali opet vidjeli bi oni svoje da sam ja bio tuuu
- Pasiflora
#716 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@zengi, stvarno volim citati tvoje postove. Onaj ko hoce, ima temu za razmisljanje nakon procitanog.
Mislim da ti i @minjona u principu isto mislite, samo su metode koje predlazete malo razlicite.
Ja se slazem sa @minjonom u onom dijelu gdje kaze da treba vrsiti sterilizaciju barem kujica koje su na ulici - naprosto da bi se smanjio broj ulicnih pasa. Vidim da ti zivis negdje u zelenilu (kako ti samo zavidim), ali mi svakoga dana srecemo puno jadnih ulicnih pasa koji su izlozeni svemu i svacemu - sto od lokalinih degenerika, sto od automobila...
Sa tobom se u potpunosti slazem oko registra pasa i drasticnih kazni za prekrsitelje. Na zalost - ovo je samo supljiranje - kao sto si ti (cini mi se) rekao - mi smo svjetlosnim godinama daleko od te price
p.s. tvoja unikatna volusina je zaista prekrasan pas
Mislim da ti i @minjona u principu isto mislite, samo su metode koje predlazete malo razlicite.
Ja se slazem sa @minjonom u onom dijelu gdje kaze da treba vrsiti sterilizaciju barem kujica koje su na ulici - naprosto da bi se smanjio broj ulicnih pasa. Vidim da ti zivis negdje u zelenilu (kako ti samo zavidim), ali mi svakoga dana srecemo puno jadnih ulicnih pasa koji su izlozeni svemu i svacemu - sto od lokalinih degenerika, sto od automobila...
Sa tobom se u potpunosti slazem oko registra pasa i drasticnih kazni za prekrsitelje. Na zalost - ovo je samo supljiranje - kao sto si ti (cini mi se) rekao - mi smo svjetlosnim godinama daleko od te price
p.s. tvoja unikatna volusina je zaista prekrasan pas
-
zengi
#717 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Sitno, hvala takođe.
Hvala i na komplimentu za volusinu.
Nema nam druge ali ja da se pitam, ja bih ostavio jedan broj ulicnih pasa i ne bih isao do toga da ih totalno nestane. Ja mislim da oni imaju svoju ulogu u drustvu i da ljudi koji vole pse a nemaju uslove da ih drze imaju sta raditi.
Na kraju krajeva to su postale jedine zivotinje sa kojima ljudi i djeca imaju ikakvu komunikaciju.
Neki su se pravo dobro adaptirali na zivot na ulici. Imaju ljude koji ih hrane, naucili su kako da se ponasaju u saobracaju itd. Gledam ovog jednog nedavno izbacenog 6-7 mjeseci starog psa, on je skontao da mu je naj sigurnije mjesto za spavati izmedju prometne ceste i stuba od rasvjete jer je tako zasticen sa obadvije strane. Tokom dana ordinira na prosirenju a nocu spava tako. Sam je tu jadnicak ima vec vise od mjesec dana i nigdje ne ide, stalno je tu. Pazi ti mudraca?
Ma degenericima bih ja dohakao za tili cas... jedino ostaje da se nauce na saobracaj. I u ovom kraju gdje sad zivim ima lokalni copor koji se dobro snalazi i svi izgledaju sretnije i deblji nego ovi u vlasnistvu koji jedu suh hljeb i stalno su na lancu. Iz daleka, nisam siguran gdje je tacno taj pas, cesto cujem bolno zavijanje... garant jedan od onih na pola metra lanca.
Ove slike su sa mjesta gdje ih ja izvodim u setnju a to je 5-6km od mjesta gdje sam stanovao.
Od nedavno zivim u kuci koja ima dunum baste pa ih ne moram tovariti u auto i voziti tih 5-6 km svaki put kad hoce da piske.
Hvala i na komplimentu za volusinu.
Nema nam druge ali ja da se pitam, ja bih ostavio jedan broj ulicnih pasa i ne bih isao do toga da ih totalno nestane. Ja mislim da oni imaju svoju ulogu u drustvu i da ljudi koji vole pse a nemaju uslove da ih drze imaju sta raditi.
Na kraju krajeva to su postale jedine zivotinje sa kojima ljudi i djeca imaju ikakvu komunikaciju.
Neki su se pravo dobro adaptirali na zivot na ulici. Imaju ljude koji ih hrane, naucili su kako da se ponasaju u saobracaju itd. Gledam ovog jednog nedavno izbacenog 6-7 mjeseci starog psa, on je skontao da mu je naj sigurnije mjesto za spavati izmedju prometne ceste i stuba od rasvjete jer je tako zasticen sa obadvije strane. Tokom dana ordinira na prosirenju a nocu spava tako. Sam je tu jadnicak ima vec vise od mjesec dana i nigdje ne ide, stalno je tu. Pazi ti mudraca?
Ma degenericima bih ja dohakao za tili cas... jedino ostaje da se nauce na saobracaj. I u ovom kraju gdje sad zivim ima lokalni copor koji se dobro snalazi i svi izgledaju sretnije i deblji nego ovi u vlasnistvu koji jedu suh hljeb i stalno su na lancu. Iz daleka, nisam siguran gdje je tacno taj pas, cesto cujem bolno zavijanje... garant jedan od onih na pola metra lanca.
Ove slike su sa mjesta gdje ih ja izvodim u setnju a to je 5-6km od mjesta gdje sam stanovao.
Od nedavno zivim u kuci koja ima dunum baste pa ih ne moram tovariti u auto i voziti tih 5-6 km svaki put kad hoce da piske.
-
zengi
#718 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
To je onaj mali na slici sa pitbulom, jelde?naja22 wrote:Ja sam imao malog mjesanca haskia i vucijaka, nazalost nema ga vise. Uglavnom, on tako mali a bio je ko MEDO a kakav bi tek bio da sam docekao da porasteTo nikada necu prezaliti u zivotu.. A sjajan ti je pas
![]()
A imam i ja losa iskustva sa sintorima, 2 psa koja sam hranio u mahali (dok sam bio manji) su odveli dok sam bio ja u skoli, a kao da su bili moji.. Jeste da sam tad bio manji ali opet vidjeli bi oni svoje da sam ja bio tuuu![]()
Bas mi ga je zao... a pit je pravo lijep.
Rekao sam prije da nam ne govoris sta je malom bilo.. ali sad nam reci, jeli auto ili je neka bolest?
Ja stvarno ne kontam kakvo je to zanimanje biti ŠINTOR? Kakve je to duša, dali njemu zena vjeruje kad joj on kaze da je voli, sta kaze on svojoj djeci kad ga pitaju sta radi na poslu? Tata-babo sta ti radis na poslu? Nista sine, mi ti hvatamo male slatke cukice i onda ih ubijamo motkama i bacamo u jednu rupu.
- minjonja
#719 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zengi, sve je to super sto ti predlazes, ali to ne prolazi u bosni. i meni je zao sto sam svoju macku sterilizirala jer ja mislim da je ona savrsena macka i da bi sve ovakve trebale biti. ona jeste prolazila kroz taj stres operacije, ali gledajuci citavu maciju populaciju u gradu, cvrsto vjerujem da sam dobro postupila. ma nesto kontam mozda jeste situacije krenula na bolje jer dosta ljudi sad ima kucne ljubimce. puno vise nego prije deset godina. vidim i dosta mjesanaca da ljudi izvode. mozda nam i ima nekog spasa.
-
zengi
#720 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Slazem se za to sa mackama jer je njih puno teze kontrolisati da ne odu na ZABAVU.
U pravu si i ovo sto kazes za kucne ljubimce... ljudi su postali malo tolerantniji i definitivno ima vise ljubimaca.
Izgleda da su se navikli i na ulicne pse pa im vise toliko ne smetaju.
Ima samo ta jedna klasa zatucanih budala koje samo pendrek i surove kazne mogu izdresirati...
Oni nam mozda naj vise upadaju u oci pa nam se cini da je sve tako grozno kad u stvari i nije.
Evo sad sam gledao Cezara, pomaze nekoj familiji koja ima probleme sa teritorijalnoscu i dominacijom nekog vucijaka i u jednom momentu zena kaze za svog muza "pa on nemoze da kontrolise ni sopstvenog psa, sta se tu ima reci".
Auuuu jes mu ga suknula onako pred kamerama.
I odose na kraju da capnu jadnog vukija.... i evo ga sad slusa.
E ja sam protiv ovoga!
U pravu si i ovo sto kazes za kucne ljubimce... ljudi su postali malo tolerantniji i definitivno ima vise ljubimaca.
Izgleda da su se navikli i na ulicne pse pa im vise toliko ne smetaju.
Ima samo ta jedna klasa zatucanih budala koje samo pendrek i surove kazne mogu izdresirati...
Oni nam mozda naj vise upadaju u oci pa nam se cini da je sve tako grozno kad u stvari i nije.
Evo sad sam gledao Cezara, pomaze nekoj familiji koja ima probleme sa teritorijalnoscu i dominacijom nekog vucijaka i u jednom momentu zena kaze za svog muza "pa on nemoze da kontrolise ni sopstvenog psa, sta se tu ima reci".
Auuuu jes mu ga suknula onako pred kamerama.
I odose na kraju da capnu jadnog vukija.... i evo ga sad slusa.
E ja sam protiv ovoga!
- naja22
#721 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma brate, odjednom se razbolio bez nekog meni poznatog razloga.. Odbijao da jede, nije htjeo da trci, lezao uglavnom nije bio razigrano stene kao nekad, vodio ga veterinaru i on mu dao neke inekcije nakon kojih je zivnuo, i dao mi tabletu da mu dam za 7 dana koje nazalost nije docekao.. Dakle, veterinar je mislio da ce biti bolje ali je pogrijesiozengi wrote:To je onaj mali na slici sa pitbulom, jelde?naja22 wrote:Ja sam imao malog mjesanca haskia i vucijaka, nazalost nema ga vise. Uglavnom, on tako mali a bio je ko MEDO a kakav bi tek bio da sam docekao da porasteTo nikada necu prezaliti u zivotu.. A sjajan ti je pas
![]()
A imam i ja losa iskustva sa sintorima, 2 psa koja sam hranio u mahali (dok sam bio manji) su odveli dok sam bio ja u skoli, a kao da su bili moji.. Jeste da sam tad bio manji ali opet vidjeli bi oni svoje da sam ja bio tuuu![]()
Bas mi ga je zao... a pit je pravo lijep.
Rekao sam prije da nam ne govoris sta je malom bilo.. ali sad nam reci, jeli auto ili je neka bolest?
Ja stvarno ne kontam kakvo je to zanimanje biti ŠINTOR? Kakve je to duša, dali njemu zena vjeruje kad joj on kaze da je voli, sta kaze on svojoj djeci kad ga pitaju sta radi na poslu? Tata-babo sta ti radis na poslu? Nista sine, mi ti hvatamo male slatke cukice i onda ih ubijamo motkama i bacamo u jednu rupu.![]()
![]()
-
zengi
#722 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
E steta, opet nasi veterinari. 
-
zengi
#723 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hej narode,
Kupio sam one scalibur ogrlice ima evo vec vise od mjesec dana ali jos uvjek naletim na po koju buhu.
Usi vise ne vidjam ali buha i dalje ima, doduse u znatno manjem broju ali ih ima.
Moj Špico (to je ona odvratna mala životinjica sa klempavim usima i zlim pogledom) se ispali kad god uhvati priliku, onda ode sa napustenim psima i glumi vodju čopora pa ga oni namlate ali nista njemu, opet on glumi vodju copora. Osim toga svaki put mi izgleda donese novu pošiljku buha koje onda predju na druga dva psa.
Bacio sam onaj omot od ogrlica ali mi se cini da sam procitao da nisu nesto specijalno efektivne protiv buha.
Dali je to tacno?
Takodje sam siguran da sam procitao da se ne smije koristiti u kombinaciji sa drugim insekticidima pa me zanima kakva su vasa iskustva sa scaliburom (koji svi hvale) i sta mi savjetujete?
Ove godine mi se cini da vlada nevjerovatna infestacija ušiju i buha koja nije bila proslih godina i kojeg god sam napustenog psa pregledao ustanovio sam da je zarazen do bola.
Kupio sam one scalibur ogrlice ima evo vec vise od mjesec dana ali jos uvjek naletim na po koju buhu.
Usi vise ne vidjam ali buha i dalje ima, doduse u znatno manjem broju ali ih ima.
Moj Špico (to je ona odvratna mala životinjica sa klempavim usima i zlim pogledom) se ispali kad god uhvati priliku, onda ode sa napustenim psima i glumi vodju čopora pa ga oni namlate ali nista njemu, opet on glumi vodju copora. Osim toga svaki put mi izgleda donese novu pošiljku buha koje onda predju na druga dva psa.
Bacio sam onaj omot od ogrlica ali mi se cini da sam procitao da nisu nesto specijalno efektivne protiv buha.
Dali je to tacno?
Takodje sam siguran da sam procitao da se ne smije koristiti u kombinaciji sa drugim insekticidima pa me zanima kakva su vasa iskustva sa scaliburom (koji svi hvale) i sta mi savjetujete?
Ove godine mi se cini da vlada nevjerovatna infestacija ušiju i buha koja nije bila proslih godina i kojeg god sam napustenog psa pregledao ustanovio sam da je zarazen do bola.
- jaca-maca
#724 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@zengi
Ja koristim Scalibor ogrlicu, a pored toga koristim i Stronghold (slicno Frontline-u) i nisam nikada na njoj vidjela buhe, krpelja jesam nazalost.
Gdje se to tvoji valjaju pa im i ogrlica ne pomaze?
Ja koristim Scalibor ogrlicu, a pored toga koristim i Stronghold (slicno Frontline-u) i nisam nikada na njoj vidjela buhe, krpelja jesam nazalost.
Gdje se to tvoji valjaju pa im i ogrlica ne pomaze?
-
zengi
#725 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Jaco
Ona klempava spodoba špico hoda okolo sa napustenim psima pa mi on izgleda donosi. Infestacija je takva da evo vidim i ovaj jadni šarplaninac koji nikad iz kaveza ne izlazi i nema dodira ni sa kakvim cukama ima usiju i buha jer se jadan podera češući se.
E pa sad ako cu morati koristiti pet preparata i placati 100km po psu samo za prevenciju protiv vanjskih parazita.. onda jbg.
Morat cu ja da preduzmeme malo drasticnije seljacke metode. Oni koriste neki prasak protiv zlatice i kazu da taj ubije i međeda a kamo li buhu.
Ona klempava spodoba špico hoda okolo sa napustenim psima pa mi on izgleda donosi. Infestacija je takva da evo vidim i ovaj jadni šarplaninac koji nikad iz kaveza ne izlazi i nema dodira ni sa kakvim cukama ima usiju i buha jer se jadan podera češući se.
E pa sad ako cu morati koristiti pet preparata i placati 100km po psu samo za prevenciju protiv vanjskih parazita.. onda jbg.
Morat cu ja da preduzmeme malo drasticnije seljacke metode. Oni koriste neki prasak protiv zlatice i kazu da taj ubije i međeda a kamo li buhu.