Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
krizvan
#701 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
@mudrica
Hvala velika na informacijama...
Hvala velika na informacijama...
-
E3B777
#702 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja uselio prije dva dana, ljepota.
- BiH-x
#703 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Moze li neko da uslika kako ovo sada izgleda? Prvenstveno mislim na okolinu itd...BiH-x wrote:
Hoce li srediti okolinu zgrade? Barem "plato" ispred? Ovako izgleda bas...
Hvala
- novi.dan.nova.nafaka
#704 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav svim komšijama !
Evo i mi smo uselili definitivno - jest da ima krša po kući koliko hoćeš, al šta je tu je...
Jedan kratak info: ja sam se u vezi sa Logosoft xDSL uslugom čuo sa ljudima iz LOL-a, bili smo na licu mjesta i sad je na njima da vide šta i kako da se organizuje priključenje. Obećali su staviti i promotivne letke na ulazima sa brojem telefona kako bi dobili broj zainteresovanih za tu uslugu, ali koliko vidim toga još nema.
Ja nemam više ni vremena ni živaca da se oko toga bakćem (a bit ću bez net-a neko vrijeme), otkazao sam svoj paket u LOL-u i čekat ću da vidim šta i kako će biti. Ako želite, kontaktirajte Belmu ili Damira (možda je to najbolje) i pritisnite (mada bi nažalost, obrnuto trebalo biti - da neko iz LOL-a dođe i visi ispred naše zgrade i ide od stana do stana da dobije potpise zainteresovanih).
Svima vama koji ste kupili stan tu u komšiluku želim sve najbolje, da aBd kupimo i bolje od ovoga, da se naživimo u rahatluku i sreći.
pozz
Evo i mi smo uselili definitivno - jest da ima krša po kući koliko hoćeš, al šta je tu je...
Jedan kratak info: ja sam se u vezi sa Logosoft xDSL uslugom čuo sa ljudima iz LOL-a, bili smo na licu mjesta i sad je na njima da vide šta i kako da se organizuje priključenje. Obećali su staviti i promotivne letke na ulazima sa brojem telefona kako bi dobili broj zainteresovanih za tu uslugu, ali koliko vidim toga još nema.
Ja nemam više ni vremena ni živaca da se oko toga bakćem (a bit ću bez net-a neko vrijeme), otkazao sam svoj paket u LOL-u i čekat ću da vidim šta i kako će biti. Ako želite, kontaktirajte Belmu ili Damira (možda je to najbolje) i pritisnite (mada bi nažalost, obrnuto trebalo biti - da neko iz LOL-a dođe i visi ispred naše zgrade i ide od stana do stana da dobije potpise zainteresovanih).
Svima vama koji ste kupili stan tu u komšiluku želim sve najbolje, da aBd kupimo i bolje od ovoga, da se naživimo u rahatluku i sreći.
pozz
-
sevrez
#705 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
u E3 radi lift
sreći nema kraja, ne moramo nosit stvari pješke
ps LOL je podijelio letke u sandučiće, mi ih zovemo u ponedjeljak jer HOĆEMO LOL
ps LOL je podijelio letke u sandučiće, mi ih zovemo u ponedjeljak jer HOĆEMO LOL
- novi.dan.nova.nafaka
#706 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Haha, ja već unio sve stvari i lift tek onda proradio. Al nema veze, bitno je da smo konačno uselili hB.sevrez wrote:u E3 radi lift![]()
Što se tiče LOL-a čuo sam da oni imaju sad neke sonde koje idu ispod zemlje tako da uopšte nemaju potrebe da kopaju kao ranije. U svakom slučaju trebamo ih zvati u što većem broju iz razloga što oni formalno moraju imati veliki broj zahtjeva stanara, jer još nemamo predstavnike stanara po ulazima sa kojima bi se to dogovaralo...
-
sevrez
#707 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
mi smo pola nosili, a pola lift nosio
za internet ćemo rješavati, a što se ostalih komunalija tiče?
Zvali smo KSF i kažu da trebamo čekati pravosnažnu upotzrebnu dozvolu...
pa onda idemo ganjati se..
za internet ćemo rješavati, a što se ostalih komunalija tiče?
Zvali smo KSF i kažu da trebamo čekati pravosnažnu upotzrebnu dozvolu...
- edin.h
#708 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Kakvo su samo smece od liftova postavili...
-
bakirj
#709 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
europrost liftovi su najbolji jer se isti koriste u hotelima, drz.institucijama, mnogim zgradama (ans drive recimo u svim svojim koristi a oni su poznati po kvaliteti) i t d.
Eh, sad koliko para - toliko muzike a nisam uvjeren da je rijec o najboljoj kvaliteti nego daj nek radi!.
Sjeti se da i video interphone nije ugradjen iako SVI IMAMO U UGOVORIMA tj> predugovorima naznaceno da ce to biti ispostovano a opet od samog pocetka na tako necemu banalnom i jednostavnom nas "zezaju".
Zasto? zato sto bezobrazluku u BiH nema kraja.Dodatna cinjenica je da su svi rokovi izgradnje probijeni VISE OD GODINU DANA, ne jedan mjesec nego godinu!!!Sta jos reci..danas sam posjetio i pogledao ulaz> u E4 su npr> prvi lift razvalljen tj> vrata se nemogu zatvoriti. Ako je tako a jos nije pusten u pogon kako li ce tek biti kasnije.
Sto se tice nas, nama je u interesu da umjesto sto ovako jedni drugima iznosimo, čim prije organizujemo se jer dva su covjeka ili zene
pametnije od jednog/jedne
lakse je, defitivno bolje a jako nam je dosta zajedničkih interesa i problema koji ce tek doci a koji su zajednicki i jedni ih zajedno mozemo rjesiti a nikao pojedinacno!
Eh, sad koliko para - toliko muzike a nisam uvjeren da je rijec o najboljoj kvaliteti nego daj nek radi!.
Sjeti se da i video interphone nije ugradjen iako SVI IMAMO U UGOVORIMA tj> predugovorima naznaceno da ce to biti ispostovano a opet od samog pocetka na tako necemu banalnom i jednostavnom nas "zezaju".
Zasto? zato sto bezobrazluku u BiH nema kraja.Dodatna cinjenica je da su svi rokovi izgradnje probijeni VISE OD GODINU DANA, ne jedan mjesec nego godinu!!!Sta jos reci..danas sam posjetio i pogledao ulaz> u E4 su npr> prvi lift razvalljen tj> vrata se nemogu zatvoriti. Ako je tako a jos nije pusten u pogon kako li ce tek biti kasnije.
Sto se tice nas, nama je u interesu da umjesto sto ovako jedni drugima iznosimo, čim prije organizujemo se jer dva su covjeka ili zene
lakse je, defitivno bolje a jako nam je dosta zajedničkih interesa i problema koji ce tek doci a koji su zajednicki i jedni ih zajedno mozemo rjesiti a nikao pojedinacno!
- novi.dan.nova.nafaka
#710 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Slažem se apsolutno sa čitavim postom - trebamo se što prije organizovati: od interneta, liftova, dobijanja naziva ulice, rješavanje parkinga itd.bakirj wrote:europrost liftovi su najbolji jer se isti koriste u hotelima, drz.institucijama, mnogim zgradama (ans drive recimo u svim svojim koristi a oni su poznati po kvaliteti) i t d.
Sto se tice nas, nama je u interesu da umjesto sto ovako jedni drugima iznosimo, čim prije organizujemo se jer dva su covjeka ili zenepametnije od jednog/jedne
![]()
Ja lično imam još nekih ideja, tipa da se probamo organizovati da imamo neki prostor za parkiranja bicikala itd.
Edit: saznao sam od šefa gradilišta da se neće raditi ulaz na parking sa one tamo strane od Vojničkog polja - ne znam za vas, ali meni to nema nikakvog smisla. Da se organizujemo i u vezi sa time ?
-
sevrez
#711 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
urekoh ja liftove.. u subotu su prestali da rade, jutros nisu radili
ja sam za svaku vrstu organizovanja jer me neke stvari počinju pravo nervirati:
- priča o zatvaranju parkinga ispred zgrade i naplaćivanju parkinga..
ko je ovdje lud? useliš 200+ stanova i ne napraviš ni metar free parkinga?!? sve je ko šibica krcato..
- liftove isključuju, uključuju ...
- monopolski internet provider
...
ako treba neki meeting pravit, mi smo ZA.
ja sam za svaku vrstu organizovanja jer me neke stvari počinju pravo nervirati:
- priča o zatvaranju parkinga ispred zgrade i naplaćivanju parkinga..
- liftove isključuju, uključuju ...
- monopolski internet provider
...
ako treba neki meeting pravit, mi smo ZA.
- butterfly_01
#712 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ima li da nesto pise o zakonu o gradnji... sta se sa prostorom oko zgrade.. to je svugdje free. super je rampa da svako ne moze parkirati vozila, vec dodju gosti otvori se kapija..
-
visnja_x
#713 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jel iko prijavio struju, grijanje i ostalo?
- Tahta
#714 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Narode čemu žurba sa plaćanjem računa, ne boj te se platit ćemo sve uredno uostalom naši stanovi nisu još ni uknjiženi a to će se desiti tek nakon 2-3 mjeseca u zavisnosti od brzine KSF, a da bi uknjižili stanove moramo izmiriti sve račune
Slažem se u slijedećem;
-- Treba tražiti da nam dozvole ulaz i iz pravca Vojničkog Polja (dosta više barikada po Sarajevu...nije rat)
-- Parking mjesto nam treba definitivno, treba tražiti i povoljnosti za nas koji smo kupili stanove za eventualnu kupovinu garaže ( možda neko ima još para u šteku ili nekog raspoloženog žiranta?) kao i prednost za parking mjesto pa i da ga označe sa našim registarskim tablicama. Uostalom Dobrinja 5 je već u problemima kad je u pitanju parking
-- Internet konekciju omogućiti od više povidera pa neka svako bira šta mu dogovara ADSL, Telemach, Logosofi i ini dosta više monopola!
-- Masovno tražiti da nam puste liftove jer da smo htjeli lomiti kičmu pravili bi kuće. Ja ne useljavam dok ne proradi lift u E2.
-- Smetala mi je i ona mat boja laka (dobar način kako da nam još uzmu para) ja sam lično lakirao u visoki sjaj sa
lakom na bazi vode i imate ga nabaviti na Socijalnom u prodavnici Kaparol. J..em im mat. Kupite i valjak i samo naprijed, što tanje to bolje, sa 2l lakirate 30 kvadrata parketa uključujući i one truhle lajsne.
Slažem se u slijedećem;
-- Treba tražiti da nam dozvole ulaz i iz pravca Vojničkog Polja (dosta više barikada po Sarajevu...nije rat)
-- Parking mjesto nam treba definitivno, treba tražiti i povoljnosti za nas koji smo kupili stanove za eventualnu kupovinu garaže ( možda neko ima još para u šteku ili nekog raspoloženog žiranta?) kao i prednost za parking mjesto pa i da ga označe sa našim registarskim tablicama. Uostalom Dobrinja 5 je već u problemima kad je u pitanju parking
-- Internet konekciju omogućiti od više povidera pa neka svako bira šta mu dogovara ADSL, Telemach, Logosofi i ini dosta više monopola!
-- Masovno tražiti da nam puste liftove jer da smo htjeli lomiti kičmu pravili bi kuće. Ja ne useljavam dok ne proradi lift u E2.
-- Smetala mi je i ona mat boja laka (dobar način kako da nam još uzmu para) ja sam lično lakirao u visoki sjaj sa
lakom na bazi vode i imate ga nabaviti na Socijalnom u prodavnici Kaparol. J..em im mat. Kupite i valjak i samo naprijed, što tanje to bolje, sa 2l lakirate 30 kvadrata parketa uključujući i one truhle lajsne.
- edin.h
#715 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
novi.dan.nova.nafaka wrote:Slažem se apsolutno sa čitavim postom - trebamo se što prije organizovati: od interneta, liftova, dobijanja naziva ulice, rješavanje parkinga itd.bakirj wrote:europrost liftovi su najbolji jer se isti koriste u hotelima, drz.institucijama, mnogim zgradama (ans drive recimo u svim svojim koristi a oni su poznati po kvaliteti) i t d.
Sto se tice nas, nama je u interesu da umjesto sto ovako jedni drugima iznosimo, čim prije organizujemo se jer dva su covjeka ili zenepametnije od jednog/jedne
![]()
Ja lično imam još nekih ideja, tipa da se probamo organizovati da imamo neki prostor za parkiranja bicikala itd.
Edit: saznao sam od šefa gradilišta da se neće raditi ulaz na parking sa one tamo strane od Vojničkog polja - ne znam za vas, ali meni to nema nikakvog smisla. Da se organizujemo i u vezi sa time ?
Zar nisu pored zgrade planirali spojiti ulicu sa ulicom kad se krene sa Vojnickog,jer je vec zapoceta i ogradjena ta ulica?
- novi.dan.nova.nafaka
#716 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nermin - šef gradilišta, mi je rekao da sa te strane nije planiran ulaz na parking. Možda ga ja nisam dobro shvatio, ali sam prilično siguran. Nadam se da ćemo taj parking dobiti u narednih 10-tak dana, barem...edin.h wrote:Zar nisu pored zgrade planirali spojiti ulicu sa ulicom kad se krene sa Vojnickog,jer je vec zapoceta i ogradjena ta ulica?
edit: naziv ulice ćemo dobit u roku mjesec dana od useljenja - info iz KSF-a
edit2: da mi je da vidimo šta ćemo za ISP-a, LOL je podijelio promo-materijale, dobro bi bilo da i njih imamo kao dodatnu opciju uz Telemach i BHT...
-
sevrez
#717 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mi zovemo Logosoft danima, jučer 3 puta zvali. Rekli nam da će se javiti u toku dana i uzeli naše podatke kako bi nam rekli mogu li ili ne mogu "ući" na tržište zvano lamela E 
S obzirom da juče do 17 nisu zvali, zvali smo ih opet i rekli su javiti jutros.. pa ćemo vidjeti ...
S obzirom da juče do 17 nisu zvali, zvali smo ih opet i rekli su javiti jutros.. pa ćemo vidjeti ...
- novi.dan.nova.nafaka
#718 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da, još sam se sjetio:
- šta je sa onim liftovima u E4 lameli: nit ih ko popravlja, niti oni rade...
- ulazna vrata na E4 isto tako razvaljena: ni to niko ne popravlja.

- šta je sa onim liftovima u E4 lameli: nit ih ko popravlja, niti oni rade...
- ulazna vrata na E4 isto tako razvaljena: ni to niko ne popravlja.
-
sevrez
#719 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Možda trebamo mi zvati Europrost 
U E3 jedan radi, drugi ne radi..
U E3 jedan radi, drugi ne radi..
- novi.dan.nova.nafaka
#720 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da se vratim na ovu problematiku - koliko sam vidio, neki su već promijenili brave. Jel ovo pouzdana informacija da su cilindri promijenjeni ?butterfly_01 wrote:dobije se master kljuc koji ponisti te "majstorske/radne kljuceve" ne mijenja se cilindar...
Koliko inače košta Hudini ili neka druga opcija i šta preporučujete ?
Gdje su svi ostali sa topic-a: merik, visnja... javljajte se i dajte svoje mišljenje ?
-
sevrez
#721 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Evo info po pitanju vrata i brave:
rečeno nam je da vrata su nam dobra kakva se inače ugrađuju,
brava u Hudiny-u malo bolja od one koju imamo je cca 12KM, a extra dobra cca 200KM
ja mislim da se ostali ne javljaju jer nema interneta
rečeno nam je da vrata su nam dobra kakva se inače ugrađuju,
brava u Hudiny-u malo bolja od one koju imamo je cca 12KM, a extra dobra cca 200KM
ja mislim da se ostali ne javljaju jer nema interneta
-
visnja_x
#722 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Još nisam promijenila bravu (cilindar) a to ću dok sredim sve unutrašnje radove počevši sa parketom 
-
merik
#723 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Evo me komšija, pomno pratim svaki post, ali mi se neda pisati.novi.dan.nova.nafaka wrote:Da se vratim na ovu problematiku - koliko sam vidio, neki su već promijenili brave. Jel ovo pouzdana informacija da su cilindri promijenjeni ?butterfly_01 wrote:dobije se master kljuc koji ponisti te "majstorske/radne kljuceve" ne mijenja se cilindar...![]()
Koliko inače košta Hudini ili neka druga opcija i šta preporučujete ?
Gdje su svi ostali sa topic-a: merik, visnja... javljajte se i dajte svoje mišljenje ?
Mi nismo još uselili, ali planiramo mijenjati bravu.
- novi.dan.nova.nafaka
#724 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ma ja to je to - promijeniti bravu i gotovo !
Mada, ko će normalan čuvati nešto vrijedno u stanu, novac, zlato, srebro pogotovo...
Mada, ko će normalan čuvati nešto vrijedno u stanu, novac, zlato, srebro pogotovo...
-
merik
#725 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Dilema riješenanovi.dan.nova.nafaka wrote:Ma ja to je to - promijeniti bravu i gotovo !
Ja mislim da je najbolje promijeniti bravu, to i ne košta puno, u suprotnom ne bih mogla mirno spavati, sve bih mislila sad će neko, jer imam loše iskustvo sa provalnicima.