Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja preprucujem i onima koji su polozili da sutra odu na uvid, da vide koliko su bodova osvojili!!! Mozda nisu objavili bodove iz razloga da neki kandidati nebi izgubili takmicarski duh, ovako ce svi dati svoj maksimum na fizičkom testu!! A onako bi neko ko je osvoji puno bodova mogao opusteno raditi, a neko ko je imao malo bodova mozda bi odustao iz razloga sto ne moze sustici ostali kandidate!!!
Sta bezveze lupate s tim imenima, jbt..ako imate dokaz (DOKAZ) o necemu nelegalnom onda imate pravo nesto poduzeti, do tada je sve to suplja..
I cuj onoga, hajmo ih oblatit..da tako pricas o privatnoj firmi u koju konkurises ne bi primirisao portirnici,ali posto je drzava, onda moze jelde..
Sutra imas namjeru da radis tu, a sad hajmo ih oblatit..
Nije mi jasno takvo razmisljanje ali eto..
Joj frajera ako bude nesto nelegalno, naravno da do sad nema nikakvi dokaza!!! Al vidjecemo nakon konacni rezultata!! Postoje razna nagađanja i lupanja o šteli!!! A cuj dokaz, kako cu ja pribaviti dokaz da ti imas stelu!! Mozemo samo izraziti sumnju da odabir nije bio pravedan!! I kakve veze to ima sto je meni ovo prvi konkurs a tebi nije!!
Moguce je da ta zvucna prezimena, imena prodju ali ja sam bio svjedok ranije da ljudi kojima nikad niko nije radio u policiji prodju, jer potrefilo se da su u pravo vrijeme nasli pravu osobu, dali kes i zavrseno.
elda wrote:Joj frajera ako bude nesto nelegalno, naravno da do sad nema nikakvi dokaza!!! Al vidjecemo nakon konacni rezultata!! Postoje razna nagađanja i lupanja o šteli!!! A cuj dokaz, kako cu ja pribaviti dokaz da ti imas stelu!! Mozemo samo izraziti sumnju da odabir nije bio pravedan!! I kakve veze to ima sto je meni ovo prvi konkurs a tebi nije!!
Kralju tebi svugdje fali H slovo ( nikakviH ), ako si tako pisao esej ne znam sto se bunis
adnansax wrote:@ elda
Naravno da ima veze. Sve ima veze.
Sretno
Hvala i tebi također a naravno ako je ili neko drugi osvoji 60 bodova na ovom testu nitko nas ne moze zakinuti!!! Stoga ljudi samo ucite i uzdajte se u dragog Allaha dž.š !!
adnansax wrote:Sta bezveze lupate s tim imenima, jbt..ako imate dokaz (DOKAZ) o necemu nelegalnom onda imate pravo nesto poduzeti, do tada je sve to suplja..
I cuj onoga, hajmo ih oblatit..da tako pricas o privatnoj firmi u koju konkurises ne bi primirisao portirnici,ali posto je drzava, onda moze jelde..
Sutra imas namjeru da radis tu, a sad hajmo ih oblatit..
Nije mi jasno takvo razmisljanje ali eto..
slazem se,
ljudi imaju pravo da budu birani i izabrani po zakonu na ta radna mjesta
nema potrebe da se iko kofrci
Ja sam clan radnicke porodice i polozio sam test. Prije sam u postovima pisao da sam dobro uradio, ucio sam, ocekivao sam prolaz i to je to. U daljem toku konkursa ocekujem da cu biti dobar i ako bude sudjeno bit cu primljen, ako ne Boze moj cujem da ubrzo ide novi konkurs za prijem jos veceg broja inspektora pa barem imam ovo iskustvo. Sto se tice konkursne procedure ovo je najtranspartniji konkurs na kojem sam bio u drzavnim organima,.. ko je bio u ministarstvima, agencijama, zavodima i sl. zna o cemu govorim, tj. da tu nemate nikakvih sansi ,max za 2 mjesta je konkurs, a i ta 2 mjesta su popunjena jer ljudi rade-konkurs je pro forme. Ovjde je 20 mjesta, 3-4 razlicita testa, uvid u rad omogucen, fizicki test radimo jedni pred drugim, esej slazem se moze biti subjektivan, ali ne slazem se da nece proci ko bude bas dobar. Ove preliminarne ocjene o namjestenom konkursu smatram pravdanjem vlastitog neuspjeha, a podatak da je od 1200 polozilo 200 dovoljno govori da je raja slabo pripremila.
Kiki Riki wrote:Ja sam clan radnicke porodice i polozio sam test. Prije sam u postovima pisao da sam dobro uradio, ucio sam, ocekivao sam prolaz i to je to. U daljem toku konkursa ocekujem da cu biti dobar i ako bude sudjeno bit cu primljen, ako ne Boze moj cujem da ubrzo ide novi konkurs za prijem jos veceg broja inspektora pa barem imam ovo iskustvo. Sto se tice konkursne procedure ovo je najtranspartniji konkurs na kojem sam bio u drzavnim organima,.. ko je bio u ministarstvima, agencijama, zavodima i sl. zna o cemu govorim, tj. da tu nemate nikakvih sansi ,max za 2 mjesta je konkurs, a i ta 2 mjesta su popunjena jer ljudi rade-konkurs je pro forme. Ovjde je 20 mjesta, 3-4 razlicita testa, uvid u rad omogucen, fizicki test radimo jedni pred drugim, esej slazem se moze biti subjektivan, ali ne slazem se da nece proci ko bude bas dobar. Ove preliminarne ocjene o namjestenom konkursu smatram pravdanjem vlastitog neuspjeha, a podatak da je od 1200 polozilo 200 dovoljno govori da je raja slabo pripremila.
josh da nam pojasnis sa svojim prvim postom ko je sta je osoba kad navodis njeno ime bilo bi fer
slucajno mi se brat prijavio i nije prosao naravno (nema stelu) a ova sto sam naveo babo radi u stranci a mama u MUP-u
zasto ti nije brat izvrsio uvid u postignuto?
i zato sto joj babo radi u stranci i mam u mupu kao nema pravo da prodje dalje ili ne?
po kom zakonskom osnovu?
znaci nije prosao radi nje?
Imamo li pravo mi koji smo polozili test ici na uvid testa? Otprilike znam kolko imam tacnih odgovora na testu ali me interesuje ocjena iz eseja. Ima li ovdje jos neko ko je polozio test a planira ici na uvid svog rada?
Evo da se javi jos jedan iz radnicke klase koji je ucio i polozio.
a svaka prica ovih pojedinaca je opravdavanje vlastitog neuspjeha, pa sad neke nebuloze iznose!!
Sve je bilo otvoreno i transparentno,,ko misli da je prosao ima pravo na uvid svog rada!!!
Stele je uvijek bilo ali sad je prerano govoriti na ovakav nacin i prozivat neke pojedince a neznati ko su i kakvi su?
Njihova je sreca ili nesreca ako im neko od roditelja radi u mupu, trenutno sto se ovog testa tice nema nikakave veze,,ko se dobro spremio i naucio prosao je i tacka,,a sto se daljeg toka tice o tome cemo razgovarati sad je sve prerano i glupo naglabati bilo sta!!
jednostavno je nevjerovatno koliko ljudi koji imaju internet i na raspolaganju 24h dnevno stranicu mup-a,na kojoj je apsolutno sve,ali sve stavljeno detaljno,nece ili jednostavno se prave ludi da procitaju informacije koje im trebaju na pomenutom sajtu + ova tema ,stvarno smijesno
Zanimljivo je da na spisku za inspektore u prosjeku svaki 4. je NEBOSNJAK ili je zensko. Moraju se zadovoljiti kriteriji multiČetničnosti, Sejdic i Finci i sl. kao i broj zena na tim funkcijama.
Naravno da je nastimano jer to nije bio ispit za prijem u NASA pa da od preko 1000 kandidata, samo njih 190 uradi tacno tj. od mogucih 60 dobije bar 36 poena ili vise. Ostali kandidati su izgleda ili glupi ili su krivi sto su bosnjaci pa ne ispunjavaju kriterije o popunjavanju radnih mjesta iz reda ostalih??!!
E onda se neko javi pa soli pamet i kaze da se na popisu izjasnis kao BOŠNJAK?????? Bolje se zvati Muhamed Islamovic, a izjasnit se kao NE-bosnjak jer su ti vece sanse za posao u drzavnim institucijama, a i bices zasticen kao bijeli medvjed i imas pravo zalbe u Strazburu na sve odluke.
PRAVO ZALBE NA ODLUKE MUPa (sto se tice ovog konkursa) NEMA NIKO sto je jos jedna NEDEMOKRATSKA zahebancija!
macmac wrote:Imamo li pravo mi koji smo polozili test ici na uvid testa? Otprilike znam kolko imam tacnih odgovora na testu ali me interesuje ocjena iz eseja. Ima li ovdje jos neko ko je polozio test a planira ici na uvid svog rada?
neponovljivkao007 wrote:jel neko zna mozel se esej pisati stampanim slovima???
Ne pise ti kako ces pisati osim da bude citko i gramaticki ispravno.
X-ove stavljaj na boŠnjaČkom, a esej pisi na hrvatskom jeziku, ali srpskim (ćiriličnim) pismom.
_Alcatraz_ wrote:Zanimljivo je da na spisku za inspektore u prosjeku svaki 4. je NEBOSNJAK ili je zensko. Moraju se zadovoljiti kriteriji multiČetničnosti, Sejdic i Finci i sl. kao i broj zena na tim funkcijama.
Naravno da je nastimano jer to nije bio ispit za prijem u NASA pa da od preko 1000 kandidata, samo njih 190 uradi tacno tj. od mogucih 60 dobije bar 36 poena ili vise. Ostali kandidati su izgleda ili glupi ili su krivi sto su bosnjaci pa ne ispunjavaju kriterije o popunjavanju radnih mjesta iz reda ostalih??!!
E onda se neko javi pa soli pamet i kaze da se na popisu izjasnis kao BOŠNJAK?????? Bolje se zvati Muhamed Islamovic, a izjasnit se kao NE-bosnjak jer su ti vece sanse za posao u drzavnim institucijama, a i bices zasticen kao bijeli medvjed i imas pravo zalbe u Strazburu na sve odluke.
PRAVO ZALBE NA ODLUKE MUPa (sto se tice ovog konkursa) NEMA NIKO sto je jos jedna NEDEMOKRATSKA zahebancija!
Pricas neistine.
Pravo zalbe je zakonski propisano i moguce je nakon zavrsetka konkursne procedure,a to o bosnjastvu i slicnom okaci macku o rep, niko ti nije kriv sto nisi ucio ma kako se zvao. Ako si nezadovoljan uradjenim ili mislis da si ostecen, idi pa vidi svoj rad, a ne mijesaj babe i zabe.