Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Crni pijjuun

#701 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Crni pijjuun »

Ovako, primila bih psa na poklon :D Po mogucnosti njemamckog ovcara, ili nesto puno ljuto da ne dozvoljava sebi prići :thumbup: Ako se ko nadje neka mi javi na pp. :run:
Palpatine

#702 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Palpatine »

Da li je dostupan za udomljavanje neki pas manjeg rasta ( nebitno rasni ili mjesanac ) koji je vec naucen na zivot u stanu, odnosno koji je naucen na vrsenje nuzde ( opet, nevazno da li na pelenu, ili na izvodjenje ) ? Ako ima, volio bih da mi neko posalje pp sa odgovorom i eventualno slikom. Hvala!

P.S. Zamolit cu samo da se u pogledu psa, kako trazenih karakteristika, tako i nekih drugih, kako pozitivnih, tako i negativnih, daju iskrena objasnjenja i odgovori. Nazalost sam bio u prilici cuti kako odredjeni "ljubitelji zivotinja" lazu ljudima koji zele udomiti psa u pogledu karakteristika, navika i uslova koje udomitelji traze, pa im tako daju psa pod "pudla", iako psu pudla nije ni daljnji rodjak, ili mu/joj poklone psa za kojeg su uvjeravali da je naucen, da nikad nece u kuci nista napraviti, da bi se ispostavilo kako je psu posve svejedno radi li nesto na tepihu ili na travi. Mislim da i oni koji zele zivotinji naci dom trebaju udovoljavati nekim etickim standardima i kriterijima, i ne pokusavati zavarati potencijalne udomitelje, jer ce tako samo proizvesti suprotan efekat, i dobiti status prevaranata. Ne prejudiciram, samo pricam o stvarima koje su se desile :)
Karen

#703 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Karen »

Moraš razumijeti da pas nije programirani robot nego biće koje između ostalog osjeća da je promijenilo sredinu i gazdu i od stresa počne griješiti, što se meni npr dogodilo. A to što netko nema vremena/želje učiti svog psa na kućni red je meni veliki nedostatak. Zajednički uspjeh je kad psa nešto naučiš, počevši od vršenja nužde, do sjedi, daj šapu...
Palpatine

#704 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Palpatine »

Karen wrote:Moraš razumijeti da pas nije programirani robot nego biće koje između ostalog osjeća da je promijenilo sredinu i gazdu i od stresa počne griješiti, što se meni npr dogodilo. A to što netko nema vremena/želje učiti svog psa na kućni red je meni veliki nedostatak. Zajednički uspjeh je kad psa nešto naučiš, počevši od vršenja nužde, do sjedi, daj šapu...
Razumijem i upoznat sam s tim, dugogodisnji sam vlasnik pasa, i prosao sam sa psima sito i reseto sto se tice ucenja, ali sada objektivno, iz vise razloga koje ne bih ovdje pojasnjavao, ne mogu uciti psa na taj osnovni preduvjet zivota u stanu, nego bih volio pronaci psa koji je vec naucen. Naravno, to se od "ljubitelja zivotinja" ne percipira kao mogucnost da pas kojeg mozda neko vise ne zeli nadje drugi dom u kojem ce biti zeljen, nego se doceka na noz kao da bi svako morao imati dvoriste ili znacajne kolicine vremena na raspolaganju. Ja sam svoje prijasnje pse svakog naucio za max 7 dana na to da vrse nuzdu vani i ne u stanu, ali zato 24 sata dnevno nisam skidao oka s njih, i na najmanji znak sam ih vodio/snosio van, nastojeci da potcrtam razliku izmedju nuzde u stanu ( grdnja u trenutku vrsenja ) i nuzde vani ( pohvale i nagrade ). Sad naprosto nemam vremena, pa ti to shvati kako god hoces.
Cholina_Lokica

#705 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Crni pijjuun wrote:Ovako, primila bih psa na poklon :D Po mogucnosti njemamckog ovcara, ili nesto puno ljuto da ne dozvoljava sebi prići :thumbup: Ako se ko nadje neka mi javi na pp. :run:
I sta ce ti to?
Friesian

#706 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

mozda je to nova prijetnja na Americku ambasadu?! :-D

@jaco - ozdravio nego sta.. (ovo je vise da drugi znaju, ti vec znas) hahaha
@sitno - drago mi je iako je to jutro vec davno proslo..
zvrk

#707 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

ova četiri mališana (tri curice i jedan dječak) trebaju udomitelje i domove gdje bi bili sretni i voljeli svoje spasioce.

Zivjeli su na ulici tri mjeseca, sada su smješteni u privremeni dom, ali je pitanje dana kada će biti vraćeni na ulicu.

Udomljavanje isključivo uz ugovor, ali uslovi su normalni :)

Pomozite i spasite zivot nekom od njih, a dobijate prijatelja do kraja njihovog zivota.
luna09

#708 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Na lokaciji blizu Rimskog mosta dobri, predobri Adnan Đ. od svojih sredstava pravi azil. Dobrodošli su svi koji hoće pomoći , može i na radnu akciju a usput ko ima koju markicu viška možda će ustrebati da se kupi nešto što će zatrebati.Eto nam ljudi prilike da nešto konkretno uradimo, a ne samo se žalimo.
Friesian

#709 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

e svaka cast i hvala na obavjesti.. ja licno nisam u mogucnosti jer vec na nekoliko mjesta volonterski radim tako da fizicki ne mogu stici ali ako se bude sta organizovalo oko prikupljanja pomoci u novcanom smislu javite sta i kako..
a iskreno, bas me interesuje koliko ce se besposlenih ljubitelja (necu bas pod navodnike ovo da stavljam) da se javi na ovo..

jos jednom, svaka cast!
luna09

#710 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

[quote="Friesian"]e svaka cast i hvala na obavjesti.. ja licno nisam u mogucnosti jer vec na nekoliko mjesta volonterski radim tako da fizicki ne mogu stici ali ako se bude sta organizovalo oko prikupljanja pomoci u novcanom smislu javite sta i kako..
a iskreno, bas me interesuje koliko ce se besposlenih ljubitelja (necu bas pod navodnike ovo da stavljam) da se javi na ovo..
Adnan Đonlagić mi napisa da ne prima novčane donacije al zato za one koji mogu fizički pomoći evo prilike

OBAVJESTAVAMO SVE CLANOVE AV MAU ,DA CE SE SUTRA U NEDJELJU 27.11.2011 ODRZATI DOBROVOLJNA RADNA AKCIJA KOD ADNANA DZONGALICA,NAIME ADNAN NUDI SVOJE ZEMLJISTE ZA IZGRADNJU UTOCISTA ZA MALE PSE LUTALICE ....OSTRA ZIMA DOLAZI A ONI NEMAJU GDJE !
-LOKACIJA/VRIJEME:NEDJELJA U 12 SATI NA PARKINGU PROMING PUMPE KOD OBI-ja NA ILIDZI( Tu se nalazimo,a potom idemo na lokaciju).
Ukoliko neko ima pitanja pronaći ću i Adnanov br.telefona
Cholina_Lokica

#711 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Friesian wrote:e svaka cast i hvala na obavjesti.. ja licno nisam u mogucnosti jer vec na nekoliko mjesta volonterski radim tako da fizicki ne mogu stici ali ako se bude sta organizovalo oko prikupljanja pomoci u novcanom smislu javite sta i kako..

jos jednom, svaka cast!
Ev samo da kazem da ima podosta ljudi, radi se uveliko :)
Cholina_Lokica

#712 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Image
Mjesanka njemackog ovcara i vjerovatno sarplaninca trazi hitno dom. Stene izbaceno preksinoc, trenutno je u privremenom domu, stara 1,5 mjesec, data joj je tableta protiv parazita unutrasnjih, stavljena zastita protiv vanjskih, mada nije imala ni buha ni krpelja, fino frisko okupana i izbacena... Pa ako nekome ko ima dvoriste treba veci pas, bujrum na pp.

P.S. Jacooooo, morel kod tebe na privremeni? :mrgreen:
Friesian

#713 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

Cholina_Lokica wrote:Ev samo da kazem da ima podosta ljudi, radi se uveliko :)
super! iskreno nisam ocekivao.. nego, gdje se to tacno nalazi..?
pakica_

#714 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

Dobrinja, most kod dzamije... tu su zivjela tri mala medena psica. Danas, samo je jedan ziv. Sinoc smo nasli tijelo psa duboko ispod mosta, u malom prostoru u kojem psi zive. Danas, kada sam isao da se uvjerim da je to unutra, sto smo vidjeli, pas- docekao me stravican prizor. Jos jedan od stenaca je mrtav ... Hrana koju smo ostavili sinoc da pojedu jos uvijek stoji ispred ulaza u njihov dom . Prazan pogled jos jednog mladog zivota koji je izgubljen. Prezivjeli psic se grije uz tijela ova dva psa. Muk. Ne znam kako su umrli, ne znam . Ono sto znam je - tijela moraju biti uklonjena iz tog prostora, i prezivjelom psicu treba pruziti dom . Hranu. Ljubav. Cim prije !
(prepisala sam ovo s fejsa, a evo i slika, pa rasirite pricu da jedan bebac trazi dom..)
sretno im svima koji se nalaze na ulici :(

Image
jaca-maca

#715 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

pakica_ wrote:Dobrinja, most kod dzamije... tu su zivjela tri mala medena psica. Danas, samo je jedan ziv. Sinoc smo nasli tijelo psa duboko ispod mosta, u malom prostoru u kojem psi zive. Danas, kada sam isao da se uvjerim da je to unutra, sto smo vidjeli, pas- docekao me stravican prizor. Jos jedan od stenaca je mrtav ... Hrana koju smo ostavili sinoc da pojedu jos uvijek stoji ispred ulaza u njihov dom . Prazan pogled jos jednog mladog zivota koji je izgubljen. Prezivjeli psic se grije uz tijela ova dva psa. Muk. Ne znam kako su umrli, ne znam . Ono sto znam je - tijela moraju biti uklonjena iz tog prostora, i prezivjelom psicu treba pruziti dom . Hranu. Ljubav. Cim prije !
(prepisala sam ovo s fejsa, a evo i slika, pa rasirite pricu da jedan bebac trazi dom..)

Image
Kak ja nisam znala za te kucice? :shock:
Molim sve koji zive na dobrinji da mi jave ako nadju kucice na podruciju dobrinje.
Zahvaljujem!
pakica_

#716 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

jaca-maca wrote:
pakica_ wrote:Dobrinja, most kod dzamije... tu su zivjela tri mala medena psica. Danas, samo je jedan ziv. Sinoc smo nasli tijelo psa duboko ispod mosta, u malom prostoru u kojem psi zive. Danas, kada sam isao da se uvjerim da je to unutra, sto smo vidjeli, pas- docekao me stravican prizor. Jos jedan od stenaca je mrtav ... Hrana koju smo ostavili sinoc da pojedu jos uvijek stoji ispred ulaza u njihov dom . Prazan pogled jos jednog mladog zivota koji je izgubljen. Prezivjeli psic se grije uz tijela ova dva psa. Muk. Ne znam kako su umrli, ne znam . Ono sto znam je - tijela moraju biti uklonjena iz tog prostora, i prezivjelom psicu treba pruziti dom . Hranu. Ljubav. Cim prije !

Image
Kak ja nisam znala za te kucice? :shock:
Molim sve koji zive na dobrinji da mi jave ako nadju kucice na podruciju dobrinje.
Zahvaljujem!
ovaj malac, jedini sto je prezivio, je premjesten na chvilu u neki copor o kome se brinu neki ljudi, jer ga drugi copor negdje na dobrinji nije prihvatio.. ja sam skontala da ce njega ta neka teta uzeti kuci, medjutim jok.. ta neka teta hrani copor pasa na dobrinji, pa su samo kontali da se on njima prisloni.. dakle, i dalje je na ulici :(
sutra cu se ja naci s ovim momkom sto je ovo objavio na fejsu, pa mu dati neki stari jorgan sto ima i kupiti tableticu protiv parazita, jer mu to treba, kao i frontline jer ima buhe, mada ja mislim da je neo-pitroid jeftiniji, pa sad za kraj mjeseca efikasnija varijanta.. enivejz, ako imate kak'e dronjke po kuci da vam ne trebaju, javnite :D
Cholina_Lokica

#717 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Image

Evo jos jedna slikica malene...
pakica_

#718 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:
Crni pijjuun wrote:Ovako, primila bih psa na poklon :D Po mogucnosti njemamckog ovcara, ili nesto puno ljuto da ne dozvoljava sebi prići :thumbup: Ako se ko nadje neka mi javi na pp. :run:
I sta ce ti to?
fakat :-?
pakica_

#719 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

Dragi ljubitelji životinja - VAŽNA OBAVIJEST
jučer je u krug GRAS-a u Sarajevu ušao šintorski kombi (bijela kabina sa srebrnim zeljeznim zadnjim dijelom), čovjek je rekao da je došao iz Udruženja za zaštitu životinja i da su mu rekli da pokupi sve pse jer su navodno prljavi, mršavi i bolesni.

Radnici ga umalo nisu ubili, ali su mu u svoj frci dozvolili da pobjegne. Ne znam o čemu se radi, ali psi u GRAS-u su hranjeni, nisu bolesni, a to što su prljavi - prljav je svako ko živi na ulici i spava u starim autobusima.

Samo da znate da neko ima novu taktiku.
mene isto tako ovo interesuje.. znate li nesto o ovome.. (ne znam jesam li potrefila temu, pa zagazaga, ako jesam, halali i premjesti :D )
luna09

#720 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Ako bilo ko ima savjet ili ideju za pomoć bila bih vam zahvalna. Radi se o 4 prilično velika psa koji su se kretali u krugu moje i par susjednih ulica.Ljudi oni su umiljati ko bebe al pogled na njih za onog ko ih ne poznaje Boga mi nije nimalo prijatan. Hranila sam ih i hranim i sada al problem je što su oni umislili da im je zgrada u kojoj živim stalno stanište i sad ne miču ispred ulaza. Kako ko krene u zgradu oni svi ko jedan trče prema osobi i umiljavaju se.Al ja i moji ukućani to znaju a da ih ne poznajem pomislila bi napast će me. Još kad ujutro krenem na posao 4 tjelohranitelja :) :) su uz mene. Ne mogu da im ne dam obrok duša me boli a bojim se neko će misliti da ga napadaju pa će bit belaja a tu je i moja komšinca čije je drugo ime policija( nisu me obilazili jedno 4-5 mjeseci ) mi je stalna prijetnja. Kad bi neko pristao da ih hrani majke mi kupovala bih hranu samo da se maknu od ulaza.Ako neko ima kakav savjet rado ću ga poslušati ili kakav dobrovoljac za pomoć.Hvala unaprijed.
Last edited by luna09 on 03/12/2011 12:37, edited 1 time in total.
pariz

#721 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pariz »

Moja sestra je nasla malenog psa prije 2 dana,pretucenog i sa natecenim okom,star je oko 2 mjeseca.
Juce ga je vodila veterinaru i dobio je 2 inekcije i tablete,oko ce biti u redu.
Ona vec ima dva psa i dvije macke pa nema gdje sa jos jednim psom.
Pas ce uskoro biti izlijecen,molimo nekoga da ga uzme,jako je umiljat.

Kontakt 061 923 518, lokacija Sarajevo.

[img][IMG=http://img822.imageshack.us/img822/332/img137i.jpg][/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
jaca-maca

#722 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

pariz wrote:Moja sestra je nasla malenog psa prije 2 dana,pretucenog i sa natecenim okom,star je oko 2 mjeseca.
Juce ga je vodila veterinaru i dobio je 2 inekcije i tablete,oko ce biti u redu.

Uzela bih ja al imam macku i psa, i jos jednog cu uzeti sutra :sad:
pariz

#723 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pariz »

jaca-maca wrote:
pariz wrote:Moja sestra je nasla malenog psa prije 2 dana,pretucenog i sa natecenim okom,star je oko 2 mjeseca.

Uzela bih ja al imam macku i psa, i jos jednog cu uzeti sutra :sad:
Hvala,ako ima jos neko ko bi ga rado uzeo nek se javi.
luna09

#724 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

OVO JE PROVJERENA INFORMACIJA RADNA AKCIJA AV-MAU-a JE U OVU SUBOTU 03.12.2011 TAČNO U 11h KOD VJETRENJAČE NA ČENGIĆ VILI-Općina NOVO SARAJEVO-SARAJEVO.....SVI KOJI ŽELE POMOĆI MOGU DOĆI NA ZAKAZANO MJESTO U ZAKAZANO VRIJEME ALI SA SOBOM PO MOGUČNOSTI TREBALI BI PONJETI RADNI MATERIJAL KAKO KO KOJI IMA A TO MOŽE BITI:LOPATA,KRAMPA,SJEKIRA,EKSERI,DASKE ITD...MOLIM VAS OVO JE APEL ZA SVE LJUDE KOJI MOGU POMOĆI I IMAJU SRCA JER MI ČEMO BITI U TOPLOM DOMU KAD PADNE VELIKI SNIJEG I DOĐE VELIKA ZIMA ALI NAŠI PSI NA ULICI TO NEĆE ZATO PODRŽIMO OVAJ PROJEKAT MOLIM VAS UNAPRIJED HVALA

VIDIMO SE U 11h U SUBOTU KOD VJETRENJAČE NA ČENGIĆ VILI
VIŠE INFO:061/600-210 ili 064/4054469
luna09

#725 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Ispred nove apoteke kod doma zdravlja u Vogošći nalazi se ženka njemačkog ovčara i njenih 10 kučića.Tek su prohodali možda imaju mjesec dana.Počeli su pomalo sa jedu meku hranu.Tužno je danas bilo gledati 10 loptica na kiši, a još tužnije kad njihova mama uzima hranu iz moje ruke i nosi je svojim mališanima.Ako ne dobiju bilo kakvo sklonište sumnjam sa će i jedno preživjeti.ako im ne možete pomoći u smještaju molim vas al stvarno molim svratite ponekad bar s kesicom hrane, hrenovki ili bilo šta .
Post Reply