Istanbul

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ocaj

#701 Re: Istanbul

Post by ocaj »

Kupljena karta prekoTHY za Istanbul po cijeni od 99EUR! :D

Nisam dobila nikakvu konfirmaciju na mail,prvi put sam kupovala preko njihove stranice,pa pitanje za ove iskusnije,da li cu dobiti potvrdu na mail ili je negdje zastopalo? :D
rudy81

#702 Re: Istanbul

Post by rudy81 »

ocaj wrote:Kupljena karta prekoTHY za Istanbul po cijeni od 99EUR! :D

Nisam dobila nikakvu konfirmaciju na mail,prvi put sam kupovala preko njihove stranice,pa pitanje za ove iskusnije,da li cu dobiti potvrdu na mail ili je negdje zastopalo? :D

1. provjeri junk/spam

2. ako nema onda pricekaj jos malo, zna kasniti

sretan put i dobar provod :)
kojeime

#703 Re: Istanbul

Post by kojeime »

rudy81 wrote:
kojeime wrote:pa dobro, prodaja je pocela prije pet dana , jos nije kasno :) mada sad kad je Pegasus tu ja se vise ne uzbudjujem toliko oko ovih promocija :-D

Ja sam jednom pokusao kupiti tu promotivnu kartu Turkush Airlinesa i, naravno, nije ih bilo. To kada bude radnici Turkish airlinesa rezervisu za svoju raju, malo ko od "opste populacije" odje do tih karata "onako".

A kada putujes u Istanbul, nije isto sletjeti na Ataturk i na Sabiha Gokcen gdje ce Pegasus slijetati (ako ne grijesim) http://www.letsgoistanbul.com/saw.htm. Je li isto sletjeti na aerodrom u Sarajevu i u Tuzli ili Mostaru kada putujes u Sarajevo?
ne bude promotivnih karata bas tako malo, meni se nije nikad desilo da ne uspijem rezervirati po toj cijeni i naravno unutar onog vremenskog perioda kojeg obuhvata promocija... evo i sad sam nasumicno pogledala sredinu marta i sve sto je bilo na kalendaru kosta 99EUR.

ne pretjeruj :) ne mozes porediti udaljenost mostara ili tuzle do sarajeva sa sabiha gokcen do taksima... istina, dalje je nego s ataturka al u najgorem slucaju si za sat i po na taksimu. prije dvije godine sam putovala prilicno rano sa sabihe, s Havas shuttlom sam dosla za 45 minuta...
Pa dobro, ja to malo pretjerujem, i ti bas moras da me ruzis :)
ocaj

#704 Re: Istanbul

Post by ocaj »

rudy81 wrote:
ocaj wrote:Kupljena karta prekoTHY za Istanbul po cijeni od 99EUR! :D

1. provjeri junk/spam

2. ako nema onda pricekaj jos malo, zna kasniti

sretan put i dobar provod :)
Dosla konfirmacija sa malo vecim zakasnjenjem,ali vazno je da je sve ok! :)

Btw, uvijek pratim ove akcije turkisha i cini mi se da su sada pustili u opticaj dosta karti po ovoj cijeni...U prijasnjim akcijama ovih karata nestane u par dana od momenta pustanja akcije..a sada koliko vidim ima ih za svaki dan i u svakom terminu.. da ih nije malo Pegasus razdrmao.. :D
rudy81

#705 Re: Istanbul

Post by rudy81 »

kojeime wrote:
rudy81 wrote:
kojeime wrote:pa dobro, prodaja je pocela prije pet dana , jos nije kasno :) mada sad kad je Pegasus tu ja se vise ne uzbudjujem toliko oko ovih promocija :-D

Ja sam jednom pokusao kupiti tu promotivnu kartu Turkush Airlinesa i, naravno, nije ih bilo. To kada bude radnici Turkish airlinesa rezervisu za svoju raju, malo ko od "opste populacije" odje do tih karata "onako".

A kada putujes u Istanbul, nije isto sletjeti na Ataturk i na Sabiha Gokcen gdje ce Pegasus slijetati (ako ne grijesim) http://www.letsgoistanbul.com/saw.htm. Je li isto sletjeti na aerodrom u Sarajevu i u Tuzli ili Mostaru kada putujes u Sarajevo?
ne bude promotivnih karata bas tako malo, meni se nije nikad desilo da ne uspijem rezervirati po toj cijeni i naravno unutar onog vremenskog perioda kojeg obuhvata promocija... evo i sad sam nasumicno pogledala sredinu marta i sve sto je bilo na kalendaru kosta 99EUR.

ne pretjeruj :) ne mozes porediti udaljenost mostara ili tuzle do sarajeva sa sabiha gokcen do taksima... istina, dalje je nego s ataturka al u najgorem slucaju si za sat i po na taksimu. prije dvije godine sam putovala prilicno rano sa sabihe, s Havas shuttlom sam dosla za 45 minuta...
Pa dobro, ja to malo pretjerujem, i ti bas moras da me ruzis :)

oprostićeš mi, nisam se mogla suzdržati :D
kojeime

#706 Re: Istanbul

Post by kojeime »

"Btw, uvijek pratim ove akcije turkisha i cini mi se da su sada pustili u opticaj dosta karti po ovoj cijeni...U prijasnjim akcijama ovih karata nestane u par dana od momenta pustanja akcije..a sada koliko vidim ima ih za svaki dan i u svakom terminu.. da ih nije malo Pegasus razdrmao.. :D"

Sada ozbiljno (da me rudy81 opet ne naruzi). Ja sam prvi put cuo za tu akciju pocetokm prosle godine, nekih 2 - 3 dana nakon pocetka akcije. I kako sam svakako namjeravao putovati u Istanbul u periodu vazenja tih karata odem u Turkish airlines da ih kupim. Vec su, nakon 2-3 dana, bile rasprodane. Na kraju morao platiti punu cijenu BH Airlinesa.

Ako je sada veci broj karata i lakse je do njih doci, drago mi je zbog onih koji ce to iskoristiti. Ja opet namjeravam ici za koju godinu, nije svijet samo Istanbul, treba vidjeti i ponesto drugo :) Pa se nadam da cu konacno uspjeti doci do te magicne jeftine karte.
rudy81

#707 Re: Istanbul

Post by rudy81 »

kojeime wrote:"Btw, uvijek pratim ove akcije turkisha i cini mi se da su sada pustili u opticaj dosta karti po ovoj cijeni...U prijasnjim akcijama ovih karata nestane u par dana od momenta pustanja akcije..a sada koliko vidim ima ih za svaki dan i u svakom terminu.. da ih nije malo Pegasus razdrmao.. :D"

Sada ozbiljno (da me rudy81 opet ne naruzi). Ja sam prvi put cuo za tu akciju pocetokm prosle godine, nekih 2 - 3 dana nakon pocetka akcije. I kako sam svakako namjeravao putovati u Istanbul u periodu vazenja tih karata odem u Turkish airlines da ih kupim. Vec su, nakon 2-3 dana, bile rasprodane. Na kraju morao platiti punu cijenu BH Airlinesa.

Ako je sada veci broj karata i lakse je do njih doci, drago mi je zbog onih koji ce to iskoristiti. Ja opet namjeravam ici za koju godinu, nije svijet samo Istanbul, treba vidjeti i ponesto drugo :) Pa se nadam da cu konacno uspjeti doci do te magicne jeftine karte.
evo moram reci da se u necem slazem s tobom :thumbup:
ocaj

#708 Re: Istanbul

Post by ocaj »

Ja sam svoju kartu kupila preko zvanicne stranice TA,znaci nisam zvala ove ovdje nase predstavnike. S obzirom da mi je bila zelja da jos jednom obidjem Istanbul(prvi put kad sam bila premalo mi je bio :-) ),pratila sam ovu akciju i jesenas kada je bila,no medjutim karte su se brzo razgrabile. Kao sto rekoh,cini mi se da je sada situacija bitno drugacija,izgleda ko da su pustili vise karata u opticaj,cim ih i danas ima za skoro sve datume..
kojeime wrote: nije svijet samo Istanbul, treba vidjeti i ponesto drugo :)
A ovo je i vise nego tacno! :D Svako mjesto ima nesto svoje. :)
kojeime

#709 Re: Istanbul

Post by kojeime »

Kao sto rekoh,cini mi se da je sada situacija bitno drugacija,izgleda ko da su pustili vise karata u opticaj,cim ih i danas ima za skoro sve datume..

Volio bih da je tako. Ali se plasim da je jedan od razloga toe sto ljudi nemaju novca da odu, pa iako je karta jeftina, nemaju za hotel i vanpansionsku potrosnju. I da zato ima jos karata za sve datume. Volio bih da grijesim.

A i doba godine nije bas tradicionalno vrijeme putovanja za nas narod. To je jos jedan razlog.
beautyfool

#710 Re: Istanbul

Post by beautyfool »

Pa tek je prosla sedmica dana od pustanja karata u prodaju ja ne sumnjam da ce rasprodati sve karte od 99 eura do kraja januara, a realno gledajuci prije novembra su imali isto akciju 99 eura a ti ljudi jos uvijek nisu svi otputovali pa mozda dok se saberu i oduzmu :D

I smijesan je komentar da pegasus moze uzdrmati thy :-) to isto kao da poredis mercedes i jugo, nidje veze.
rudy81

#711 Re: Istanbul

Post by rudy81 »

beautyfool wrote:Pa tek je prosla sedmica dana od pustanja karata u prodaju ja ne sumnjam da ce rasprodati sve karte od 99 eura do kraja januara, a realno gledajuci prije novembra su imali isto akciju 99 eura a ti ljudi jos uvijek nisu svi otputovali pa mozda dok se saberu i oduzmu :D

I smijesan je komentar da pegasus moze uzdrmati thy :-) to isto kao da poredis mercedes i jugo, nidje veze.
pa ne misli niko da ce THY propast zbog konkurencije na letovima iz BiH :-) al naravno da ce ih uzdrmati, u tom smislu da ce ljudi radije platiti 100 eur s Pegasusom nego 200+ eur s THY iz cega slijedi da bi im mogaao opasti broj putnika na toj liniji...
ja licno najradije letim s THY (dajem im prednost i pred BHA), al nema dileme da cu prije kupiti kartu kod Pegasusa nego Turkisha...
P308

#712 Re: Istanbul

Post by P308 »

rudy81 wrote:
beautyfool wrote:Pa tek je prosla sedmica dana od pustanja karata u prodaju ja ne sumnjam da ce rasprodati sve karte od 99 eura do kraja januara, a realno gledajuci prije novembra su imali isto akciju 99 eura a ti ljudi jos uvijek nisu svi otputovali pa mozda dok se saberu i oduzmu :D

pa ne misli niko da ce THY propast zbog konkurencije na letovima iz BiH :-) al naravno da ce ih uzdrmati, u tom smislu da ce ljudi radije platiti 100 eur s Pegasusom nego 200+ eur s THY iz cega slijedi da bi im mogaao opasti broj putnika na toj liniji...
ja licno najradije letim s THY (dajem im prednost i pred BHA), al nema dileme da cu prije kupiti kartu kod Pegasusa nego Turkisha...
:thumbup:
Gray

#713 Re: Istanbul

Post by Gray »

Trenutno su na Pegasus stranici promotivne cijene pa nije povratna karta 100 eura nego 80, ja sam sebi uzeo za 1. maj. Turkishova ponuda je samo na letove do 30 aprila
ArmandoSA

#714 Re: Istanbul

Post by ArmandoSA »

Danas sam kupio karte u TA po promotivnoj cijeni sa jos nakom provizijom agencije. Sve me je došlo 224 KM/osobi.
Želim da rezervišem hotel Sarajevo, međutim na booking.com ne mogu da ga nađem, a njihova osobna stranica je loše urađena, na mail mi ne odgovaraju. Da li je neko već unaprijed nekada rezervisao taj hotel preko neta i kako? Da li ima neko još neki prijedlog za neki drugi hotel tog ranga ili na približno istoj lokaciji?

Inaće, bio sam u Istanbulu u decembru 2011. godine. Za njega me vežu samo najljepši utisci. Putovao sam autoubosom preko travnićke agencije VTA. Mislim da je tada sve koštalo oko 480 KM/osobi. Putovali smo oko 24-25 sati u jednom smjeru. Bili su u prelijepom hotelu Burckin suites 5* na Sultanahmetu. U cijenu aranžmana smo imali uključene cijene nekih izleta: Minijaturk, toranj Galata, krstarenje Bosforom, Ćamliđu, Plavu džamiju i vodića na našem jeziku koji stvaro jako dobro poznaje grad i ima i previše informacija.

Preporučujem da probate ribu na Eminou kraj mora na onim malim prodićima. Cijena je oko 4-5 lira. Takošer one njihove baklave sa pistacijama, salep i sl.
Pooll

#715 Re: Istanbul

Post by Pooll »

ArmandoSA wrote:Danas sam kupio karte u TA po promotivnoj cijeni sa jos nakom provizijom agencije. Sve me je došlo 224 KM/osobi.
Ja sam danas isto kupio ove promo THY karte i došlo me 192 KM po osobi... nisi kupio preko neta?

Za hotel Sarajevo probaj im pisati na njihovoj FB stranici...

Pogledaj na booking.com, odredi područje koje želiš i cijenu, ja sam gledao i stvarno ima finih ponuda... s tim da sam se ja na kraju ipak odlučio preko agencije smještaj jer sam uporedio cijene i dosta je povoljnije od bookinga...

:)
ArmandoSA

#716 Re: Istanbul

Post by ArmandoSA »

Pooll wrote:
ArmandoSA wrote:Danas sam kupio karte u TA po promotivnoj cijeni sa jos nakom provizijom agencije. Sve me je došlo 224 KM/osobi.
Ja sam danas isto kupio ove promo THY karte i došlo me 192 KM po osobi... nisi kupio preko neta?

Pogledaj na booking.com, odredi područje koje želiš i cijenu, ja sam gledao i stvarno ima finih ponuda... s tim da sam se ja na kraju ipak odlučio preko agencije smještaj jer sam uporedio cijene i dosta je povoljnije od bookinga...

Ne, ja sam kupio na aerodromu u agenciji. Na računu piše da je karta 174 KM + neki procenat agencije, sve izašlo 224 KM
kojeime

#717 Re: Istanbul

Post by kojeime »

.
Mr.Who

#718 Re: Istanbul

Post by Mr.Who »

Pooll wrote:

Preko kojih agencija si gledao smještaj, ako se može znati?
vanjki

#719 Re: Istanbul

Post by vanjki »

Raja jel bolje ovdje promjeniti iz KM u Lire ili u Istanbul ponjeti eure i zamjeniti...Mislim da je neko ovdje napisao da je povoljnije tamo mjenjati eure u lire...
Pooll

#720 Re: Istanbul

Post by Pooll »

vanjki wrote:Raja jel bolje ovdje promjeniti iz KM u Lire ili u Istanbul ponjeti eure i zamjeniti...Mislim da je neko ovdje napisao da je povoljnije tamo mjenjati eure u lire...
Ja zadnji put kad sam bio prije 2 godine bilo je, i to pofino, povoljnije tamo iz eura u lire nego u Sarajevu... mislim da se nije bitno promijenila situacija :)
motorola01

#721 Re: Istanbul

Post by motorola01 »

vanjki wrote:Raja jel bolje ovdje promjeniti iz KM u Lire ili u Istanbul ponjeti eure i zamjeniti...Mislim da je neko ovdje napisao da je povoljnije tamo mjenjati eure u lire...
Tamo za 100 eura dobijes 232-235 lira pa eto izracunaj gdje je bolje.
vanjki

#722 Re: Istanbul

Post by vanjki »

Ok..znaci uzeti eure i tamo mjenjati u lire...hvala
motorola01

#723 Re: Istanbul

Post by motorola01 »

vanjki wrote:Ok..znaci uzeti eure i tamo mjenjati u lire...hvala
Ne znam nikoga da je dole mijenjao KM u lire. Mozda se neko ovdje javi ko je i to radio. Uglavnom znas i sam da ti prvo ovdje uzmu proviziju za zamjenu u eure, pa tamo dobijes ono sto ti gore pise u onom postu.

edit: evo ovdje dobijes isto novca ako mjenjas 195 KM za lire=234 lire.

https://www.raiffeisenbank.ba/

Dole desno imas konvertor i na kraju te izadje manje-vise isto.
vanjki

#724 Re: Istanbul

Post by vanjki »

Kontao sam ovdje razmjeniti u Turkish Ziraat banci iz km u lire..Ali ako kazes da je tamo bolje ramjeniti eure ok...
motorola01

#725 Re: Istanbul

Post by motorola01 »

vanjki wrote:Kontao sam ovdje razmjeniti u Turkish Ziraat banci iz km u lire..Ali ako kazes da je tamo bolje ramjeniti eure ok...
Ne kazem da je bolje, nego da je to manje vise isto. Ovdje ce ti za zamjenu KM u eure na svakih 100 eura uzeti banka 1,3-1,4 KM i sad to mnozi sa stotinama eura koje ces zamjeniti. A tamo ces dobiti za 100 eura=232-235 lira. Uglavnom isto ti je sta god da uradis,jer ces te pare "sto izgubis" na zamjeni novca(par maraka), tamo "vratiti" cjenkanjem za ovo ili ono :D
Post Reply