Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
VjecitiStudent

#701 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote: pogresno si ti menSamo zelim da Bosnjacka politika ima odrednice, svoje vrhove i svoj donji prag do kojeg moze ici. Ona to danas nema i samo tone. Meni je dosta razilazenje i volio bih kada bi se svi koji vole Bosnu ujedinili braneci stavove iste. Ali oni se jedino mogu ujediniti oko kriminala i boli njih neka stvar za Bosnu. Tihi zrtvuje ministarske pozicije za dobro mjesto u privatizaciji... Hrvati se povlace iz vlade jer im je nego zajebo rasprodaju imovine pored bivse trase koridora 5C... Srbi furaju svoje, grade puteve, sire infrastukturu i mastaju da se odcjepe ... a mi nemozemo da govorimo ni trasu koridora 5C...
...
A Fahro je postenjacina koja ce sve iz korijena da promijeni????? :shock:
De procitaj gdje je zavrsila druga blinda koju su Keljmendiji kupili.
http://www.cin.ba/Stories/AdHoc/?cid=929,2,1
HAVANA

#702 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by HAVANA »

MFToonyo wrote:Slavno glasislo Dnevni avaz prenosi se sa ruke na ruku, sa generacije na generaciju, iz kahvane u kahvanu, iz medrese u medresu, iz kladionice u kladionicu... Poveliki je broj citalaca Dnevnoga avaza, mnogo veci nego tisuce prodatih primjeraka!

A Fahro ima karizmu da privuce i nas, gradjane i liberale. Fahro, hoces li nase glasove?

:shock: :lol: :run:
Bodkin

#703 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bodkin »

bihpatriot wrote:Jebote, evo pogledah Fahrino obracanje naciji... i mozem komentirat samo sa "jesu se u gace svi"... :D

Insallah, dvije tisuce desete, nakon deset godina bojkota, izlazim na izbore i glasam za Fahru! :bih:
i onda kazu losa stvar sto neki ne izlaze na izbore :)
d700

#704 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

bihpatriot wrote:Jebote, evo pogledah Fahrino obracanje naciji... i mozem komentirat samo sa "jesu se u gace svi"... :D

Insallah, dvije tisuce desete, nakon deset godina bojkota, izlazim na izbore i glasam za Fahru! :bih:
Niko se nije u gace....

Ja mislim da je politicka scena u BiH dozivjela novi nivo dna, pa su zbog toga reakcije sasvim normalne

P.S.:
U ostalom smatram, da illegalne Fahrine tvorevine treba rusiti...
Last edited by d700 on 25/09/2009 13:07, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#705 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by VjecitiStudent »

MFToonyo wrote:Zanima me mogu li ljudi liberalno gradjanske provinijencija ponuditi svoje glasove fahri, da ih uzme, da dobije izbore ne samo sa desnim glasovima i ne samo sa bosnjackim glasovima. Gradjani za Fahru, ima li nas??
:lol: :lol: :lol:
slavkoimamodilera

#706 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by slavkoimamodilera »

Banksy wrote:@up
Mogli bismo sad nadugo, ali da nam se tema ne pretvori u Hilmo vs Fahro ...
Moja tvrdnja je da
Između njih i Radončića nema velikih razlika. Sem onih ideoloških (a i one su upitne), koje pri ispitivanju porijekla imovine ne bi igrale veliku ulogu. Ako pošteno i realno podvučeš, sve je to ista priča.

Ako pratiš puteve novca - kako se došlo do kapitala, puteve i metode otimanja, kako im žive radnici, kako se dobijaju krediti, sve je skoro ista priča.
A da li se, formalno, zaklanjuju iza džamije ili Tita, u tom smislu je sasvim nebitno.
Apsolutno se slazem :wink: samo sam istakao jedan detalj jer je eklatantan primjer politickog i svakog drugog sljepila kod naseg naroda kojemu bi pandan bila tek povremena i sasvim mala upotreba mozga... ali jok, ni za to nismo sposobni ;-)
kenzo

#707 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kenzo »

aj pricjte o realnim stvarima..zasto glasti zasto ne glasati..

covjek kaze da ne bi bilo privatizacije..nego da sve drzavi ostane.da elektroprivreda gradi hidroelektrane...i sl. stvari..da li mu vjerovati na rijec?
bihpatriot

#708 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Bodkin wrote:

i onda kazu losa stvar sto neki ne izlaze na izbore :)
Za koga si mogao izaci na izbore i glasati?
nickyy

#709 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nickyy »

Makar je nesto novo na politickoj sceni, i onako se narod umrtvio totalno...neznam nikako opisati ovu situaciju. Niko nezna za koga glasati do samih izbora i onda opet " svi za svoje "...a gledamo isto smece 15 god i ni koraka naprijed...Ko zna mozda Fahrosconi ponudi nesto konkretno...
Patron of Formello

#710 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Patron of Formello »

kenzo wrote:aj pricjte o realnim stvarima..zasto glasti zasto ne glasati..

covjek kaze da ne bi bilo privatizacije..nego da sve drzavi ostane.da elektroprivreda gradi hidroelektrane...i sl. stvari..da li mu vjerovati na rijec?
Naravno.On je jedna velika postenjacina. :D
VjecitiStudent

#711 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

da, elektroprivreda ce graditi hidroelektrane, a fahro ce u medjuvremenu postati vlasnik elektroprivrede.
ja progovorila

#712 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja progovorila »

Patron of Formello wrote:

Naravno.On je jedna velika postenjacina. :D
Da mi je kupit jednu njegovu sliku veceg formata, odmah bi je objesila, kao sto je Titova nekad visla i svakome bi pricala o velikom Fahru koji zeli ujediniti bosnjacki narod :D :D
bihpatriot

#713 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

d700 wrote:

Niko se nije u gace....

Ja mislim da je politicka scena u BiH dozivjela novi nivo dna, pa su zbog toga reakcije sasvim normalne

P.S.:
U ostalom smatram, da illegalne Fahrine tvorevine treba rusiti...
Ja mislim da BiH treba diktatura slijedecih 10-tak godina i licno cu uzivati ako bude bar priblizno slicna onoj u hAvazu!

Previse se raja, zastupnici, sestrici, tetici, dajdzici u javnom sektoru raspojasala... treba tu malo kandzije... :wink:

P.S.
Uostalom smatram da bi bilo dobro (na)praviti jos jedno stotinjak illegalnih tvorevina... Umjesto sto nabijam postove vodjenak, pametnije bi mi bilo fatat se kak'og posla u illegalnim tvorevinama... :bih:
d700

#714 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

Ja mislim da BiH treba diktatura slijedecih 10-tak godina i licno cu uzivati ako bude bar priblizno slicna onoj u hAvazu!
Da da...navikli smo mi....Turci, Tito, OHR......
Previse se raja, zastupnici, sestrici, tetici, dajdzici u javnom sektoru raspojasala... treba tu malo kandzije... :wink:
Sigurno. S kandzijom bi Fahro istjerao stare, a bez kandzije doveo nove.

....U ostalom smatram, da illegalne Fahrine tvorevine treba rusiti...
bihpatriot

#715 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

VjecitiStudent wrote:

da, elektroprivreda ce graditi hidroelektrane, a fahro ce u medjuvremenu postati vlasnik elektroprivrede.
Libo me medjunozje sto ce Fahro postati vlasnik Elektroprivrede, samo nek bude struje vise neg' sad... :bih:

Jes nas narod zajedljiv :-) Pustite baa(!) co'eka nek pravi - pokaz'o da zna...
slavkoimamodilera

#716 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by slavkoimamodilera »

d700 wrote:....U ostalom smatram, da illegalne Fahrine tvorevine treba rusiti...
Ceterum censeo Fahraginem esse delendam!! :mrgreen:
Patron of Formello

#717 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Patron of Formello »

bihpatriot wrote:
VjecitiStudent wrote:

Libo me medjunozje sto ce Fahro postati vlasnik Elektroprivrede, samo nek bude struje vise neg' sad... :bih:

Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D
bihpatriot

#718 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

d700 wrote:
Da da...navikli smo mi....Turci, Tito, OHR......
Samo kandzija i pendrek moRe ovom narodu natjerati iz dupeta u vugla...
Sigurno. S kandzijom bi Fahro istjerao stare, a bez kandzije doveo nove.

....U ostalom smatram, da illegalne Fahrine tvorevine treba rusiti...
Pa to se i ocekiVa! Ove stare nema ko da kandzija. Nove bi kandzijo Fahro...

...sta's dzaba rusit onako lijepe zgrade... bolje macolu u ruke i u kamenolom ili rudnik pa rushit, odvaljivat... moze i VeCe (5c) :D
nickyy

#719 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nickyy »

doktor78 wrote:
tranquil wrote:Slijedi malo opširnije potsjećanje na politička lutanja Avaza i njegovog Vođe koje sam napisao početkom februara 2008 na ovom forumu. I dalje se tekstu ne može ništa odbiti, a tekst dobija novo svjetlo sa javnim obznanjivanjem političkih ambicija F.Radončića.
Da vidimo, presjek događanja zadnjih 13 godina, onako kako ja to vidim.

Avaz je u ratu osnovan uz podršku SDA. Na početku se uključuju u gradnju kulta ličnosti A.I. i u tom periodu (1995. - 1998.) nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva.

Nekad 1998. se otimaju kontroli i počinje hajka na premijera E.B., i isti šalje finansijsku kontrolu da bi pronašli nezakonitosti kojih su valjda svjesni, ipak su radili zajedno svih tih godina do tada. Tih dana Avaz izlazi svakog dana sa apelom da je finansijska kontrola u njihovim prostorijama gušenje slobode štampe. Čitava javnost se solidariše sa njima.

Počinje uzdizanje lika i djela Z.L. i njegove stranke. Nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva, uz konstantaciju da je Avazovo uvlačenje u pozadinu Z.L. već prevazišlo prethodno uvlačenje u pozadinu A.I. Z.L. se na stranicama Avaza naziva "najprogresivnijim političarem Balkana, a A.I. na sjednici Glavnog Odbora svoje strane konstantuje "izgubili smo kontrolu nad vlastitim novinama".

Po dolasku na vlast uz Avazovu pomoć, Z.L. ili neko iz njegove ekipe čine tako glup potez da se i danas vjerovatno "ujedu za gujcu" kad se toga sjete, a to je povlačenje finansijske policije iz Avaza.

Ali uskoro, iz još neutvrđenih razloga (mada se špekulira o medijskom reketiranju), Avaz mijenja ploču. Z.L. na stranicama Avaza odjednom postaje prvo lopov, potom izdajnik i četnik. Nakon SDP-ovog poraza na izborima 2000, par partijskih drugova Z.L. nahajcani avazovštinom, pokušavaju da ga smijene na vanrednom kongresu. Mada su sa stranica Avaza bili uvjeravani da je većina članstva uz njih, gube stranačke izbore demokratskom voljom većine. Kao pravi "demokrati" izlaze iz SDP-a, i osnivaju stranku kratkog dometa i vijeka trajanja. Iz nekih razloga znanih samo njima, novinari Avaza proglašavaju Z.L. staljinistom i boljševikom iako je izabran glasom većine, a njegovu stranku "krnjom", kao da su jedina stranka koja je izgubila članstvo.

Mediji koji su prije ismijavali Avaz zbog uvlačenja Z.L. odjednom od strane Avaza bivaju proglašeni uvlakačima Z.L. i njegovim instrumentima nedemokratske vladavine.

Ličnost u fokusu postaje visoki predstavnik P.A.. Naslovi na Avazovoj naslovnici su često koncipirani na sljedeći način:
"P.A.: [ubacite nasumičnu izjavu visokog predstavnika]". Često su tu bile kritike Z.L. koji je sa svojom strankom vodio stalnu bitku sa OHR-om i smatran je najvećim kočničarem progresa ove zemlje.

Negdje oko 2004 (slagaću, dajte godinu više/manje) dešava se zanimljiv preokret koji je trajao nekoliko dana. Avaz u nekoliko dana postaje sve hladniji prema P.A., dok nije kulminiralo objavljivanjem na naslovnici slike P.A. ispod fotografije ratnog zločinca R.K. na zidu. Naime, Avazovi novinari su "slučajno u arhivi" pronašli tu sliku koju su već godinama imali ali do tada nisu obraćali pažnju na nju. Počinje hajka koja je trajala nekoliko dana. Na stranicama Avaza svako je imao svoj kutak za pljuvanje po P.A. - od svih relevantnih političara (izuzimajući predstavnike SDP-a), preko kamiondžija koji se bave politikom, do obične raje. Jedan čovjek je čak u revoltu napisao Avazu apel da objavi zajedničku fotografiju Z.L. i P.A., kako bi narod mogao da vidi lica svojih neprijatelja. Ironično, do tog momenta upravo Z.L. je bio najveći kritičar rada visokog predstavnika P.A.

Zanimljivo, za samo par dana cijela bura se stišava bez posljedica. Avaz ponovo nastavlja sa favoriziranjem P.A. kao da se ništa nije desilo, sve se jednostavno "mete pod tepih".

Danas, ponovo vođen svojim interesima teško dokučivim običnim ljudima, Avaz ponovo počinje na hajku na ljude koje je do nedavno uzdizao, a pri tome se koristi ljudima koje je do nedavno pljuvao. Isti šablon se primjenjuje po ko zna koji put, ljudima se ispire mozak kao da prošlost nikada nije postojala.

Ja samo mogu da kažem - sretan sam što imam dobro pamćenje. Mene ne mogu da prevare.
Poslije svega mogu da dopišem samo ovaj komentar: da li biste čovjeka ovakvih sklonosti ka promjeni stavova i partnera želili na čelu države?
Sve taksativno nabrojano, ja bih se samo nadovezao:
pred izbore 2006. osipaju drvlje i kamenje po Tihicu, spocitavaju mu sve i svasta, rugaju se njegovom izgledu, optuzuju ga za izjave koje je dao TVNS dok je lezao u logoru... a u isto vrijeme uzdizu Silajdzica u spasitelja Bosnjaka. Nedugo poslije izbora omeksavaju prema Tihicu, a pocetkom 2008. kada pocinje "energetska afera" razapinju Silajdzica i Hecu, gdje su skoro postigli pljuvacko-izljevne rezultate kao prema Lagumdziji. Hajka traje i dan-danas...
Da ne zaboravimo i Sefera kojeg su spremno ispratili u Haag,pakujuci mu i sto treba i sto ne treba. Kad se Sefer vratio, dobija prostor u Avazu, a zauzvrat ispunjava Fahrine naloge protiv Finansijske policije i Zufera Dervisevica
Koja je to nezavisna stampa doktore? :-)
ja progovorila

#720 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja progovorila »

Jes nas narod zajedljiv :-) Pustite baa(!) co'eka nek pravi - pokaz'o da zna...[/quote]

Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D[/quote]

Jeste al za svoj dzep, ima li neko na forumu da mu je Fahro pomogao ili eventualno bio zirant za kredit od 5.000 KM :D :D :-) :-)
bihpatriot

#721 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Patron of Formello wrote: Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D
Fahro je novi Tiiiito... nema puno capri kod Fahra, nego naaaa se onaj plavi mantil iz ormara sto kupi prashinu vec duze vrijeme (i to onaj na kojem kod srca pise TAS...), i onda za strugove i plugove... :dance:

:D
The Silent Man

#722 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by The Silent Man »

A joj vidi se da niste navikli na ove stvari...
Cak su i hercegovci prestigli bosance sto se tice politike...
Evo npr. Lijanovici ... dok im je bilo dobro podmazivali su HDZ,pa kad su skontali da ako hoce da se sire mora se malo i politike zahvatiti al direktno... prekardasilo podmazivat vlast i odlucili postat vlast!

Svuda se pojavljuju te stvari i ko nije mogao predvidjeti Fahrin ulazak u politiku i sada je iznenadjen istim ... taj je... politicki nepismen...

95% post ratnih tajkuna je bogatstvo steklo nekim malverzacijama i bliskoscu sa politikom,Fahro je jos i dobar kakvih ima - sta dao mu Alija donaciju da pocne avaz,uzeo kredit iz razvojne... i ja bi volio da mi je Alija dao donaciju i da sam dobio kredit od razvojne,volio bi to pogotove i oni Senad i ovi Senad itd... zato tisu malo...
Ali problem je u tome sto Fahro dolazi iz mediskog kruga ... direktni je medijski protivnik nekih likova koje vi htjeli ili ne htjeli priznati obozavate i upijate svaku rjec koju napisu (bez obzira na to ako su npr. silovatelji ili lete u avionima sa pravim tajkunima i pisu reporte o izletima) ...
respo

#723 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

moze li ovako dajte me elektroprivredu u uticnicama cete imati 440v struju :D
ja ne dajem vise ja dajem duplo :D
nickyy

#724 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nickyy »

ja progovorila wrote:Libo me medjunozje sto ce Fahro postati vlasnik Elektroprivrede, samo nek bude struje vise neg' sad... :bih:

Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D[/quote]

Jeste al za svoj dzep, ima li neko na forumu da mu je Fahro pomogao ili eventualno bio zirant za kredit od 5.000 KM :D :D :-) :-)[/quote]

ozda bi bio zirant za koji milion sta je za njega 5000... :D
VjecitiStudent

#725 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

bihpatriot wrote:
VjecitiStudent wrote: da, elektroprivreda ce graditi hidroelektrane, a fahro ce u medjuvremenu postati vlasnik elektroprivrede.

Jel ti to fali struje u zivotu?
Post Reply