Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sodom

#701 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

holowey wrote:
krusty wrote:
holowey wrote: no sikiriki, da te je pisao za kaznu odmah bi ti dao prekrsajni nalog, a ovako ce on sebi u izvjestaj pisati taj i taj broj kaznjenih vozaca, taj i taj broj UPOZORENIH vozaca... ti si medju upozorenim...

pogledaj malo bolje onaj prekrsajni nalog, fino pise sve, imas 3 opcije :

A. urucen na licu mjesta

B. postom

C. ostavljen na vozilu

tako da ako je rekao da ce mu doci postom, doci ce, nazalost

pripremi 40 KM jbg
za ovakav tip prekrsaja, s obzirom da nije mogao vidjeti da mu sijalica ne radi ako vozilo nije u pokretu, morao je ponuditi nalog okrivljenom na ptopis kako bi okrivljeni ili prihvatio prekrsajni nalog ili trazio sudsko odlucivanje...

postom dolaze prekrsajni nalozi npr. uhvacenih kamerom gdje nije bilo dodira izmedju pol. sluzbenika i prekrsioca, a na autu se ostavljaju za nepropisno parkiranje...
nije tačno,
svaka kazna moze doci postom...
ssmmiilleeyy

#702 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Samo da kažem da ce kazna doci.Ne moras ni potpisati na licu mjesta.
Doci ce ti postom ( jesu moderni) :D Meni je tako doslo vise puta :lol: :lol: :lol:

Nista se ne brini
Obuca9

#703 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Obuca9 »

kijameta wrote:
Admir_1984 wrote:Pitanje

Veceras se malo izaslo, ja druga sa autom od drugog druga trznem do kuce, vracam se i zaustavi me policija. Sta je bilo, jedno svijetlo nije radilo. Poce on pisat u svoj blok ime prezime ovo ono, i pita sta cemo ovo ono, reko ja nemam marke, radi sta hoces. Upisa jos on u onaj blok neshto, cime se bavis ovo ono, ma reko student jos ovo ono. Ajd kaze idi, doce ti na adresu kazna od 40KM. Posto fakat jos nikad nikakve kazne nisam platio, zanima me jel on supljirao sa onim blokom i lozio me da mu dam sta na kafu ili ce mi fakat doci kazna? Ovo pitam jel mi rekoshe da mi je trebao na licu mjesta dati uplatnicu, ja se nesh potpisati i to platiti?
Cuj student :? :? Znaci za skole se ima para a zato sto si student nam trebas nekaznjeno gaziti djecu svojim coravim autom :shock: :? :shock: Ma USA majka,ovakvima odmah lisice na ruke i u zatvor.
Pogrešnom se čovjeku obraćaš. Admira znam lično, vozio sam se sto puta s njim u autu i mogu ti reci odgovorno da lik nikad nije prekoracio brzinu, a kamoli šta više.
holowey

#704 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

krusty wrote:
holowey wrote: za ovakav tip prekrsaja, s obzirom da nije mogao vidjeti da mu sijalica ne radi ako vozilo nije u pokretu, morao je ponuditi nalog okrivljenom na ptopis kako bi okrivljeni ili prihvatio prekrsajni nalog ili trazio sudsko odlucivanje...

postom dolaze prekrsajni nalozi npr. uhvacenih kamerom gdje nije bilo dodira izmedju pol. sluzbenika i prekrsioca, a na autu se ostavljaju za nepropisno parkiranje...

apsolutno nema veze tip prekrsaja sa nacinom urucenja prekrsajnog naloga

ovo sto si ti napisao jeste logicno ali nije iskljucivo tako

po toj logici recimo patrola nema uz sebe prekrsajne naloge (potrosili i slicno) i uhvate tebe kroz crveno ili da si prekoracio brzinu ili bilo sta i ti se izvuces nekaznjeno ? aha kako da ne, zapisu ti podatke i postom ti posalju kaznu

isto tako ako si nepropisno parkiran, nit te mora cekati da ti uruci, nit ti mora ostaviti na autu, moze ti isto tako postom poslati nalog
ako na adresu dodje ista, sto cisto sumnjam, fino otkucati par redaka:

"Postovani sude,

obracavam Vam se sa obzervacijom da je u Vasoj odluci broj taj i taj doslo do zabune i vjerovatne zamjene identiteta. Naime, u Vasoj odluci se navodi da sam ja upravljajuci automobilom reg br taj i taj nacinio premetni prekrsaj. Zelim izjaviti da ja nemam pojma o kakvom je vozilu rijec, ne poznajem vlasnika vozila i tvrdim da nikada nisam vozio to vozilo. Cakstavise, sa djevojkom sam taj vikend proveo u Dubrovniku. Ljubazno Vas molim da preispitate svoju odluku te joj jednom kod policijskog sluzbenika koji je zaveo prekrsaj provjerite podatke.

S postovanjem,

taj i taj"
BSn

#705 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by BSn »

Onda sud odgovara:

"Postovani taj i taj,

Ako vec imate para za Dubrovnik, onda vam je ova kazna sitnica.

Srdacno, sud."

:D
DenisSarajevo

#706 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

holowey wrote:
krusty wrote:
holowey wrote: za ovakav tip prekrsaja, s obzirom da nije mogao vidjeti da mu sijalica ne radi ako vozilo nije u pokretu, morao je ponuditi nalog okrivljenom na ptopis kako bi okrivljeni ili prihvatio prekrsajni nalog ili trazio sudsko odlucivanje...

apsolutno nema veze tip prekrsaja sa nacinom urucenja prekrsajnog naloga

ovo sto si ti napisao jeste logicno ali nije iskljucivo tako

po toj logici recimo patrola nema uz sebe prekrsajne naloge (potrosili i slicno) i uhvate tebe kroz crveno ili da si prekoracio brzinu ili bilo sta i ti se izvuces nekaznjeno ? aha kako da ne, zapisu ti podatke i postom ti posalju kaznu

isto tako ako si nepropisno parkiran, nit te mora cekati da ti uruci, nit ti mora ostaviti na autu, moze ti isto tako postom poslati nalog
ako na adresu dodje ista, sto cisto sumnjam, fino otkucati par redaka:

"Postovani sude,

obracavam Vam se sa obzervacijom da je u Vasoj odluci broj taj i taj doslo do zabune i vjerovatne zamjene identiteta. Naime, u Vasoj odluci se navodi da sam ja upravljajuci automobilom reg br taj i taj nacinio premetni prekrsaj. Zelim izjaviti da ja nemam pojma o kakvom je vozilu rijec, ne poznajem vlasnika vozila i tvrdim da nikada nisam vozio to vozilo. Cakstavise, sa djevojkom sam taj vikend proveo u Dubrovniku. Ljubazno Vas molim da preispitate svoju odluku te joj jednom kod policijskog sluzbenika koji je zaveo prekrsaj provjerite podatke.

S postovanjem,

taj i taj"
Nisi u pravu. Mozes ti reci da si bio u Dubaiu al to ne prolazi, bitno je da oni imaju registraciju a po registraciji salju kaznu vlasniku vozila. Mozes ti reci nisam ja vozio vec je neko drugi vozio, onda oni kazu pa sljedeci put pazi kome auto dajes. I drugo kad ti kazes nisam ja upravljao vozilom a policajac kaze jesi ti si upravljao sud vjeruje policiji, isto kao kad prodjes na crveno i na sudu kazes nije bilo crveno vec zeleno sud opet vjeruje policiji
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#707 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Admir_1984 »

Na moje pitanje kome ce kazna doci, meni ili vlasniku auta, on je rekao meni jer sam ja vozio
ssmmiilleeyy

#708 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Admir_1984 wrote:Na moje pitanje kome ce kazna doci, meni ili vlasniku auta, on je rekao meni jer sam ja vozio

Pa normalno da ce doci tebi,nije auto samo vozilo :D

za koji dan ce te posjetiti poštar :-D
Johnny071

#709 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Johnny071 »

cappy_tempo wrote:danas na biciklu malo vozikam se i u alipasinoj na onoj velikoj raskrsnici gdje trola skrece za jezero i upali se meni zeleno i krece trola prva ma da me je vozac pogledo barem samo po gasu i prodje i za njim jos 5-6 auta i onda sam skoro na crveno preso na drugu stranu,na pocetku alipasene ulice kod one banke pored kina radnika idioti se parkirali pred banku tacno valjda gospodinu mrsku 20m preci pjeske a biciklom sam se jedva provuko. i sad dodjem u svoju u mahalu i ne znam jel prava tema al ima veze sa seljacima

http://img9.imageshack.us/i/dsc01246ti.jpg/

http://img376.imageshack.us/i/dsc01245s.jpg/

evo ovo je sin od Maka Dizdara i on mjesto da je uzor drugim komsijama,ljudima koji se parkiraju tu on uradi ovo i ode kuci kao da je to nikakav problem,ali da mu je ovo prvi put nije jer se znao i skroz na trotuar popeti.

ako je pogresna tema izvinjavam se do mene al sad rovio i nisam nasao drugu :-D
Retardu, jes ti vidio "sina Maka Dizdara" da ostavi auto tu ? Nisi, a optuzujes ovdje ljude i imenujes, nije on to auto tu parkirao ni tad ni bilo koji put na trotoaru nego ja, i tu njegovu bjelu fabiju, i onog crnog passata (917-t-221)sto ga vidjas na trotoaru, i crnog golfa tdi(789-j-789), ta sva auta ja prakiram tu na trotoar. Bolje bi ti bilo da se malo preispitas nego sto imenujes sine retardirani. Ako ti vec treba ko je evo ti svi moji podaci:

Jerkovic Bosko
Dzanin Sokak 8
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
JMB: 1004983170004

idi pa se sad zali u opstinu.

A sto se tice "Sina Maka Dizdara" covjek je invalid pa i ako parkira ispred svojih vrata ima dozvolu za to. Kretencino.
Last edited by Johnny071 on 04/04/2010 17:24, edited 3 times in total.
DenisSarajevo

#710 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

Admir_1984 wrote:Na moje pitanje kome ce kazna doci, meni ili vlasniku auta, on je rekao meni jer sam ja vozio
Ako je tako rekao onda ce doci tebi, samo ne mozes reci nisam ja vozio to ne prolazi na sudu, govorim ti iz iskustva, sud vjeruje policiji
krusty

#711 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

holowey wrote: ako na adresu dodje ista, sto cisto sumnjam, fino otkucati par redaka:

"Postovani sude,

S postovanjem,

taj i taj"
hahahah imas bujnu mastu

policajac ga je zaustavio, kontrolisao, uzeo podatke, i poslat ce mu kaznu kuci

i ti bi se tu nesto pravio lud kao da te policajac nije zaustavio ? odakle mu podaci onda, onako bubao po imeniku telefonskom pa izabrao tebe da ti salje kaznu ? :lol: :lol: :lol:

na vlasnika auta se salje kazna samo u slucaju nepropisnog parkiranja (kad ostave nalog na autu) i kod kazni sa onih kamera... u ostalim slucajevima, logicno, kazna se pise vozacu... nije vlasnik auta kriv sto si ti vozio sa pregorenom sijalicom :D

stvarno sam zapanjen kolicinom neznanja naseg naroda u vezi ovih kazni a svi se nesto zale na policiju :oops:
BSn

#712 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by BSn »

krusty wrote:
holowey wrote: ako na adresu dodje ista, sto cisto sumnjam, fino otkucati par redaka:

"Postovani sude,

S postovanjem,

taj i taj"
hahahah imas bujnu mastu

policajac ga je zaustavio, kontrolisao, uzeo podatke, i poslat ce mu kaznu kuci

i ti bi se tu nesto pravio lud kao da te policajac nije zaustavio ? odakle mu podaci onda, onako bubao po imeniku telefonskom pa izabrao tebe da ti salje kaznu ? :lol: :lol: :lol:

na vlasnika auta se salje kazna samo u slucaju nepropisnog parkiranja (kad ostave nalog na autu) i kod kazni sa onih kamera... u ostalim slucajevima, logicno, kazna se pise vozacu... nije vlasnik auta kriv sto si ti vozio sa pregorenom sijalicom :D

stvarno sam zapanjen kolicinom neznanja naseg naroda u vezi ovih kazni a svi se nesto zale na policiju :oops:
Cuo sam da i u slucaju kamere odgovornost moze prebaciti na sebe neko drugi (da djaba ne dobijas one kaznene poene, kad nisiti ti vozio).
Obuca9

#713 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Obuca9 »

Može, čak štaviše, gotovo redovno tako raja i radi, kažu da im je žena vozila ili neki jaran koji ima vozacku samo reda radi, njemu/njoj se oduzme vozacka na 2 mjeseca (što joj/mu je potpuno svejedno, jer je ionako ne koristi :D), a vlasnik plati kaznu u njeno/njegovo ime i mirna Bosna :D
krusty

#714 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

svejedno kaznu ce neko platiti... vlasnik mora dostaviti podatke ko je vozio ako nije on

a nije se ni sa tim igrati, znam ja par slucajeva likovi kazu nisam ja vozio vozila mi mama/tetka/rodica itd a onaj sluzbenik hop ZOOM na ekranu kad njegova glava haha...

to radite samo ako ste sigurni da se ne vidi ko je za volanom, a ima i onih par kamera sto slikaju sprijeda tako da nema laganja :D
respo

#715 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

upravo sto krusty pominje
dosao jedan i rekao ocu da kaze on vozio
i zumirao policajac kaze nesto ste mladi bili kad ste vozili :D
silencepain

#716 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by silencepain »

Ja sam imao slicnu situaciju kao Admir_1984 i evo cekam vise od mjeseca da mi dode kazna postom :-?
hotazmaj

#717 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by hotazmaj »

Doci ce kazna i doci ce tebi Admire jer je tvoje dokumente trzio a ne od prijatelja.
Mene prije nekih mjesec uslika kamera kod rtv doma sa cijelih 64km/h. Odlicno se svega sjecam i znam da sam se zamislio ali jbg. Hajde nije u tome problem vec u tome sto sam cekao kaznu puna 2 mjeseca... elem budim se jedan dan kad onaj zuti papiric za perporucenu postu :lol: :lol:. Podignem ja kaznu kad na kazni pise datum urucenja taj i taj elem datum je od prije tri dana, :x a ide vikend a ponedeljak nam drzavni praznik... Tako da jedva izbjegoh i tih dodatnih 20km za one neke troskove.

I jos nesto... Prije par dana naj normalnije srednjom trakom se vozimo motorom ja i djevojka... sa desne strane ''instruktor voznje'' koliko sam vidio auto skola fenix ili feni nisam siguran ali cini mi se plavi pezo 206. Ljudi moji kunem se zivotom svojim covjek ide direktno na nas... nije to nikakav mrtvi ugao jer smo bili jedan pored drugog :x Sta ocekivati od onoga sto on obucava za voznju :x
ssmmiilleeyy

#718 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Hay ti meni objasni kako je tebe moglo uslikati na 64 :? Koliko ja znam slika na 70 i preko zar ne :?
Cholina_Lokica

#719 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

hotazmaj wrote:Doci ce kazna i doci ce tebi Admire jer je tvoje dokumente trzio a ne od prijatelja.
Mene prije nekih mjesec uslika kamera kod rtv doma sa cijelih 64km/h. Odlicno se svega sjecam i znam da sam se zamislio ali jbg. Hajde nije u tome problem vec u tome sto sam cekao kaznu puna 2 mjeseca... elem budim se jedan dan kad onaj zuti papiric za perporucenu postu :lol: :lol:. Podignem ja kaznu kad na kazni pise datum urucenja taj i taj elem datum je od prije tri dana, :x a ide vikend a ponedeljak nam drzavni praznik... Tako da jedva izbjegoh i tih dodatnih 20km za one neke troskove.

I jos nesto... Prije par dana naj normalnije srednjom trakom se vozimo motorom ja i djevojka... sa desne strane ''instruktor voznje'' koliko sam vidio auto skola fenix ili feni nisam siguran ali cini mi se plavi pezo 206. Ljudi moji kunem se zivotom svojim covjek ide direktno na nas... nije to nikakav mrtvi ugao jer smo bili jedan pored drugog :x Sta ocekivati od onoga sto on obucava za voznju :x
kako te uslika 64, kad slika na 81 :-)
atko

#720 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

kamera kod rtv slika na 81 ... to 64 ... da nije sa pofalica ?
hotazmaj

#721 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by hotazmaj »

Da 84 moja greska
holowey

#722 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

pa nije ni policija inkvizicija...prepadate lika kao da ce na robiju... nije proletio kroz crveno, nije preticao preko pune, nije vozio stoju kroz grad... svakome se moze desiti da mu u voznji crkne sijalica a dok vozis kroz osvijetljen grad, mogu ti komotno u potpunosti prestati raditi svjetla neces skontati... vozilo sa neispravnom svjetlosnom signalizacijom je tehnicki neispravno vozilo i upucuje se na vanredni tehnicki, iako, s obzirom da je rijec o laksem prekrsaju, vozaci najcesce budu samo upozoreni
holowey

#723 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

DenisSarajevo wrote: Nisi u pravu. Mozes ti reci da si bio u Dubaiu al to ne prolazi, bitno je da oni imaju registraciju a po registraciji salju kaznu vlasniku vozila. Mozes ti reci nisam ja vozio vec je neko drugi vozio, onda oni kazu pa sljedeci put pazi kome auto dajes. I drugo kad ti kazes nisam ja upravljao vozilom a policajac kaze jesi ti si upravljao sud vjeruje policiji, isto kao kad prodjes na crveno i na sudu kazes nije bilo crveno vec zeleno sud opet vjeruje policiji
znaci kadija te tuzi, kadija ti sudi? kakve li ste vi belaje pravili pa toliko zazirete i od policije i od sudova... :run:
isaisa

#724 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by isaisa »

Po ovom naslovu vidim da si ti neka pogan i da bi se trebalo stavljati banovi za ovakve bolesne i nacinalno blentave osobe tebi treba jagomir a ne forum
Cholina_Lokica

#725 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

isaisa wrote:Po ovom naslovu vidim da si ti neka pogan i da bi se trebalo stavljati banovi za ovakve bolesne i nacinalno blentave osobe tebi treba jagomir a ne forum
ma 'ta kazeees :lol:
Locked