Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
uvjek dobar gost

#701 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by uvjek dobar gost »

kiki-miki wrote:Ne,nemaju još 3D salu.
Hvala na odgovoru, onda avatar može i doma !
uvjek dobar gost

#702 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by uvjek dobar gost »

kiki-miki wrote:Džaba nije isti ugođaj barem za neke filmove,a misli da je ovaj jedan od takvih.
Slažem se no 3D je pravi ugođaj ovog filma, zato se toliko pravio i toliko koštao... a najbliži 3D je u Zagrebu mislim..

Za ostalo se slažem !
drekalica28

#703 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by drekalica28 »

Čejakte malo....kako nema 3D? :?
Pa u holu kina stoji onaj ogromni 3D plakat za film "A Christmas Carol" na kojem piše da će biti prikazan u 3D. :roll:
karanana

#704 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
Sunrise00

#705 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sunrise00 »

karanana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
a-a
postoje posebne sale za 3d :D
njonjica

#706 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by njonjica »

uvjek dobar gost wrote:
kiki-miki wrote:Ne,nemaju još 3D salu.
Hvala na odgovoru, onda avatar može i doma !
Nemoj...nece biti isto.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#707 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Nejma 3D. :roll: :(
ultima_palabra

#708 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ultima_palabra »

Jel bude gužva za karte za Avatar, treba li ranije kupiti? :)
Baltazar_khan

#709 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Baltazar_khan »

ultima_palabra wrote:Jel bude gužva za karte za Avatar, treba li ranije kupiti? :)
Ja u nedelju otišao da ga gledam, došli sat i 20 minuta ranije, i ostalo samo 4 ulaznice. Nas bilo troje...
alica.k

#710 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by alica.k »

Sunrise00 wrote:
karanana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
a-a
postoje posebne sale za 3d :D
pa kako je onda bio spy kids 3d u apolu (il obali, il imperijalu, cc tad nije ni bio) :S a u cc nema te sale??????
caes

#711 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

vjerovatno je mislio/la na dodatne efekte u sali tipa drmanje stolica i tako to .. u tom smislu, treba specijalna sala
elSaik

#712 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by elSaik »

caes wrote:vjerovatno je mislio/la na dodatne efekte u sali tipa drmanje stolica i tako to .. u tom smislu, treba specijalna sala
"Drmanje stolica" spada u 6D.

Da bi uživao u 3D filmu, tj. da ti nešto iskoči iz platna, potrebne su ti one naočale i posebna dvorana. Mi takve sale nemamo.
caes

#713 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

u pravu si, moja greska.
u svakom slucaju, nemamo nista od toga :D
elSaik

#714 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by elSaik »

Nisam znao da BL ima. :o Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... :-)
statix

#715 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by statix »

elSaik wrote:Nisam znam da BL ima. :o Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... :-)
Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Zox

#716 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Zox »

Ako sam ja dobro skontao, ima vise "nivoa" 3D prikazivanja, od onog "obicnog" kao na primjer Ajkula 3D koju smo jos prije rata imali prilike gledati u kinu Dubrovnik pa do nekakvog Real3 koji koristi vise projektora istovremeno na blago zakrivljenom ekranu i za koji, naravno, treba posebna sala. U oba slucaja, potrebne su i djoze.

Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
elSaik

#717 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by elSaik »

statix wrote:
elSaik wrote:Nisam znam da BL ima. :o Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... :-)
Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Spika iz 96., 97. i 98.. Međutim, 2009. (evo još malo 2010.) jednostavno ne priliči. Niko nama nije kriv što mi ni maltene 15 godina nakon rata nemamo kino kako valja, uređenu gradsku ulicu, fasade na svim ratom oštećenim zgradama i kućama, renoviranu Vijećnicu, ADSL internet sa flat-rateom za normalne pare i slično...

Svakako, to uopšte i nije tema ovog topica...
caes

#718 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
Mislim da ne grijesis.
statix

#719 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by statix »

elSaik wrote:
statix wrote:
Spika iz 96., 97. i 98.. Međutim, 2009. (evo još malo 2010.) jednostavno ne priliči. Niko nama nije kriv što mi ni maltene 15 godina nakon rata nemamo kino kako valja, uređenu gradsku ulicu, fasade na svim ratom oštećenim zgradama i kućama, renoviranu Vijećnicu, ADSL internet sa flat-rateom za normalne pare i slično...

Svakako, to uopšte i nije tema ovog topica...
Valjda je prioritet prvo popraviti skole i infrasrukturu a ne praviti 3d kino.Uostalom to su privatne investicije, a zadatak drzave je da se bavi ozbiljnijim problemima. a ne 3d kinom.
Sunrise00

#720 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sunrise00 »

statix wrote:
van pameti je i 15 godina nakon rata, sve sto nemamo opravdavati ratom. :roll:
chengaba

#721 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by chengaba »

Zox wrote:
Ako sam ja dobro skontao, ima vise "nivoa" 3D prikazivanja, od onog "obicnog" kao na primjer Ajkula 3D koju smo jos prije rata imali prilike gledati u kinu Dubrovnik pa do nekakvog Real3 koji koristi vise projektora istovremeno na blago zakrivljenom ekranu i za koji, naravno, treba posebna sala. U oba slucaja, potrebne su i djoze.

Tako nesto...

Bio je recimo spy kids 3D koji se moze i na TV pogledati sa onim plavo-crvenim cvikama.
Ovo su opet druge neke tehnologije gdje je pomocu dvije kamere postignuta dubina, a ne naknadnom obradom...
banjaluka078

#722 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by banjaluka078 »

Sunrise00 wrote:
statix wrote:
van pameti je i 15 godina nakon rata, sve sto nemamo opravdavati ratom. :roll:

U Banjaluci je barem kino nakon rata takodje krenulo od, skoro, 0. Skoro, zato sto je jos bilo nekih projektora, ali projekcija u ratu nije bilo, a kino-dvorane su bile pretvorene u sale za tombolu i slicno. Jedno vrijeme nakon rata, kad se pocelo s projekcijama, se i dalje sjedilo tako za stolom na stolicama. Olaksavajuca okolnost BL kinima svakako nije cinjenica da im je vlasnik Hrvat ozenjen Bosnjakinjom.

Sto se tice 3D u BL, to je zaista novost, od Avatara, nismo to prije imali.
Svemirco

#723 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Svemirco »

kiki-miki wrote:
caes wrote:
Mislim da ne grijesis.

S rolni. ;-)
Bojim se da griješiš. Reklamice prije projekcije se reprodukuju sa DVD playera i nakratko se po zavrsetka bloka sa reklamama a prije pocetka projekcije vidi standardni screen sa Sony DVD playera pa re to vjerovatno navelo na pomisao da filmove pustaju sa DVD-a.

Celuloid all the way. Još je rano za digitalnu distribuciju u našem selu.
Daphna

#724 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Daphna »

Kakva je ona komedija sa Travoltom?
karanana

#725 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

pa zar i kiky i svemirco ne zastupaju istu teoriju: da se filmovi pustaju s rolni.

ja mislim da je sa dvd-a.
Post Reply