Hvala na odgovoru, onda avatar može i doma !kiki-miki wrote:Ne,nemaju još 3D salu.
Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
- uvjek dobar gost
#701 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
- uvjek dobar gost
#702 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Slažem se no 3D je pravi ugođaj ovog filma, zato se toliko pravio i toliko koštao... a najbliži 3D je u Zagrebu mislim..kiki-miki wrote:Džaba nije isti ugođaj barem za neke filmove,a misli da je ovaj jedan od takvih.
Za ostalo se slažem !
-
drekalica28
#703 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Čejakte malo....kako nema 3D?
Pa u holu kina stoji onaj ogromni 3D plakat za film "A Christmas Carol" na kojem piše da će biti prikazan u 3D.
Pa u holu kina stoji onaj ogromni 3D plakat za film "A Christmas Carol" na kojem piše da će biti prikazan u 3D.
- karanana
#704 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
- Sunrise00
#705 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
a-akaranana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
postoje posebne sale za 3d
-
njonjica
#706 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Nemoj...nece biti isto.uvjek dobar gost wrote:Hvala na odgovoru, onda avatar može i doma !kiki-miki wrote:Ne,nemaju još 3D salu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
- ultima_palabra
#708 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Jel bude gužva za karte za Avatar, treba li ranije kupiti? 
- Baltazar_khan
#709 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ja u nedelju otišao da ga gledam, došli sat i 20 minuta ranije, i ostalo samo 4 ulaznice. Nas bilo troje...ultima_palabra wrote:Jel bude gužva za karte za Avatar, treba li ranije kupiti?
- alica.k
#710 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
pa kako je onda bio spy kids 3d u apolu (il obali, il imperijalu, cc tad nije ni bio) :S a u cc nema te sale??????Sunrise00 wrote:a-akaranana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
postoje posebne sale za 3d
-
caes
#711 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
vjerovatno je mislio/la na dodatne efekte u sali tipa drmanje stolica i tako to .. u tom smislu, treba specijalna sala
-
elSaik
#712 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
"Drmanje stolica" spada u 6D.caes wrote:vjerovatno je mislio/la na dodatne efekte u sali tipa drmanje stolica i tako to .. u tom smislu, treba specijalna sala
Da bi uživao u 3D filmu, tj. da ti nešto iskoči iz platna, potrebne su ti one naočale i posebna dvorana. Mi takve sale nemamo.
-
caes
#713 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
u pravu si, moja greska.
u svakom slucaju, nemamo nista od toga
u svakom slucaju, nemamo nista od toga
-
elSaik
#714 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Nisam znao da BL ima.
Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... 
- statix
#715 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
- Zox
#716 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ako sam ja dobro skontao, ima vise "nivoa" 3D prikazivanja, od onog "obicnog" kao na primjer Ajkula 3D koju smo jos prije rata imali prilike gledati u kinu Dubrovnik pa do nekakvog Real3 koji koristi vise projektora istovremeno na blago zakrivljenom ekranu i za koji, naravno, treba posebna sala. U oba slucaja, potrebne su i djoze.karanana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
-
elSaik
#717 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Spika iz 96., 97. i 98.. Međutim, 2009. (evo još malo 2010.) jednostavno ne priliči. Niko nama nije kriv što mi ni maltene 15 godina nakon rata nemamo kino kako valja, uređenu gradsku ulicu, fasade na svim ratom oštećenim zgradama i kućama, renoviranu Vijećnicu, ADSL internet sa flat-rateom za normalne pare i slično...statix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Svakako, to uopšte i nije tema ovog topica...
-
caes
#718 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Mislim da ne grijesis.Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
- statix
#719 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Valjda je prioritet prvo popraviti skole i infrasrukturu a ne praviti 3d kino.Uostalom to su privatne investicije, a zadatak drzave je da se bavi ozbiljnijim problemima. a ne 3d kinom.elSaik wrote:Spika iz 96., 97. i 98.. Međutim, 2009. (evo još malo 2010.) jednostavno ne priliči. Niko nama nije kriv što mi ni maltene 15 godina nakon rata nemamo kino kako valja, uređenu gradsku ulicu, fasade na svim ratom oštećenim zgradama i kućama, renoviranu Vijećnicu, ADSL internet sa flat-rateom za normalne pare i slično...statix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
Svakako, to uopšte i nije tema ovog topica...
- Sunrise00
#720 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
van pameti je i 15 godina nakon rata, sve sto nemamo opravdavati ratom.statix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
- chengaba
#721 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Tako nesto...Zox wrote:Ako sam ja dobro skontao, ima vise "nivoa" 3D prikazivanja, od onog "obicnog" kao na primjer Ajkula 3D koju smo jos prije rata imali prilike gledati u kinu Dubrovnik pa do nekakvog Real3 koji koristi vise projektora istovremeno na blago zakrivljenom ekranu i za koji, naravno, treba posebna sala. U oba slucaja, potrebne su i djoze.karanana wrote:pa zar kino nije isto i za 3d i za obicni film? zar nije jedina razlika u samoj snimci i montazi filma kao filma?
Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
Bio je recimo spy kids 3D koji se moze i na TV pogledati sa onim plavo-crvenim cvikama.
Ovo su opet druge neke tehnologije gdje je pomocu dvije kamere postignuta dubina, a ne naknadnom obradom...
- banjaluka078
#722 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Sunrise00 wrote:van pameti je i 15 godina nakon rata, sve sto nemamo opravdavati ratom.statix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
U Banjaluci je barem kino nakon rata takodje krenulo od, skoro, 0. Skoro, zato sto je jos bilo nekih projektora, ali projekcija u ratu nije bilo, a kino-dvorane su bile pretvorene u sale za tombolu i slicno. Jedno vrijeme nakon rata, kad se pocelo s projekcijama, se i dalje sjedilo tako za stolom na stolicama. Olaksavajuca okolnost BL kinima svakako nije cinjenica da im je vlasnik Hrvat ozenjen Bosnjakinjom.
Sto se tice 3D u BL, to je zaista novost, od Avatara, nismo to prije imali.
- Svemirco
#723 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Bojim se da griješiš. Reklamice prije projekcije se reprodukuju sa DVD playera i nakratko se po zavrsetka bloka sa reklamama a prije pocetka projekcije vidi standardni screen sa Sony DVD playera pa re to vjerovatno navelo na pomisao da filmove pustaju sa DVD-a.kiki-miki wrote:caes wrote:Mislim da ne grijesis.Meni se sve cini da Multiplex Cinema City pusta filmove ne sa rolni nego sa DVD-a. Nadam se da grijesim.
S rolni.
Celuloid all the way. Još je rano za digitalnu distribuciju u našem selu.
- Daphna
#724 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Kakva je ona komedija sa Travoltom?
- karanana
#725 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
pa zar i kiky i svemirco ne zastupaju istu teoriju: da se filmovi pustaju s rolni.
ja mislim da je sa dvd-a.
ja mislim da je sa dvd-a.