Istina o invalidima

Locked
vrhbosna

#701 Re: Istina o invalidima

Post by vrhbosna »

Ma pusti sad to,valja razglabati o Josipoviću,Dodiku,Tadiću... Nema veze što sve "izgori" pred zgradom vlade federacije BiH i što ima povrijeđenih... :run:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#702 Re: Istina o invalidima

Post by hrasno38 »

Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.
vrhbosna

#703 Re: Istina o invalidima

Post by vrhbosna »

Ljudi,ima li ko kakvih informacija sa lica mjesta ? Ovo neće na dobro http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/10 ... #komentari
Bourne

#704 Re: Istina o invalidima

Post by Bourne »

vrhbosna wrote:Ljudi,ima li ko kakvih informacija sa lica mjesta ? Ovo neće na dobro http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/10 ... #komentari
UZIVO na TVSA ispred vlade PEDERACIJE :bih:
samo malo

#705 Re: Istina o invalidima

Post by samo malo »

Tamo je ludnica, hitna se ne gasi, gore one kucice policijske, mislim da sam vidio i izrnuta auta, volio bih reci konacno neko da ucini pravu stvar ali nekako nemam simpatije prema onima koji kazu "mi smo ih birali, a oni nas zajebali".

Ne zanimaju me ovce koje glasaju za ovu vladajucu mafiju.
samo malo

#706 Re: Istina o invalidima

Post by samo malo »

Na TVSA demonstranti prijete krvoprolicem.
samo malo

#707 Re: Istina o invalidima

Post by samo malo »

O kakvim mrtvim ovi govore? kazu 4 mrtvih ima :-)

Valjda kolaju dezinformacije medju demonstrantima.
HAVANA

#708 Re: Istina o invalidima

Post by HAVANA »

hrasno38 wrote:Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.

Kao i uvijek :thumbup:
samo malo

#709 Re: Istina o invalidima

Post by samo malo »

Nije im Brankovic daleko, sto-dvjesto metara dalje, pa neka odu spaliti njegov stan.

Sta su se na policiju natakarili, oni samo rade svoj posao. Pusti demonstrante u zgradu vlade, i ostaje bez posla.
1gorstak

#710 Re: Istina o invalidima

Post by 1gorstak »

vee-jay wrote:sorry @gorstak, ljudi su samo logicnog misljenja: ako su drugi (ovi na vlasti) profitirali i dalje profitiraju svojom ulogom u ratu, zasto onda mi ne?
Smeta mi to sto zbog odbrane interesa onog dijela boracke populacije koji ima primanja od preko 1200 mjesecno, moze da padne mrtva glava ... i ne njihova nego nekog demobilisanog borca koji danas ima 300 KM. Vecina prisutnih nema vise od 300-400 maraka mjesecno a svi redom misle da su protesti organizovani zbog njih.
Alfa_Ze

#711 Re: Istina o invalidima

Post by Alfa_Ze »

Najbolja REVIZIJA je postrojiti sve te korisnike po jedinicama. Pa neka onda taj LAZNJAK izadje pred borca te iste jedinice, koji je izgubio nogu, ruku i trazi ''svoja prava'' !! :x :x
klixober

#712 Re: Istina o invalidima

Post by klixober »

Da li ce Fahrudin Radoncic odgovarati za pokusaj drzavnog udara?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#713 Re: Istina o invalidima

Post by pici »

HAVANA wrote:
hrasno38 wrote:Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.

vazda :thumbup: i još mišonja na sudu a po svoj prilici Će da dobije oslobadjajuČu presudu kao i njegova braČa po Hapanju bićakćić i čović
vrhbosna

#714 Re: Istina o invalidima

Post by vrhbosna »

pici wrote:
HAVANA wrote:

vazda :thumbup: i još mišonja na sudu a po svoj prilici Će da dobije oslobadjajuČu presudu kao i njegova braČa po Hapanju bićakćić i čović
"pici",zar nisi na prosvjedima ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#715 Re: Istina o invalidima

Post by pici »

vrhbosna wrote: "pici",zar nisi na prosvjedima ?

zašto ????? ja radim ...odmah poslije demobilisanja marta 1996 sam počeo sa svojih deset prsta da radim...nisam tražio državnu milostinju a predavao sam za vojne kredite i to rješavanje stambenog pitanja i evo tek ove godine za dječiju stipendiju.....čist obraz,nemam oraha u djepu ,plata mala al moja itd itd ;-)
vrhbosna

#716 Re: Istina o invalidima

Post by vrhbosna »

pici wrote:

zašto ????? ja radim ...odmah poslije demobilisanja marta 1996 sam počeo sa svojih deset prsta da radim...nisam tražio državnu milostinju a predavao sam za vojne kredite i to rješavanje stambenog pitanja i evo tek ove godine za dječiju stipendiju.....čist obraz,nemam oraha u djepu ,plata mala al moja itd itd ;-)
Ti češ kad budu Milorada svaljivali :lol:
statix

#717 Re: Istina o invalidima

Post by statix »

pici wrote:

:thumbup:
Kraljica_Suza

#718 Re: Istina o invalidima

Post by Kraljica_Suza »

privremeni wrote:
holowey wrote:
privremeni wrote:Imam jedno pitanje ako je neko upucen u problematiku, a mislim da se radi o propisima koji se odnose na ratne vojne invalide.
Sta je i kakva je to kategorija "porodicna invalidnina"?
cini mi se, to bi trebalo da bude za slucajeve kada "uzivalac" (kako mi ovo glupo zvuci) invalidnine umre, a iza sebe ostavlja maloljetno dijete, to dijete, pod uslovom redovnog skolovanja, a do punoljetstva ili 26g nisam sto posto siguran, ima pravo da nastavi primati invalidninu... mislim da ovdje jos ima uslova tipa da drugi roditelj/staratelj nema primanja ili su primanja ispod odredjenog nivoa
Invalidnina kao nasljedna kategorija? :sad: .
Znaci penzija + invalidnina.
Hvala na odgovorima.
Samo da potvrdim odgovor, jer sam tzv.uzivalac iste. Ustvari, u mom slucaju su staratelji (mama je poginula s ocem)bili uzivaoci do moga punoljetstva ..a ja imam pravo do 25godine pod uslovom redovnog skolovanja..eto, mala ispravka..i ja sam mislila da je do 26. ali bogme nije, promijenili su u zakonu prosle godine cini mi se.

A mene sada zanima, dobija li neko od vas ili znate li za nekoga da ostatak zivota dobija tzv.radnu ocevu penziju?
Ja ne znam kako to da izganjam a vise osoba mi je reklo da bih mogla...jer firma u kojoj je moj rahmetli otac radio je srusena i vise ne postoji od rata i odakle da krenem uopste sa tim ako vec mogu.
*malena*

#719 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz,svaka čast gospod. koji kaže da radi i ne čeka od države stv ovakvih je malo,većina ih se izležava i čeka tih 150KM što je sramotno ili čak radi a i prima taj novac.pozz
astrid

#720 Re: Istina o invalidima

Post by astrid »

Klodovik wrote:
Vertigo wrote:
legendo_moja wrote:Vjerujem da je između 20% i 30% RVI dobilo rješenja na osnovu lažnih nalaza doktora. Ja ih znam barem 2, a uskoro ću još jednog, jer mi je bliska osoba nedavno dala par hiljada maraka doktoru da mu završi nalaze za invalidsku.

Toliko.
sve i da je neko neokrznut izasao iz Armije, 3-3,5 godine provedene u rovovima i blatu, po brdima i dolinama BiH, moralo je ostaviti posljedice po zdravlje istog.
zamisli...januar...Treskavica...i ti na njoj 45 dana.....
Nemam šta zamišljati, prolazio sam to. Godinama. Ali, zar to znači da bih trebao (čak i danas, 2009. godine) dobivati neki novac svakog mjeseca za to? I dokle bih ga trebao primati? Mislim... Kako ko bi to sve plaćao?
Kako ko bi plaćao?Pa, ko finansira naše političare(i one oko njih) koji svako malo podižu sebi plate!Ko plaća njihve enormne račune,ko kupuje skupa auta,topli obrok u visini nečijeg mjesečnog primanja...ko to finansira?
Istina je da se pod hitno treba uraditi praaaavaaa revizija invalidnina.....Budžet bi se podbro napunio,pa još smanjiti plate,benificije,t.oboroke političarima.....i pare su tu. :oops:
crni12

#721 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

e vala ,pogodio si sa ovim posto tacno u sredinu,tj jest pravu istinu,sto trazis to i dobijes,i sad nam je svatko kriv a ne mi koji dajemo glasove istim i tonemo do ispod samog dna ako se tako moze nazvat :thumbup: :thumbup:
privremeni

#722 Re: Istina o invalidima

Post by privremeni »

[quote="Kraljica_Suza
A mene sada zanima, dobija li neko od vas ili znate li za nekoga da ostatak zivota dobija tzv.radnu ocevu penziju?
Ja ne znam kako to da izganjam a vise osoba mi je reklo da bih mogla...jer firma u kojoj je moj rahmetli otac radio je srusena i vise ne postoji od rata i odakle da krenem uopste sa tim ako vec mogu.[/quote]
:?
I za "radnu penziju" koju potomci nasljedjuju "ostatak zivota" po prvi put cujem.

Znam, Kraljice, za penzije na osnovu radnog staza koji je evidentiran kroz penziono-invalidsko osiguranje, te da isti djeca mogu uzivati kao porodicnu penziju dok su maloljetni odnosno na redovnom skolovanju, a najkasnije do napunjene 25 godine zivota. Valjda jednom trebaju odrasti i postati svoji ljudi.
Ako saznas vise detalja o tim "nasljednim dozivotnim penzijama" podijeli sa nama informaciju.
dems

#723 Re: Istina o invalidima

Post by dems »

privremeni wrote:[quote="Kraljica_Suza
Ja ne znam kako to da izganjam a vise osoba mi je reklo da bih mogla...jer firma u kojoj je moj rahmetli otac radio je srusena i vise ne postoji od rata i odakle da krenem uopste sa tim ako vec mogu.
:?
I za "radnu penziju" koju potomci nasljedjuju "ostatak zivota" po prvi put cujem.

Znam, Kraljice, za penzije na osnovu radnog staza koji je evidentiran kroz penziono-invalidsko osiguranje, te da isti djeca mogu uzivati kao porodicnu penziju dok su maloljetni odnosno na redovnom skolovanju, a najkasnije do napunjene 25 godine zivota. Valjda jednom trebaju odrasti i postati svoji ljudi.
Ako saznas vise detalja o tim "nasljednim dozivotnim penzijama" podijeli sa nama informaciju.[/quote]

Kraljice penziju "dozivotnu" tj. porodicnu mozes ostvariti kako je naveo "privremeni" i ako posjedujes invalidnost od prije 15-te godine zivota. Drugog nacina nema.
*malena*

#724 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz narode,meni u biti nije jasno zašto su ovi jučer prosvjedovali,šta hoće ovi demobilisani pa kako ih stv nije stid Bože sačuvaj koji su neradnici pa čekaju tih 150 KM,kad čovjek razmisli oni uzimaju taj novac koji bi mogao poslužiti za povećanje penzija invalidima i ratnim i neratnim ali pravim invalidima a ne simulantima koji su sa štelom prošli taj revizioni pregled.pozz
BajrinNajmladji

#725 Re: Istina o invalidima

Post by BajrinNajmladji »

Kraljica_Suza wrote:A mene sada zanima, dobija li neko od vas ili znate li za nekoga da ostatak zivota dobija tzv.radnu ocevu penziju?
Dobija moja sestra, kao dijete oboljelo prije petnaeste godine života (Sada odrasla žena)- nesposobna za samostalan život. Mislim, nosi onaj isti matični broj na čeku za penziju kao što je rahmetli otac imao, ali se to što moja sestra prima sada zove, PORODIČNA PENZIJA i do kraja života će je primati.
Locked