Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- kiky
#702 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
igrom slučaja nađoh ga danas ...(ne)forumas wrote:http://www.nettelevizor.comkiky wrote:a ja sam konto otvara sky, premiere, tequilla, mtv pakete ...
to su pravi paketi ...
a da li se mogu gledat free kanali preko interneta ...
da li se ti kanali sad, preko nekog resivera mogu gledat na televiziji i da li postoji nešto takvo i za strane free tv kanale ...
- Manijakus
#703 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Radi ali meni nema c+ liga ..preskeniro i opet nema ..promjenuli frekvenciju i sad ne mogu nacimighty_duck wrote:jel vam radi digital + na cs trenutno?
- bude
-
zlatan01
#705 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ja sam naisao na www.nettvplus.com(ne)forumas wrote:http://www.nettelevizor.comkiky wrote:a ja sam konto otvara sky, premiere, tequilla, mtv pakete ...
to su pravi paketi ...
Da li je neko probao gledati na vecem lcd televizoru? Kakva je slika? Da li je uporediva sa sat-kanalima?
-
kone
#706 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moze li neko objasniti kako ovo fercera sa ove stranicezlatan01 wrote:Ja sam naisao na http://www.nettvplus.com(ne)forumas wrote:http://www.nettelevizor.comkiky wrote:a ja sam konto otvara sky, premiere, tequilla, mtv pakete ...
to su pravi paketi ...
Da li je neko probao gledati na vecem lcd televizoru? Kakva je slika? Da li je uporediva sa sat-kanalima?
Edit:nasao sam cjenovnik...Mjesecna pretplata je 25 eura..Nije bas jeftino i pored toga sto se toliko daje za preplatu,opet ti ovamo idu GB-i,ap te jos onda Telecom opali po dzepu
- kiky
#707 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ja sam naisao na http://www.nettvplus.com
Da li je neko probao gledati na vecem lcd televizoru? Kakva je slika? Da li je uporediva sa sat-kanalima?[/quote]
Moze li neko objasniti kako ovo fercera sa ove stranice
....KOliko kosta ovaj paket i na kojem principu fercera.Vidim da se moze platiti preko paypall-a,ali ne mogu nigdje naci kako radi i gdje je cjenovnik itd...
Edit:nasao sam cjenovnik...Mjesecna pretplata je 25 eura..Nije bas jeftino i pored toga sto se toliko daje za preplatu,opet ti ovamo idu GB-i,ap te jos onda Telecom opali po dzepu
[/quote]
ja sam skinuo onaj player i čekam ključ ...
vjerovatno neki trial od desetak dana ...
za koliko brzo pošalju ključ i da li je neko ovo več probao ...
meni izgleda dobro jer je, izgleda, kompletan bskyb paket tamo a to je u principu špic tv-a ...

Da li je neko probao gledati na vecem lcd televizoru? Kakva je slika? Da li je uporediva sa sat-kanalima?[/quote]
Moze li neko objasniti kako ovo fercera sa ove stranice
ja sam skinuo onaj player i čekam ključ ...
vjerovatno neki trial od desetak dana ...
za koliko brzo pošalju ključ i da li je neko ovo več probao ...
meni izgleda dobro jer je, izgleda, kompletan bskyb paket tamo a to je u principu špic tv-a ...
- kiky
#708 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ništa od onog netTV plus-a ...
nedaju ključeve za bih mada im je u ponudi kamara kanala iz bih ...
za nepovjerovat ...

nedaju ključeve za bih mada im je u ponudi kamara kanala iz bih ...
za nepovjerovat ...
-
enco12
#709 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imam dm500 i poprilicno jak signal kad je ljepo vrjeme negdje izmedju 85-95% i na jacinu i na kvalitet signala.Cim pocne kisa signal padne na 70% i slika se ”ustopa”!Pravo cudno jer sam na humax imao nekada sliku i na jacini signala od 60%.Jel ima ko ovakvih problema sa navedenim dm500?
-
Rottweiler
#710 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Te procente koje ti pokazuje dreambox, humax ili bilo koji drugi resiver mozes macku o rep objesiti jer je to kod svakog drugacije i to ti nije relevantno, a inace dm500 ima malo losiji tuner nego njegova veca braca.
-
enco12
#711 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa nije bas tako,vidis da procenti imaju veze kad je prijem u pitanju(procenat dole -nema slike)!Znam to za tuner,a i Humax je bio i jos je kralj ali steta sto treba imati uz njega komp. ukljucen za CS!Rottweiler wrote:Te procente koje ti pokazuje dreambox, humax ili bilo koji drugi resiver mozes macku o rep objesiti jer je to kod svakog drugacije i to ti nije relevantno, a inace dm500 ima malo losiji tuner nego njegova veca braca.
-
Rottweiler
#712 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa nismo se razumjeli, recimo na tvom dreamu i na mom vu+ nije isto, ja imam sliku i sa 50% signala dok ti sa 70% nemas sliku, na dm500 za dobar prijem bi trebao imati najmanje 78% sve ispod je trzanje, ali kod lijepog vremena moras signal izvuci recimo na transponderu gdje se nalazi FTV najmanje na 85% pa ako ti je kvalitetna oprema neces imati problema sa gubljenjen slike.
lp
lp
- Manijakus
#713 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
djaba iso sam po tim frekvencijama al nema c+ liga
- plejka2
#714 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Izgubio sam i ja neke frekvencije ima 10-15 dana.Moze biti da je lnb postao neposlusan 
- mumi80
#715 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Drug, koji Humax podržava CS da ga odmah sebi kupim?enco12 wrote: Humax je bio i jos je kralj ali steta sto treba imati uz njega komp. ukljucen za CS!
Ovaj što sad imam je strava al ne podržava CS, inače mišljenja sam da Humaxovi recovi prikazuju najbolju sliku.
-
enco12
#716 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa ti ako imas Humax stari 5400 sa emulatorom i prikljucenim nekim starim lap topom ili starim kom.(svaki kom. moze odraditi posao ako ima prikljucak za net i serijski prikljucak),mozes imati CS.Nisam siguran da postoji nova verzija koja podrzava CS u istoj mjeri kao napr. dream!mumi80 wrote:Drug, koji Humax podržava CS da ga odmah sebi kupim?enco12 wrote: Humax je bio i jos je kralj ali steta sto treba imati uz njega komp. ukljucen za CS!
Ovaj što sad imam je strava al ne podržava CS, inače mišljenja sam da Humaxovi recovi prikazuju najbolju sliku.
Ako te interesuje ova kombinacija starog humija sa komp. za CS imas detaljne intrukcije na par sat foruma.
-
enco12
#717 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma neznam mozda na kraju i ja kupim tog vu+, probati cu sa stelovanjem antene i motora na maksimalni signal ili cu promjeniti "oko" ,imam jedno 0,2 dB,ali biti ce jako tesko jer je sada vec na referentnom staelitu negdje oko 96-7% za ljepog vremena.To je Kina i njihova bofl roba.Rottweiler wrote:Pa nismo se razumjeli, recimo na tvom dreamu i na mom vu+ nije isto, ja imam sliku i sa 50% signala dok ti sa 70% nemas sliku, na dm500 za dobar prijem bi trebao imati najmanje 78% sve ispod je trzanje, ali kod lijepog vremena moras signal izvuci recimo na transponderu gdje se nalazi FTV najmanje na 85% pa ako ti je kvalitetna oprema neces imati problema sa gubljenjen slike.
lp
Ali nemoze biti od govna pita!
-
kakaljin
#718 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Mene interesuje moze li to Samsung 9500 via ci jer mi skuplja prasinu, a hocu da kupim dreamboxenco12 wrote:Pa ti ako imas Humax stari 5400 sa emulatorom i prikljucenim nekim starim lap topom ili starim kom.(svaki kom. moze odraditi posao ako ima prikljucak za net i serijski prikljucak),mozes imati CS.Nisam siguran da postoji nova verzija koja podrzava CS u istoj mjeri kao napr. dream!mumi80 wrote:Drug, koji Humax podržava CS da ga odmah sebi kupim?enco12 wrote: Humax je bio i jos je kralj ali steta sto treba imati uz njega komp. ukljucen za CS!
Ako te interesuje ova kombinacija starog humija sa komp. za CS imas detaljne intrukcije na par sat foruma.
- mumi80
#719 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma planiram kupit HD rec pa se pitam da li Humax-ovi podržavaju CS?enco12 wrote: Pa ti ako imas Humax stari 5400 sa emulatorom i prikljucenim nekim starim lap topom ili starim kom.(svaki kom. moze odraditi posao ako ima prikljucak za net i serijski prikljucak),mozes imati CS.Nisam siguran da postoji nova verzija koja podrzava CS u istoj mjeri kao napr. dream!
Ako ne onda će u kuću aBd da se useli životinjica pod imenom Koala:)
Optibox koala:
MPEG4 DVB-S HDTV, Ethernet, HDD, USB 2.0, CCCam, slika u slici (ista frekv.), Optibox liste, ENIGMA2, MKV player
- iPod
#720 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
E2 na koali radi jako lose i nestabilno, prakticno ista stvar kao i sa svakim resivoerom koji radi na ST procesoru, tj. SH4 Linux platforma , znaci totalno drugaciji CPU od MIPS arhitekture koja se koristi na Dreamboxovima ili VU+ Duo konkretno. Stoga ne znam kakva ti je investicija, radije idi na DM 800 i to je to.
Inace, svi ti Opticumi i Optiboxovi sve je to sumljivo i kvaliteta im je krajnje sumnjiva..... Imas i klonove istih na alibaba.com , pogledaj malo i mozes direktno uvesti, ovi ostale pale sa cijenama ovdje.....
Inace, svi ti Opticumi i Optiboxovi sve je to sumljivo i kvaliteta im je krajnje sumnjiva..... Imas i klonove istih na alibaba.com , pogledaj malo i mozes direktno uvesti, ovi ostale pale sa cijenama ovdje.....
- bdzs
#721 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa ne bi se bas slozio da E2 radi tako lose na sh resiverima. AAF tim koliko znam radi podrsku za koalu (atevio) sa jako dobrim imageima. Na ipbox image od istog tima radi jako dobro, mozda i bolje nego sto radi E2 na DM800 klonu (to nisam mogao provjeriti jer mi se DM800 "raspao" na putu iz kine) i jos nesto radi se o open source GIT projektu koji se svakodnevno nadogradjuje.iPod wrote:E2 na koali radi jako lose i nestabilno, prakticno ista stvar kao i sa svakim resivoerom koji radi na ST procesoru, tj. SH4 Linux platforma , znaci totalno drugaciji CPU od MIPS arhitekture koja se koristi na Dreamboxovima ili VU+ Duo konkretno. Stoga ne znam kakva ti je investicija, radije idi na DM 800 i to je to.
-
Rottweiler
#722 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Glupostbdzs wrote:Pa ne bi se bas slozio da E2 radi tako lose na sh resiverima. AAF tim koliko znam radi podrsku za koalu (atevio) sa jako dobrim imageima. Na ipbox image od istog tima radi jako dobro, mozda i bolje nego sto radi E2 na DM800 klonu (to nisam mogao provjeriti jer mi se DM800 "raspao" na putu iz kine) i jos nesto radi se o open source GIT projektu koji se svakodnevno nadogradjuje.iPod wrote:E2 na koali radi jako lose i nestabilno, prakticno ista stvar kao i sa svakim resivoerom koji radi na ST procesoru, tj. SH4 Linux platforma , znaci totalno drugaciji CPU od MIPS arhitekture koja se koristi na Dreamboxovima ili VU+ Duo konkretno. Stoga ne znam kakva ti je investicija, radije idi na DM 800 i to je to.
enigma radi POTPUNO isto i na clonu i na originalu, inace je kolega ipod 101% upravu za svako napisano slovo u njegovom postu
lp
- kiky
#723 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
znači humax 5400 ide u smeče zajedno sa antenom i motorićem ...
sad je sve preko interneta ...

sad je sve preko interneta ...
-
Rottweiler
#724 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Humax 5400 nije zasluzio smece, kod mene stoji na pocasnom mjestu u mojoj maloj kolekciji 
- mumi80
#725 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel to iz ličnog iskustva il si čuo od drugih? Ako je iz ličnog iskustva instaliraj novi softver v1.08.01 pa nam onda prenesi utiske. Istina je da su se ljudi žalili ranije ali svi kažu da sa novim softverom radi perfekt.iPod wrote:E2 na koali radi jako lose i nestabilno, prakticno ista stvar kao i sa svakim resivoerom koji radi na ST procesoru, tj. SH4 Linux platforma , znaci totalno drugaciji CPU od MIPS arhitekture koja se koristi na Dreamboxovima ili VU+ Duo konkretno. Stoga ne znam kakva ti je investicija, radije idi na DM 800 i to je to.
Što se tiče Humaxa 5400 jedino mu i preostaje da ima počasno mjesto, došlo je neko novo vrijeme, a iskreno meni je žao što Humax u svoje HD recove ne ubacuje Linux, al eto to je njihova strategija.