Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
azdralovic

#701 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

gonz0 wrote:slabo sam upućen u stvar, može li mi neko reći kad se otprilike otvara nova radnja u importanne centru ? pozz, hvala
nedavno ja bio, govore da cekaju fiskalnu kasu, sto se tice njih valjda su oni spremni, drzava zajebava kao i uvijek :D

inace evo da ih malo izreklamiram , uzeo kod njih Blackberry 8520 polovan, ekstra sluzio i otisao preko pika :D u medjuvremenu imao S8000 samsung, pa ga zamijenio kod njih za iPhone 4G softverski otkljucan,oni mi sve obavili,i popravku sam imao gratis kada sam zajebao sa apdejtom na iOS5 , evo ga radi jos uvijek bez ikakvih problema, a fino prosao sa cijenom, iii uzeo opet 8520 samo nov za djevojku, radi kao sat :D tako da sto se mene tice samo pozitivne kritike... sljedece bi bilo ili 4S ili mozda da cekam 5 , stari mi priznaju oko 700-750 pa eto o tom potom , dok bude 13ta plata :D
Last edited by azdralovic on 19/12/2011 22:15, edited 1 time in total.
azdralovic

#702 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

azdralovic wrote:
gonz0 wrote:slabo sam upućen u stvar, može li mi neko reći kad se otprilike otvara nova radnja u importanne centru ? pozz, hvala
nedavno ja bio, govore da cekaju fiskalnu kasu, sto se tice njih valjda su oni spremni, drzava zajebava kao i uvijek :D

inace evo da ih malo izreklamiram , uzeo kod njih Blackberry 8520 polovan, ekstra sluzio i otisao preko pika :D u medjuvremenu imao S8000 samsung, pa ga zamijenio kod njih za iPhone 4G softverski otkljucan,oni mi sve obavili,i popravku sam imao gratis kada sam zajebao sa apdejtom na iOS5 , evo ga radi jos uvijek bez ikakvih problema, a fino prosao sa cijenom, iii uzeo opet 8520 samo nov za djevojku, radi kao sat :D tako da sto se mene tice samo pozitivne kritike... sljedece bi bilo ili 4S ili mozda da cekam 5 , stari mi priznaju oko 700-750 pa eto o tom potom , dok bude 13ta plata :D
gonz0

#703 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

AmoK wrote:
gonz0 wrote:eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
Nemoj E52 to sad pa sad umre.... euroBih ce ti dat najbolji savjet za kupovinu.
kažu da su to bile prve generacije tog moba... kao da su to bile produkcijske greske i da je to navodno sad isprravljeno s tim da ima preko 2 godine od štancanja tog moba... sad kolko je to istinito pojma nemam
samsung456

#704 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by samsung456 »

gonz0 wrote:
AmoK wrote:
gonz0 wrote:eh da se i ja javim... ne volim puno mobitele i uglavnom ih koristim da se samo javim , ali mi je nokia e52 jako zapala za oci i gledao sam cjene... na univerzalno.com cijena je 330 KM što je po meni prohvatljivo, ali jarani mi govore da ima jeftinije i kvalitetnije, sad da li oni seru jer nisu naveli nijednu radnju konkretno, ili ja nisam dovoljno istrazivao. i evo vas pitam, gdje kupiti nokiu e52, jeftinije ako moze, i naravno kvalitetnije... da li biste i vi kupovali u univerzalno ? pozz
Nemoj E52 to sad pa sad umre.... euroBih ce ti dat najbolji savjet za kupovinu.
kažu da su to bile prve generacije tog moba... kao da su to bile produkcijske greske i da je to navodno sad isprravljeno s tim da ima preko 2 godine od štancanja tog moba... sad kolko je to istinito pojma nemam
Ja sam koristio skoro sve nokie od E serije ali nokia E52 je vrh. Baterija moze da traje i 5 dana uz dobro koristenje :)
Dupli_skalp

#705 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

u tom slučaju bolje je e72 uzeti nego e52.

video i kamera na e72 beton, na e52 loše skroz.
anestezija123

#706 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by anestezija123 »

Iscitala sam kamion postova na ovoj temi i sad pogotovo ne znam ni gdje ni da li da kupujem mobitel. Drug mi rece da je pogledao u nekom shopu na pijaci na Grbavici Nokiu e5 i da kosta 280 KM. Interesuje me sad, je li ili nije to ovo univerzalno.com i kakva su iskustva s tim likom? (ukoliko to nije isto sto i ovi sa univerzalno.com - o njima vec dovoljno znam. :-) )
Inace, nisam duuugo kupila mobitel u nekom shopu i fakat se bojim da ce me neko izlevatit, zato se ovoliko dvoumim. :D Pozz i hvala unaprijed na odgovorima!
gonz0

#707 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

kad se otvaraaaaaaaaaaaaaaaa nabavljaju li kase :D
zateznistub

#708 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

anestezija123 wrote:Iscitala sam kamion postova na ovoj temi i sad pogotovo ne znam ni gdje ni da li da kupujem mobitel. Drug mi rece da je pogledao u nekom shopu na pijaci na Grbavici Nokiu e5 i da kosta 280 KM. Interesuje me sad, je li ili nije to ovo univerzalno.com i kakva su iskustva s tim likom? (ukoliko to nije isto sto i ovi sa univerzalno.com - o njima vec dovoljno znam. :-) )
Inace, nisam duuugo kupila mobitel u nekom shopu i fakat se bojim da ce me neko izlevatit, zato se ovoliko dvoumim. :D Pozz i hvala unaprijed na odgovorima!
Ma za koju god radnju se odlucis naiici ces na pro et contra komentare. Do tebe je da nadjes radnju sa najpovoljnijom cijenom i ponudom.
febo_acm

#709 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Upravo tako, idi tamo gdje ti je najpoboljnije. Sve ostalo je suvišno.
gonz0

#710 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

nije zvanicno ali kolko sma ja cuo univerzalno u importanne centru se otvara u subotu... naravno provjerite ovo ako vas zanima :D
Walter76

#711 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Walter76 »

anestezija123 wrote:Iscitala sam kamion postova na ovoj temi i sad pogotovo ne znam ni gdje ni da li da kupujem mobitel. Drug mi rece da je pogledao u nekom shopu na pijaci na Grbavici Nokiu e5 i da kosta 280 KM. Interesuje me sad, je li ili nije to ovo univerzalno.com i kakva su iskustva s tim likom? (ukoliko to nije isto sto i ovi sa univerzalno.com - o njima vec dovoljno znam. :-) )
Ako ti nije bitna garancija (ona prava, pismena, 1god minimum itd.) onda trazi gdje je povoljnije, jer njihova garancija, kako reče jedan haver, "..važi dok se fontel ne pokvari!" a inače su fonteli ugl. udure!
strong69

#712 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

sigmabh wrote:Da li ko i gdje u Sa kupovao iphone 4S? Da li je bolje kupiti ovdje, ili ganjati da neko kupi u Dojcland il Austria pa da ga docera vamo?
Po MOM misljenju bolje ti je kupiti tamo. Prijatelj je kupio u Njemackoj, cijena bila oko 630 € (4S, 16GB) i ostvario je povrat poreza (oko 80 €) sto znaci da ga je kostao oko 550 €.

Imao je nesrecu da telefon nije u redu i sa garancijom koju ima reklamirao ga i bez ijedne rijeci dobio novi telefon.
Sve radnje su tu negdje. Vjerovatno su im izvori snabdijevanja isti. Obrati paznju na sljedece detalje:

1. Da mobitel nije sa mreze. Gledaj ima li natpisa Vodafone, VIP, A1, Telenor itd...
2. Da je kutija neotvorena
3. Sto duza garancija
kojeime

#713 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

"Sve radnje su tu negdje. Vjerovatno su im izvori snabdijevanja isti. Obrati paznju na sljedece detalje:

1. Da mobitel nije sa mreze. Gledaj ima li natpisa Vodafone, VIP, A1, Telenor itd...
2. Da je kutija neotvorena
3. Sto duza garancija"

Stavke 1 i 2 tesko da ces u prodavnici moci ispostovati:

1. Iako na telefonu ne pise ime ni jednog provajdera, pa cak i kada nadjes telefon u koji provajder nije instalisao svoj softver, opet je 99,99% telefona skinuto sa neke mreze.

2. Posto je 99,99% telefona skidano sa mreze svima je kutija otvorena jer ih prodavaci otkljucavaju, ubacuju nase jezike, itd. Tako da nema ovdje kupiti telefon koji je u kutiji, a da je kutija obmotana celofanom i ima naljepnicu "Do not accept if this seal is broken".

Ono sto bih ja pogledao to je slijedece: Da ti je u kutiji sve ono sto mora doci kod originalnog telefona (punjac, adapteri, kablovi, slusalice, CD_ovi,, itd. Znaci odes na internet, vidis sta dolazi uz neki telefon u pakovanju, zapises to i kada kupujes telefon provjeris da li i ti sve to dobijas uz svoj telefon), provjerio istoriju telefona (koliko je radio i koliko dugo su trjajali pozivi sa tog telefona). Jer, iako je telefon skidan sa mreze, ako je ukupan rad telefona bio kratak, i vrijeme poziva je bilo 0 ili vrlo kratko, moguce je da kupujes nov (nije koristen od nekog korisnika, vec je to vrijeme rada potrebno prodavacu da ga otkljuca itd.) telefon iako je skidan sa mreze. Ako je telefon bio u radu na primjer 500 sati ili je vrijeme poziva bilo 20 sati, onda ti prodavac pokusava prodati polovan (koristen) telefon po cijeni novog (nekoristenog).

Stavke 1 ili 2 mozes eventuano ostvariti kada telefon kupujes kod telekom operatera i mozda nekim cudom u rijetkim situacijama u prodavnici (ali ja za to jos nisam cuo).
LukaB

#714 Kupovina Mobilnog na ratama

Post by LukaB »

Moze li mi neko dati vise informacije na kupovinuo mobitela na ratama (htio bi kupiti neki dobar), i dje se to moze kupiti?

Hvala
Revolucionar ★

#715 Re: Kupovina Mobilnog na ratama

Post by Revolucionar ★ »

Pa imas u svim operaterima tu mogucnost , skuplji jesu al' nemas peglanja oko papirologije ..

A za ostale nezz, na ovim pikovim radnjama pise da se mozes dogovorit, sad kako to ide, nemam pojma .. u trznim centrima traze valjda potvrdu da si kreditno sposoban, pa onda moras peglat i u bancii..
strong69

#716 Re: Kupovina Mobilnog na ratama

Post by strong69 »

Kupovina na rate je trenutno moguca u BH Telecomu (nijedan drugi operater ne nudi tu mogucnost) a radnja mobilnih telefona "Univerzalno" najavila je mogucnost kupovine na rate preko Visa kartica.
udrch

#717 Re: Kupovina Mobilnog na ratama

Post by udrch »

strong69 wrote:Kupovina na rate je trenutno moguca u BH Telecomu (nijedan drugi operater ne nudi tu mogucnost) a radnja mobilnih telefona "Univerzalno" najavila je mogucnost kupovine na rate preko Visa kartica.
Oni nisu radnja, već trafika..
Radnja normalno izdaje fiskalne račune i garantne listove..
U Univerzalno je jedini račun koji možeš dobiti NOTA RAČUN..

Oni i legalno normalno poslovanje su kilometrima daleko..onog trenutka kad u ovom gradu bude države takve firme neće postojati..isto se odnosi i na Imamex koji je napravio malo carstvo na sličan način..
Ja sam uzeo supruzi telefon kod njih, naravno zbog cijene i na lični rizik..
Način na koji oni posluju govori da su ili telefoni ukradeni ili nešto drugo, ali jako blizu toga..
enesovac

#718 Re: Kupovina Mobilnog na ratama

Post by enesovac »

BH telecom. Uzeo sam samsung 5830 na godinu dana, rata nepunih 30 KM, s tim da pdv (oko 60 KM), plaćaš odmah uz prvu ratu, tako da ti prva rata ustvari izađe 90, a sve naredne su po 30 KM. Možeš mob uzeti i na dvije godine. Ponuda mobitela nije loša, zavisi i od telekomovog mjesta na kojem tražiš, jer je različita ponuda, tj. negdje ima određenih mobitela, negdje nema.
Da bi na ovaj način kupio mob. moraš biti na pretplati, a ne na ultri. :thumbup:
udrch

#719 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by udrch »

Ja sam počeo ozbiljno sumnjati da su telefoni koje kupujemo u univerzalnom ukradeni..
Legalni nisu 1000000%..
Poznanik kome se pokvario Galaxy mi neki dan priča da ga je nazvao gazda i rekao da ako još jednom navrati u radnju da će ga slomiti..neće da mu priznaju garanciju jer je: "ubio telefon"..momku nije jasno šta to znači, a i oni se nisu potrudili da mu objasne..telefon inače platio 800 KM prije 2,3 mjeseca..
Qler

#720 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

I taj ti je jaran levat, neka ode pa da vidimo hoce li ga ubiti. Ne "ubija" se tako lako. U ostalom, sto ne zovne udruzenje za zastitu potrosaca, pa malo finansijsku kontrolu, pa trzisnu, naci ce se nesto garant :D
plejka2

#721 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by plejka2 »

Za 8 joja bi ga preselio nane mi kolki god da je gazda ako se qrci i levati :P
Doduse danas imas i svakakvih kupaca...ko zna mozda ga je on stvarno sjebo pa se sad pravi mutav.....al opet nije na gazdi takvim tonom da se obraca musteriji(ako se obratio tako).
strong69

#722 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

udrch wrote:Ja sam počeo ozbiljno sumnjati da su telefoni koje kupujemo u univerzalnom ukradeni..
Legalni nisu 1000000%..
Neko je na ovom forumu vec pisao o tome kako mu je policija dosla na vrata po telefon koji je kupio u radnji u Shopping centru Grbavica. Za isti je imao nota racun :roll:
shin

#723 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shin »

udrch wrote:Ja sam počeo ozbiljno sumnjati da su telefoni koje kupujemo u univerzalnom ukradeni..
Legalni nisu 1000000%..
Poznanik kome se pokvario Galaxy mi neki dan priča da ga je nazvao gazda i rekao da ako još jednom navrati u radnju da će ga slomiti..neće da mu priznaju garanciju jer je: "ubio telefon"..momku nije jasno šta to znači, a i oni se nisu potrudili da mu objasne..telefon inače platio 800 KM prije 2,3 mjeseca..
Kako ce biti legalno kada prodaju telefone skidane sa inostranih mreza.
stevan2712

#724 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Ja taman pomislio konacno neko sa normalnim cijenama i kod nas,kad vi sad pricate tu kako su univerzalci lopovi...
ne znam nesto mi se sad bas tamo i ne kupuje ali nema se gdje drugo :shock:
alibaba_i_30_godina

#725 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

Pa ispade da se kod nas nema nigdje kupiti kako treba mobitel?! A pocelo se pricati o legalnosti pred sutrasnje otvaranje radnje u Importanne centru. :oops:
Post Reply