Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
winabike

#701 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

samo malo wrote:Helem, Horde zla opet zrtve :-)
Jok, oni nojevi u Pionirskoj su krivi. Nisu na vrijeme zabili glave u pijesak.
samo malo

#702 Re: Huliganstvo

Post by samo malo »

johntra wrote:al kako će nahebat onaj rumeni sa palijom, što je klepio drota...njega mi je sada najviše žao... :D
Bogami i ovaj sto je snimao cipelarenje kod Lava nije bas inteligentan kad je to stavio na youtube, policajci su mu dobro odmjerili auto, nije iskljuceno da je i registracija upamcena ili zapisana.
al_akhisari

#703 Re: Huliganstvo

Post by al_akhisari »

respo wrote:a sta ti pravdas da policija prema jednim ima jedne arsine prema drugim druge
da tebe drot zajebava zato jer si isao 61 a onaj sto je proletio u nekom bjesnom auto preko stoje ne snosi ama bas nikakve posljedice za to

ti da ukrades cunga lunga zvaku bio bi sutra pred sudijom

a ovi sto iz godine u godine kradu milione dobiju samo bolji polozaj

svakakvog naroda ovdje mozes naci to je cudo

jah opravdanja u pm
...ako se ne varam, ovo je upuceno meni...

...kao prvo, apsolutna pravda i jednakost ne postoji, pa tako niti mi nikada necemo zivjeti u zemlji u kojoj smo svi jednaki...takvo drustvo ne postoji...nazalost, i sam sam bio i jesam u situacijama kada me se primorava na nesto, a druge ne...hocu reci, apsolutna jednakost, pravda, i sve ostalo ne postoji; tome se samo stremi...naravno, nikog ja ne pravdam...bas suprotno...ovdje neki pokusavaju opravdati demoliranje fudbalskog zdanja i atake na policiju i zastittare, time sto su frustrirani situacijom u klubu i batinama koje su nekad dobili od murije...u isto vrijeme, navode primjer kako je policija prebila covjeka, navijaca sarajeva, samo zato sto je imao navijacki sal...nema logike, niti prvo, niti drugo...ne generalizirajte stvari...

...o onima, koji kradu milione ( oni nisu u uniformama na fudbalskim stadionima, znas i sam ), necu trositi dah...
respo

#704 Re: Huliganstvo

Post by respo »

Meshtar wrote:

To su zadnji navijači koje treba uzdizati u nebesa. Ti su isti palili i ubijali po BiH i Hrvatskoj. Uvijek su bili produžena ruka Miloševićevog režima. Uključili su se u svu revoluciju tamo tek kada se znalo ko će da ispuši foru.
na stranu to sta su oni radili u periodu 91-95
a po svemu sudeci malo je tih navijaca iz tog perioda bilo 5-og oktobra
jer ti na koje ti tipujes su uzeli kajmak od milosa i uzivali u blagodetima tog rezima prije 5-og

malo se prvo informisi oko dogadjaja pa pisi
samo malo

#705 Re: Huliganstvo

Post by samo malo »

Da vidim jesam dobro razumio, Horde zla su demolirali stadion jer su nezadovoljni stanjem u drzavi?

Ili zato sto Sarajevo nije pobijedilo Siroki?

Ili zato sto hoce "uprava napolje"?

Ili zato sto policija mlati samo njih, navijace?

Hajde se ba dogovorite sami sa sobom, ispadate smijesni.
winabike

#706 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

respo wrote:imas 45 godina znaci izgubio najbolje godine u ratu izgubio najbolje godine u miru poslije rata i sada sjedis za tastaturom i kuckas kako je u idealnom svijetu
i opet branis truli sistem pocevsi od predsjednika do pisara u mjesnoj zajednici
tu ukljuci policiju pod obavezno koja stiti te od predsjednika do pisara
beogradski oktobar je bas bio pacifisticki ljudi polagali cvijece na vladu i ostale instistucije jah bas

sve u srbiji sto nije valjalo kriv je bio slobo i znali su svi
i kako je smaknut demonstracijama zapalili ljudi pola beograda da bi sisao s vlasti
a ti neces da se pali sarajevo da bi skinulo duplo vise sloba kojih u bosni ne manjka sto se tice kriminala

ovo sto je bilo na kosevu treba samo da bude pocetak za bolju buducnost
ako ovi dobiju drakonske kazne onda znaci da je policija u rukama mocnika i da se nama ostalima koji to nismo samo crno pise
i tebi i meni i skupa svima nama zajedno

e kad nastave sa koseva na vladu pa na parlament pa na ne znam ni ja koju instituciju i kad se bude vidjelo da i se narod treba pitati sta je dobro a sta lose onda nek policija pise kazne i po 10000maraka ko prekrsi zakon
do tada cemo kazne u bilo kom smislu placati mi koji nismo na vlasti a oni ce raditi sta hoce

toliko o pravnoj drzavi moj hrasno koja te i dalje jebe i sa 45 godina zivota
Ti jel'de baš ništa nisi skonto šta je čovjek napisao?

Ne valja ti vlast u državi? Ne valja ni meni. Ja svake dvije godine izađem na izbore i probam ih promijeniti, uglavnom popušim. Svi drugi oko mene očigledno biraju ove. Dakle, nekome su ovi dobri. Dok ih stalno biraju, i dok ne izlaze na ulicu da ih smijene. Gdje je problem, odlično nam je?

I majstore, za koga si glasao na zadnjim izborima? I jesi li uopće glasao? Aaaaa... nema te veze sa lopovlukom, korupcijom, kriminalom, policijom i upravom FK Sarajevo... vjerujem. Dok god mislite da su vam krivi zaštitari i klupe za rezervne igrače, i da je ok bilo ono od prekjučer, NIŠTA, BAŠ NIŠTA SE NEĆE PROMIJENUTI.
Meshtar

#707 Re: Huliganstvo

Post by Meshtar »

respo wrote:
Meshtar wrote:

To su zadnji navijači koje treba uzdizati u nebesa. Ti su isti palili i ubijali po BiH i Hrvatskoj. Uvijek su bili produžena ruka Miloševićevog režima. Uključili su se u svu revoluciju tamo tek kada se znalo ko će da ispuši foru.
jer ti na koje ti tipujes su uzeli kajmak od milosa i uzivali u blagodetima tog rezima prije 5-og

Vjerovatno bi mi pozavidio na informacijama, vidim da ti je većina odgovora na forumu u smislu malo se informiši. A ja se zaista nemam šta informisati, sjećam se k'o sad: transporter u mom dvorištu, i zvezdine pjesme iz zvučnika... Ostatak i nije za priču.
Te romansirane verzije navijačkog otpora o kojem pišeš možeš da baciš u vodu. Dugo, dugo godina su navijači zvezde marisali pripadnike srbijanskog Otpora po ulici, kada god su neku akciju imali (plakati, grafiti i slično). No hajde, vjerujem da ti imaš bolje informacije...

Svako ima pravo da vjeruje u ono što želi, pa i ti da su navijači bili neki organizatori otpora u Srbiji... Ono znaš revolucija i te priče. Da nije bilo Čede i sirotinje kojoj je prekipilo....

Živ bio...

PS. zvezda je namjerno napisana malim početnim slovom.
metar_drva

#708 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

energIs wrote:@hrasno38

nemoj da se petljas u nesto sto ne znas... sa upravom se ljudi bore od 2006, tj. kad je ova uprava otjerala Nijaza Gracica...
čekaj malo ba!
prvo, dosadni ste sa insistiranjem na tome da neko ko ne prati fks i nije pitar, ne razumije šta se dešavalo na koševu. razumijemo mi vrlo dobro; frustrirana balavurdija našla ispušni ventil na stadionu, došli na utakmicu s namjerom da prave sranja, a ne da gledaju fudbal. loša uprava je samo izgovor i ko to ne vidi il je lud il se pravi lud. prestanite više sa mistifikacijom i opravdavanjima nereda!
drugo, vaša uprava bi svakako odletila i bez ovih nereda.
treće, odigrali ste neriješeno sa širokim, koji uopšte nije bezveze ekipa. imate novog, neiskusnog trenera i prosječnu ekipu. na sve njih (takve kakvi jesu), vi ste napravili pritisak da moraju pobijedit zbog pokojnog vedrana. dio krivice za nepovoljan rezultat morate i vi preuzet na sebe. povrh toga, vaša uprava kaže da će igrači igrati za vedrana, i time napumpa još veći pritisak na igrače. uz svo dužno poštovanje prema vedranu, njemu je svejedno kako ste vi igrali, jeste li mu posvetili utakmicu, gol, tribinu, transparent...
četvrto, što prije sami sebi priznate da imate problema sa poludivljim huliganima u svojim redovima, prije će stvari krenut na bolje.
respo

#709 Re: Huliganstvo

Post by respo »

al_akhisari wrote:
respo wrote:a sta ti pravdas da policija prema jednim ima jedne arsine prema drugim druge
da tebe drot zajebava zato jer si isao 61 a onaj sto je proletio u nekom bjesnom auto preko stoje ne snosi ama bas nikakve posljedice za to

ti da ukrades cunga lunga zvaku bio bi sutra pred sudijom

a ovi sto iz godine u godine kradu milione dobiju samo bolji polozaj

svakakvog naroda ovdje mozes naci to je cudo

jah opravdanja u pm
...ako se ne varam, ovo je upuceno meni...

...kao prvo, apsolutna pravda i jednakost ne postoji, pa tako niti mi nikada necemo zivjeti u zemlji u kojoj smo svi jednaki...takvo drustvo ne postoji...nazalost, i sam sam bio i jesam u situacijama kada me se primorava na nesto, a druge ne...hocu reci, apsolutna jednakost, pravda, i sve ostalo ne postoji; tome se samo stremi...naravno, nikog ja ne pravdam...bas suprotno...ovdje neki pokusavaju opravdati demoliranje fudbalskog zdanja i atake na policiju i zastittare, time sto su frustrirani situacijom u klubu i batinama koje su nekad dobili od murije...u isto vrijeme, navode primjer kako je policija prebila covjeka, navijaca sarajeva, samo zato sto je imao navijacki sal...nema logike, niti prvo, niti drugo...ne generalizirajte stvari...

...o onima, koji kradu milione ( oni nisu u uniformama na fudbalskim stadionima, znas i sam ), necu trositi dah...
da bilo je namjenjeno tebi pa je neko izmedju uletio al nevazno sada

ako pogledas moje postove nisam nigdje napisao da opravdavam unistavanje stadiona zato jer je uprava kriva za situaciju u klubu

osvrnuo sam se najvise na policiju na stadionu

niko ne trazi apsolutno jer je to nemoguce ali bar nek bude u nekim razumnim procentima
nek bude 50% pravde u drzavi bili bi rame uz rame svicarskoj
u najmanju ruku bili bi ravnopravni sa zimbabveom

koliko ti vidis ovdje pravde u bih?
ja je ne vidim ni 5% na svakom koraku
sto se tice tih sto kradu milione ko ih stiti?
ja ili onaj prasinar na stadionu na ulici u kojekavim kucicama koje su na svakom koraku da paze guzonje

zao mi je policajca koji je primio sipku u glavu
vidimo da je stariji lik koji je bio u ratu pretpostavljam

sto se nije pridruzi borcima pred vladom?
ili je zadovoljan sto mu ovi s vrha daju mrvice progledaju kroz prste kad treba i mirna bosna
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#710 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

jebo ga ti hrasno ne znam koliko godina imas ali imaj bar logike[/quote]

Imam 45 godina i odlicno znam sta sam napisao i masu sam puta ovdje napisao da ce ova zemlja prodisati kada joj se dogodi beogradski oktobar. Ali to ne znaci da u tom oktobru treba demolirati citav grad i citavu zemlju. Za sve sto ne valja krivi su ljudi sa imenom i prezimenom a ne javna dobra koja cemo opet morati sami od svojih jadnih primanja da sagradimo. Ovo sto se radilo na kosevu nema blage veze za zdravom buducnosti nego naprotiv ako ovi ne dobiju drakonske kazne ko zna koliko jos mrtvih glava ce da padne radi usranog okruglog govneta koji se zove lopta.[/quote]
imas 45 godina znaci izgubio najbolje godine u ratu izgubio najbolje godine u miru poslije rata i sada sjedis za tastaturom i kuckas kako je u idealnom svijetu
i opet branis truli sistem pocevsi od predsjednika do pisara u mjesnoj zajednici
beogradski oktobar je bas bio pacifisticki ljudi polagali cvijece na vladu i ostale instistucije jah bas

i kako je smaknut demonstracijama zapalili ljudi pola beograda da bi sisao s vlasti
a ti neces da se pali sarajevo da bi skinulo duplo vise sloba kojih u bosni ne manjka sto se tice kriminala

ovo sto je bilo na kosevu treba samo da bude pocetak za bolju buducnost ako ovi dobiju drakonske kazne onda znaci da je policija u rukama mocnika i da se nama ostalima koji to nismo samo crno pise

e kad nastave sa koseva na vladu pa na parlament pa na ne znam ni ja koju instituciju i kad se bude vidjelo da i se narod treba pitati sta je dobro a sta lose onda nek policija pise kazne i po 10000maraka ko prekrsi zakon
do tada cemo kazne u bilo kom smislu placati mi koji nismo na vlasti a oni ce raditi sta hoce

toliko o pravnoj drzavi moj hrasno koja te i dalje jebe i sa 45 godina zivota[/quote]

He ja nigdje ne procitah da sam ovdje branio sistem, predsjednika, pisara ali jesam policajca i uvjek cu ga braniti kada su ovakve stvari u pitanju jer oni rade svoj posao. U beogradskom oktobru narod je skidao jedan fasisticki sistem a za takvo nesto je potrebno imati muda i krenuti na hiljade policajaca i u njihovom slucaju vojsku. E pa bezbroj puta se do sada pokazalo kako danasnja generacija mladih ljudi u BiH nema muda za to jer ovakve stvari vi niste napravili kada je bio adekvatan broj policajaca na utakmici nego kad ih je bilo par. Nije vam stadion kosevo krivo sto zivite u ovakvom sistemu i sto ste se do unazad nekoliko godina zaklinjali u jednog od najvecih krimosa u gradu Celu Bajramovica dok je kod momaka iz doline cupova zakletva Nisko karkelja. Vidima ja ti bi malo palio i zario po Sarajevu, poslo te. E pa zajebo si se, nece tako ici. Imas Oktobar, izbore pa ako mislis da te ova vlast jebe uzduz i poprijeko ti gledaj koga ces zaokruziti a posto si spomenuo "bolju buducnost" mozda je Fahro tvoja sansa. Ja sam se borio protiv jednih sto su palili ovaj grad i vjeruj mi da cu ako bude trebalo i protiv onih koji misle da ce im tako biti bolje.
respo

#711 Re: Huliganstvo

Post by respo »

winabike wrote:
respo wrote:imas 45 godina znaci izgubio najbolje godine u ratu izgubio najbolje godine u miru poslije rata i sada sjedis za tastaturom i kuckas kako je u idealnom svijetu

ovo sto je bilo na kosevu treba samo da bude pocetak za bolju buducnost
ako ovi dobiju drakonske kazne onda znaci da je policija u rukama mocnika i da se nama ostalima koji to nismo samo crno pise

toliko o pravnoj drzavi moj hrasno koja te i dalje jebe i sa 45 godina zivota
Ti jel'de baš ništa nisi skonto šta je čovjek napisao?

Ne valja ti vlast u državi? Ne valja ni meni. Ja svake dvije godine izađem na izbore i probam ih promijeniti, uglavnom popušim. Svi drugi oko mene očigledno biraju ove. Dakle, nekome su ovi dobri. Dok ih stalno biraju, i dok ne izlaze na ulicu da ih smijene. Gdje je problem, odlično nam je?

I majstore, za koga si glasao na zadnjim izborima? I jesi li uopće glasao? Aaaaa... nema te veze sa lopovlukom, korupcijom, kriminalom, policijom i upravom FK Sarajevo... vjerujem. Dok god mislite da su vam krivi zaštitari i klupe za rezervne igrače, i da je ok bilo ono od prekjučer, NIŠTA, BAŠ NIŠTA SE NEĆE PROMIJENUTI.
hoces da ti iskreno kazem za koga sam glasao
za nasu stranku
ovdje bezveze pominjes upravu fk sarajeva klupu za rez igrace i zastitare na utakmicama jer to mene ni najmanje ne zanima
tcz

#712 Re: Huliganstvo

Post by tcz »

Novak Damjanović, predsjednik Komiteta za bezbjednost

Bio sam jučer na Koševu, a moram reći kako imam informaciju da su neredi bili izrežirani. Odgovorno tvrdim da veliki dio navijača Sarajeva nije imao u cilju da pravi nerede, ali kako se danas trebala održati Skupština kluba, nekom je vjerovatno bilo u interesu da se incidenti dogode. Predsjedništvo i Izvršni komitet N/FSBiH moraju zatražiti pomoć države, da utakmice više ne obezbjeđuje 50, već 500 policijaca. Ove zaštitarske agencije nisu nikakvo riješenje, jer sam jučer na Koševu bio svjedok kako su prvi pobjegli čim su neredi počeli. Potrebne su policijske snage i zakonske kazne kako bi se suzbio huliganizam, ali je prije svega potrebno da Fudbalski savez BiH počne raditi ono za šta je tu", zaključio je Damjanović.

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-35112.htm

evo kad on ovo kaze, pa hoce li iko ovo ispitati? hoce al u djavlu
energIs

#713 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

@metar_drva

ne laprdaj bezveze.... ne shvatas poentu svega...
metar_drva

#714 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

energIs wrote:@metar_drva

ne laprdaj bezveze.... ne shvatas poentu svega...
to ajnštajne :thumbup:
respo

#715 Re: Huliganstvo

Post by respo »

Meshtar wrote:
respo wrote:
Meshtar wrote:

Vjerovatno bi mi pozavidio na informacijama, vidim da ti je većina odgovora na forumu u smislu malo se informiši. A ja se zaista nemam šta informisati, sjećam se k'o sad: transporter u mom dvorištu, i zvezdine pjesme iz zvučnika... Ostatak i nije za priču.
Te romansirane verzije navijačkog otpora o kojem pišeš možeš da baciš u vodu. Dugo, dugo godina su navijači zvezde marisali pripadnike srbijanskog Otpora po ulici, kada god su neku akciju imali (plakati, grafiti i slično). No hajde, vjerujem da ti imaš bolje informacije...

Svako ima pravo da vjeruje u ono što želi, pa i ti da su navijači bili neki organizatori otpora u Srbiji... Ono znaš revolucija i te priče. Da nije bilo Čede i sirotinje kojoj je prekipilo....

Živ bio...

PS. zvezda je namjerno napisana malim početnim slovom.
ziv bio i ti meni ne pricam o onome sto ne znam
ne mozes uzeti pojedince kao primjer
i medju navijacima sarajeva mozes naci i vehabiju i komunistu i budistu i sta ti ja znam

to iz perioda 91-95 nisam rekao da se nije desilo
znam dobro sta se desilo
uzmi samo primjer arkana vodje navijaca zvezde u to vrijeme

uzmi onda primjer maksimira i situacije sa bobanom
sta su oni trebali jbg bila jugo policija ajd nek mlate bbb jer je to u interesu drzave a bbb su huligani

jesu navijaci mlatili otporase ali opet vidi koliko njih kao sto rekoh medju 1000 navijaca naci ces bar jednog da se ne slaze sa ostalima sto se tice politickog vidjenja zemlje

kazes da nije bilo cede i sirotinje

a sto ovdje nije sirotinja stala uz navijace pa krenuli dalje vlada parlamenti klinci palci
jok ovdje odmah jedva docekali da se nazovu huliganima da se opravdava postupak policije u cjelosti
energIs

#716 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

fakat provociras, ako nemas sta pamtno reci ne javljaj se... usadile :dance:
metar_drva

#717 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

energIs wrote:fakat provociras, ako nemas sta pamtno reci ne javljaj se... usadile :dance:
pa vidi, po vama niko ko se ne slaže sa vašim stavom i furkom, nema pojma. pa legendo, malo si se zayebao.
tambura

#718 Re: Huliganstvo

Post by tambura »

MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
MI ZNAMO ZA STO SMO STA URADILI, NE TREBAMO SE NIKOM NI ZA STA NI IZVINJAVATI NI OBJASNJAVTI.
SVI OSTALI DUSEBRZINICI BORCI ZA LJUDSKA PRAVA I OSTALI HADALJI TIPA TM I NE ZNAM NI JA KOGA VEC NEK GLEDAJU SVOJA POSLA

Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko gleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da objasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"

Nekk o huliganima pricaju oni koji su o njima culi i koji su ih vidjeli samo na TVu, koji godisnje idu na stadion samo za derbi, a takvih je ovdje najvise.
Last edited by tambura on 23/04/2010 14:03, edited 1 time in total.
tambura

#719 Re: Huliganstvo

Post by tambura »

dupli
winabike

#720 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

respo wrote:a sto ovdje nije sirotinja stala uz navijace pa krenuli dalje vlada parlamenti klinci palci
jok ovdje odmah jedva docekali da se nazovu huliganima da se opravdava postupak policije u cjelosti
1. Ovdje nema sirotinje i nezadovoljnih, jer da ima, ne bi nam ovi na vlasti bili već jubilarnih 20 godina

2. Ono prekjučer JESU bili huligani. Vi to sad možete pravdati nemam pojma čim, upravom FKS, stanjem u državi, kriminalom, korupcijom, lošom policijom, nekvalitetnom klupom za rezervne igrače, zemoljtresom na Haitiju, vulkanskom prašinom, ali ONO ŠTO JE URAĐENO PREKJUČER NEMA NIKAKVOG, BAŠ NIKAKVOG OPRAVDANJA.

A pazi, ovo vam govore ljudi koji:
a) prate fudbal (sigurno, dok su ovdje na forumu)
b) i sami gledaju fudbalske utakmice
c) dobar dio njih su i simpatizeri FKS.

E sada, kad vam takav profil ljudi govori da ste usrali i šefa i stanicu, zamisli šta tek o vama misle obični Mujo, Jovo ili Ivo iz Sarajeva, i kako oni na ovo sve gledaju.
energIs

#721 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
MI ZNAMO ZA STO SMO STA URADILI, NE TREBAMO SE NIKOM NI ZA STA NI IZVINJAVATI NI OBJASNJAVTI.
SVI OSTALI DUSEBRZINICI BORCI ZA LJUDSKA PRAVA I OSTALI HADALJI TIPA TM I NE ZNAM NI JA KOGA VEC NEK GLEDAJU SVOJA POSLA

Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko kleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da pobjasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"

Nekk o huliganima pricaju oni koji su o njima culi i koji su ih vidjeli samo na TVu, koji godisnje idu na stadion samo za derbi, a takvih je ovdje najvise.
:thumbup:
katamaran101

#722 Re: Huliganstvo

Post by katamaran101 »

Postoje snimci, pa redom...od upaljenih, povaljanih i onih okolo, sa pendrekom...
Valjda i iznad zakona ima zakon. Ako nema, sa udaljenosti gledati kako se to radi :skoljka:

Ima tu i mazohizma i sadizma, poremećenih i osjećaja za triler/psihoanalizu, a normalnom je teško da to shvati. Okolo se zna šta je u klubu.

Pogledajmo samo kako je na drugim stranama svijeta?
Naravno da je i stadion ogledalo stanja u društvu/klubu/regiji/gradu. Ko zna?
Ne dešavaju li se naokolo još strašnije stvari?
I, koja je razlika?

Postoji zakon, pa neka on rješava, a raja neka između sebe dogovori, je li to u redu ili nije. Do navijača je i navijači treba sa klubovima da se dogovore, i klubovi moraju da budu daleko više aktivniji po tom pitanju. Nije li prvo njima u interesu da firma dobro posluje? Neka mi niko ne kaže da se lokalno ne zna, ko je za stadion, a ko nije. Niko ne zna šta se čeka sa tim zakonima, a onda i sa njihovim provođenjem. To je u interesu svih nas.

Neka se svako upita, da vidi da mu drot bije oca ili brata na pravdi Boga, kako bi se ponašao.
Ako ih je bilo malo, kako se tvrdi, organizatora za vrat. Uostalom i kamere su tu.

Drotovi moraju na psiho-kurseve, da ne tuku prolaznike, ako već tuku, neka smanje brate, upola s lukom, a i sami su dio društva i nisu ni oni operisani od svjetske zahebancije. Da svako ispoštuje ponašanje i pravila, ni oni ne bi morali da reaguju.

Nego, zato što volim bordo, ohanut' i razmislit' kako dalje?
Frank Sinatra

#723 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

Zasto je demoliran stadion uopste nije bitno. Stadion nije trebao da bude demoliran, niti su navijaci trebali biti na terenu o tome nema price. Izgrednici moraju odgovarati, ali ne zato sto je nekom policajcu krivo sto je dobio batine pa se sveti, nego onako kako slovo zakona i pravilo sluzbe kaze. Policajac koji se sveti nije nista bolji od izgrednika. Drzava ga je ovlastila i zaduzila da provodi njene zakone, a ne da bi bio amnestiran za svoje zlocine. Nadam se da sam bio jasan po pitanju zlocina i kazne. Dakle, iskljucivo legalno, a ne malo ovako malo onako.

Prica se o tome zasto se nije to sprijecilo? Sta se uradilo na prevenciji nasilja? Sta se uradilo da se sprijece neredi? Na koji nacin radi policija? Na koji nacin se radi sa mladim ljudima?

Lako je reci Horde Zla ovo, Horde Zla ono. Jesu. I sta cemo sad? Ako je na sjevernoj tribini bilo oko 3000 ljudi. Neka je na stadion uletilo pola, a ovi drugi nisu htjeli da budu dio te price. Da li to znaci da treba prebiti i onih 1500 sto su gledali? Da li to amnestira policiju koja osvetnicki udara sve posjetioce na stadionu bez obzira na rasu, dob i pol? Stanite malo na loptu, duboko udahnite i razmislite malo sta je ovdje problem i na koji nacin pisete o tome. Ja sam napisao gore jedan provokativan i iskljuciv post na nacin na koji se ovdje pise. Da li tako treba razmisljati? Da li je huskacka politika i pisanje nacin rjesenje problema? Cijelo drustvo smrdi. Smrdi od lidera do gradjana. Ja to nebi toliko tragicno shvatao da se vidi izlaz.

- Uprava FK Sarajevo nije htjela da pomjeri termin utakmice zbog licnih svadja sa navijacima koji traze njihovu ostavku. Pomjeranje termina je trazeno da bi se protesti pred vladom mogli zavrsiti, da bi vise ljudi doslo na utakmicu. Da li su licni interesi ispred interesa sporta?

- Utakmica je proglasena utakmicom visokog rizika, a obezbjedjivalo ju je samo 10 policajaca. Ko je kriv za ovo? Ukoliko nije bilo nacina da se utakmica obezbjedi morala se odgoditi ili bar termin da se pomjeri za 19:30 da bi se mogao obezbjediti dovoljan broj policajaca.

- Zastitarske agencije ne rade nista osim sto uzimaju pare za svoje pristustvo na stadionima. Oni su na stadionu u ulozi obicnih statista.

Ne bih rekao da su uprave taoci huligana kako se to potencira, nego su pravi navijaci taoci losih uprava klubova. Gradjani su taoci nesposobne policije. Da se razumijemo hapsenje i prebijanje nekoliko ljudi nije dobar rad policije. Uspjeh policije je kada do nereda uopste ne dodje.
winabike

#724 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

tambura wrote: MI ZNAMO ZA STO SMO STA URADILI, NE TREBAMO SE NIKOM NI ZA STA NI IZVINJAVATI NI OBJASNJAVTI.
Kome ba mi da se prilagođavamo, jelde? :lol: :lol: :lol: :lol:

E pa majstore, malo si se zayebao.

Objašnjavat ćete pred sudom. Izvinuti bi ste se morali građanima, ako imalo časti imate (stadion je gradski!). I samim tim su sve to i naša posla. Niste država u državi, shvatite.
Last edited by winabike on 23/04/2010 14:07, edited 1 time in total.
metar_drva

#725 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.

Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko gleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da objasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"

to što ste vi uradili pravi od ovog grada slijepo crijevo. zbog vas, kakvi već jeste (a mislim na sve balavce nafurane na green street hooligans, bez obzira za koga navijaju), ljudi i ne idu na utakmice. zbog vas takvih, od 7000 ljudi na stadionu, 5000 su huligani, ostali su romatičari koji se još uvijek nadaju da se neće ništa ružno desiti. zbog korištenja riječi "debili", a koja se očigledno odnosi na sve neistomišljenike, tvoj polupismeni post će biti prijavljem moderaciji. živio.
Locked