Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
mistek

#701 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mistek »

Kolika samo pompa od casanove, a čovjek maksuz došao da baci kosku :)

Paša, apsolutno NIKO ne može biti zakinut na prijemnom. Uradiš ga, ispuniš šarenicu (i da, izuzetno je nakaradno da se recimo matematika tako polaže, ali je isto tako poštenije), i odmah znaš koliko bodova imaš. Kopiju šarenice ti ljudi daju da se možeš i žaliti i bujrum, ako si imao 18, niko ne može reći da imaš 8. Bodovanje isto tako.
Te lovačke tipa: Ja upisao, a nisam ni radio prijemni, su standard svake godine. Redovan nije 100%, a samofinansirajući možeš i ti postati uz par molbica.

Što se tiče štele na ispitima, mislim da su u mizerno malom broju i da ne znače apsolutno ništa. Odnosno, u poređenju sa drugim fakultetima, EFSA je bajka što se toga tiče. Ko hoće da uči, nije mu teško, ko neće, džaba mu štela na 1-2 ispita, njemu je i ekonomika preduzeća problem. Da fakultet guli što se para tiče, guli, ali profesori i asistenti apsolutno korektni i profesionalni, sale opremljene, stoje ti na raspolaganju uvijek, sve možeš pratiti i od kuće, na netu.
ad0o

#702 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

mistek wrote: Što se tiče štele na ispitima, mislim da su u mizerno malom broju i da ne znače apsolutno ništa. Odnosno, u poređenju sa drugim fakultetima, EFSA je bajka što se toga tiče. Ko hoće da uči, nije mu teško, ko neće, džaba mu štela na 1-2 ispita, njemu je i ekonomika preduzeća problem. Da fakultet guli što se para tiče, guli, ali profesori i asistenti apsolutno korektni i profesionalni, sale opremljene, stoje ti na raspolaganju uvijek, sve možeš pratiti i od kuće, na netu.
pa i nije tolko skupo
ja sam platio one troskove upisa mozes li mi rec sta cu jos morat placat a da nije bas jeftino
casanova123

#703 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by casanova123 »

objasni mi kako je momak kojeg licno pznajem imao 4 poena na matematici i jos pao iz engleskog uspio da se upise u redovne na ekonomiju? KAKO?

znaci licno momka poznajem? kako jedna djevojka, nikad izasla na prijemni nije, kaze meni neki dan da je primljena? KAKO? kako momak, padne matematiku i sutra dan mi place cijeli dan kako je pao matematiku, a prekosutra sija od srece, kaze ipak sam polozio i primljen? KAKO? cuj kako.. i ja glupa pitanja postavljam..

nisam ja rekao da ce neko nekoga zakinuti tako sto cce mu se smanjiti poeni ili sta vec, nego se primaju oni koji padnu prijemni i oni koji ga nisu ni radili..
perfect_guy

#704 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

casanova123 wrote:objasni mi kako je momak kojeg licno pznajem imao 4 poena na matematici i jos pao iz engleskog uspio da se upise u redovne na ekonomiju? KAKO?

znaci licno momka poznajem? kako jedna djevojka, nikad izasla na prijemni nije, kaze meni neki dan da je primljena? KAKO? kako momak, padne matematiku i sutra dan mi place cijeli dan kako je pao matematiku, a prekosutra sija od srece, kaze ipak sam polozio i primljen? KAKO? cuj kako.. i ja glupa pitanja postavljam..

nisam ja rekao da ce neko nekoga zakinuti tako sto cce mu se smanjiti poeni ili sta vec, nego se primaju oni koji padnu prijemni i oni koji ga nisu ni radili..
pogledaj na prethodnoj strani kako je mogao biti primljen. A engleski nije eliminatoran (osim ako ćeš slušati nastavu na engleskom), a taj ulazni test se uvijek mogao polagati i naknadno
casanova123

#705 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by casanova123 »

aha... ok onda.. vidio sam... znaci ovo u sustini znaci da se moze upisati ko hoce i kako hoce.. jel?
perfect_guy

#706 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

casanova123 wrote:aha... ok onda.. vidio sam... znaci ovo u sustini znaci da se moze upisati ko hoce i kako hoce.. jel?
na način kako ti piše
Muhamed Đakmić

#707 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Na redovan ne može bez položenog prijemnog, sve da mu Bog lično šteli upis.
dusa_raskopuša

#708 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Sarajevo1946 wrote:Na redovan ne može bez položenog prijemnog, sve da mu Bog lično šteli upis.
koja godina si ti? :D

@casanova, i ti bas njima vjerujes to sto ti govore, majka mu stara..moze ti svasta nesto natrabunjati i ti u to da povjerujes :lol:
Muhamed Đakmić

#709 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

dusa_raskopuša wrote:
Sarajevo1946 wrote:Na redovan ne može bez položenog prijemnog, sve da mu Bog lično šteli upis.
koja godina si ti? :D

@casanova, i ti bas njima vjerujes to sto ti govore, majka mu stara..moze ti svasta nesto natrabunjati i ti u to da povjerujes :lol:
Treća bih trebao biti od septembra, ako sve bude hairli i po planu :D
hypko_nurko

#710 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by hypko_nurko »

Šain kralj, najbolji profesor :thumbup:

Željko Šain: Ja od studenta tražim ono što zna, a ne što ne zna

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-s ... /120723048
Muhamed Đakmić

#711 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

hypko_nurko wrote:Šain kralj, najbolji profesor :thumbup:

Željko Šain: Ja od studenta tražim ono što zna, a ne što ne zna

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-s ... /120723048
Stvarno je ljudina. Nadam se da će ispoštovati ovaj dio oko klepanja para gdje je dobro oprao prethodnu administraciju :D
Sa_u_srcu

#712 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Sa_u_srcu »

Zdravo studenti sa EFSA, imam jedno pitanje i nadam se da mi mozete pomoci..
Ja sam zavrsio Fakultet za poslovni menadzment u Mostaru na univerzitetu Dzemal Bijedic, dakle poslovnu skolu 6 stepen.
Sada bih volio nastaviti skolovanje na EFSA, zna li neko kako to funcionise itd...
Kako se mogu upisati, kolika je razlika predmeta itd.....

Hvala unaprijed...
remark

#713 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by remark »

Zna l' ko kad se dobijaju pristupni podaci za e-knjige? Nije naodmet ranije procitati stogod.
perfect_guy

#714 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

remark wrote:Zna l' ko kad se dobijaju pristupni podaci za e-knjige? Nije naodmet ranije procitati stogod.
ako si tek sad upisao, onda u septembru zajedno sa indeksom
dusa_raskopuša

#715 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

:lol: :lol: :lol:

ne mogu da vjerujem sta co'j'k pita i ostade ziv :roll: :lol: :-D

dobices to kad krenete, tek, nema strebanja, ne bi bilo fer da ti ucis preko raspusta a ostali pred ispite :P

ali ako si bas tol'ko zainteresovan, mogu ja da ti koju knjigu proslijedim pa citaj :mrgreen:
ExNihilo

#716 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ExNihilo »

Ma to je onaj početni optimizam, volja, htijenje, nahajcanost. Proće ga brzo :D
remark

#717 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by remark »

Haha, ma kakav entuzijazam nego radim pa lagano da pocnem da citam, posto nemam puno slobodnog vremena. @dusa_raskopusa, moze, "dobaci" ako imas stogod sa ove liste iz prvog semestra sem informatike i engleskog to nije problem, pa mogu stici i poslije: http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/odsjek-ek ... i-semestar :)))
dusa_raskopuša

#718 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

cuj je l' imam :roll: :lol: normalno da imam...ostavi mail pa cu ti sendati preko nj' ni'e problem nikakav, samo (ako ko pita) od mene nisi dobio, da znas :mrgreen: :lol:
Muhamed Đakmić

#719 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

dusa_raskopuša wrote:cuj je l' imam :roll: :lol: normalno da imam...ostavi mail pa cu ti sendati preko nj' ni'e problem nikakav, samo (ako ko pita) od mene nisi dobio, da znas :mrgreen: :lol:

Pa šta fali i da je od tebe dobio? :D

Remark, imao sam ja jednu dobru skriptu za prvu parcijalu iz uvoda u ekonomiju, 20 stranica otprilike, a ako stvarno naučiš tih 20 rasturiš test bolje nego oni koji su učili iz knjige. Ne znam imam li to još uvijek, ali eto, ako ima neko od raje s prve godine ovdje da ima tu skriptu, nek postavi.
dusa_raskopuša

#720 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Sarajevo1946 wrote:
dusa_raskopuša wrote:cuj je l' imam :roll: :lol: normalno da imam...ostavi mail pa cu ti sendati preko nj' ni'e problem nikakav, samo (ako ko pita) od mene nisi dobio, da znas :mrgreen: :lol:

Remark, imao sam ja jednu dobru skriptu za prvu parcijalu iz uvoda u ekonomiju, 20 stranica otprilike, a ako stvarno naučiš tih 20 rasturiš test bolje nego oni koji su učili iz knjige. Ne znam imam li to još uvijek, ali eto, ako ima neko od raje s prve godine ovdje da ima tu skriptu, nek postavi.
nemo' mu skripti, hoce co'j'k knjige, ne ubacuj mi se u pos'o :twisted: :lol: :P
ExNihilo

#721 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ExNihilo »

Sarajevo1946 wrote:

Daj ba, ako će uvod učiti iz skripte nek se ispiše odmah :lol:
Muhamed Đakmić

#722 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Što, ja sam ga iz skripte naučio i položio i smatram da nemam ništa manje znanja od onih koji su knjigu prešli jer nisam fulio nijedno predavanje, a znamo svi kakva su predavanja kod Fikreta :D A generalno, skripte stvarno treba izbjegavati, svakakvi bolidi se danas smatraju kompetentnim da prave skripte. Puno je ljepši osjećaj izaći na ispit kad znaš da nema ništa na što nisi obratio pažnju u knjizi, nema toliko stresa pred sam početak ispita. Bar meni.

duša_raskopuša:

Šta je, ne studiraš samo ti ekonomiju i nisi jedina ti voljna pomoći :x :D
dusa_raskopuša

#723 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Sarajevo1946 wrote:Što, ja sam ga iz skripte naučio i položio i smatram da nemam ništa manje znanja od onih koji su knjigu prešli jer nisam fulio nijedno predavanje, a znamo svi kakva su predavanja kod Fikreta :D A generalno, skripte stvarno treba izbjegavati, svakakvi bolidi se danas smatraju kompetentnim da prave skripte. Puno je ljepši osjećaj izaći na ispit kad znaš da nema ništa na što nisi obratio pažnju u knjizi, nema toliko stresa pred sam početak ispita. Bar meni.

duša_raskopuša:

Šta je, ne studiraš samo ti ekonomiju i nisi jedina ti voljna pomoći :x :D
E moj ti, ostarilo se, ne predaje vise Fikret :lol: :lol:
remark

#724 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by remark »

Nisam ni sumnjao, nego reko' da ti ostavim prostor da kazes nemam ako hoces da me ispalis. :D Salim se. Proslijedim ti mail na pp, pa eto ako nije problem ataciraj sta(Knjige su placene tako da s moralnog aspekta ne moras da brines. Kacim uplatnicu ako treba :D ;-) ).
Muhamed Đakmić

#725 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Ma kakve crne uplatnice, ja bih ti ruku pružio da im nisi platio onu e-biblioteku :D To je nešto na čemu se strašne pare klepaju :x Ako ja dam 90 KM, valjda očekujem više od knjiga u elektronskoj formi :x Ako hoćeš da printaš te knjige, makar i na fakultetu, moraš naravno svaku ponovo plaćati.
Post Reply