Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
♥ Julianna ♥

#701 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma nije nikakva panika, razgovaramo, forumamo. Nekima je to ok, nekima nije, nekoga zaboli briga.

Kad malo bolje skontam i mene boli briga :roll: otići ću u par prodavnica koje do sad nismo imali i to je to. Ali eto zasmeta mi uvijek taj pristup po forumuli zabraniti nekome nešto da neko ne bi nešto.
VjecitiStudent

#702 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

mark II wrote:
VjecitiStudent wrote: Pliz, prosvijetli i nas i Avaz s kojim detaljem o novom vlasniku prostora na kojem je nekad trebala biti koncertna dvorana, a gdje ce izgleda nici jos jedan centar za sve i svasta.
Smatraj se prosvijetljenim :D
Jasta cu. Toliki bogatas, pa ima valjda nekog traga o njemu na webu?
addem

#703 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by addem »

Jjj svega ima na forumu, to je cudo jedno. Dajte ohanite malo, eno se danas otvara, bash je lijep, i nije samo za muslimane, tona stranih firmi jedva docekala da otvori tamo. A tu je i KONZUM. Meni je zao za ove pivopije, al brate gazda ne da, tona kafana u sarajevu ne sluzi alkohol, pa nikom nista. Ko hoce da cuga ima milion mjesta za to.
finansijska kriza

#704 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by finansijska kriza »

Dajte ljudi sta vam je... Nije bitno kakvo je moje licno mišljenje o BBI i alkoholu ili kocki, ali u Mimsu ne možete kupiti Coca-Colu jer je HS ne naručuje( ko fol konkurencija), pa niko ne drami. Ko hoce da kupi Coca-Colu ide u Meractor , a ne u Merkur.
Ko hoce da kupuje alkohol, svinjetinu ili da kocka, neka ne ide u BBI centar i vlak ( Uh pardon, voz...)
♥ Julianna ♥

#705 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Alfons Kauders wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:@Alfonse

Analitično, nema šta :D Privatno jeste, ali šta mu je namjena i ko su korisnici? Sve ok, ali da li tebi treba neko zatvoriti kafanu da se ti ne bi napio? Ili ukinuti kladionicu da se ti ne bi kladio? O tome se radi.
namjenu, a samim tim i profil korisnika, odredjuje investitor... recimo ovako... ako hocu da napravim kafanu i dignem pare - zaposlim 2 sisate fufice kao konobarice, drzim mezu, pustam dzigaru... ako hocu rokersku kafanu za probran krug ljudi, pustam drugu vrstu muzike, nema suhovine nakoso i maslina, i privlacim drugu klijentelu... itd itd...

meni i da zatvore kafanu, ja se napijem u kuci... ili na povratku iz kafane, iz pljoske... ne kladim se... ne ostane mi para od ovog prvog...
:lol: :lol: Ih, onda ti ne idi u BBI bez pljoske nikako :D

E pa upravo to, smetaju mi bilo kakve zabrane i neće me prosvjetliti ako mi zabrane, samo zato što to piše u "časnoj knjizi".

Ako sretnem tog investitora, ima da mu sve ovo kažem u lice i lupim ga svinjskim rebrom po glavi. :D
policy

#706 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by policy »

Hvala BBI Centru sto je uklonio ono arhitektonsko cudoviste, staru robnu kucu i sto je izgradio ovaj, za svaki grad u svijetu, veleljepan objekat.

Negdje procitah da ce se u ovom objektu otvoriti oko 1000 radnih mjesta. Nije ni to za zanemariti u ova vremena.

Objekat nije u javnom vlasnistvu, nego privatnom vlasnistvu firme. I svako u svom objektu moze postavljati pravila kakva hoce. BBI posluje na principima islamskog bankarstva i to je opste poznata stvar. Bilo bi cudno da posluje na taj nacin, a u svom objektu dozvoljava kladjenje, kocku, alkohol.

Uostalom, isti princip vazi i u novootvorenom Welness Spa Centru - Central, u centru grada. Tamo se ne sluzi alkohol. Nisam vidio da imaju svinjetinu na menu-ju. A cuo sam da je to zbog toga sto je ta zgrada u vlasnistvu Vakufa i da je Vakuf postavio ove uslove za koncesiju zgrade. Irskim vlasnicima nije ocigledno smetalo, jer se lijepo slaze u njihov koncept poslovanja. Nekako ne ide da odes na relaksaciju, a onda udaris po pivama.

Uglavnom, uzivajte gradjani Sarajeva. Ovo je zaista lijep poklon gradu.

A oni zeljni trgova, nek se obrate pravnim i ideoloskim nasljednicima vlasti od '45 do '92 i zapitaju ih malo o tim regulacionim i urbanistickim planovima koji su se svojevremeno usvajali i na osnovu kojih su 'nestali' trgovi.

Otkud sada dzamahirija, serijat, islamofobija!? Moze li se ista spomenuti o islamu, a da nekim to ne mirise na dzamahiruju i serijat, a drugima zazvrat na islamofobiju!? BTW, procitajte malo o "dzamahiriji" i islamu u toj "dzamihiriji".

Ljudi, proljece je, nema gradskog saobracaja... Secite, prelijep je dan.
pustopoljina

#707 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by pustopoljina »

fotografije su wow...a narocito ona basta gore je na odlicnoj lokaciji...
Fordas

#708 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Fordas »

Hajde ljudi da zakopamo ratne sjekire. Evo, svi ste pozvani veceras pred BBI centar na....
....
....
....
....
....
.... mevlud! :D
nigdje.nikog

#709 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by nigdje.nikog »

Ovako: to sto nece biti svinjetine, to je najmanji problem. Moglo se fino kazati (ako bi neko pito, a sumnjam i da bi pito) slaba potraznja, znate to salabo ide a i tesko nam je tehnoloski razdvajati pripremu ostale hrane i svinjetine jer to NASE MUSTERIJE zahtjevaju. I tako dalje, dakle - prebaciti na musterije.
ALi kada se naglasi i odsustvo alkohola, onda to postaje niz slucajnosti koje aludiraju na nacionalne konotacije.

I jos nesto - ja razumijem da se otvori mlijecni restoran ili slasticarna i da se kaze da tu nema alkohola. Ali, brate, shopping centar vec u svom nazivu, da ne kazem u samoj svojoj definiciji, jeste "produkt zapada" i on, samim time, predstavlja nesto sa cim su ovakve restrikcije nespojive.
Naprimjer - PIZZERIA bez pive! Poseri je. Ako neces sluziti pivu uz picu nemoj pravit ni piceriju, pizza bez pive je ko baklava bez oraha.

Sve je, dakle, jasno i ne radi se ni o kakvoj islamofobiji i slicnim sranjima. Radi se (ponovo) o nedefinisanosti ovog prostora "izmedju istoka i zapada".
sodom

#710 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by sodom »

moram ovo ponoviti:
Image
Judge_Dread

#711 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Judge_Dread »

Ja o cemu smo mi u stanju nasrat 30 stranica :shock: :shock: :shock:
Pa mora da je kod nas sve super dok nam je ovo najveci problem danas u zivotu.
Jednostavno, kad pravis zabrane i diskriminacije mene tu nema (iako me licno previse ne pogadja), a onome ko hoce sa srecom i ugodan shoping.
Alfons Kauders

#712 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

seka wrote: pa drugo je kad otvoris malu prcvarnicu (usput kao sto si naveo bilo je i u mracnom dobu :D ) i u njoj diktiras svoje...medjutim ovo je ipak veliki trzni centar...postoji bojazan da se "demokratija" lancano ne pro/siri.
zakon gleda isto na ugostiteljski objekat sa 3 stola, i 300 stolova, granap i supermarket... gazda odredjuje hoce li drzati odredjene robe i nuditi odredjene usluge...

bojazan... zasto bojazan? religija je preteca marketinga... nema bolje seme za prodaju vjere od prijetnje vjecnim ognjem, zar ne?

ako ljudi ljudi piju i pored obecanja dzenneta i svih pratecih sadrzaja (evo da pomenem i one djevice, jer neko ce garant to dodat)... cisto sumnjam da ce ih jedan supermarket i par kafica u trznom centru preobratiti... :D
addem

#713 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by addem »

Ljudi vi koji smatrate da je je ovaj centar problem, stvarno mi niste jasni. Uvijek jedni te isti se bune, traze razloge. Centar bez alkohola, kocke, svinjetine, nema kome da smeta, ako vam se to kupuje idete 10 metara dalje i sve nadjete. Dobro se sjecam da poslije rata u sa nije mogo covjek nigdje svinjetinu kupiti. Ne sjecam se da se neko bunio zbog toga. Pravo je vlasnika da prodaje sta hoce i kako hoce i da sklapa poslove sa kime hoce. A vidim da sklapa poslove sa svima, i nikome od stranaca to ne smeta. Zasto bi Konzum otvorio hipermarket tu da nije zadovoljan uvjetima. A cuo sam da se i merkator pokusavao ubaciti.
Dakle kome smeta neka smeta nista od toga, moze samo da place na forumu, ovo se veceras otvara.
SiSaJuMe

#714 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by SiSaJuMe »

I ovaj forum je demokratski,. Ciska poruka , neistomisljenici nisu dobrodosli., ? Steta.
sen555

#715 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by sen555 »

Svinjetinu ne jedem, alkohol ne pijem, ne kladim se jer se ne kužim u fudbal tako da meni ovo mjesto baš odgovara, a kome ne odgovara neko se upiše u knjigu žalbi, vjerovatno će biti negdje za šankom... Samo nek nije zabranjeno pušenje :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#716 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dr.gog »

SiSaJuMe wrote:I ovaj forum je demokratski,. Ciska poruka , neistomisljenici nisu dobrodosli., ? Steta.
Prekini molim te.

Tema ovlaš počišćena :D .., a Gras ne radi :D
black

#717 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by black »

chudi me da nisu jos dzamije pomenuli :mrgreen:
bune se shta ce nam, shto te pare ne uloze u neki biznis bla bla...pa evo ulozise i opet nesto smeta :mrgreen:
JThomas

#718 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by JThomas »

stvarno ne kontam čemu ovolika priča oko ovoga.

nema, eto, pa šta?

a najsmješniji su mi ovi koji zlurado likuju u stilu "eto vam, pijanice" :D mislim najstrašnije ćete zajebati pijanice i kladioničare, samo će otići 20 m dalje ondje gdje su se i prije kladili odnosno opijali ili kupovali alkohol :D
muha_sa

#719 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by muha_sa »

hajd, nek se ne pise o danu grada--nek se ne pise o oslobodjenju Sarajeva--nek se ne pise o pocetku agresije--nek se ne pise o golobradim momcima koji su u patikama skocili da brane grad i drzavu.
nek se ne pise o lopovlucima--nek se ne pise o zelenim povrsinama kojih je sve manje i manje--treba zgradu uglavit-jebo park.
more problema bitnijih od nekakvog trgovackog centra i sta ce se i da li ce se u njemu nesto sluzit il ne sluzit :-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#720 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dr.gog »

muha_sa wrote:hajd, nek se ne pise o danu grada--nek se ne pise o oslobodjenju Sarajeva--nek se ne pise o pocetku agresije--nek se ne pise o golobradim momcima koji su u patikama skocili da brane grad i drzavu.
nek se ne pise o lopovlucima--nek se ne pise o zelenim povrsinama kojih je sve manje i manje--treba zgradu uglavit-jebo park.
more problema bitnijih od nekakvog trgovackog centra i sta ce se i da li ce se u njemu nesto sluzit il ne sluzit :-)
:thumbup:
Ripicipi

#721 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

AnchyVamp wrote:
dobrovoljac wrote:Joj što volim što nema krmetine, to opisati ne mogu
Zašto ti je ovo trebalo? :roll:
Valjda da bi nekome prkosio, a ni sam nije svjestan "dubokoumnosti" recenice :roll:
Cholina_Lokica

#722 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cholina_Lokica »

joj kako mi je muka od ove teme... bbi centar nam je eto jedini problem u gradu, zivotu...
Alfons Kauders

#723 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

Dile wrote:joj kako mi je muka od ove teme... bbi centar nam je eto jedini problem u gradu, zivotu...
ja cu morat stravu saljevat kako sam se nasikiro... :D
Luke Perry

#724 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

a jel istina da nece prodavati svinjetinu?
Cholina_Lokica

#725 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cholina_Lokica »

Alfons Kauders wrote:
Dile wrote:joj kako mi je muka od ove teme... bbi centar nam je eto jedini problem u gradu, zivotu...
ja cu morat stravu saljevat kako sam se nasikiro... :D
pazi samo da to bude strucno obavljeno :-) :-) :-)
Locked