Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amrica

#701 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

@MIRCI
da ne kazem mirKerka :lol: :lol: :lol:

:kiss:
laku noc svima, ili dobro jutro
bogoljub

#702 Re: Haram im bilo.....

Post by bogoljub »

ne to je njihova zvanicna pri ambasadi Irana u BiH
Adresa im je kod inat kuce pa prema alifakovcu, odma na desnu stranu!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#703 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

amrica wrote:@MIRCI
da ne kazem mirKerka :lol: :lol: :lol:

:kiss:
laku noc svima, ili dobro jutro
mirkerka dosla, gosnmerkl osho...

odo i ja prepakovat stvari, u vise kesa su , nezgodno za nohanje :D

btw, nosi li iko od njih 38?imam starke, u mene mi sve nogato, a nofe su...
maybelline

#704 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Kod mene isto ima svega i svacega... :-) Majica, trenerki, hlaca, dukserica... Ima, vala, i zenske odjece, al onako za mladje cure ili curice :) valjda nece zamjeriti...neka podjele po komsiluku..evo sve idem po kuci cijelu vecer i gledam sta jos mogu da posaljem :) Nekad se covjek nad svojom sudbinom nesto zamisli i zali, a onda ti nesto ovakvo otvori oci pa odlucis da hoces postati bolji covjek. Hvala nam svima :)
mIRCerka

#705 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

maybelline wrote:Kod mene isto ima svega i svacega... :-) Majica, trenerki, hlaca, dukserica... Ima, vala, i zenske odjece, al onako za mladje cure ili curice :) valjda nece zamjeriti...neka podjele po komsiluku..evo sve idem po kuci cijelu vecer i gledam sta jos mogu da posaljem :) Nekad se covjek nad svojom sudbinom nesto zamisli i zali, a onda ti nesto ovakvo otvori oci pa odlucis da hoces postati bolji covjek. Hvala nam svima :)
to sto imas za curice ostavi za Minelu Srna...od dede Mehe unuku... :(
maybelline

#706 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

mIRCerka wrote:
maybelline wrote:Kod mene isto ima svega i svacega... :-) Majica, trenerki, hlaca, dukserica... Ima, vala, i zenske odjece, al onako za mladje cure ili curice :) valjda nece zamjeriti...neka podjele po komsiluku..evo sve idem po kuci cijelu vecer i gledam sta jos mogu da posaljem :) Nekad se covjek nad svojom sudbinom nesto zamisli i zali, a onda ti nesto ovakvo otvori oci pa odlucis da hoces postati bolji covjek. Hvala nam svima :)
to sto imas za curice ostavi za Minelu Srna...od dede Mehe unuku... :(
??? Ko je to, kad bi se to nosilo??
mIRCerka

#707 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Subject: Dedo Meho bi da radi...
mIRCerka wrote:
burekodsira wrote:nasao tekst u zadnjem ekspresu:

Šerifa Srna, nana živi životom „ni na nebu ni na zemlji“

Šerifa Srna, 64-godišnja nena iz sela Topići kod ČajniČa živi životom koji se ne bi mogao nikako povezati
u neku logiČku cjelinu jer njen život izgleda naprosto nevjerovatan. Bez ikakvih novČanih primanja, u najogoljenijem smislu, Srna već godinama živi kao izbjeglica u srpskoj kući u sarajevskoj ulici Bužimska, poviše „Zraka“.

Teško oboljela, s nekoliko operacija, od „ženskih bolesti“ do žuČi Šerifa, koja je prije deset mjeseci izgubila muža kojem su, opet, zbog bolesti amputirane obje noge, na svojim leđima nosi i 11,5-godišnju unuku Minelu, inaČe odliČnu uČenicu ali slabašnog zdravlja.

Još s dvije godine zlosretnu Minelu napustila je majka koja danas živi na Alipašinom polju i s drugim Čovjekom
ima troje djece. Njen otac koji joj se nikad ne javlja živi negdje na Palama, i kako je Minela Čula, nikad se nije oženio. Svejedno, povuČena Minela i danas razmišlja za svojim roditeljima i Čezne za njihovom ljubalju.

Smrću muža koji nikad nije bio u „državnoj službi“ nego obiČan zemljoradnik Šerifa koja samo Čeka da je gazdarica istjera i iz tog sobiČka gdje se ne sjeća kad je zadnji put platila kiriju gazdarici Tatjani Paleksić, izgubila je i ono malo novca koje joj je pripadalo na osnovu njege.

Od spaljenje kuće u rodnim Topićima svakako nema ništa, a sumnja da je ko zainteresiran za kupovinu zemlje. Šerifa u Sarajevu ima još dvoje djece koji opet imaju svoju djecu koju kao i ona Minelu, jedva prehranjuju.

- U moje selo niti me ko zove niti se ko vraća, a pravo da kažem ni gore ne znam od Čega bih živjela. Kad sam bila u jednoj kući ovdje u komšiluku i dok je moj dedo bio živ, država mi je barem plaćala kiriju, danas su me svi zaboravili. Ako me Tatjana istjera ne znam ni gdje ću ni šta ću sa sobom i djetetom jer nas niko neće primiti bez para. Jedino što znam je da unuku nikad neću ostaviti - kaže Šerifa.

Nana kojoj komšije nekad kupe kutiju cigara da „sprži“ nagomilanu tugu moli da je se bilo ko i na bilo koji naČin sjeti jer su i unuka i ona više gladne nego site, a i s garderobom je veliki problem. Minela ide u Četvrti razred, oČuh joj nije htio kupovati knjige, a i ono isprane garderobe na njoj plaČe za zamjenom.
E sirnice, pokreni novu temu, naslovi je samo Minela i SErifa SRna, a stavi link na ovu temu kao referensu...
:(
unuka jednog divnog dede kojem smo pomagali na ovom forumu...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#708 Re: Haram im bilo.....

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

and wrote:svaka čast ovom momku i njegovoj porodici što su se vratili u svoj dom,svaka čast i svim ljudima koji su organizovali ovu akciju i koji će pomoći ovim ljudima.i ja ću vam se pridružiti.
koliko samo truda i ljudskosti ljudi iz cijelog svijeta da bi se skupila jedna prosječna plata poslanika koju on uzme za mjesec,spavajući u skupštini,čitajući novine....a ta jedna nezarađena plata će nekome ko vrijedi više od njih promijeniti život.haram im bilo i od mene
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vuk1975

#709 Re: Haram im bilo.....

Post by vuk1975 »

ja bi samo ovim nasim dragim forumasima porucio da se ne iznenadjuju previse sto se niko od politicara nije javio jer postoji ona stara,SIT GLADNOM NEVJERUJE, ali vala i nemoraju stace nam da nas zavadjaju i pokradu lovu evo pokazalo se da mi mozemo da budemo vlada u malom,imamo sve ministre za prevoz ,bankare ,financije,poljeprivredni sektor,razvoj(stala) i ostalo, i sto je naj bitnije sve POSTENI LJUDI (moro napisat velikim slovima).
neno68

#710 Re: Haram im bilo.....

Post by neno68 »

vuk1975 wrote:ja bi samo ovim nasim dragim forumasima porucio da se ne iznenadjuju previse sto se niko od politicara nije javio jer postoji ona stara,SIT GLADNOM NEVJERUJE, ali vala i nemoraju stace nam da nas zavadjaju i pokradu lovu evo pokazalo se da mi mozemo da budemo vlada u malom,imamo sve ministre za prevoz ,bankare ,financije,poljeprivredni sektor,razvoj(stala) i ostalo, i sto je naj bitnije sve POSTENI LJUDI (moro napisat velikim slovima).
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
Slazem se Vuce,a pogotovo sa ovim sto si napisao velikim slovima
HAVANA

#711 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

sanasa wrote:Ima li kakve sanse da neko naleti na Dobrinju 2 da preuzme paket sa garderobom poslije 17h?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mogu ja pokupiti od vas dvoje,javite se na pp.Ako ima još neko da nema prevoz neka javi.
HAVANA

#712 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

mIRCerka wrote:
teAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...
ti znas da te volim :D i tebe i macka debelog ti.... :D

meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao... :D

Da slušaš HAVANU buba bi bila ko lampa. :D
Naletiću i kod tebe,čujemo se i javi ako još nešta treba.
bosna123

#713 Re: Haram im bilo.....

Post by bosna123 »

Zamislite kada bi se ovakve vrijednosti njegovale, kako bi svijet bio ljepse mjesto, a i mi svi sretniji ljudi... Vidite koliko se svi osjecate sretni i ponosni.

Covjek covjeku izadje u susret i odmah se vidi napredak na obje strane. Kada bi mi kod sebe razvijali suosjecanje, a ne sebicnost, ne bi nam padalo napamet da biramo sebicne politicare. Tacno bi znali razlikovati covjeka od necovjeka...

Nadam se da ce se ovom momku zivot pokrenuti s mrtve tacke, i da ce selo Podcaus ozivjeti... Ako se to dogodi, moji dragi forumasi, mozele slobodno reci da ste uspjeli u zivotu. Jer vratiti zivot u jedno mjesto je zaista velika stvar.

I jos da dodam, zaista svaka cast povratnicima.
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
HAVANA

#714 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
sanasa wrote:Ima li kakve sanse da neko naleti na Dobrinju 2 da preuzme paket sa garderobom poslije 17h?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mogu ja pokupiti od vas dvoje,javite se na pp.Ako ima još neko da nema prevoz neka javi.
HAVANA wrote:
mIRCerka wrote:
teAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...
ti znas da te volim :D i tebe i macka debelog ti.... :D

meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao... :D

Da slušaš HAVANU buba bi bila ko lampa. :D
Naletiću i kod tebe,čujemo se i javi ako još nešta treba.
5ar5rovic

#715 Re: Haram im bilo.....

Post by 5ar5rovic »

amrica wrote:
bogoljub wrote:Daj nek se neko obrati Iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS! ja sam vani i ne mogu trenutno!
Kolko znam za pomoc povratnicima istočne Bosne niko nije pomogo toliko kao oni!
Oni su pomagali povratnike u svemu: mehanizacija, stoka, alati, sjemena, sadnice itd.
Neka 55 ili neko drugi ode do njih sa materijalom; snimkom,slikama, pričom sl. i neka porazgovara, nema se sta izgubiti!
:bih:
Imas li neki konkretan podatak, adresu, tel, ime osobe... da ne klapnemo u Iransku amabasadu i da nam ne kazu: nikad culi, ili to je neka NVO.... koja ne saradjuje sa iranskom vladom...?

Iskreno, u moru raznih organizacija, nikad nisam cula za tu BIRDS.

u SVAKOM SLUCAJU, HVALA :)
Meni se javio naš prijatelj Azrulah sa tom idejom prije nekoliko dana. On ima dobar kontakt sa ljudima iz BIRDS-a ali smatra da oni rade cjelovite projekte pomoći sa 100 - 200 jedinica. Ipak, on će pokušati izdejstvovati pomoć u vidu motokultivatora za Edisa, s tim što je potrebno da on jedne subote bude u Sarajevu na ručku / sastanku sa ljudima koji odlučuju o tome. Ja o ovome nisam mislio pisati prije druge posjete Podčaušu jer se trebam dogovoriti sa Edisom o posjeti. U tu svrhu sam pripremio mobitel sa pre-paid karticom kako bismo ga mogli kontaktirati i dogovarati se sa njim.
Da ne zaboravim, Arzulah se ponudio da snosi troškove puta. :-D :-D :-D

Uz današnju akciju prikupljanja odjeće i obuće: Nije sramota staviti i kutiju keksa, malo kafe, nekoliko sapuna...
teAMICA

#716 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

Što se tiče humanitarnih organizacija... ja sam tu malo skeptik i ono glavno: Mi sami, Bosanci i Hercegovci (uglavnom se ne poznajući međusobno) smo uspjeli skupiti više od 4.000 KM (do sada) za ovu porodicu. Ima za humanitarnih organizacija sigurno u tom istom selu još bezbroj porodica kojima mogu pomoći. Hajmo ovo završiti kao što smo započeli - MI. Puno je ljudi dalo svoj novac i ne bih željela da sutra neko kaže - ja sam. Mi smo pokazali da se može kad se hoće, samo kad se srcem radi...
Petar Lukovic

#717 Re: Haram im bilo.....

Post by Petar Lukovic »

Svaka čast !!! i kurty-ju i 55, amrici te teAmici i svima ostalima koji su učestvovali/organizovali da ne nabrajam.
Evo da i ja uletim sa 50 €. (kurty prebacivanje traje ca. 3 dana)
bosan

#718 Re: Haram im bilo.....

Post by bosan »

Ako moze neko hitno da odgovori gdje je manja provizija transfera novca ,kod Western uniona ili kod neke banke.
Ipak je bolje da koja marka vise ostane toj porodici nego banci.
Hvala :bih:
Wind

#719 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

Ja sam u Mostaru u subotu pa ako neko zeli poslati neke stvari i sl. javite se....
Wind

#720 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

Pa u banci je manja provizija 10 puta samo sto transfer traje 3-4-5 dana...a vremena jos ima....
bosan

#721 Re: Haram im bilo.....

Post by bosan »

Wind wrote:Pa u banci je manja provizija 10 puta samo sto transfer traje 3-4-5 dana...a vremena jos ima....
Hvala na odgovoru.

Idem onda u banku.
pustopoljina

#722 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

zbog ove akcije mi je zao sto nisam u sarajevu (i brezi :) )...stvarno ste vrijedni ljudi i bila bi cast aktivnije sudjelovati s vama da se ta porodica odrzi,da nikom nisu muhtaci,sto bi moja nena rekla. :-D
maybelline

#723 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Evo dosli su po moje vrece :) Hvala jos jednom svima koji su se ponudili za prevoz! Javljajte dalje kako tece akcija. Hoce biti slika od sutrasnjeg susreta?
faruche

#724 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

ja sam uplatio.

jedno pitanje, sta ste kontali sa novcem koji se uplati. hocete li sve "investirati" ili cete i malo dati na ruke.

ja licno mislim da bi sve trebalo "investirati" a mozda samo mali iznos dati na ruke
teAMICA

#725 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

faruche wrote:ja sam uplatio.

jedno pitanje, sta ste kontali sa novcem koji se uplati. hocete li sve "investirati" ili cete i malo dati na ruke.

ja licno mislim da bi sve trebalo "investirati" a mozda samo mali iznos dati na ruke
Mislim da se "na ruke" neće davati ništa
Locked