Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#701 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Slazem se, i ja bih se naljutio kada ne bih mogao kupiti nigdje u blizini tu poslasticu. :x
Toffee karamela

#702 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Toffee karamela »

madner wrote:
Ali nema.
Sto se moze itekako lako dokazati, nije bio dozvoljen pristup bez odobrenja. Bio znak.
Je li se ti praviš blesav ili stvarno imaš problema s logikom i povezivanjem stvari ?

To što prvi pješaci JOŠ nisu bili prešli ne oduzima mostu njegovu funkciju koju svi mostovi imaju na ovome svijetu. A to je funkcija ceste na kojoj se ne može jesti za hastalom. Jer niko nikad na cesti jeo nije ko da je u trpezariji, od onih prvih koje su pravili Sumerani i Babilonci valjda....Samo kod papana Aida.
caros

#703 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Kakve ceste ? :-)
Logovan

#704 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Logovan »

The 51st State wrote:
zlo87 wrote:
snaga_znanja wrote:Uglavnom logicno je da se sad most zove Janjeci most... :lol:
Most dobio ime zbog nekakvog seljakluka. Sjajno. :roll:
sta je seljacki u tome sto se posluzi radnicima najbolja moguca hrana za jesti u bosni?
Očito je da ti i pojedinci ne kontate. Nije seljački što se radnicima poslužilo da jedu poslije obavljenog posla, nego je seljački što su neprikladno mjesto odabrali za jesti.

Ne mogu da vjerujem koliko ima raje da im ovo ne smeta, da ih boli neka stvar za ovo, da im je ovo smiješno a ustvari bi trebalo biti žalosno. Znači nekima kada se završi rekonstrukcija šina, ne bi im smetalo da se okrene janje na sred mosta na Skenderiji ili kada se završi popločavanje u Ferhadiji ne bi im smetalo da se okrene janje kod katedrale, nema veze što je to seljakluk, ipak smo na to navikli, je l' tako ? :roll: :roll:

Nema veze što će turisti pričati u negativnom smislu o nama, nema veze što će ti turisti još jednom dobro razmisliti da li će ikada doći više u Sarajevo, nema veze što ćemo se mi normalni zacrveniti od stida zbog ovakvih gadnih dešavanja, nema veze....
Toffee karamela

#705 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

ultrarajvoSA wrote:Ovo je prije svega sramota za glavni grad.
A sto je najgore, ovo se dogodilo u strogom centru ...
Turisti prolaze i nakon ovoga sto su mogli vidjeti, ne vjerujem da ce imati pozitivno misljenje o gradu..

Most i nije nesto a ovo je kao slag na tortu

i da.. NIJE JAGNJE KRIVO ! :D
Ja se uzdam i molim i gospi iz Međugorja i Allahu samilosnom i svemilosnom da će turisti pomisliti ono što sam i ja kad sam prvi put vidjela novost...da je to performans studenata Akademije.
madner

#706 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Toffee karamela wrote:
madner wrote:
Ali nema.
Sto se moze itekako lako dokazati, nije bio dozvoljen pristup bez odobrenja. Bio znak.
Je li se ti praviš blesav ili stvarno imaš problema s logikom i povezivanjem stvari ?

To što prvi pješaci JOŠ nisu bili prešli ne oduzima mostu njegovu funkciju koju svi mostovi imaju na ovome svijetu. A to je funkcija ceste na kojoj se ne može jesti za hastalom. Jer niko nikad na cesti jeo nije ko da je u trpezariji, od onih prvih koje su pravili Sumerani i Babilonci valjda....Samo kod papana Aida.
Tom logikom je aluminij zapravo avion. To sto jos nije obradjen i pusten u funkciju ne znaci da ne moze letiti. :D

Most je kada se pusti u funkciju i postane javno dostupan. Do tada je radiliste. Na radilistu je radnicima dozvoljeno jesti. Izraz koji bi trebala upotrijebiti jeste javni put, ali to je izraz malo novijeg datuma.
bijela

#707 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by bijela »

Toffee karamela wrote: Ja se uzdam i molim i gospi iz Međugorja i Allahu samilosnom i svemilosnom da će turisti pomisliti ono što sam i ja kad sam prvi put vidjela novost...da je to performans studenata Akademije.
:lol:

(mene stvarno boli briga sta ce na kraju turisti pomisliti... ako vecina naroda misli da je to ok, kao sto ovdje, cini mi se, vecina forumaša misli - onda su turisti nebitni u svemu tome :roll: )
caros

#708 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Da e, turisti više nikada neće doći zbog janjeta na zatvorenom g/radilištu. Prije da neće više doći zbog ovih maloljetnih "bodača" i pucača koje je nemoguće zatvoriti nego zbog janjeta. Ali jebo to, janje je problem.
bijela

#709 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by bijela »

caros wrote:Da e, turisti više nikada neće doći zbog janjeta na zatvorenom g/radilištu. Prije da neće više doći zbog ovih maloljetnih "bodača" i pucača koje je nemoguće zatvoriti nego zbog janjeta. Ali jebo to, janje je problem.
pa sve je nabrojano problem, zasto da odbacujemo ijedan problem?
xkupinax

#710 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

.
Last edited by xkupinax on 27/06/2012 01:16, edited 5 times in total.
caros

#711 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Zato jer janje nije problem, to je delikatesna hrana koja se jede bilo kada i bilo gdje.
madner

#712 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Nema to veze sa likom, smjesni su kriticari koji imaju neki izmisljen kriterij i pozivaju se na neke civilizacijske norme koje postoje u njihovim glavama.

Rekao bi covjek kompleksi iz blize proslosti.
caros

#713 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Mislim da nam je ovo ugrozilo šanse da uđemo u EU. :cry:
bijela

#714 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by bijela »

caros wrote:Zato jer janje nije problem, to je delikatesna hrana koja se jede bilo kada i bilo gdje.
:lol: ok onda!

laku noć svima, odoh brojati janjad dok ne zaspim :D
xkupinax

#715 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

zlo87 wrote: Očito je da ti i pojedinci ne kontate. Nije seljački što se radnicima poslužilo da jedu poslije obavljenog posla, nego je seljački što su neprikladno mjesto odabrali za jesti.

Ne mogu da vjerujem koliko ima raje da im ovo ne smeta, da ih boli neka stvar za ovo, da im je ovo smiješno a ustvari bi trebalo biti žalosno. Znači nekima kada se završi rekonstrukcija šina, ne bi im smetalo da se okrene janje na sred mosta na Skenderiji ili kada se završi popločavanje u Ferhadiji ne bi im smetalo da se okrene janje kod katedrale, nema veze što je to seljakluk, ipak smo na to navikli, je l' tako ? :roll: :roll:

Nema veze što će turisti pričati u negativnom smislu o nama, nema veze što će ti turisti još jednom dobro razmisliti da li će ikada doći više u Sarajevo, nema veze što ćemo se mi normalni zacrveniti od stida zbog ovakvih gadnih dešavanja, nema veze....
U komentarima ispod clanka procitah odlican komentar. Sto neko napisa. Za 80% nasih gradjana danas je janje luksuz, ljudi spajaju kraj s krajem, dok sve obaveze izmire, sretni su ako imaju kvalitetan rucak. I onda se pojavi takav jedan primitivac i pokazuje janje kao da je Monaliza i svi mu cestitaju jer ga je donio ljudima koji su PLACENI za posao na mostu. Sto nije odnio u dom za djecu, ili onim u specijalnim skolama. U narodnu kuhinju? Sta sad trebamo da cestitamo i placemo od srece, sto je "nahranio" ljude, koji su odradili posao i dobili plate za to. I poenta svega, sto svi ignorisu je da je on htio samo skrenuti paznju na sebe. *ebe se njemu za radnike. Kad je tako human, sto im nije po minusima janje odnio kad su odradjivali najgori dio posla. To je toliko seljacki isplanirano da i mene cude sarajlije sto ovo podrzavaju.
Toffee karamela

#716 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

madner wrote:
Tom logikom je aluminij zapravo avion. To sto jos nije obradjen i pusten u funkciju ne znaci da ne moze letiti. :D

Most je kada se pusti u funkciju i postane javno dostupan. Do tada je radiliste. Na radilistu je radnicima dozvoljeno jesti. Izraz koji bi trebala upotrijebiti jeste javni put, ali to je izraz malo novijeg datuma.
Most nije bio radilište. Nema materijala i alata korištenog za njegovu izradu. Na jagnjožderima nema radničke odjeće.
Pronađi mi jednu referentnu tačku koja upućuje na gradilište.
A džada je već izgrađena, samo obični smrtnici ne hodaju još po njoj. Što je ne čini manje džadom.
caros

#717 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Pročitali smo i prvi put kLJupino. :lol:

Evo jedna prigodna.

Image

Već je napisao nešto vezano za to, podrobnije čitaj vođine postove.
Logovan

#718 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Logovan »

caros wrote:Zato jer janje nije problem, to je delikatesna hrana koja se jede bilo kada i bilo gdje.
Ma ja, upravu si, nije bitno gdje. Ako hoćeš navrati u petak kod katedrale oko 14.00 sati, moja raja i ja ćemo biti tamo i okrenućemo janje. Osim svoje raje pozvao sam i rodbinu užu i širu i pozivam sve vas sa foruma da nam se pridružite. Sigurno će biti bolji "teferič" od ovog sa mosta. :oops: :roll:
Muhamed Đakmić

#719 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Muhamed Đakmić »

Znači, nije problem što su šest mjeseci ručali na tom istom mostu sendviče od salame i majoneze, problem je sad kad su uzeli da jedu janje. I onda neko kaže da nema komplekse. Što ih ne otjeraste ranije, nije ovo prvi put da se na mostu jede.
GandalfSivi

#720 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by GandalfSivi »

Jedina stvar gora od seljakluka je malogradjanstvo. Samo posmatram kako su svi poletili da pokazu kako oni to osudjuju, jer zaboga, Sarajevo je grad, a ne selendra, i mi smo puno bolji od toga. A glavu okrecemo na milion i jednu drugu stvar...
The 51st State

#721 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by The 51st State »

Očito je da ti i pojedinci ne kontate. Nije seljački što se radnicima poslužilo da jedu poslije obavljenog posla, nego je seljački što su neprikladno mjesto odabrali za jesti.

seljacki jesti na mjestu na kojem su posao obavljali?

zavrsise sine ali lulic ne bi siroke ruke :D , a od hadzibajrica mozemo to ocekivati :D .

jah, eto turistima glavni fol za impresiju to nesretno janje, a ne recimo udes kod pozorista koji se desio u slicnom periodu....
sinuhe

#722 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by sinuhe »

Umjetnici u zanosu. Misle da su na krovu svijeta a vec sutra nemaju posla.
madner

#723 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Toffee karamela wrote:
madner wrote:

Most nije bio radilište. Nema materijala i alata korištenog za njegovu izradu. Na jagnjožderima nema radničke odjeće.
A džada je već izgrađena, samo obični smrtnici ne hodaju još po njoj. Što je ne čini manje džadom.
Do tehnickog prijema most nije javni put. To da li ima radnicke odjece, alata ili nema je potpuno nebitno. Referentna tacka koja upucuje na gradiliste je tabla koja kaze da je to gradiliste, kao i cinjenica da ti nemas pravo pristupa istoj. :roll:

Do tada je dzada gradiliste, a i kada bude dzada kao i druge dzade ce biti moguce uzurpirati isto i servirati tepsije sa hranom ako se zatrazi dozvola.
fatality

#724 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by fatality »

hahaha jao logike ovdje :lol: :lol:

da im je covjek donio po sendvic bilo bi sve uredu. Al posto je janje (koje je usput negdje sasvim drugo ispeceno) onda je "seljacko". Ja bih prije rekao da je ovdje zavist u pitanju, jer ono krpaza sa svih strana, i onda dodje lik i kupi janje nekim tamo lijevim ljudima :-D
Ovaj most predstavlja gradiliste, bez obzira gdje on bio, taman u sred presjednistva. nista slijedeci put nek im donese sendvic sa salamom i po jednu colu, onda se niko nece ljutiti :lol:
fatality

#725 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by fatality »

.
Locked