iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Eborg
#701 Re: iPhone - All about
Nadajmo se da nije jer očekujem(o) mnogo više! 
- Gorštak
#702 Re: iPhone - All about
Pridružujem se nadanju. Ovaj facelift (ako je to to) je više nego skroman u odnosu na očekivano.Eborg wrote:Nadajmo se da nije jer očekujem(o) mnogo više!
-
Eborg
#703 Re: iPhone - All about
Ja sam rekao šta bih volio na novom modelu - flash, bolju kameru, double SIM, bolji GPS chip i bolju dostupnost u BiH. Vjerujem da se mogu nadati samo flashu, boljoj kameri i GPS chipu (znam da je i sada solidan no preciznosti nikad viška).
Nažalost, o double SIM-u i boljoj dostupnosti u BiH (ili van nje bez ugovora, nije bitno) možemo samo sanjati. 
- taxi_driver
#704 Re: iPhone - All about
A sta ste to vi ocekivali?
- Šeha
#705 Re: iPhone - All about
Nemoj se nadati Flash-u.Eborg wrote:Ja sam rekao šta bih volio na novom modelu - flash, bolju kameru, double SIM, bolji GPS chip i bolju dostupnost u BiH. Vjerujem da se mogu nadati samo flashu, boljoj kameri i GPS chipu (znam da je i sada solidan no preciznosti nikad viška).Nažalost, o double SIM-u i boljoj dostupnosti u BiH (ili van nje bez ugovora, nije bitno) možemo samo sanjati.
-
Eborg
#706 Re: iPhone - All about
Mislio sam na hardverski (blic) a ne ono softversko smeće.Šeha wrote:Nemoj se nadati Flash-u.Eborg wrote:Ja sam rekao šta bih volio na novom modelu - flash, bolju kameru, double SIM, bolji GPS chip i bolju dostupnost u BiH. Vjerujem da se mogu nadati samo flashu, boljoj kameri i GPS chipu (znam da je i sada solidan no preciznosti nikad viška).Nažalost, o double SIM-u i boljoj dostupnosti u BiH (ili van nje bez ugovora, nije bitno) možemo samo sanjati.
- taxi_driver
#707 Re: iPhone - All about
Eborg wrote:Ja sam rekao šta bih volio na novom modelu - flash, bolju kameru, double SIM, bolji GPS chip i bolju dostupnost u BiH. Vjerujem da se mogu nadati samo flashu, boljoj kameri i GPS chipu (znam da je i sada solidan no preciznosti nikad viška).Nažalost, o double SIM-u i boljoj dostupnosti u BiH (ili van nje bez ugovora, nije bitno) možemo samo sanjati.
flash nema sanse da bude na iphone-u.bolja kamera sa flitsom je tu.Imas kameru i sprijeda za video chat.Radit ce na micro sim kartice.Ima li ih u BiH?A dostupnost zavisi od toga da li ce t-mobile napraviti mrezu BiH.Ali
male su sanse za to,ili bolje reci nikakve.
-
Eborg
#708 Re: iPhone - All about
Bolja kamera sa blicom - na to sam i mislio.
Za micro SIM kartice ne znam, mada vjerujem da će podržavati i jedne i druge, dosta zemalja koristi ove "normalne".
A T-Mobile ne vjerujem da će zadugo ovdje doći.
Za micro SIM kartice ne znam, mada vjerujem da će podržavati i jedne i druge, dosta zemalja koristi ove "normalne".
A T-Mobile ne vjerujem da će zadugo ovdje doći.
- Gorštak
#709 Re: iPhone - All about
Jbg kad je prvi ajfon izišao to je stvarno bila senzacija. 3G i 3GS nisu ništa radikalno novo donijeli, sad sam ponovo očekivao revoluciju.taxi_driver wrote:A sta ste to vi ocekivali?
Očekivao sam nešto u duhu Jobsove izjave u smislu: "Mi vam ne dajemo ono što želite, dajemo vam ono što još ne znate da želite". I Apple haman postaje predvidiv.
- dinao
#710 Re: iPhone - All about
DYD666 wrote:Koji telefon tacno? 2G, 3G, 3GS?dinao wrote:zdravo iphoneljupci..
malo bezze sto u prvom postu odmah nesto trebam..ali eto..nadam se da mi neko moze pomoci.
ovako..bio sam "pametan" i update-o OS na 3.1.3.. nekako se update-o i baseband na ver. 05.12.01
a samim tim i bootloader ver.05.09., tako da mi se iphone zakljucao..sve sam podatke pogubio..ali hajd...
nekako sam ga jailbreako..ali ne mogu unlock..
pogledao sam mali milion stranica..i ne nadjoh rijesenje..samo sam skontao da ima jos levata poput mene![]()
uglavnom..savjet svima..DO NOT UPDATE...i molba..ako neko zna rijesenje..ili ikakvu naznaku o rijesenju,
bio bih jako zahvalan...jer me mozde tipke na obicnim telefonima
PC ili Mac? Sa cime (koji program tacno i koja verzija istog) si radio unlock/jailbreak?
Ako sam te skontao ti mozes instalirati crakovane igre ali ti SIM kartica ne radi?
Na 3G, na Pc-u.. preko snowbreeze, blackrain, purplesnow..i nijedan ne moze.
Izgleda nista do juna
tako je..sve mogu instalirat..samo ne mogu telefonirat, znaci treba mi UNLOCK za OS 3.1.3 bootloader 05.09
- dinao
#711 Re: iPhone - All about
Eborg wrote:Nadajmo se. Ali džaba, taman dok mi u BiH budemo u mogućnosti da isti kupimo na crno oni će skontati nešto da nas onemoguće u tome.
BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu?
Probaj aplikaciju "Trails"..ja je koristim za topografske karte, prvo ucitam i snimim sliku karte podrucja koje mi treba,
super radi, importuje gpx fajlove i jako je precizna. Čak se može naći i krekovana verzija preko instalousa ako
imas jb phone.
-
DYD666
#712 Re: iPhone - All about
Hayde probaj sa starim dobrim provjerenim PwnageTool (znaci skini fabricki firmware pa prozovi sa PwnageTool da ti kreira custom firmware i onda taj custom firmware prozovi sa iTunes) Nudice ti i PwnageTool neke opcije za bootloader, probaj prvi put ne dirati nista, ako ne proradi onda cacni malo, oko downgrade ili upgrade pa mozda i procepi.dinao wrote: Na 3G, na Pc-u.. preko snowbreeze, blackrain, purplesnow..i nijedan ne moze.
Izgleda nista do juna
tako je..sve mogu instalirat..samo ne mogu telefonirat, znaci treba mi UNLOCK za OS 3.1.3 bootloader 05.09
-
Eborg
#713 Re: iPhone - All about
Ma nisam ga još zbavio, ciljam na novu verziju ako je bude ove godine.dinao wrote:Eborg wrote:Nadajmo se. Ali džaba, taman dok mi u BiH budemo u mogućnosti da isti kupimo na crno oni će skontati nešto da nas onemoguće u tome.
BTW, jedno pitanje. Da li je moguće preko Wi-Fija učitati mape recimo jednog grada preko Google Maps i onda u offline modeu nakon par dana koristiti te mape za hodanje/vožnju po gradu?
Probaj aplikaciju "Trails"..ja je koristim za topografske karte, prvo ucitam i snimim sliku karte podrucja koje mi treba,
super radi, importuje gpx fajlove i jako je precizna. Čak se može naći i krekovana verzija preko instalousa ako
imas jb phone.
- Lady Saray
#714 Re: iPhone - All about
do tada ako si na 061/2 kartici uzmes onu karticu s 2 broja i samo prebacujes s jedne na drugu ili stavis da ti prosljedjuje pozive na jednu od te 2 (ipak ces za smsove morati rucno prebaciti s jednog na drugi br)Eborg wrote:Ja sam rekao šta bih volio na novom modelu - flash, bolju kameru, double SIM, bolji GPS chip i bolju dostupnost u BiH. Vjerujem da se mogu nadati samo flashu, boljoj kameri i GPS chipu (znam da je i sada solidan no preciznosti nikad viška).Nažalost, o double SIM-u i boljoj dostupnosti u BiH (ili van nje bez ugovora, nije bitno) možemo samo sanjati.
-
Eborg
#715 Re: iPhone - All about
Ma nije to problem. Fazon je u tome što imam i 063 broj odnosno kada sam u inostranstvu obično kupim lokalnu karticu. A fakat je smor šaltati ih svako malo i biti nedostupan na onom drugom broju.
Dakle, meni treba da imam standardnu 061 karticu plus 063 kada sam u BiH odnosno 061 i stranu karticu kada sam na putu vani.
Dakle, meni treba da imam standardnu 061 karticu plus 063 kada sam u BiH odnosno 061 i stranu karticu kada sam na putu vani.
- adelko
#716 Re: iPhone - All about
Ima li sto za unlock OS 3.1.3 - 5.12.01, je li neko probavao?DYD666 wrote:Hayde probaj sa starim dobrim provjerenim PwnageTool (znaci skini fabricki firmware pa prozovi sa PwnageTool da ti kreira custom firmware i onda taj custom firmware prozovi sa iTunes) Nudice ti i PwnageTool neke opcije za bootloader, probaj prvi put ne dirati nista, ako ne proradi onda cacni malo, oko downgrade ili upgrade pa mozda i procepi.dinao wrote: Na 3G, na Pc-u.. preko snowbreeze, blackrain, purplesnow..i nijedan ne moze.
Izgleda nista do juna
-
Richard Peti
- innovision
#718 Re: iPhone - All about
ne istina je nasli su jedan koji je kaooooooooo slucajno izgubljen ...
izgleda kao malo napucaniji 3gs stavili su neke stvari koje su falile odavno ali ce biti dosta skup
izgleda kao malo napucaniji 3gs stavili su neke stvari koje su falile odavno ali ce biti dosta skup
-
DYD666
#719 Re: iPhone - All about
Na 2G radi 3.1.3 ali baseband nisam ni dirao, ostavio default postavke u Pwnage-u tako da mi je 04.05.04adelko wrote:Ima li sto za unlock OS 3.1.3 - 5.12.01, je li neko probavao?DYD666 wrote:Hayde probaj sa starim dobrim provjerenim PwnageTool (znaci skini fabricki firmware pa prozovi sa PwnageTool da ti kreira custom firmware i onda taj custom firmware prozovi sa iTunes) Nudice ti i PwnageTool neke opcije za bootloader, probaj prvi put ne dirati nista, ako ne proradi onda cacni malo, oko downgrade ili upgrade pa mozda i procepi.dinao wrote: Na 3G, na Pc-u.. preko snowbreeze, blackrain, purplesnow..i nijedan ne moze.
Izgleda nista do juna
-
Eborg
#720 Re: iPhone - All about
Razočaraše me. 
- taxi_driver
#721 Re: iPhone - All about
cl4ym0r3 wrote:
NE NIJE NOVI IPHONE,
engaget vec rekao da je fake,
nece se znati kako izgleda novi model do juna\jula!!!
Sta ono kaze engaget?fake?
-
cl4ym0r3
#722 Re: iPhone - All about
@taxi_driver
sve je malo cudno, da neko testira novi model i da mu ispadne tokom derneka?!?!?!!
tu neshto dismr...
da ne govorimo o tome da su hteli da navuku geohota i ostale da izbace JB da bi mogli zakrpit rupe na os 4.0!!
sve je malo cudno, da neko testira novi model i da mu ispadne tokom derneka?!?!?!!
tu neshto dismr...
da ne govorimo o tome da su hteli da navuku geohota i ostale da izbace JB da bi mogli zakrpit rupe na os 4.0!!
-
savsvoj
#723 Re: iPhone - All about
zar nije prosle godine bila prica slicna ovoj samo sto se lik sto je izgubio telefon ubio?(ludi kinezi)
al ako me sjecanje dobro sluzi taj telefon nije ni slican bio 3gsu.
al ako me sjecanje dobro sluzi taj telefon nije ni slican bio 3gsu.
-
DYD666
#724 Re: iPhone - All about
2010 je godina a Apple u oficijelnom dokumentu koristi logo u boji osjencen na karakteristican "AQUA" nacin koje je izumro negdje sa prvim iMac-om dakle oko 2003-2004.

Ako ovo onda nije fake ne znam sta jeste ali cisto sumnjam da su im sekretarice i pravnici toliko neazurirani i nemarni pa da drze logo iz 2003ce kao aktuelan

Ako ovo onda nije fake ne znam sta jeste ali cisto sumnjam da su im sekretarice i pravnici toliko neazurirani i nemarni pa da drze logo iz 2003ce kao aktuelan
Last edited by DYD666 on 20/04/2010 20:12, edited 1 time in total.
-
cl4ym0r3
#725 Re: iPhone - All about
da ne govorimo o tome da su imali aparat citavu heftu i nisu nishta uspeli uraditi
jedine informacije su da se prijavi kao iphone kad ga prikace na usb!,
a i to je malo cudno da je navodno "zakljucan" od strane apple-a cim su skontali da je izgubljen!,
to bi onda znacilo da oni jednim pritiskom na dugme mogu sjebati sve nashe
iphon-ove (bili oni legani ili otkljucani kao nashi) (ok ovo donekle i rade sa svakim novim firmware-om
)
i da opet ponavljam JB za 3.1.3 postoji samo se ceka da izadje konacna verzija
fw4.0 poshto hakeri cuvaju nacin otkljucavanja (da se nebi posle mucili puno, a i da valjan JB izadje
odma po izlasku fw-a!!)
jedine informacije su da se prijavi kao iphone kad ga prikace na usb!,
a i to je malo cudno da je navodno "zakljucan" od strane apple-a cim su skontali da je izgubljen!,
to bi onda znacilo da oni jednim pritiskom na dugme mogu sjebati sve nashe
iphon-ove (bili oni legani ili otkljucani kao nashi) (ok ovo donekle i rade sa svakim novim firmware-om
i da opet ponavljam JB za 3.1.3 postoji samo se ceka da izadje konacna verzija
fw4.0 poshto hakeri cuvaju nacin otkljucavanja (da se nebi posle mucili puno, a i da valjan JB izadje
odma po izlasku fw-a!!)