Premier liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#701 Re: Premier liga BiH 2008/2009
koji kralj, ne mogu da vjerujem

-
paja_patak
#702 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Torpedo je smijesan tim treba ih prebaciti da se takmice u maticnu rusku ligu tamo ima nekoliko njegovih imenjaka! a ako ih rusi nece onda ce ih galatasaray primiti kao svoju filijalu
-
Fordas
#703 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Vidim komsinice vec sad poceo udarati klimaks.
pa, ja valja zijaniti u Ze i onda opet strahovati svaku domacu tekmu da se sta ne oklizne... pa onda opet sljedce godine isto....pa opet.... nije lako, nije lako shvatam 
-
Santos
#704 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zeljo je ono sto se voli a Sarajevo je samo ime grada.Volim te Zeljo.
-
bos
#705 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Sta bolan.

- cikcanga
#706 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Veceras ce Klub da razvali Cimburijadu k'o bugarsku skupstinu. 
-
ekvivalent
#707 Re: Premier liga BiH 2008/2009
koji klub???cikcanga wrote:Veceras ce Klub da razvali Cimburijadu k'o bugarsku skupstinu.
- abondanzieri
#708 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Velez vodi u Trebinju
-
ekvivalent
#709 Re: Premier liga BiH 2008/2009
abondanzieri wrote:Velez vodi u Trebinju
- dino84
#710 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Jarane,predlazem ti da se nakon ove gluposti ne javljas ovdje minimum godinu dana.Van Halen wrote:Što je babi milo...., bojim se da će vam iduće godine glavna preokupacija biti ne izgubiti od novog ambicioznog sarajevskog prvoligaša. Za europu se u ovom gradu ima ko boriti.karanana wrote:eh ja mislim da je sutra taj dan kada cemo uzeti prvi bod na strani i kada cemo, sa remijem u trebinju, zaploviti u mirnije vode opstanka u ligi te od iduce sezone krenuti u borbu za vrh a ne vako na dnu.
- Baltazar_khan
#711 Re: Premier liga BiH 2008/2009
6 komada protiv Travnika
Diže nam se forma

Diže nam se forma
- armin_tz
#712 Re: Premier liga BiH 2008/2009
jbt, rekordno kolo za sada dva remija i jedna pobjeda u gostima!!
- Baltazar_khan
#713 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Znači u osam ima prenos na bht1? Dobro je to što prenose derbi začelja, bordo giganta su prenosili do sad 4 puta, neka malo i ove manje klubove kao što je Skretničar i Čelik 
-
3XL
#714 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Lagana pobjeda Celika , i na terenu i na tribinama

-
emigracija
#715 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Koja li ce veceras, poslije utakmice, biti izvlakusa ovim zeljeznicarima. Evo im sanse konacno da malo zaigraju pod reflektorima 
- Charuga
- Globalni moderator
#716 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Williams kladionica je dala POKLON kvotu za danasnji dan. Tip 1 u Zenici se placa 1,40 ... Ko moze, ne bi trebao to propustiti ..
-
Fordas
#717 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Derbi druge lige maloprije na Bilinom Polju, kako na terenu tako na tribinama, ocaj 
- Erzsebet
#718 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Kaže Marin Bloudek... Izutetno kvalitetna utakmica... Kako ga samo nije stid?
Do prije dvije godine sam pratio sve utakmice Željezničara i zaista se, u poređenju s ovim danas, imalo šta gledati. Zadnjih deset puta se s Grbavice vraćam iznerviran, a ovo večeras je bio vrhunac očaja, ljudi nisu akciju napravili već 20 utakmica. Nije bolje ni u drugim klubovima. Ne d'o mi Bog da sam igrač ili trener, ili da kojim slučajem radim nešto u vezi s našom ligom, pa da moram ovo gledati svaki dan.
Do prije dvije godine sam pratio sve utakmice Željezničara i zaista se, u poređenju s ovim danas, imalo šta gledati. Zadnjih deset puta se s Grbavice vraćam iznerviran, a ovo večeras je bio vrhunac očaja, ljudi nisu akciju napravili već 20 utakmica. Nije bolje ni u drugim klubovima. Ne d'o mi Bog da sam igrač ili trener, ili da kojim slučajem radim nešto u vezi s našom ligom, pa da moram ovo gledati svaki dan.
-
vjecnobordo
#719 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Odgledavši večeras utakmicu, prvo ću istaći radost jer su komšije još jednom poražene
Iako mi Čelik nije puno draži, ali neka
Utakmica, više nego očajna. Neću srati i pljuvati po svemu, kao što će to možda većina koji nisu RZ ili TM uraditi.
Prvo, navijanje Robijaša OČAJNO. Mene bi uistinu bilo stid. U nekoliko navrata Manijaci ih nadglasaju, a pjesme su im
Samo njima svojstveni plagijati. THE BEST OF TM, HZ, RA i drugi
Teren na Bilinom polju užasan. Tačnih pasova: oba. Broj prekršaja, veći nego li na jednoj rukometnoj tekmi. I Manijaci, aj ne znam jel vama ono uredu, ali onakvo valjanje
Vidio do sada samo kod Tuzlaka i nikog više. Stanić pada 3 minute nakon što ga je čovjek udario, dok je skontao da imaju pozitivan rezultat.
Iako ne pratim Želju, pa su me iznenadila neka imena, za koja nikad ranije nisam čuo (Jeko onaj što je posljednji ušao?
), realno mislim da j ovo dno dna komšije. Prošle godine su bili tu Štilić, Dialiba, koji su Boga mi bili itekako opasni. Danas, jedini igrač koji može proći svojim znanjem je Bekrić. Sve drugo sramotno.
Čelik, nešto malo bolji. Purić i onaj garonja
Ali *ebo ekipu kojoj je DUro organizator.
I na kraju, gledajući Ibrahima Šehića na turniru prije 2 godine, pomislih: Majku mu, odličan golman, biće zajebano zabit' Želji gol. Ali ovo večeras
Ja bih se stidio onakvih golova
Prvi mi i sada nije jasno kako mu kroz ruke prođe lopta. Jest bio precizan, dobar šut, žabica, ali 30 metara, hejjj, pa možeš stići da uhvatiš. Drugi gol,m ko da visi na Koševu gledajući Alaima. Ko da mu je efendija uzor. Lopta na peterac, a on je prati, čeka da mu je čovjek udari, a onda ni Buffon ne bi branio, ni sa 18 refleksa.
U svakom slučaju, jedna od nekvalitetnijih utakmica što se tiče prenosa
Utakmica, više nego očajna. Neću srati i pljuvati po svemu, kao što će to možda većina koji nisu RZ ili TM uraditi.
Prvo, navijanje Robijaša OČAJNO. Mene bi uistinu bilo stid. U nekoliko navrata Manijaci ih nadglasaju, a pjesme su im
Teren na Bilinom polju užasan. Tačnih pasova: oba. Broj prekršaja, veći nego li na jednoj rukometnoj tekmi. I Manijaci, aj ne znam jel vama ono uredu, ali onakvo valjanje
Iako ne pratim Želju, pa su me iznenadila neka imena, za koja nikad ranije nisam čuo (Jeko onaj što je posljednji ušao?
Čelik, nešto malo bolji. Purić i onaj garonja
I na kraju, gledajući Ibrahima Šehića na turniru prije 2 godine, pomislih: Majku mu, odličan golman, biće zajebano zabit' Želji gol. Ali ovo večeras
- Epitop
#720 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Utakmice i jada, bolje gledati kadete i juniore Nedeljom. 
-
emigracija
#721 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Vise ocekujem derbi od regresa
...da ponovo sa zeljeznicarima zagrmimo ''uprava napolje''

-
LSD
#722 Re: Premier liga BiH 2008/2009
u suštini sve slažem sa citavim textom.ali kad vec daješ opširne "strucne" analizevjecnobordo wrote:Odgledavši večeras utakmicu, prvo ću istaći radost jer su komšije još jednom poraženeIako mi Čelik nije puno draži, ali neka
![]()
Prvo, navijanje Robijaša OČAJNO. Mene bi uistinu bilo stid. U nekoliko navrata Manijaci ih nadglasaju, a pjesme su im![]()
![]()
Teren na Bilinom polju užasan. Tačnih pasova: oba. Broj prekršaja, veći nego li na jednoj rukometnoj tekmi. I Manijaci, aj ne znam jel vama ono uredu, ali onakvo valjanjeVidio do sada samo kod Tuzlaka i nikog više. Stanić pada 3 minute nakon što ga je čovjek udario, dok je skontao da imaju pozitivan rezultat.
Iako ne pratim Želju, pa su me iznenadila neka imena, za koja nikad ranije nisam čuo (Jeko onaj što je posljednji ušao?), realno mislim da j ovo dno dna komšije. Prošle godine su bili tu Štilić, Dialiba, koji su Boga mi bili itekako opasni. Danas, jedini igrač koji može proći svojim znanjem je Bekrić. Sve drugo sramotno.
Čelik, nešto malo bolji. Purić i onaj garonjaAli *ebo ekipu kojoj je DUro organizator.
I na kraju, gledajući Ibrahima Šehića na turniru prije 2 godine, pomislih: Majku mu, odličan golman, biće zajebano zabit' Želji gol. Ali ovo večerasJa bih se stidio onakvih golova
Prvi mi i sada nije jasno kako mu kroz ruke prođe lopta. Jest bio precizan, dobar šut, žabica, ali 30 metara, hejjj, pa možeš stići da uhvatiš. Drugi gol,m ko da visi na Koševu gledajući Alaima. Ko da mu je efendija uzor. Lopta na peterac, a on je prati, čeka da mu je čovjek udari, a onda ni Buffon ne bi branio, ni sa 18 refleksa.
-
The 51st State
#723 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ti si lud kad elaboriras nesto strumfovima, jad na terenu, jad na tribinama, oblaci u glavusama..., ali za entuzijazam od mene siks fajv, fajv siks, for siks....vjecnobordo wrote:Odgledavši večeras utakmicu, prvo ću istaći radost jer su komšije još jednom poraženeIako mi Čelik nije puno draži, ali neka
![]()
Prvo, navijanje Robijaša OČAJNO. Mene bi uistinu bilo stid. U nekoliko navrata Manijaci ih nadglasaju, a pjesme su im![]()
![]()
Teren na Bilinom polju užasan. Tačnih pasova: oba. Broj prekršaja, veći nego li na jednoj rukometnoj tekmi. I Manijaci, aj ne znam jel vama ono uredu, ali onakvo valjanjeVidio do sada samo kod Tuzlaka i nikog više. Stanić pada 3 minute nakon što ga je čovjek udario, dok je skontao da imaju pozitivan rezultat.
Iako ne pratim Želju, pa su me iznenadila neka imena, za koja nikad ranije nisam čuo (Jeko onaj što je posljednji ušao?), realno mislim da j ovo dno dna komšije. Prošle godine su bili tu Štilić, Dialiba, koji su Boga mi bili itekako opasni. Danas, jedini igrač koji može proći svojim znanjem je Bekrić. Sve drugo sramotno.
Čelik, nešto malo bolji. Purić i onaj garonjaAli *ebo ekipu kojoj je DUro organizator.
I na kraju, gledajući Ibrahima Šehića na turniru prije 2 godine, pomislih: Majku mu, odličan golman, biće zajebano zabit' Želji gol. Ali ovo večerasJa bih se stidio onakvih golova
-
emigracija
#724 Re: Premier liga BiH 2008/2009
nedaj se zeljo

-
mostarac
#725 Re: Premier liga BiH 2008/2009
bolji, ljepsi i posteniji fudbal se igra u prvoj federalnoj i rs-a nego u premier ligi i to je zalosna cinjenica, al ljudi to tako jeste. Manje je namjestanja i regularnije su utakmice, a sudije nisu ni blizu ocajne kao ove u PL. Ono zna se desit al u ovolikom broju slucajeva ni blizu. I kad kradu drugacije se krade. Da ne bude da nesto kenjam, nikad niko Veleza od sudija, pa ni u kaknju, nije pokrao kako su sudije pokrale prosle godine Posusje i Travnik u Mostaru i tako je na svim ostalim terenima u premier ligi. Nije Velez jedini, nego je svih 16 klubova tako. Do ove sezone sam isao na tekme, a od ove ne idem, jer to sve nema smisla. Ne postoje regularne utakmice, a ja sam tip koji vise voli castan poraz i zadnje mjesto, nego necasnu pobjedu i sampionsku titulu, ne postoji uopste draz igre. Navijaci se raspravljaju oko dogovorenih utakmica i kvaziderbija. Mi jednostavno ljudi nemam fudbal. Nista Sarajevo nije bolja ekipa od Zelje ili Celika ili gora od Zrinjskog. Jednostavno sve ekipe su nam jednake. Apsurd je da je do ovog kola Velez kao pretposljednji primio samo 2 gola vise od prvoplasiranog zrinjskog, a dao je cini mi se gol vise od druge slobode do ovog kola. To dovoljno govori o nasoj ligi i meni je normala sto se prica, al kad se pocnu navijaci prepucavat kako je ko igrao i kao ko je u boljoj formi i jaca ekipa trenutno to mi onda nema smisla nikakvog. Ljudi moji primjetite da iz godine u godinu broj gledalaca na utakmicama nase lige drasticno opada. Sjecam se derbija Sarajevo-Zeljo pred prepunim Kosevom i bez stolica, a danas ne moze da se napuni pola Grbavice.
Liga nam je u totalnom q i ne mogu da vjerujem da se jos raspravljate oko toga ko je bolji. Svi su ocajni, nesposobni i toliko je sve neregularno da se to sve skupa neda gledat. Evo ako iduce kolo Sloboda dobije Sarajevo, 90% ce Sarajevo dati bodove Velezu na Kosevu jer nece imati sanse za evropu. To je ljudi smjesno i zalosno istovremeno. To se neda gledat vise i trpit i ne znam za vas al ja sam Velez prestao gledati jer je pocela pljacka na utakmicama. Jedno je kad sudija dosudi nesto domacinski, a drugo je kad pljacka. Ja ne znam kako vi mozete to da gledate sa svojim klubovima i kako vam se to sve ne gadi, a vi jos raspravljate kao da se odigrala strasna utakmica. Ne znam kako mozete da imate onaj osjecaj pobjede kad znate da je sudija pljackao onaj drugi klub u vasu korist i da ste pobjedili jer je sudija tako htio ili na neki neregularan nacin. Meni se od tog osjecaja povraca i gori mi je od poraza.
Nazalost malo je navijaca koji ce reci i kad se krade u korist njihovog kluba, a svima nam je interes da se ne krade, al ako se krade u moju korist onda nek se krade. Navijaci kojima je do regularne lige u 99% slucajeva vise ne posjecuju stadione jer se ta posjeta pocinje kositi sa njihovim poimanjem fudbala kao sporta uopste. Ja vas samo ljudi ne kontam o cemu vi raspravljate i o kome. Jedna kurton Zeljo, drugi Celik, treci, Sarajevo, cetvrti Velez. kad ih sve sastavis zajedno im cijena ne prelazi cijenu felge na Messijevom autu, jer smo mi to zaiskali gospodo.
Liga nam je u totalnom q i ne mogu da vjerujem da se jos raspravljate oko toga ko je bolji. Svi su ocajni, nesposobni i toliko je sve neregularno da se to sve skupa neda gledat. Evo ako iduce kolo Sloboda dobije Sarajevo, 90% ce Sarajevo dati bodove Velezu na Kosevu jer nece imati sanse za evropu. To je ljudi smjesno i zalosno istovremeno. To se neda gledat vise i trpit i ne znam za vas al ja sam Velez prestao gledati jer je pocela pljacka na utakmicama. Jedno je kad sudija dosudi nesto domacinski, a drugo je kad pljacka. Ja ne znam kako vi mozete to da gledate sa svojim klubovima i kako vam se to sve ne gadi, a vi jos raspravljate kao da se odigrala strasna utakmica. Ne znam kako mozete da imate onaj osjecaj pobjede kad znate da je sudija pljackao onaj drugi klub u vasu korist i da ste pobjedili jer je sudija tako htio ili na neki neregularan nacin. Meni se od tog osjecaja povraca i gori mi je od poraza.
Nazalost malo je navijaca koji ce reci i kad se krade u korist njihovog kluba, a svima nam je interes da se ne krade, al ako se krade u moju korist onda nek se krade. Navijaci kojima je do regularne lige u 99% slucajeva vise ne posjecuju stadione jer se ta posjeta pocinje kositi sa njihovim poimanjem fudbala kao sporta uopste. Ja vas samo ljudi ne kontam o cemu vi raspravljate i o kome. Jedna kurton Zeljo, drugi Celik, treci, Sarajevo, cetvrti Velez. kad ih sve sastavis zajedno im cijena ne prelazi cijenu felge na Messijevom autu, jer smo mi to zaiskali gospodo.