Je li ovo tvoja misao, ili si je od negdje prepisao, ili ti je neko rekao da ovako pišešVozdra raja wrote:Raketirati Izrael je nepotrebno i sasvim pogresan nacin borbe protiv okupacije! Palestinci treba da se ujedine i na miran, ljudski, i argumentovan nacin od svijeta zatraze ispravljanje nepravde koja im je nacinjena!
Izrael je opet pocinio zlocin!
- homo_sapiens
#701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- jeza u ledja
#702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jeste, 'sami se gadjali'.KemooSA wrote: Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
Cionisti ne biraju sredstva i metode za opravdanje svojih zacrtanih ciljeva(sjetite se samo 9.11 i samo atentata u New Yorku)
Na nesto me to podsjeca.
- KemooSA
#703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Razumijem te, ti si zrtva holivudskog smeca i Cnn-a,probaj malo otvoriti oci i potraziti dokaze o najvecoj prevari u historiji covjecanstva.jeza u ledja wrote:Jeste, 'sami se gadjali'.KemooSA wrote: Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
Cionisti ne biraju sredstva i metode za opravdanje svojih zacrtanih ciljeva(sjetite se samo 9.11 i samo atentata u New Yorku)
Na nesto me to podsjeca.
- jeza u ledja
#704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne razumijes me. Ja i ostali smo zrtve cetnickih granata i velikosrpske propagande po kojoj smo se mi sami granatirali da bi stekli naklonost svijeta. Takvu istu propagandu ti prosipas ovdje. Iskreno, to mi se blago receno gadi.KemooSA wrote:Razumijem te, ti si zrtva holivudskog smeca i Cnn-a,probaj malo otvoriti oci i potraziti dokaze o najvecoj prevari u historiji covjecanstva.jeza u ledja wrote:Jeste, 'sami se gadjali'.KemooSA wrote: Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
Na nesto me to podsjeca.
- KemooSA
#705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne razumijes me. Ja i ostali smo zrtve cetnickih granata i velikosrpske propagande po kojoj smo se mi sami granatirali da bi stekli naklonost svijeta. Takvu istu propagandu ti prosipas ovdje. Iskreno, to mi se blago receno gadi.[/quote]jeza u ledja wrote:
Tema nije rat u BiH u kojem sam i sam stradao vec o jebenim cionistima koji vladaju svijetom
- zaratustra
#706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pogledao, odličan film, realan i nepristrasan koliko može biti. Ali, što je najvažnije šalje bitnu poruku svima nama bez obzira koje nacije vjere ili nevjere bili. Čast i obraz iznad svega.BarbaDue wrote:pogledajte film na HRT1...malo istine o palestincima i Jeruzalemu
- jeza u ledja
#707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Tema nije rat u BiH u kojem sam i sam stradao vec o jebenim cionistima koji vladaju svijetomKemooSA wrote:Ne razumijes me. Ja i ostali smo zrtve cetnickih granata i velikosrpske propagande po kojoj smo se mi sami granatirali da bi stekli naklonost svijeta. Takvu istu propagandu ti prosipas ovdje. Iskreno, to mi se blago receno gadi.jeza u ledja wrote:
Tema je izgleda ljudska glupost, koje ocigledno i na ovom forumu ne manjka.
-
Kjajević Majko
#708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dovoljno opasne da ubijaju.KemooSA wrote:Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
I tema nisu cionisti koji vladaju svijetom, za to imaš teme na koje te veleposlanik može uputiti, tema je stanje u Gazi i ubijanje civila iz raznih političkih razloga.
- bogoljub
#709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cionisti su se jednom obrukali. Rat koji je Izrael zapoceo protiv Hezbollaha trajao je samo 33 dana. Ako razmotrimo stete koje su nastale, naravno puno vise stradanja, puno vise materijalne stete je pretrpio Liban, Ali sta se desilo? Izrael sam priznaje da je pored toga sto je nanio tolike stete,ipak porazen, u zadnjem ratu. Ali to je sasvim haman pa normalno i bilo zaocekivati. Znali su ko je Hezbollah (doduse otprilike), znali su da Liban ima otvorene granice, pored Hezbollaha ima opstu vojsku koja ce ih braniti. Ipak su se upustili i rat zapoceli. Izgubili. Osramotili se. Hezbollah samo ojacao! U izraelu medzusobne optuzbe, ko je kriv za poraz?! Ali sada su se okomili na Gazzu! Na jedan opkoljeni narod. Poput Sarajeva! Podignu avijaciju i gadzaju ljude, e jesu borci nema sta! pa naravno da ce biti stradanja, Palestinci nemaju protiv avijaciju. Dovukli su tenkove oko Gaze, Iako mnogi smatraju to zastrasivanjima, ukoliko se upuste u kopnene borbe, sasvim je izvjesno da ce se osramotiti jer Palestinci nemaju sta izgubiti. Ukoliko sada prestanu borbe,Izrael nista nije dobio, osim sto je shvatio da je 900 hiljada njegovog naroda od sada dostupno raketama, kakvim takvim, dobio je i to da danas miloni ljudi u svijetu vise simpatisu Palestinu nego Izrael. Osramotio se do neba! Smatrao se najjacom silom, jaci od svih Arapskih zemalja, ako ga mala opkoljena Gazza natjera da prestane rat.. bit ce to nove optuzbe ko je kriv za poraz, ili ti neuspijeh oko Gazze.Akobogda!
- bogoljub
#710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cast i obraz iznad svega!zaratustra wrote:Pogledao, odličan film, realan i nepristrasan koliko može biti. Ali, što je najvažnije šalje bitnu poruku svima nama bez obzira koje nacije vjere ili nevjere bili. Čast i obraz iznad svega.BarbaDue wrote:pogledajte film na HRT1...malo istine o palestincima i Jeruzalemu
- KemooSA
#711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
A znas li ti uopste ko su cionisti?Kjajević Majko wrote:Dovoljno opasne da ubijaju.KemooSA wrote:Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
I tema nisu cionisti koji vladaju svijetom, za to imaš teme na koje te veleposlanik može uputiti, tema je stanje u Gazi i ubijanje civila iz raznih političkih razloga.
-
Kjajević Majko
#712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Znaš li ti koliko uopšte te teorije zavjera umanjuju važnost ovoga što se dešava?
- RIZVA
#713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nicija do zore nije gorila,Izrael ce propasti,oni to dobro znaju
- Drvosjeca iz Dejcica
#714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
"Kingdom of Heaven" u kojem se govori o trecem krizarskom pohodu u 12 vijeku, opsadi Jeruzalema i velicanstvenom Saladinu. Na kraju filma u dvije recenice konstatuju da je Ricard Lavljeg Srca nakon trogodisnje borbe uspio osigurati krhko primirje sa Saladinom dok mira u KRALJEVSTVU NEBESKOM (Jeruzalemu) nema vec 1000 godina. Tuzno i poucno.bogoljub wrote:Cast i obraz iznad svega!zaratustra wrote:Pogledao, odličan film, realan i nepristrasan koliko može biti. Ali, što je najvažnije šalje bitnu poruku svima nama bez obzira koje nacije vjere ili nevjere bili. Čast i obraz iznad svega.BarbaDue wrote:pogledajte film na HRT1...malo istine o palestincima i Jeruzalemu
- bogoljub
#715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
*** SPAM *** - Sedmog dana izraelskog napada na pojas Gaze, palestinski pokret Hamas, spreman je i na poteze očajnika. Naime, u sedam dana, neprestanih zračnih napada, ubijeno je preko 400 Palestinaca, a od toga je, prema podacima UN-a najmanje 25 posto bilo civila. Jučer su u napadu izgubili i jednog od svojih političkih lidera Nizara Rayyana koji je ubijen u svom domu zajedno s još nekoliko članova svoje porodice.
Hamas je tako danas proglasio "Dan gnjeva" prema Izraelu a u današnjim napadima prema Ashkelonu, obalnom gradu na jugu Izraela ispalili su najmanje sedam projektila "Grad". No, ono što zabrinjava svakako je najava kako je Hamas spreman napasti nuklearna postrojenja u Izraelu. Prema posljednjim podacima čini se kako posjeduju oružje za takav napad te u svojim redovima imaju borce koji su to u stanju napraviti.
"Hamas posjeduje desetak modernih raketa i to moćne iranske projektile Fajr-3, čiji je domet oko 50 kilometara. Te rakete mogle bi upotrebljene za napad na Dimonu koja se nalazi svega tridesetak kilometara istočno od Beersheba, a u čijoj je blizini smješten nuklearni reaktor", objavili su danas izraelski mediji, kao i neke strane agencije dodajući kako su rakete došle morem i kroz tunele iz Egipta sve do pojasa Gaze. Kraj Dimone se navodno osim reaktora nalaze i izraelske nuklearne glave, no njihovo postojanje nikada nije bilo i službeno potvrđeno.
Ne treba ni naglašavati kako je strah od nuklearnih napada jedna od najgorih noćnih mora u Izraelu koji je dosada bio više puta upozoren na nuklearne napade. Danas gotovo svi izraelski mediji pišu o potencijalnoj nuklearnoj opasnosti, a panika se neumitno širi. Izraelski dužnosnici danas su govoreći o "obrani" Dimone naglasili kako je obrana tog grada u stanju odbiti i napade sofisticiranijeg oružja nego što je to Fajr-3.
Ovoj vijesti dodajmo i onu kako Izrael, unatoč najavama, nije danas dozvolio stranim novinarima ulazak u pojas Gaze. Naime, izraelski Vrhovni sud nedavno je dao dozvolu osmorici predstavnika sedme sile da uđu u Gazu, no ta je odluka danas "poništena".
Novinari su osudili ovu odluku Izraela, nazvavši je udarcem na slobodu medija i informisanja. Službeni Izrael kasno popodne pustio je priopštenje u kojem se objašnjava kako zapravo novinari nisu mogli u Gazu jer je danas organizovana evakuacija iz Gaze za strane državljane.
"Vojska se danas bavila pitanjima izlaska više stotina stranih državljana iz Gaze te se nije mogla usredotočiti na ulaz novinara", istakli su službeni izraelski vojni izvori.
(index)
Hamas je tako danas proglasio "Dan gnjeva" prema Izraelu a u današnjim napadima prema Ashkelonu, obalnom gradu na jugu Izraela ispalili su najmanje sedam projektila "Grad". No, ono što zabrinjava svakako je najava kako je Hamas spreman napasti nuklearna postrojenja u Izraelu. Prema posljednjim podacima čini se kako posjeduju oružje za takav napad te u svojim redovima imaju borce koji su to u stanju napraviti.
"Hamas posjeduje desetak modernih raketa i to moćne iranske projektile Fajr-3, čiji je domet oko 50 kilometara. Te rakete mogle bi upotrebljene za napad na Dimonu koja se nalazi svega tridesetak kilometara istočno od Beersheba, a u čijoj je blizini smješten nuklearni reaktor", objavili su danas izraelski mediji, kao i neke strane agencije dodajući kako su rakete došle morem i kroz tunele iz Egipta sve do pojasa Gaze. Kraj Dimone se navodno osim reaktora nalaze i izraelske nuklearne glave, no njihovo postojanje nikada nije bilo i službeno potvrđeno.
Ne treba ni naglašavati kako je strah od nuklearnih napada jedna od najgorih noćnih mora u Izraelu koji je dosada bio više puta upozoren na nuklearne napade. Danas gotovo svi izraelski mediji pišu o potencijalnoj nuklearnoj opasnosti, a panika se neumitno širi. Izraelski dužnosnici danas su govoreći o "obrani" Dimone naglasili kako je obrana tog grada u stanju odbiti i napade sofisticiranijeg oružja nego što je to Fajr-3.
Ovoj vijesti dodajmo i onu kako Izrael, unatoč najavama, nije danas dozvolio stranim novinarima ulazak u pojas Gaze. Naime, izraelski Vrhovni sud nedavno je dao dozvolu osmorici predstavnika sedme sile da uđu u Gazu, no ta je odluka danas "poništena".
Novinari su osudili ovu odluku Izraela, nazvavši je udarcem na slobodu medija i informisanja. Službeni Izrael kasno popodne pustio je priopštenje u kojem se objašnjava kako zapravo novinari nisu mogli u Gazu jer je danas organizovana evakuacija iz Gaze za strane državljane.
"Vojska se danas bavila pitanjima izlaska više stotina stranih državljana iz Gaze te se nije mogla usredotočiti na ulaz novinara", istakli su službeni izraelski vojni izvori.
(index)
-
Kjajević Majko
#716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nema šanse za bilo kakve "nuklearne napade" najobičnije gluposti.
Koja gomila gluposti...
Koja gomila gluposti...
- RIZVA
#717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kad vec cionisticko-zlocinacka armija grupise snage na granici Gaze,zasto ne krenu u taj kopneni napad,ne sumnjam da ne bi napravili kakav "dar mar",al to je jedna hrpa kukavica,lako se osloniti na silnu avijaciju i topništvo,zasto ne krenu?
- KemooSA
#718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jel i ovo teorija zavjere? Obrati paznju zbog cega je trazen,nigdje se ne pominje 9.11,ZASTO... jer neeeeemaju dokaze,samo sto su svojom propagandom uspjeli da zavaraju takve kao ti sto ko ovce bleje u CNN.I nemoj me pogresno shvatiti ne zelim da kazem da je Bin Laden sad neki heroj nego je covjek iskoristen ili je i saucesnik u njihovoj lazi(agent CIA) zbog koje su napali Afganistan i Irak ...Imas li objasnjenje za ovo????jeza u ledja wrote:Jeste, 'sami se gadjali'.KemooSA wrote: Opasne neke granate,cak ni prozore od detonacije nisu unistile..
Na nesto me to podsjeca.
http://www.fbi.gov/wanted/terrorists/terbinladen.htm
- KemooSA
#719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world.
Jesam li ovo ja izmislio??
Jesam li ovo ja izmislio??
- jeza u ledja
#720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cekaj, koncetrisimo se na temu.KemooSA wrote:
Jel i ovo teorija zavjere? Obrati paznju zbog cega je trazen,nigdje se ne pominje 9.11,ZASTO... jer neeeeemaju dokaze,samo sto su svojom propagandom uspjeli da zavaraju takve kao ti sto ko ovce bleje u CNN.I nemoj me pogresno shvatiti ne zelim da kazem da je Bin Laden sad neki heroj nego je covjek iskoristen ili je i saucesnik u njihovoj lazi(agent CIA) zbog koje su napali Afganistan i Irak ...Imas li objasnjenje za ovo????
Da li Hamas ili Islamski Dzihad poricu da bacaju raketice/granate na Izrael? Da li si negdje procitao tako nesto? Nisi. Eh, onda, da li mozes pojmiti da je jedna takva raketica/granata mogla pasti na neku privatnu kucu unutar Izraela i napraviti stetu kakvu vidis na slici? Naravno da mozes.
Stoga, sam tvoj komentar na sliku razvaljenog krova neke izraelske privatne kuce o tome 'kako se sami gadjaju', tj. da je slika dio lazirane scene formirane od strane 'cionisticke agenture' ili cega vec pokazuje tvoju neobjektivnost zakljucivanja sta ta slika predstavlja, i uopste neobjektivnost tvog rezonovanja prirode ovog sukoba i shvatanja sta se tamo desava.
Na slican nacin, kao neko ko je bio sudionikom rata u BiH i Sarajevu, trebao bi biti posebno osjetljiv na izjave tipa 'sami su se gadjali'. Isto tako, cetnici su cijelo vrijeme rata nasumice gadjali po Sarajevu i drugim gradovima, cesto namjerno gadjajuci dijelove grada u kojima bi bilo jako puno ljudi na otvorenom. I ako su to uradili sto puta, sasvim je logicno bilo kome neutralnom, a kamo li nama koji smo bili svjedoci svega toga, da i kad su pogodili sto prvi put, recimo Markale, da je granata bila njihova, a ne odnekud drugo.
Tako i tebi, da si objektivan, kao sto nisi, treba biti sasvim logicno da bi od sto i jedne Hamasove rakete jedna mooooozda mogla pogoditi i kakvu kucu, naselje, skolu, vrtic, sta god.
- KemooSA
#721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nemoj biti tako siguran i moli Boga da je Ahmo nije napravio prije nego cionisti udare.Kjajević Majko wrote:Nema šanse za bilo kakve "nuklearne napade" najobičnije gluposti.
Koja gomila gluposti...
Former top US diplomat John Bolton says Israeli strikes on Gaza have ignited a multi-front war which could lead to a US attack on Iran.
Bolton, a former US ambassador to the UN, accused Iran of supplying arms and equipment to Hamas and making efforts to develop a nuclear bomb.
"I don't think there's anything at this point standing between Iran and nuclear weapons other than the possibility of the use of military force possibly by the United States, possibly by Israel," Bolton told FoxNews.
"So while our focus obviously is on Gaza right now, this could turn out to be a much larger conflict," said the hawkish US official, adding, "We're looking at potentially a multi-front war."
Bolton made the allegations about Iran's nuclear program after the 2007 National Intelligence Estimate (NIE), which represented the consensus of the 16 US intelligence agencies, concluded "with high confidence" that Iran halted its "nuclear weapons program" in 2003 and that the program remains frozen.
The controversial intelligence contradicted longstanding claims that Tehran was "working relentlessly toward building a nuclear bomb" and came as a blow to advocates of a military strike against Iran like Bolton.
When asked if Israel would be capable of taking out Iran's nuclear facilities, Bolton said he believed "Israel could destroy enough of Iran's program to give us three, four years, which puts time back on our side to look for a longer term solution."
Bolton's remarks came as speculation has been rife that an Israeli go-it-alone strike on Iran is in the offing. However, many analysts believe an Israeli attack on Iran would not be possible without a US green light.
Despite Israeli pressure for a military option against Iran, many US foreign policy experts have advised the President-elect Barack Obama to engage Iran with diplomacy – a move which would not be well-received among powerful pro-Israeli lobbies in Washington.
Israel after five straight days of air attacks, on Wednesday rejected a proposal for a temporary ceasefire in its military onslaught in the Gaza Strip.
Israeli military is also gathering its gunboats near the Gaza port and its ground forces along the border in preparation for a possible ground offensive.
Earlier on Monday, a senior Iranian commander floated the idea that the time has come for Muslims to militarily stop Israeli crimes in Gaza.
"Only the military aid can save Gaza," said Brigadier General Mir-Faisal Baqerzadeh, Head of the Foundation for the Remembrance of the Holy Defense.
- oldschool
#722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
30 stranica
, ali sve se svodi na to, kukajte, pomažite, radite šta hoćete ne možete im pomoći, Izrael moće raditi šta hoće, atomsku ne smije bacati, jer je ona atomska iz ww 2 danas kao neka petarda u odnosu na sadašnje, imate čak hidrogenske ili neutronske, neutronska je jača 25.000 puta, a vjetrom se ne može upravljati kada se bace te bombe, pozivate se na UN i kakve druge provorazredne seratorske kvazi međunarodne organizacije, tko je god proveo ovde rat zna kakva su to sranja, oni ni sebe ne mogu štiti, nigdje nisu ništa postigli, taj narod može sebi jedino pomoći, niko drugi, prestati se međusobno klati i ubijati, pokušati se organizovati, pokušati ono državice što imaju na nog postaviti, ne dati razloga za napade Izraelu bar za početak, kasnije tražiti svoju zemlju mirnim putem, ako bude ikako moguće, jer ovakvim pristupom nemaju šanse.
- bogoljub
#723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
oldschool wrote:30 stranica, ali sve se svodi na to, kukajte, pomažite, radite šta hoćete ne možete im pomoći, Izrael moće raditi šta hoće, atomsku ne smije bacati, jer je ona atomska iz ww 2 danas kao neka petarda u odnosu na sadašnje, imate čak hidrogenske ili neutronske, neutronska je jača 25.000 puta, a vjetrom se ne može upravljati kada se bace te bombe, pozivate se na UN i kakve druge provorazredne seratorske kvazi međunarodne organizacije, tko je god proveo ovde rat zna kakva su to sranja, oni ni sebe ne mogu štiti, nigdje nisu ništa postigli, taj narod može sebi jedino pomoći, niko drugi, prestati se međusobno klati i ubijati, pokušati se organizovati, pokušati ono državice što imaju na nog postaviti, ne dati razloga za napade Izraelu bar za početak, kasnije tražiti svoju zemlju mirnim putem, ako bude ikako moguće, jer ovakvim pristupom nemaju šanse.
- jeza u ledja
#724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Iran nema atomsku bombu, sta vam je. I ako ih naprave u skorije vrijeme, trebale bi im godine da postanu upotrebljive i precizne da mogu gadjati Izrael.
Siguran sam da kad bi Ameri znali da je ovi imaju da bi vec o tome trubili na sva zvona (kao sto su srali o Saddamu i WMD), a i Izrael bi odavno poslao avioncice da se tog kutarisu.
Kad i ako Iranci budu blizu da stvarno naprave bombu, tek ce tad nastupiti prava frka.
Siguran sam da kad bi Ameri znali da je ovi imaju da bi vec o tome trubili na sva zvona (kao sto su srali o Saddamu i WMD), a i Izrael bi odavno poslao avioncice da se tog kutarisu.
Kad i ako Iranci budu blizu da stvarno naprave bombu, tek ce tad nastupiti prava frka.
- KemooSA
#725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Opet ti skreces sa diskusije,nemoj mi palamuditi o ratu u BiH jer to nije tema!!!jeza u ledja wrote:Cekaj, koncetrisimo se na temu.KemooSA wrote:
Jel i ovo teorija zavjere? Obrati paznju zbog cega je trazen,nigdje se ne pominje 9.11,ZASTO... jer neeeeemaju dokaze,samo sto su svojom propagandom uspjeli da zavaraju takve kao ti sto ko ovce bleje u CNN.I nemoj me pogresno shvatiti ne zelim da kazem da je Bin Laden sad neki heroj nego je covjek iskoristen ili je i saucesnik u njihovoj lazi(agent CIA) zbog koje su napali Afganistan i Irak ...Imas li objasnjenje za ovo????
Da li Hamas ili Islamski Dzihad poricu da bacaju raketice/granate na Izrael? Da li si negdje procitao tako nesto? Nisi. Eh, onda, da li mozes pojmiti da je jedna takva raketica/granata mogla pasti na neku privatnu kucu unutar Izraela i napraviti stetu kakvu vidis na slici? Naravno da mozes.
Stoga, sam tvoj komentar na sliku razvaljenog krova neke izraelske privatne kuce o tome 'kako se sami gadjaju', tj. da je slika dio lazirane scene formirane od strane 'cionisticke agenture' ili cega vec pokazuje tvoju neobjektivnost zakljucivanja sta ta slika predstavlja, i uopste neobjektivnost tvog rezonovanja prirode ovog sukoba i shvatanja sta se tamo desava.
Na slican nacin, kao neko ko je bio sudionikom rata u BiH i Sarajevu, trebao bi biti posebno osjetljiv na izjave tipa 'sami su se gadjali'. Isto tako, cetnici su cijelo vrijeme rata nasumice gadjali po Sarajevu i drugim gradovima, cesto namjerno gadjajuci dijelove grada u kojima bi bilo jako puno ljudi na otvorenom. I ako su to uradili sto puta, sasvim je logicno bilo kome neutralnom, a kamo li nama koji smo bili svjedoci svega toga, da i kad su pogodili sto prvi put, recimo Markale, da je granata bila njihova, a ne odnekud drugo.
Tako i tebi, da si objektivan, kao sto nisi, treba biti sasvim logicno da bi od sto i jedne Hamasove rakete jedna mooooozda mogla pogoditi i kakvu kucu, naselje, skolu, vrtic, sta god.
Zelim da kazem da su cionisti spremni na sve na ustrb ostvarenja svojih ciljeva,ovo nije bitka protiv hamasa(to je jebena banda) nego protiv Irana(zapamti ovo)!!!