Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pure_love

#701 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by pure_love »

zonbirile wrote:pure-love

pa imaš li imalo stida,i opet se pozivaš na Boga
u cemu je problem?

covjek je umro,,a vi pricate kao da je zivotinja livsala...pitajte se vi za stid
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#702 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Faruk »

istocnjak wrote:ko su ustvari istinski kriminalci u ovoj državi? Da li su to oni u Boss odjelima i kravatama koji su prodali sve naše BiH banke pa sada nemamo vlastite banke. Isti oni što su svom vlastitom narodu doveli bankare i zelenaše koji na zapadu kupuju novac za 3-4% kamate a nama ga prodaju za 10% kamate. Koji su nam doveli tržne centre iz Slovenije, Hrvatske i Srbije za neki njihov sitni interes da nas bezdušno pljačkaju i odnose milione iz Bosne ili su to oni sitni kriminalci koji su organizovali otpor i branili istu ovu državu u ratu?
ja se manje bojim Mercatora od reketaša, kamatara, silovalatelja, ubica, lopova itd
zonbirile

#703 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

pure_love wrote:Inna lillahi we inna ileyhi radziun

Allah ti oprostio grijehe i primio te u dzennet.amin

El-Fatiha

ti izgleda ne čitaš postove.Nekolicina smo ti pisali povodom tvog posta,što je čista blasfemija.
Otkud tebi saznanje ,gdje je Čelo završio, i tražili smo ti objašnjenje o samoubistvu i islamskom učenju.
d2

#704 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by d2 »

kako ide ? svadjate se i dalje ?

ja odoh na pivu, haj u zdravlju
Baltazar_khan

#705 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Baltazar_khan »

Jeste više dosadni sa dosadnom diskusijom :x
pure_love

#706 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by pure_love »

zonbirile wrote:
pure_love wrote:Inna lillahi we inna ileyhi radziun

Allah ti oprostio grijehe i primio te u dzennet.amin

El-Fatiha

ti izgleda ne čitaš postove.Nekolicina smo ti pisali povodom tvog posta,što je čista blasfemija.
Otkud tebi saznanje ,gdje je Čelo završio, i tražili smo ti objašnjenje o samoubistvu i islamskom učenju.
Gdje sam ja rekao da znam gdje je zavrsio? ja dovim da zavrsi u dzennetu,a Allah ce odluciti za to!

sto se tice samoubistva,vehabije smatraju da to izvodi iz vjere(odatle ti fetva saudijskog alima)..vecina uleme smatra da je veliki grijeh,a da li ce Bog oprostiti-opet kazem,to je na Njemu ne na nama
Hendrix

#707 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Hendrix »

Evo par priča o ljudima od kojih je Ćelo veći heroj bio i za koje niste čuli u crnoj hronici .... :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Avaz...
Našoj redakciji obratio se Mahmut Ajeti, demobilisani borac iz Hadžića. Kako kaže, ne može više podnijeti život bez električne energije u kući koju mu je izgradila humanitarna organizacija iz Katalonije. - Nigdje ne radim. Moja porodica i ja živimo od 150 maraka, koliko dobivam kao demobilisani borac. Obolio sam u rovovima tokom rata. Supruga i dijete su invalidi 60 posto. Više smo gladni nego siti. Kako da platim priključak za električnu energiju koji iznosi 3.000 KM - ističe Ajeti.
Obraćao se u Općini i Ministarstvu za boračka pitanja KS, ali je kao odgovor dobio "zatvorena vrata".

- Više od deset puta deložiran sam iz tuđih stanova, a prije mjesec uselio sam se u ovu kuću. Noći su duge bez struje. Živim uz svijeću. Cijepajući drva, pokušavam nešto zaraditi. I ono malo što dobijem, moram potrošiti na lijekove. Da nije šumskih plodova, ne znam kako bih preživio. Bio sam sitiji tokom rata. A u odbrani zemlje priključio sam se na samom početku agresije. Imam i zahvalnicu od Armije, ali to danas ništa ne vrijedi. Sada ti samo veza radi. Ja toga nemam. Sada, izgleda, jedino ostaje da se ubijem, kao i neki drugi borci - kaže ogorčeno Ajeti.

Čeka pomoć

Dobri ljudi koji žele pomoći porodici Ajeti, mogu s njom kontaktirati na telefon 061/545-230

-------------------------------------------------------------

Kad je počeo rat, u aprilu 1992. godine, Edin Haračić je imao nepunih 20 godina.
U trenerci i patikama, zajedno sa svojim ocem, postao je dobrovoljac Prve tuzlanske brigade, a ubrzo i član jedne od najeminentnijih jedinica 5. operativne grupe Tuzla.
Najviše priznanje

- Nisam u rat krenuo da bih bilo šta dobio. Krenuo sam zbog odbrane domovine, odbrane svog naroda, u krajnjem slučaju i svoje lične odbrane - započinje svoju priču sada dvadesetdevetogodišnji Edin, nosilac najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" sa činom kapetana na službi u 247. slavnoj motorizovanoj brigadi Vojske Federacije u Tuzli.
- Kad sam u jednoj akciji 1993. godine uništio šest neprijateljskih tenkova i jedan sa drugovima zarobio, tada je Predsjedništvo Općine Tuzla na svojoj sjednici od 27. aprila 1993. godine donijelo odluku da mi se kao nagrada za taj ratni podvig dodijeli stan - ističe Haračić.
Policija na vratima

Edin Haračić, kada je dobio nagradu svog grada nije znao da mu je dodijeljen stan nad kojim vlasništvo ima Risto Narančić koji je početkom rata otišao u Bijeljinu.

- Kad je započela primjena imovinskih zakona, Narančić je, naravno, zatražio svoj stan. Prije dva dana policija je došla i zapečetila stan u kome su ostale sve moje stvari i sa kojim za sada nemam kuda. Otišao sam guverneru Bešlagiću koji me je, naravno, odmah prepoznao jer je on bio na čelu općine kada su me "nagradili". Preporučio je da idem načelniku općine Imamoviću, koji, jednako "nema vremena" da me primi, iako je pismenu odluku o "dodjeli nagrade Edinu Haračiću" potpisao lično Jasmin Imamović koji je tada bio sekretar općine Tuzla, kaže proslavljeni heroj.

Koga treba biti stid

Edin Haračić, nosilac "Zlatnog ljiljana" i čuveni uništitelj tenkova u prošlom ratu, od četvrtka je na ulici.
Ponavlja da je ponosan na svoj doprinos odbrani BiH, ali se pita da li se oni, koji su ga tapšali po ramenu, nagrađivali i zbog njega se slikavali po televizijama "kao dobrotvori", sada stide situacije u kojoj se našao.

A. HADŽIĆ
Cholina_Lokica

#708 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Cholina_Lokica »

d2 wrote:kako ide ? svadjate se i dalje ?

ja odoh na pivu, haj u zdravlju
dje ces to javno reci, i to na ovo temi, sad ce te lincovat, cuj alkohol da konzumiras...
rado_vidjen

#709 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by rado_vidjen »

ja mislim da je fahro danas najsretniji. :-) mogo je komotno stampat smrtovnice kao zaseban broj. nije ih ni aliji bilo ovoliko, ni blizu :shock:

kakvih pacernika ima to je cudo. ko god je ostavio vise od tri komentara na temi, ja bi ga banovo. a neki su i po 20, koji pacenici :skoljka:

kidam na lijevo, a vi se koljite
GandalfSivi

#710 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by GandalfSivi »

pure_love wrote: Gdje sam ja rekao da znam gdje je zavrsio? ja dovim da zavrsi u dzennetu,a Allah ce odluciti za to!

sto se tice samoubistva,vehabije smatraju da to izvodi iz vjere(odatle ti fetva saudijskog alima)..vecina uleme smatra da je veliki grijeh,a da li ce Bog oprostiti-opet kazem,to je na Njemu ne na nama
Da je tebi sestru silovao, pitao bih te da li bi dovio. Ovdje se rasprava vodi o tome hoce li u dzennet ici jer se ubio ili nece. Odgovor je jednostavan, ako ima boga nece. Nece zato sto je ubijao, zato sto je silovao, zato sto je drogu dilao. Nije ba on zivio kao nevinasce da se sada raspravljamo o njegovoj smrti a ne o zivotu. Umro je kao sto je i zivio, grjesno. Ti @pure_love se nikada, ali nikada u zivotu nebi vise trebao smatrati vjernikom, jer si samo jedan licemjer i nista vise.

O samom IBC, bio je dobar borac za vrijeme rata, ali je sve to ponistio poslije, i ja cu uvijek imati vise divljenja prema sve i jednom borcu koji je bio posten prije, za vrijeme i poslije rata, nego prema lokalnim kriminalcima, ciji je svaki zaradjeni dinar neko oplakao.

Odoh se pridruziti @D2 na pivi, vozdra...
Locked