Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
-
bogumil-8
#701 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Katedra, propustili smo..... Nismo ni bili u mogućnosti djelovati. Mimo našeg znanja i na mudro osmišljen način dovedeni smo pred "svršen čin". Šta dalje? Kako pomoći Arziji Mahmutović (u sastavljanju kvalitetnog upitnika za anketu, i sprovođenju ankete na kvalitetniji način) i vladi Kantona Sarajevo (u finansiranju zakonom predviđenih dodatnih sadržaja aktivnosti u obdaništima, a ne u finansiranju "vjeronauke u obdaništima") da ispoštuju zakonsku proceduru, bar za naredni period?
- uvjek dobar gost
#702 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Katedra wrote:Poštovani,
Na djelu je klasični aparthejd! Zato, OTPOR! Jedan od načina: pritisak na gradske vlasti (prvo Sarajevo) da djeca u javnim ustanovama (koje plaćaju svi GRAĐANI Sarajeva) nemaju vjeronauk. Drugo, neka se malo preispitaju "muslimanski" dušebrižnici o tome kada dijete postaje svjesno svoje vjere i kada počinje sa praktikovanjem vjere? Sa 7 godina! Isto važi i za ostale vjerske pripadnosti. I još nešto. Propustili ste dragi sugrađani pravu reakciju na uspostavljanje vjeronauka u školama, umjesto predmeta HISTORIJA RELIGIJA za srednju školu. Pošto nije bilo OTPORA, dobili ste vjeronauku u obdaništima!
Ja se slažem, pitanje je kako ?
Drugo pitanje je ko i ima li kritične mase da se uhvati u koštac sa ovim zaista velikim problemom, ja sa Za ZA i tu sam za bilo koje akcije !
-
jedna mama
#703 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
[quote="Katedra"]Poštovani,
Na djelu je klasični aparthejd! Zato, OTPOR! Jedan od načina: pritisak na gradske vlasti (prvo Sarajevo) da djeca u javnim ustanovama (koje plaćaju svi GRAĐANI Sarajeva) nemaju vjeronauk. Drugo, neka se malo preispitaju "muslimanski" dušebrižnici o tome kada dijete postaje svjesno svoje vjere i kada počinje sa praktikovanjem vjere? Sa 7 godina! Isto važi i za ostale vjerske pripadnosti. I još nešto. Propustili ste dragi sugrađani pravu reakciju na uspostavljanje vjeronauka u školama, umjesto predmeta HISTORIJA RELIGIJA za srednju školu. Pošto nije bilo OTPORA, dobili ste vjeronauku u obdaništima![/quo
Upravo je simpaticno kada ateisti uzmu sebi za pravo da poducavaju vjernike kako ce odgajati vlastitu djecu.
MI Vama ne branimo da plesete koliko hocete, mozete i pjevati a bogami i zasvirati, znate vec kome...
Na djelu je klasični aparthejd! Zato, OTPOR! Jedan od načina: pritisak na gradske vlasti (prvo Sarajevo) da djeca u javnim ustanovama (koje plaćaju svi GRAĐANI Sarajeva) nemaju vjeronauk. Drugo, neka se malo preispitaju "muslimanski" dušebrižnici o tome kada dijete postaje svjesno svoje vjere i kada počinje sa praktikovanjem vjere? Sa 7 godina! Isto važi i za ostale vjerske pripadnosti. I još nešto. Propustili ste dragi sugrađani pravu reakciju na uspostavljanje vjeronauka u školama, umjesto predmeta HISTORIJA RELIGIJA za srednju školu. Pošto nije bilo OTPORA, dobili ste vjeronauku u obdaništima![/quo
Upravo je simpaticno kada ateisti uzmu sebi za pravo da poducavaju vjernike kako ce odgajati vlastitu djecu.
MI Vama ne branimo da plesete koliko hocete, mozete i pjevati a bogami i zasvirati, znate vec kome...
- uvjek dobar gost
#704 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
... Ovo nema veze sa ateizmom ili sa religioznošću... ovo ima veze sa nakaradnim, dekadentnim, nazadnim, bahatim, opskurnim i kakvim sve ne tumačenjem ustava, zakona ali u krajnjem slučaju i same vjere... znači sve je do posrednika !
Kada je uvođena nauka o vjeri u obdaništa Sarajeva grada, tada je Arzija M. kao argumente navodila nauku o vjeri u Istočnom Sarajevu, Grudama... i na drugim mjestima sa kojima se ja nikad htio porediti nisam... poredili su me sa onima sa kojim se ja u putu nisam htio sresti. Nisam pametan trebam li jednoj mami argumentirati to sve...
Kao pandam tim mjestima koja su davno protjerala druge i drugačije danas jeste sarajevo, grad u kojem većina (ma kako to grozno zvuči) hoće sebi od svega da stvori Bukovicz Gluhu i Nijemu i nazadnu i lažnu i kakvu sve ne... hoće sebi nekolicina putem tihe većine sebi da stvori prostor za manevar kako bi na vlasti bili još dugi niz godina. Njima nisu bitna djeca, njihovi osmijesi, budućnost njihova, njihov adekvatan razvoj... da im je to bitno ne bi porodiljama oduzeli dodatak.. ne bi njih prve izbacili sa broda koji tone jer oni nemaju mjere niti obzira.
Koliko puta treba navoditi sam prefiks ustanove J.U što gospodo znači javna ustanova... ustanova za koju recimo i meni uzimaju procenat od plate... javna ustanova je ustanova za sve i ako smo mi sekularna država-... zar nam to ne govori da se svjetovno i vjersko na ovaj i ovakav način ne smiju miješati. Da onaj ko želi da mu djeca imaju vjersko obrazovanje to može ponuditi svom djetetu kroz ustanove koje rade i djeluju u sklopu vjerskih ustanova i institucija....
Zar majci jednog djeteta ali i ostalima nije jasno gdje nas to vodi, na koji put izvodi i u kakvu poziciju stavlja... zar Vam nije više jasno na kakav put su nas spremni povesti oni koji se zaklanjaju iza floskula o navodnoj ugroženosti vijernika....
Zar svuda oko nas nije očigledno ko je i na kakav način ugropžen, zar ovdje u Bukovici Nijemoj nije Vam jasno šta i kako..
Zar Vas u biti nije strah onoga na koga se pozivate, zar Vas nije stid djece čiju budućnost ugrožavate radi sitne koristi i sitnog šićara... zar Vam nije jasno da smo se mi od 92-95 baš protiv toga i borili...???
Ovdje su ugroženi osnovni postulati čovječanstva, ugrožena je civilizacija koja je stara tolike godine, ugrožen je pojedinac koji misli svojom glavom, budućnost djece je na panju... kod nas u rukama je sjekira... imamo li obraza više i trunku i do kada ćemo okretati glavu ???
Ili jesi ili NISI !
Kada je uvođena nauka o vjeri u obdaništa Sarajeva grada, tada je Arzija M. kao argumente navodila nauku o vjeri u Istočnom Sarajevu, Grudama... i na drugim mjestima sa kojima se ja nikad htio porediti nisam... poredili su me sa onima sa kojim se ja u putu nisam htio sresti. Nisam pametan trebam li jednoj mami argumentirati to sve...
Kao pandam tim mjestima koja su davno protjerala druge i drugačije danas jeste sarajevo, grad u kojem većina (ma kako to grozno zvuči) hoće sebi od svega da stvori Bukovicz Gluhu i Nijemu i nazadnu i lažnu i kakvu sve ne... hoće sebi nekolicina putem tihe većine sebi da stvori prostor za manevar kako bi na vlasti bili još dugi niz godina. Njima nisu bitna djeca, njihovi osmijesi, budućnost njihova, njihov adekvatan razvoj... da im je to bitno ne bi porodiljama oduzeli dodatak.. ne bi njih prve izbacili sa broda koji tone jer oni nemaju mjere niti obzira.
Koliko puta treba navoditi sam prefiks ustanove J.U što gospodo znači javna ustanova... ustanova za koju recimo i meni uzimaju procenat od plate... javna ustanova je ustanova za sve i ako smo mi sekularna država-... zar nam to ne govori da se svjetovno i vjersko na ovaj i ovakav način ne smiju miješati. Da onaj ko želi da mu djeca imaju vjersko obrazovanje to može ponuditi svom djetetu kroz ustanove koje rade i djeluju u sklopu vjerskih ustanova i institucija....
Zar majci jednog djeteta ali i ostalima nije jasno gdje nas to vodi, na koji put izvodi i u kakvu poziciju stavlja... zar Vam nije više jasno na kakav put su nas spremni povesti oni koji se zaklanjaju iza floskula o navodnoj ugroženosti vijernika....
Zar svuda oko nas nije očigledno ko je i na kakav način ugropžen, zar ovdje u Bukovici Nijemoj nije Vam jasno šta i kako..
Zar Vas u biti nije strah onoga na koga se pozivate, zar Vas nije stid djece čiju budućnost ugrožavate radi sitne koristi i sitnog šićara... zar Vam nije jasno da smo se mi od 92-95 baš protiv toga i borili...???
Ovdje su ugroženi osnovni postulati čovječanstva, ugrožena je civilizacija koja je stara tolike godine, ugrožen je pojedinac koji misli svojom glavom, budućnost djece je na panju... kod nas u rukama je sjekira... imamo li obraza više i trunku i do kada ćemo okretati glavu ???
Ili jesi ili NISI !
- Atrus
#705 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
- Chisum
#706 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ljudima zdravog razuma....
Vidjeli ste kako su "odgojili" i "obrazovali" djecu u Gluhoj Bukovici... vidjeli ste hiljade gluhih i slijepih, od mozga i pameti operisanih nesretnika....vidjeli ste mrak, zaosalost i primitivizam koji ostaje iza njihovog "odgoja" i "obrazovanja" kojeg su im puna usta... A kada "vrhovni poglavar" i "duhovna vertikala", Ceric efendija, nije u stanju sastaviti recenicu dostojnu obrazovanog covjeka, nego jezikom piljara porucuje "hu", "ha", "ba"... lako je zamisliti na sta mu "ucenici" lice i kako ce nam djeca biti "nacitana" nakon sto njemu padnu u sake.
Pamet u glavu... i da sve uradimo da nam se ne desi Gluho Sarajevo.
Vidjeli ste kako su "odgojili" i "obrazovali" djecu u Gluhoj Bukovici... vidjeli ste hiljade gluhih i slijepih, od mozga i pameti operisanih nesretnika....vidjeli ste mrak, zaosalost i primitivizam koji ostaje iza njihovog "odgoja" i "obrazovanja" kojeg su im puna usta... A kada "vrhovni poglavar" i "duhovna vertikala", Ceric efendija, nije u stanju sastaviti recenicu dostojnu obrazovanog covjeka, nego jezikom piljara porucuje "hu", "ha", "ba"... lako je zamisliti na sta mu "ucenici" lice i kako ce nam djeca biti "nacitana" nakon sto njemu padnu u sake.
- uvjek dobar gost
#707 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Tako istinito i tako porazno.... Sarajevo je već nijemo.. pitanje je trena kada će i oglušiti...Chisum wrote:Ljudima zdravog razuma....
I jeste ostalo nam je samo da apelujemo na ljude koji su još uvijek ostali zdravog razuma... na ljude koji su spremni uspraviti se, stati na svoje noge i misliti svojom glavom... !
-
The 51st State
#708 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
de promijenite ovaj oksimoron od naziva, cuj nauka o vjeri?
-
delightful
#709 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
jedna mama wrote:Upravo je simpaticno kada ateisti uzmu sebi za pravo da poducavaju vjernike kako ce odgajati vlastitu djecu.Katedra wrote:Poštovani,
Na djelu je klasični aparthejd! Zato, OTPOR! Jedan od načina: pritisak na gradske vlasti (prvo Sarajevo) da djeca u javnim ustanovama (koje plaćaju svi GRAĐANI Sarajeva) nemaju vjeronauk. Drugo, neka se malo preispitaju "muslimanski" dušebrižnici o tome kada dijete postaje svjesno svoje vjere i kada počinje sa praktikovanjem vjere? Sa 7 godina! Isto važi i za ostale vjerske pripadnosti. I još nešto. Propustili ste dragi sugrađani pravu reakciju na uspostavljanje vjeronauka u školama, umjesto predmeta HISTORIJA RELIGIJA za srednju školu. Pošto nije bilo OTPORA, dobili ste vjeronauku u obdaništima!
samo da ponovim ovaj post kao nekulturan, a ujedno da priupitam je li stvarno primjereno za nekoga ko se deklarise kao vjernik da koristi ovakav jezik.... svaka cast
- mericak
#710 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Svaka cast, samo sto niko ne slusa ljude koji zaista imaju nesto pametno reci...Chisum wrote:Ljudima zdravog razuma....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#711 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Vec se desilo i Gluho i Slijepo i Nijemo i Lijeno...Chisum wrote:
- uvjek dobar gost
#712 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
I dešava se svaki dan !mIRCerka wrote:Vec se desilo i Gluho i Slijepo i Nijemo i Lijeno...Chisum wrote:
-
mIRCerka
#713 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Jos je simpaticnije kad neko ko za sebe kaze da je vjernik pise ovakve stvari. Kako vi svirate, znate vec kome?jedna mama wrote: Upravo je simpaticno kada ateisti uzmu sebi za pravo da poducavaju vjernike kako ce odgajati vlastitu djecu.
(e sd, necemo se ljutiti na ovaj post, ipak ste vi isto to napisali nekome drugom)
- Chisum
#714 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Da... Naravno, slazem se s tobom... Odavno se desAVA... i gluho i slijepo i nijemo i lijeno... i da - I GLUPO - to ne treba zaboraviti...mIRCerka wrote:Vec se desilo i Gluho i Slijepo i Nijemo i Lijeno...Chisum wrote:
Medjutim, niam zelio da sve to zvuci kao svrsen lagol iz razloga sto i dalje vidim oko sebe (ne mislim samo na forum, iako mi je drago vidjeti da takvih i ovdje ima u velikom broju), ljude koji, koliko im ovo vrijeme i okruzenje to dozvoljava, ipak rade na tome da se barem u tragovima odrzi nesto sto bi bilo Sarajevo bez ovih nabrojanih atributa.
Svako radi na svoj nacin, koliko moze i umije... cesto ti koraci ostanu neprimijetni ili slabog odjeka, jer nije lako odaslati svijetlo u ovako uzasnom mraku i primitivizmu kojem se cak ni kraj ne nazire, ALI, drago mi je vidjeti da se pojedini i dalje gombaju s pogani koja je oko nas.
Sve to nece biti lako... niti ce se ovdje desiti romanticni rasplet iz filmova kada glavnog junaka izdegenece k'o konja, a on, onako krvav i usran, provali s poda svoju trebu u gledalistu kako rida i zove ga... Popizdi - i povalja sve redom...
Moramo shvatiti da su se razni Izetbegovici, Cerici, Kese, Arzije, Saje, Ganici, Borovci, Brankovici, Silajdzici i svi ostali Gasiji, uvukli u sve pore ovoga drustva/grada i da, manje-vise, sve oko nas ima na sebi trag njihovih prljavih ruku. Nije ovo borba u kojoj ce presuditi jedan udarac ili jedan pametan potez. Ovdje se hrvaju dva mnogo, mnogo, cak stotinama miliona maraka, razlicita protivnika... Medjutim, nema nam druge nego da nastavimo!
Znam da sva ova nasa borba (istina, nekada BORBA, a nekada "borba") izgledaju kao borba s vjetrenjacama i znam da mozda zvucim kao ono "pjevacko drustvo" - Krug 99... i znam da ishod o kojem sanjamo izgleda bajkovito i idealisticki kada vidimo u kakvom smo blatu, ali, upravo suprotno - stvarnost je nas najveci adut.
- uvjek dobar gost
#715 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Fino sročeno i dobro rečeno... ja se samo nadam da nas neki veliki šok neće trznuti i da ćemo barem malo ranije se osvijestiti i uvidjeti da smo dno već davno dotakli, da smo se nastanili u blatu te da smo se navikli na opor i ružan miris...Chisum wrote:Da... Naravno, slazem se s tobom... Odavno se desAVA... i gluho i slijepo i nijemo i lijeno... i da - I GLUPO - to ne treba zaboraviti...mIRCerka wrote:Vec se desilo i Gluho i Slijepo i Nijemo i Lijeno...Chisum wrote:
Medjutim, niam zelio da sve to zvuci kao svrsen lagol iz razloga sto i dalje vidim oko sebe (ne mislim samo na forum, iako mi je drago vidjeti da takvih i ovdje ima u velikom broju), ljude koji, koliko im ovo vrijeme i okruzenje to dozvoljava, ipak rade na tome da se barem u tragovima odrzi nesto sto bi bilo Sarajevo bez ovih nabrojanih atributa.
Svako radi na svoj nacin, koliko moze i umije... cesto ti koraci ostanu neprimijetni ili slabog odjeka, jer nije lako odaslati svijetlo u ovako uzasnom mraku i primitivizmu kojem se cak ni kraj ne nazire, ALI, drago mi je vidjeti da se pojedini i dalje gombaju s pogani koja je oko nas.
Sve to nece biti lako... niti ce se ovdje desiti romanticni rasplet iz filmova kada glavnog junaka izdegenece k'o konja, a on, onako krvav i usran, provali s poda svoju trebu u gledalistu kako rida i zove ga... Popizdi - i povalja sve redom...
Moramo shvatiti da su se razni Izetbegovici, Cerici, Kese, Arzije, Saje, Ganici, Borovci, Brankovici, Silajdzici i svi ostali Gasiji, uvukli u sve pore ovoga drustva/grada i da, manje-vise, sve oko nas ima na sebi trag njihovih prljavih ruku. Nije ovo borba u kojoj ce presuditi jedan udarac ili jedan pametan potez. Ovdje se hrvaju dva mnogo, mnogo, cak stotinama miliona maraka, razlicita protivnika... Medjutim, nema nam druge nego da nastavimo!
Znam da sva ova nasa borba (istina, nekada BORBA, a nekada "borba") izgledaju kao borba s vjetrenjacama i znam da mozda zvucim kao ono "pjevacko drustvo" - Krug 99... i znam da ishod o kojem sanjamo izgleda bajkovito i idealisticki kada vidimo u kakvom smo blatu, ali, upravo suprotno - stvarnost je nas najveci adut.
Problem je što je jedna strana u ovoj borbi puna para pokradenih, što je goropadna, bahata, agresivna, radikalna, preglasna, dekadentna, silna, što ne preza ni od čega... dok druga strana je apsolutno neorganizovana, nepovezana, blaga, tiha, bojažljiva i nekako kao da još nije stasala...
Ili jesi ili nisi !
-
bogumil-8
#716 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Možda i ovo "zrnce" u vječitoj borbi između svjetla i mraka bude baš ona odlučujuća kapljica na tasu.Problem je što je jedna strana u ovoj borbi puna para pokradenih, što je goropadna, bahata, agresivna, radikalna, preglasna, dekadentna, silna, što ne preza ni od čega... dok druga strana je apsolutno neorganizovana, nepovezana, blaga, tiha, bojažljiva i nekako kao da još nije stasala...
-
Nur40
#717 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Svi roditelji svojoj djeci žele najbolje. Poštujem ljude koji se bore za ono što je najbolje za njihovu djecu, jer djeca to ne mogu sama. Roditelji su ti koji trebaju da upućuju svoju djecu, a kad djeca porastu tako da budu punoljetna i da mogu donositi za sebe odluke to će i činiti. Ali kako god mi mislili šta je to dobro za našu djecu i to nastojali i postići, moramo dozvoliti da drugi roditelji to čine za svoju djecu. "U vjeri nema prisile." Pogrešno bi bilo kada bi se djeci čiji roditelji ne žele da njihova djeca pohađaju vjeronauku ona naturala, ali isto tako je pogrešno da se negira pravo odgoja djece čiji roditelji žele da ih se odgaja u vjeri. Zar se može očekivati da roditelj svoju djece odgaja van svog svjetonazora.
Da ne bi bilo nejasnoća, ja sam za vjeronauk za onu djecu čiji to roditelji žele, a da roditelji koji ne žele da im djeca pohađaju vjeronauku imaju pravo da ih ne šalju na vjeronauk. I da niko nikome ne nameće svoje.
I da ne bi bilo kakvih nejasnoća, ja bih svoje dijete slao na vjeronauk.
Da ne bi bilo nejasnoća, ja sam za vjeronauk za onu djecu čiji to roditelji žele, a da roditelji koji ne žele da im djeca pohađaju vjeronauku imaju pravo da ih ne šalju na vjeronauk. I da niko nikome ne nameće svoje.
-
dino111
#718 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Nur40 wrote:Svi roditelji svojoj djeci žele najbolje. Poštujem ljude koji se bore za ono što je najbolje za njihovu djecu, jer djeca to ne mogu sama. Roditelji su ti koji trebaju da upućuju svoju djecu, a kad djeca porastu tako da budu punoljetna i da mogu donositi za sebe odluke to će i činiti. Ali kako god mi mislili šta je to dobro za našu djecu i to nastojali i postići, moramo dozvoliti da drugi roditelji to čine za svoju djecu. "U vjeri nema prisile." Pogrešno bi bilo kada bi se djeci čiji roditelji ne žele da njihova djeca pohađaju vjeronauku ona naturala, ali isto tako je pogrešno da se negira pravo odgoja djece čiji roditelji žele da ih se odgaja u vjeri. Zar se može očekivati da roditelj svoju djece odgaja van svog svjetonazora.
Pa to je sada i praksa. Na vjeronauku idu samo ona djeca čiji su roditelji htjeli, a ostali ne idu. Očito da nekima ipak to smeta.
-
dino111
#719 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
-
mIRCerka
#720 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
samo neko pravo bezobrazan moze nekoga nazvati degenerikom. Jesi li to naucio na vjeronauci? (cisto da vidis kako je fuj ta komunikacija)dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
- hadzinicasa
#721 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Dino111 - kako stižeš oba foruma?dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2485628
-
callmethebreeeze
#722 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
ova tvrdnja je smijesna kao kino. 'ajd navedi jedan dokaz prije nego te banuju...dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
-
dino111
#723 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Isto kao i tihadzinicasa wrote:Dino111 - kako stižeš oba foruma?dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2485628
-
dino111
#724 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Degenerik je bolesnik koji boluje od određene bolesti.mIRCerka wrote:samo neko pravo bezobrazan moze nekoga nazvati degenerikom. Jesi li to naucio na vjeronauci? (cisto da vidis kako je fuj ta komunikacija)dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).
Ja nikoga nisam nazvao degenerikom. Zašto ne uzmete da je čovjek neobrazovan?
-
dino111
#725 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Pa dokaza je milion.callmethebreeeze wrote:ova tvrdnja je smijesna kao kino. 'ajd navedi jedan dokaz prije nego te banuju...dino111 wrote:Samo degenerik i neobrazovana osoba može reći da "vjera isključuje nauku i obratno". Za tvoju informaciju za većinu naučnih otkrića potvrdu možeš naći u Kur˙anu.Atrus wrote:Cuj vjeronauka. Vjera iskljucuje nauku i obratno. Dole vjera! Zivila nauka! To je kriminalni akt uvoditi takav predmet u obdaniste ili skole. Kome se sipa pijesak u glavu, eno mu dzamija i crkvi, pa bujrum. Sve je to Cericevo maslo i IZ. To je jedna od rak rana Bosne i Hercegovine (pored RS).![]()
![]()
Evo ti jedan
U Kur˙anu se kaže da je paukova kuća njslabija. i taj ajet se tumačio kao najslabija pošto je napravljena od nako tankih niti.
Grupa naučnika je istraživala i uzela je čeličnu nit istog profila kojeg je i paukova nit. Ustanovili su da je čvršća paukova nit.
U daljim istraživanjima su otkrili da postoji preko 1 000 000 vrsta pauka i da samo kod jedne vrste nakon parenja ženka ne ubije mužijaka.
i tada su shvatili zbog čega se u Kur˙anu kaže da je paukova kuća najslabija.
Još je veliki broj primjera raznih otkrića i još je veliki broj neotkrivenih stvari koje ćemo kada se otkriju vidjeti i u Kur˙anu.
Ne znam zašto bih bio banovan.