Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakonako wrote:Da ne citiram sve postove,samo za Muhu,cevabdzinicu kod Robne kuce u onom prolazu drzao je Mehmed Sljivo,ako hocete brat poznatijeg Edhema.I Mehmed je bio igracina,ono "Pofalicki","Bosna",ali nije dobacio koliko je buraz...A cevapcici su bili solidni,ali tu je uglavnom svracala raja s istoka(Rogatica,Foca,Gorazde) kad dodju sluzbeno u Sarajevo,em bolji parking nego na carsiji,em u centru,a i cevapi nisu bili za odbaciti.I da dodam za ove sto pricaju o neki polivenim cevapima - nikad cuo,bar u Sarajevu togta nije bilo,da to zatrazis bi te cevabzija gadjao onom krpom,znate kad je Paprica zatrazio cevape i ajvar salatu,pa nismo mogli od pitara godinama zivjeti.Cuj cevapi i ajvar.
najbolji igrac malog nogometa u SA
sjecam se "Istre" sa drvenim tarabama kod robne--sjecam se i gradske kafane gdje je sad BBI banka, al nikako se ne mogu sjetit te cevabdžinice---motam film al ne ide izlapio metuzalem
Kod taxištanda, bila knjižara i frizerski salon (mislim da se vlasnik zvao Boris,), e tu između bio prolaz, a unutra ćevabdžinica.
Vucko se zvala cevabdzinica
ne radi vec par godina
Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100%
odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
JThomas wrote:odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
U Travniku se prije rata jela "polivena", bez ćevapa... samo je zalije, napari na roštilju i stavi luka ako hoćeš Djeci to bio omiljeni školski obrok.
JThomas wrote:odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
U Travniku se prije rata jela "polivena", bez ćevapa... samo je zalije, napari na roštilju i stavi luka ako hoćeš Djeci to bio omiljeni školski obrok.
nije samo tamo, jelo se i u Zenici. Sjećam se školskih odmora i kako smo to voljeli jesti.... evo dugo godina sam u Sa i fale mi nekad te polivene.
Raigor Stonehoof wrote:još jedan fan porcije masti sa ćevapima
Ako im je vlasnik Zmaja rekao da su im ćevapi odlični (a Zmaj je li tako važi za jedne od najboljih u gradu), onda ti je zaključak smiješan
Vlasnik Zmaja (iako odem ponekad tamo) je seljacic kojem je krenulo. Taj blage veze nema sta je ćevapčić.
Ali zato ima veze tamo gdje treba ...... jesi ikada tamo dobio račun????
Ja kad god tamo (prilično rijetko ) odem, uglavnom nosim kući, pa se načekam dok bude gotovo, koja je to ludnica k'o na njujorškoj berzi , ali RAČUNA NEMA NIKOME i NIKADA!
Pa ti vidi
mayab wrote:
Ali zato ima veze tamo gdje treba ...... jesi ikada tamo dobio račun????
Ja kad god tamo (prilično rijetko ) odem, uglavnom nosim kući, pa se načekam dok bude gotovo, koja je to ludnica k'o na njujorškoj berzi , ali RAČUNA NEMA NIKOME i NIKADA!
Pa ti vidi
Ispade da favorizujem pogrešne ali baš nekidan bih sa porodicom i uredno donesose račun čak i prije same narudžbe.
Dr Baltazar wrote:Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100%
Hari ,bajra i svi travnički čevapi smrde na ovčiji loj i zaljeveni su tim valjda lojem ,ono je užas , vidilo nije pravog čevapa a o okusu da ne polemišem
Dr Baltazar wrote:Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100%
Hari ,bajra i svi travnički čevapi smrde na ovčiji loj i zaljeveni su tim valjda lojem ,ono je užas , vidilo nije pravog čevapa a o okusu da ne polemišem
kome su ti travnicki cevapi dobri ima cir na ukusu ...splacina obicna,kao i taj somun nadojen supom...prevarise me jednom,ali nece vise...
mrkvini cevapi ne valjaju kurcu. bar nisu valjali zadnji put prije 5-6 godina kad sam jeo. jedino kod njih bilo mjesta, sjeo sa drustvom iz zagreba, tacno me bilo stid
s druge strane pljeskavicu sam kod njih zadnji put pojeo prije par godina, i bila je odlicna.
Nek svako jede tamo gdje mu paše. I ja sam iz Sarajeva i ne mora sve biti najbolje kod nas. Ako Travničani imaju bolje ćevape, treba to priznati... eto oni svašta stavljaju, a u Sarajevu dobiješ 100% meso u ćevapu! I u Zmaju znaju biti ćevapi jako masni, u Želji su odavno diskutabilni, jedino su mi u Sportu i dalje odlični