Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Pirija

#701 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Pirija »

argenteus wrote:
muha_sa wrote:
kakonako wrote:Da ne citiram sve postove,samo za Muhu,cevabdzinicu kod Robne kuce u onom prolazu drzao je Mehmed Sljivo,ako hocete brat poznatijeg Edhema.I Mehmed je bio igracina,ono "Pofalicki","Bosna",ali nije dobacio koliko je buraz...A cevapcici su bili solidni,ali tu je uglavnom svracala raja s istoka(Rogatica,Foca,Gorazde) kad dodju sluzbeno u Sarajevo,em bolji parking nego na carsiji,em u centru,a i cevapi nisu bili za odbaciti.I da dodam za ove sto pricaju o neki polivenim cevapima - nikad cuo,bar u Sarajevu togta nije bilo,da to zatrazis bi te cevabzija gadjao onom krpom,znate kad je Paprica zatrazio cevape i ajvar salatu,pa nismo mogli od pitara godinama zivjeti.Cuj cevapi i ajvar.
najbolji igrac malog nogometa u SA :? :)

sjecam se "Istre" sa drvenim tarabama kod robne--sjecam se i gradske kafane gdje je sad BBI banka, al nikako se ne mogu sjetit te cevabdžinice---motam film al ne ide :-) izlapio metuzalem :lol:

Kod taxištanda, bila knjižara i frizerski salon (mislim da se vlasnik zvao Boris,), e tu između bio prolaz, a unutra ćevabdžinica.

Vucko se zvala cevabdzinica
ne radi vec par godina

a frizerki je bio "elvir and sons" prije rata
Dr Baltazar

#702 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dr Baltazar »

Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100% :)
Raigor Stonehoof

#703 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

još jedan fan porcije masti sa ćevapima :D
Sephora

#704 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Sephora »

Image
:lol:
Dr Baltazar

#705 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dr Baltazar »

Raigor Stonehoof wrote:još jedan fan porcije masti sa ćevapima :D
Ako im je vlasnik Zmaja rekao da su im ćevapi odlični (a Zmaj je li tako važi za jedne od najboljih u gradu), onda ti je zaključak smiješan :)
JThomas

#706 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
ultima_palabra

#707 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
U Travniku se prije rata jela "polivena", bez ćevapa... samo je zalije, napari na roštilju i stavi luka ako hoćeš :D Djeci to bio omiljeni školski obrok.
Dr Baltazar

#708 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dr Baltazar »

JThomas wrote:odlično je meso kod harija, bolje nego u 90% sarajevskih ćevabdžinica sigurno. to što mi ne volimo ono poliveno druga je stvar, ali ćevap k'o ćevap je odličan.
To ja i govorim. Al nije ni ono loše za promjenu :D
dust in the wind

#709 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dust in the wind »

ultima_palabra wrote:
U Travniku se prije rata jela "polivena", bez ćevapa... samo je zalije, napari na roštilju i stavi luka ako hoćeš :D Djeci to bio omiljeni školski obrok.
nije samo tamo, jelo se i u Zenici. Sjećam se školskih odmora i kako smo to voljeli jesti.... evo dugo godina sam u Sa i fale mi nekad te polivene.
karanana

#710 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

najbolja cevabdzinica u sarajevu je hari u starom travniku.
zateznistub

#711 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Dr Baltazar wrote:
Ako im je vlasnik Zmaja rekao da su im ćevapi odlični (a Zmaj je li tako važi za jedne od najboljih u gradu), onda ti je zaključak smiješan :)
Vlasnik Zmaja (iako odem ponekad tamo) je seljacic kojem je krenulo. Taj blage veze nema sta je ćevapčić.
JThomas

#712 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

dobro, isto se može reći za 90-95% svih kojima je dobro u ovom društvu bez obzira na branšu... :D :D
mayab

#713 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mayab »

zateznistub wrote:
Dr Baltazar wrote:
Vlasnik Zmaja (iako odem ponekad tamo) je seljacic kojem je krenulo. Taj blage veze nema sta je ćevapčić.
Ali zato ima veze tamo gdje treba :D ...... jesi ikada tamo dobio račun????
Ja kad god tamo (prilično rijetko ) odem, uglavnom nosim kući, pa se načekam dok bude gotovo, koja je to ludnica k'o na njujorškoj berzi :lol: , ali RAČUNA NEMA NIKOME i NIKADA!
Pa ti vidi
zateznistub

#714 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

mayab wrote: Ali zato ima veze tamo gdje treba :D ...... jesi ikada tamo dobio račun????
Ja kad god tamo (prilično rijetko ) odem, uglavnom nosim kući, pa se načekam dok bude gotovo, koja je to ludnica k'o na njujorškoj berzi :lol: , ali RAČUNA NEMA NIKOME i NIKADA!
Pa ti vidi
Ispade da favorizujem pogrešne ali baš nekidan bih sa porodicom i uredno donesose račun čak i prije same narudžbe.
strucnjak_kofol

#715 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by strucnjak_kofol »

Dr Baltazar wrote:Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100% :)
Hari ,bajra i svi travnički čevapi smrde na ovčiji loj i zaljeveni su tim valjda lojem ,ono je užas , vidilo nije pravog čevapa a o okusu da ne polemišem
Raigor Stonehoof

#716 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Ne mogu da vjerujem da se s tobom slazem oko necega :D
strucnjak_kofol

#717 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by strucnjak_kofol »

Raigor Stonehoof wrote:Ne mogu da vjerujem da se s tobom slazem oko necega :D
znaci slazes se da u konzumu imaju najbolje mesnice u kojima prodaju odlične čevape :izet:
Raigor Stonehoof

#718 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

da su najbolji na svijetu, ne kupujem kod okupatora pa i ne mogu znati :P

i nije čevapi nego ćevapi
kritichar

#719 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by kritichar »

Jesu ovo finalisti:

Hodžić 1
Mrkva
Petica
Zmaj (Hrasno)
Željo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#720 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

strucnjak_kofol wrote:
Dr Baltazar wrote:Ne znam ko bi bio najbolji u Sarajevu (iz Sarajeva sam, jeo sam ćevape na skoro svim mjestima u gradu) , ali Hari iz Travnika je bolji od bilo koga u Sarajevu 100% :)
Hari ,bajra i svi travnički čevapi smrde na ovčiji loj i zaljeveni su tim valjda lojem ,ono je užas , vidilo nije pravog čevapa a o okusu da ne polemišem
kome su ti travnicki cevapi dobri ima cir na ukusu ...splacina obicna,kao i taj somun nadojen supom...prevarise me jednom,ali nece vise...
zateznistub

#721 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

kritichar wrote:Jesu ovo finalisti:

Hodžić 1
Mrkva
Petica
Zmaj (Hrasno)
Željo
1. Mrkva
2. Hodzic

Ostalo nek ostane prazno, ali jedno mjesto za suđukice iz Venere.
Naslovnica

#722 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Da li su ćevapi kod Mrkve na Čaršiji, u SCC i na Dobrinji isti po ukusu i kvalitetu?
Mislim, kao gotov proizvod, da li su istovjetni?
Raigor Stonehoof

#723 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

mrkvini cevapi ne valjaju kurcu. bar nisu valjali zadnji put prije 5-6 godina kad sam jeo. jedino kod njih bilo mjesta, sjeo sa drustvom iz zagreba, tacno me bilo stid :roll:

s druge strane pljeskavicu sam kod njih zadnji put pojeo prije par godina, i bila je odlicna.
Dr Baltazar

#724 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dr Baltazar »

Nek svako jede tamo gdje mu paše. I ja sam iz Sarajeva i ne mora sve biti najbolje kod nas. Ako Travničani imaju bolje ćevape, treba to priznati... eto oni svašta stavljaju, a u Sarajevu dobiješ 100% meso u ćevapu! I u Zmaju znaju biti ćevapi jako masni, u Želji su odavno diskutabilni, jedino su mi u Sportu i dalje odlični :)
van Basten

#725 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by van Basten »

dokle računate Sarajevo u tom kontekstu?
Mujanić Blažuj /Vraca... rastura
Post Reply