Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#701 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Pridruzujem se :)
ja.neron

#702 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

Dixon

#703 Re: Real Madrid C.F.

Post by Dixon »

Ove sezone olducivat ce one dvije tekme izmedju barce i reala ko ce osvojit...i to ce i na kraju biti u bod razlika...bit ce ovo dobra sezona ali nadam se da ce Real osvojit :)
ja.neron

#704 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

titula se osvaja u malim utakmicama to je svima jasno samo ne navijačima real madrida
fixer

#705 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ja.neron wrote:titula se osvaja u malim utakmicama to je svima jasno samo ne navijačima real madrida
To su samo izjave, koje se nekad pokazu kao tacne. Takodjer ima i ona - Napad dobija utakmicu, a odbrana prvenstvo. :) No, uvijek ima iznimki.
Danss

#706 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

ja.neron wrote:titula se osvaja u malim utakmicama to je svima jasno samo ne navijačima real madrida
Realu i Barceloni su sve male utakmice ove sezone u Primeri...nema kluba koji im se moze suprostaviti.
fixer

#707 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

3:0
Benzema dva gola
Kaka jedan :)
ultima_palabra

#708 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Danss wrote:
Realu i Barceloni su sve male utakmice ove sezone u Primeri...nema kluba koji im se moze suprostaviti.
Pa ne znam, rezultatski izgleda tako ali recimo u današnjim utakmicama Tenerife i Malaga su pružili dobar otpor, puno bolji nego što rezultat govori.
Iritira me što Hayat uvijek prenosi Madrid ili Barcu, koja je logika prenositi Malaga-Barca umjesto Valencia-Atletico? :roll:
ultima_palabra

#709 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Vuelve la ilusion 8-)
Ova ekipa je pokupila nekoliko folova od Galacticosa, npr. da rješava utakmice u nekoliko minuta ;-) 3.gol je nešto veličanstveno. Da pohvalim Gutija koji igra u životnoj formi.
Proxima estacion, Sevilla :-D
fixer

#710 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Kad talenat proradi padnu tri gola :)
BOOZA

#711 Re: Real Madrid C.F.

Post by BOOZA »

hajde vis kad ce barca -real m.
b-100% :P
belafonte

#712 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

Prvi pravi test za Real, mislim da ce ih Sevilla posteno namucit,cak i pobjedu odnijeti (ne bi bio prvi put), imaju strasan roster, trener ih rotira stalno, jos tanak Real u odbrani pravo, ne moze Ronaldo nadavat koliko Pepe i klocevi mogu kiksat, da je u srijedu Fabiano bio umjesto Ninga, vec bi se smijenjiv'o Pelegrini :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#713 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

belafonte wrote:Prvi pravi test za Real, mislim da ce ih Sevilla posteno namucit,cak i pobjedu odnijeti (ne bi bio prvi put), imaju strasan roster, trener ih rotira stalno, jos tanak Real u odbrani pravo, ne moze Ronaldo nadavat koliko Pepe i klocevi mogu kiksat, da je u srijedu Fabiano bio umjesto Ninga, vec bi se smijenjiv'o Pelegrini :wink:
Za koga ono ti navijas, momcino... :D
belafonte

#714 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

Mah, ko ce pratit spansku ligu pored najbolje lige svijeta, to isto kao kad se sa spanske lige prebacis na nasu ligu, al eto Real mi je drazi od Barce&Ovreba, posebno sad kad im je doso Ronko-najbolji igrac svijeta :wink:
Fasovat ce i Real i Barca u Sevili :dance:
ultima_palabra

#715 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Joj eto te ko cikular :P Odbrana Madrida je ok, 5 od 7 utakmica nisu primili gol, Albiol je odlično pojačanje.
U Sevilli će bit guravo, ali Madrid je tamo dobio 4-2 prošle sezone, sa triput lošijom ekipom 8-)
belafonte

#716 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

Hahaha, pa sta fali cikularu, istina je da ponekad pretjera, al kad se uozbilji vidi se da zna o cemu prica, dobar je ciki, jos da navija za pravu ekipu gdje bi mu kraj bio :skoljka:
Real nije im'o postenog protivnika dosad, odbrana im je klimava, samo sto se ne srusi, a mislim da ce se to upravo desiti u Sevilli, to mi je normalno, nije jos podmazana ekipa, puno je novih igraca.

Sevila je jedan od kandidata za titulu pored Barce i Reala, nije sramota tamo izgubiti :wink:
Danss

#717 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

belafonte wrote:Mah, ko ce pratit spansku ligu pored najbolje lige svijeta, to isto kao kad se sa spanske lige prebacis na nasu ligu, al eto Real mi je drazi od Barce&Ovreba, posebno sad kad im je doso Ronko-najbolji igrac svijeta :wink:
:? :-) :shock: EPL - Primera; Primera - Premier liga :skoljka: :?: :!: Da nisi malo pretjerao? Mozda je po tvom ukusu EPL bolja, ali ovo poredjenje je vise nego nerealno. Ni Englezi nisu toliko subjektivni 8-) .Jedini bi te ciki podrzao... :D
cikular

#718 Re: Real Madrid C.F.

Post by cikular »

Sevilla ce, kao stari muslimanski grad, oderati Real.

Dobar je ovaj gore, cuj nisu gol primili od Xereza, Tenerifa, Basela i sl. ekipa.
Eh, svaka cast.
U nedjelju ce Kanoute, Negredo i Fabiano da natjeraju Metzeldera na plac.

Cuj, Metzelder? :lol:

Iako se mora priznati da ste bolji od Barce.
Oni su odron odrona.
cikular

#719 Re: Real Madrid C.F.

Post by cikular »

Danss wrote:
belafonte wrote:Mah, ko ce pratit spansku ligu pored najbolje lige svijeta, to isto kao kad se sa spanske lige prebacis na nasu ligu, al eto Real mi je drazi od Barce&Ovreba, posebno sad kad im je doso Ronko-najbolji igrac svijeta :wink:
:? :-) :shock: EPL - Primera; Primera - Premier liga :skoljka: :?: :!: Da nisi malo pretjerao? Mozda je po tvom ukusu EPL bolja, ali ovo poredjenje je vise nego nerealno. Ni Englezi nisu toliko subjektivni 8-) .Jedini bi te ciki podrzao... :D
De nam nabroj po jednog igraca iz Xereza, Tenerifa, Almerije, Recreativa, Racinga i ostalih
velesila, da se malo smijemo.
Danss

#720 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

De nam nabroj iz Wigana, Burnleya, Wolvesa...''slavnih velesila'' engleskog fudbala :lol:
Danss

#721 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

cikular wrote:Sevilla ce, kao stari muslimanski grad, oderati Real.

Dobar je ovaj gore, cuj nisu gol primili od Xereza, Tenerifa, Basela i sl. ekipa.
Eh, svaka cast.
U nedjelju ce Kanoute, Negredo i Fabiano da natjeraju Metzeldera na plac.

Cuj, Metzelder? :lol:

Iako se mora priznati da ste bolji od Barce.
Oni su odron odrona.
A ti si subjekt svog subjektivizma... vidim Arsenal nije primio ni na jednoj utakmici gol ove sezone... uhh, zaj.... se, City im dade 4, Utd 2 (ili 1, drugi su dali sami sebi, ne racuna se :D ), Standard 2... nije lose, al za Detroit Red Wingse... :D Tako da... nemoj o odbrani Reala, bolja je od Arsenalove.
cikular

#722 Re: Real Madrid C.F.

Post by cikular »

Danss wrote:De nam nabroj iz Wigana, Burnleya, Wolvesa...''slavnih velesila'' engleskog fudbala :lol:
Kirkland-golman koji je u konkurenciji za reprezentativnu vrstu
Edman-reprezentativac Svedske
Scharner-rep. Austrije
Ben Watson- strasno talentovan momak
Koumas- rep. Welsa
N'Zogbia- jedan od talentovanijih Francuza
Melchiot-rep. Holandije
Steven Fletcher- rep. Skotske
Tyrone Mears- nekadasnji izuzetno talentovani igrac WH
David Nugent-talentovani Englez
Andy Keogh-rep. Irske
Christophe Berra-rep. Skotske
Kevin Doyle-rep. Irske
Nenad Milijaš-rep. Srbije
Michael Mancienne-mladi engleski reprezentativac.

Evo sada sastava Xereza.Ko nekog prepozna, zasluzuje da se ulica nazove po njemu.

No. Position Player
1 GK Chema
2 DF Juan Redondo
3 DF Jesús Mendoza (captain)
4 MF Álex Bergantiños (on loan from Deportivo)
5 DF Leandro Gioda (on loan from Independiente)
6 MF Vicente Moreno
7 DF Francis
8 FW Antoñito
9 FW Mario Bermejo
10 MF Emilio Viqueira
11 MF Momo
13 GK Renan
14 MF Víctor Sánchez
15 FW Fabián Orellana
16 MF Emiliano Armenteros
17 FW Míchel
18 DF David Prieto
19 MF Carlos Calvo
20 MF Abel
21 FW Giancarlo Maldonado
22 DF José Manuel Casado
23 DF Aythami
24 MF Yaya Keita
30 GK Toni

Evo i Tenerifa.

1 GK Luis García
2 DF Marc Bertrán
3 DF Héctor
4 DF Carlos Bellvis
5 DF Manolo Martínez (captain)
6 DF Pablo Sicilia
7 FW Nino
8 MF Ricardo
9 FW Ángel
10 MF Ayoze
11 FW Gaizka Saizar
13 GK Sergio Aragoneses
14 FW Daniel Kome
15 MF Román Martínez
17 MF Juanlu
19 DF Ezequiel Luna
20 MF Richi
21 MF Alejandro Alfaro
22 FW Dinei
23 MF Mikel Alonso
24 DF José Antonio Culebras
26 DF Aitor Núñez

Recreativo

1 GK Bernardo
2 DF Magnus Troest
3 DF David Córcoles
4 DF Pablo Gallardo
5 DF Iago Bouzón
6 MF Carmona
8 MF Barber
9 FW Pablo Sánchez
10 MF Jesús Vázquez
11 FW Adrián Colunga
13 GK Guaita
14 FW Jerónimo Barrales
15 MF Emilio Sánchez
17 MF Candeias
18 DF Carlos Peña
19 FW Bruno Fornaroli
20 DF Poli
21 MF Aitor (captain)
22 DF Pepe Mora
23 MF Raúl Cámara
24 MF Javi Fuego
25 MF Álvaro Antón

Evo iz Racinga se culo za Munitisa.

Komedija liga. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Danss

#723 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

Kad si frajer, uporedi igrace Reala sa Arsenalovim... :D A to su svejedno mali Burnleyi, Wigani, Wolvesi, Boltoni, Fulhami, Portsmuouthi, ekipe koe se bore za opstanak ili su oko sredine tabele, eventualno idu u Ligu UEFA preko nekih Curling Trophy kupova :lol: , ako gledas po tom faktoru, i EPL ima isto tako malih malih, jadnih ekipa kao u Primeri.
Druga je stvar sto su to dva razlicita nacina igranja lopte. Uostalom, ne zanima me previse ostatak Primere, uglavnom pratim Real i ove jace ekipe, ne gledam utakmice Xereza i Tenerifa, k'o sto ni ti ne gledas Burnleya i Wolvesa (ili mozda pratis i sta je uradio York u Konferenciji :shock: )
Da skratim, argument ti nije na mjestu. Nabrajas neke bivse nade, propale fudbalere, moguce zvijezde, austrijske reprezentativce... da valjaju, igrali bi u boljem klubu.
cikular

#724 Re: Real Madrid C.F.

Post by cikular »

Nije problem.

Casilas vs. Almunia

Casilas brani u repci samo zato sto igra u spanskoj ligi, inace je Reina mnogo bolji
golman.
Almunia je dosta siguran golman, mada zna nekad i kvalitetno zajebat.
Objektivno ovo bi bio x, ali da ne bude da navlacim nek bude 1-0 za Real.

Ramos vs. Sagna

Sangna je najbolji desni bek na svijetu.Kraj diskusije. 1-1.

Metzelder vs. Gallas

:lol: 1-2

Albiol vs. Vermaelen

propali spanski talent vs. najperspektivniji stoper u svijetu fudbala(dobar u odbrani prostora, visokih lopti, opasan
u prekidima) 1-3

Marcelo vs. Clichy

Iskreno, ovaj Marcelo je toliko neprimjetan da je to zalosno, a sta reci za Clichya, jednog od ponajboljih
lijevih bekova svijeta. 1-4

Diarra vs. Song

Da je valjo, ne bi ga Wenger otjerao.Song ce kroz dvije godine biti najbolji DMC na svijetu. 1-5

Koga god hoces vs. Fabregas

1-6.

Eto ti ostatak bodova jer mi je mrsko kucati, mada su tu jos i Rosicky, Arshavin, Walcott, RvP, Eduardo
...........................

Naravno da pratim engleske timove.
Danss wrote:..........da valjaju, igrali bi u boljem klubu.
Trazio si da ti nabrojim i nabrojao sam ti.
To sto niko na svijetu nije cuo za Tenerife, je drugi problem.
Oni igraju u dobrim klubovima, samo sto je problem sto je konkurencija u Engleskoj jaka, za razliku
os Spanije gdje postoje 3-4 solidna kluba, a ostalo je na nivou Engleske druge lige.
Danss

#725 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

Jeste... bra'o... zato je Reina dobio nagradu za nabolju ''jedinicu'', a Casillas nije... :D
Cini mi se da si zaboravio neke igrace iz Reala... ti nabrojao samo neke koji ti odgovaraju, mada ni tu nisi u potpunosti u pravu. Jelde, ne valja Diarra, pa sto ne spomenu Xabija, majka mu stara!!!! Namazan si nema sta, al i providan.
Elem, kraj diskusije, bilo je fino komentarisati s tobom, al mislim da mnogi nisu culi ni za Burnley do ove sezone... :thumbup: :dance:
Post Reply