09. 05 - dogovori za protest

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#701 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Truba »

sitno wrote:Alphonso totalno u pravu :-?
kao i uvijek
mada malo oštro i na prvu...

možda su se metode trebale na vrijeme promijeniti

u dokumentarcu SURPLUS živući filozof reče komentirajući BLACK BLOCK (ak se tako piše) akcije da : NASILJE ne može se sprovoditi protiv imovine... dakle nasilje postoji samo protiv ljudi

nanošenje štete imovini nije nasilje... a pogotovo ne uništavanje imovine onih koji prema tebi sprovode nepraavde... navodi se nasilje nekih građana iz Južne Amerike kad su političari prodali vodu kompanijama koje su digle cijene... onda nasilje na skupu G8 i tome slično

nas su baš dobro istrenirali da političare smatramo VIŠIM BIĆIMA u koja se ne smije dirati
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#702 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by mIRCerka »

Fiore wrote:Zatvorimo ventil sa vodom.,dotok gasa.,struje.,telefon.,
moze li ovako.. e sjedit na forumu i drobit je najlakse., al kad se treba fajtat onda nema nikoga.. :skoljka:
Gledalo se malo puno filmova Fiore. Hajd eto ti zatvori bilo sta od tih energenata!
ima jedna poslovica
Sto je babi milo, to se babi snilo!

Ja danas ne vidjoh nikakvih znakova belaja, stavise, tacno u 12 tri uposlenice odoshe na pauzu, fino izadjoshe na glavna vrata...
I ko bi se to danas fajto zivota ti? Jesi li bio danas?
Fiore

#703 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Fiore »

sitno wrote:
Martian_Kyo wrote:
sitno wrote:Alphonso totalno u pravu :-?
nije!
Ti se možda slažeš sa njim, ali to ne znači da je u pravu

Definitivno ne totalno u pravu
Ne totalno, ali definitivno u pravu (sto ni mene ne cini sretnom) Ja uopce ne vjerujem da ce bilo ko od prozvanih dupe pomaknuti iz one fotelje koju je Mirci postirala.
Nemaju oni pojma sto je demokratija i kako se treba ponasati. Sve su to mrtve seljacine koji su dovoljni sami sebi, a mi im dodjemo kao komarci koji im ljeti zuje oko glave... :x
Zbog toga sto su oni takvi kakvi jesu mislim da treba radikalizirati proteste - naravno ne nasilno, ali ipak malo radikalizirati.
Jel tvoj zeludac ili tvoje dijete te fino podsjeti da je gladna ili je radikalan?

Primjenimo prirodne zakone.. rijesicemo problem.. Suprotnost je rijesenje problema.. :thumbup:
Pasiflora

#704 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Pasiflora »

Fiore wrote: Ne totalno, ali definitivno u pravu (sto ni mene ne cini sretnom) Ja uopce ne vjerujem da ce bilo ko od prozvanih dupe pomaknuti iz one fotelje koju je Mirci postirala.
Nemaju oni pojma sto je demokratija i kako se treba ponasati. Sve su to mrtve seljacine koji su dovoljni sami sebi, a mi im dodjemo kao komarci koji im ljeti zuje oko glave... :x
Zbog toga sto su oni takvi kakvi jesu mislim da treba radikalizirati proteste - naravno ne nasilno, ali ipak malo radikalizirati.
Jel tvoj zeludac ili tvoje dijete te fino podsjeti da je gladna ili je radikalan?

Primjenimo prirodne zakone.. rijesicemo problem.. Suprotnost je rijesenje problema.. :thumbup:[/quote]

Sto je pisac htio reci :?
Alhemicarkaa

#705 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Alhemicarkaa »

sitno wrote: Nemaju oni pojma sto je demokratija i kako se treba ponasati. Sve su to mrtve seljacine koji su dovoljni sami sebi, a mi im dodjemo kao komarci koji im ljeti zuje oko glave... :x
Mene su jednom komarci na moru izludili, citavu noc nisam oka sklopila, i rekla sam jos jednu ovakvu noc, jebes more, ja odoh kuci. Medjutim, bilo ih je jako puno, ujutro kad sam ustala carsaf je bio pun ubijenih komaraca.

Nije toliko poenta u nasilju, vec masovnosti. Da smo mi danas spalili tajino auto sve bi nas pohapsili i bilo bi sacica divljaka demonstrirala nasilje protiv kojeg se bore. Ali da to uradi nekoliko hiljada ljudi onda bi bilo nezadovoljni gradjani. Bit je masovnost, a onda je lako natjerati na ostavke, pa cak i lako silu upotrijebiti.
Fiore

#706 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Fiore »

mIRCerka wrote:
Fiore wrote:Zatvorimo ventil sa vodom.,dotok gasa.,struje.,telefon.,
moze li ovako.. e sjedit na forumu i drobit je najlakse., al kad se treba fajtat onda nema nikoga.. :skoljka:
Gledalo se malo puno filmova Fiore. Hajd eto ti zatvori bilo sta od tih energenata!
ima jedna poslovica
Sto je babi milo, to se babi snilo!

Ja danas ne vidjoh nikakvih znakova belaja, stavise, tacno u 12 tri uposlenice odoshe na pauzu, fino izadjoshe na glavna vrata...
I ko bi se to danas fajto zivota ti? Jesi li bio danas?
Prvo filmove slabo gledam.,jer me ne interesuju necije nafurane vizije.,a vise citam i krecem se..i radim konkretno..
Mirci ne iskusavaj moje potencijale.. Ima parking.. carsijska zlatna.. znam gdje zivis.. ima nacina ali lakse je pametovat kako je neko pogrijesio., dopola ispravno postupio.. analiticari na svakom cosku.. al buraz dici kasiku je pretesko.. :x
Ljudima ako nije doslo do te mjere da se fajtaju., koji kupon prostestuju.. sta to ocekuju., sve same doslajke su olupili tri recenice prosto sjebane ne bi znali sastaviti.. i on da mi kreira moje sutra..
ne mogu se ovdje objasnjavat.. Vidimo se sutra znas gdje ako hoces u 17h.. :thumbup:
mIRCerka

#707 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by mIRCerka »

Fiore wrote:ne mogu se ovdje objasnjavat.. Vidimo se sutra znas gdje ako hoces u 17h.. :thumbup:
najlakse je tako, nagovorit mi se a onda pozvat na utakmicu :D

razumijem ja tebe, ali ne razumijes ti mene trenutno :D
Nejse, ce ti ispricam far u far, necu da kucam vise :D
Asana

#708 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Asana »

Napomena svima onima koji bi htjeli sudjelovati na masovnim protestima koji bi imali efekta, ali ne i na ovakvim, mlakim:

za masovne proteste - potrebno je najprije DOCI!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#709 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by -LIBERO- »

Bio sam na protestima,moja objektivna procjena brojke je od 70setak do 150setak,posto je brojka varirala.
Da ne pricam o situacijama koje sam dozivio, poslije povratka sa protesta,da je Ferhadija,Titova i sve okolne ulice,bastice i kafici bili prepuni raje. Kao i detalj da se pred Domom Armije odigravao neki basket turnir i na kojem se skupilo posmatraca koliko je i nas bilo pred zgradom kantona.

Toliko o samosvijesti,zrelosti,borbi za pravicnost naseg grada,i nek niko ne pokusava na bilo koji nacin da iznese neke kvazi "razloge" sto neko moze biti na kafi,ili turniru u basketu,a ne moze biti na protestima.

Sarajevo je grad koji nema profiliranu individualnost pojedinca,u sarajevu je na snazi indolencija,bezvoljnost,neaktivnost...i mene je stid sto sam stanovnik ovakvog grada,preciznije stid me je koga nazivam sugradjanima.(cast izuzetcima koji su biuli na protestima,ili onima koji nisu mogli doci iz bas opravdanih razloga)

Poslije sretnem se sa dobrim prijateljem,i uz neku pricu dodjemo do toga da sam bio na protestima,kaze mi on "..a ti si bio sa onima sto su se derali i pustali razglas dok je Dzuma trajala..". Kaze da se nije mogla pratiti Hutba Efendije od naseg razglasa,i da je bilo neke price medju vjernicima i da nam je boba falila da izlete i da nam sruse sve to... :skoljka:
I ja mu pokusam objasniti,naravno bezuspjesno kada neko nece da otvori svoje misli i stavove,da to sto je on bio na Dzumi a ja na protesima stvar slobode gradjanskog i individualnog izbora, i stvar osjecaja gdje neko treba ,tj osjeca da treba da bude u datom momentu,ukljucujuci i taj momenat.
Al' hajde ti objasni nekome ko je navikao da neko drugi razmislja u njegovo ime,i da mu neko rezira stav i razmisljanje.
Na stranu nasa neslaganja :D ,mi smo i dalje ostali extra drugovi(cisto informativno :D )

I jos zelim da naglasim,da je totalno kontraproduktivno organizovati proteste radnim danom,preciznije za vrijeme radnog vremena,jer je ocito da je odaziv osjetno slabiji,mada naravno da enma oprvadanjaa li eto cisto konstatacije radi.

I djelomicno se slazem da je ovo sve mozda i dozivilo svoj zenit,onim protestom pred pozoristem,i da je ocigledno da sve ovo ide silaznom putanjom.

Toliko,i sorry na mojoj opsirnosti :D :thumbup:
Asana

#710 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Asana »

Taktika zamaranja protivnika ocigledno radi ..... odlucili su da odignoriraju zahtjeve i sacekaju da se raja umori.

Priprema atmosfere uoci protesta nije bila ni priblizna prethodnima, usprskos velikom trudu malog broja ljudi (pri tom mislim i na slanje mailova i sms-ova, pravovremenu distribuciju plakata/letaka kao i na diskusije na ovom forumu ) i prosjecan nezainteresirani sugradjanin nije imao dojam da ce se nesto masovno desiti, a ljudi - kao sto smo vidjeli - vole da budu u masi, a ako je nema onda - u sjeni ... osim toga, nastala je mala zbrka oko tih silnih datuma, mjesta i povoda za proteste ..

Kad ljudi shvate da se ne trebaju ogradjivati jedni od drugih i cjepkati aktivnosti, doci ce do velikih promjena.

Ili prije... ako neko od na slobodu pustenih ubica opet pocini zlocin... sto je vrlo vjerovatno, nazalost :cry: (pustenih zato, sto vlast NISTA nije uradila tokom protekla tri mjeseca da ih zadrzi u izolaciji!)
Šapat

#711 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Šapat »

Hm...otkad ja govorim da je nenasilna radikalizacija prijeko potrebna...blokade i sl...
ksarajlija

#712 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by ksarajlija »

Radikalizacija !!! Rumunjska !!!
Samo to... :x
Mikado

#713 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Mikado »

Na današnjim protestima pred zgradom Vlade KS okupilo se do 100 građana.
Na protestima logoraša ispred Vlade FBiH okupilo se oko 3000 ljudi.
Ni na jednom od protesta nije bilo obraćanja predstavnika vlasti.
Logoraši najavljuju nove još masovnije proteste (čak se spominje i brojka od 50.000 logoraša) ukoliko vlada neispuni njihove zahtjeve.
Do 25.maja najavljeni su i masovni protesti Sindikata metalaca i Sindikata tekstilaca.
amrica

#714 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by amrica »

-LIBERO- wrote:
I jos zelim da naglasim,da je totalno kontraproduktivno organizovati proteste radnim danom,preciznije za vrijeme radnog vremena,jer je ocito da je odaziv osjetno slabiji,mada naravno da enma oprvadanjaa li eto cisto konstatacije radi.

I:
Slicno ovome sam napisala bar 20 puta na forumu.
upravnik

#715 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by upravnik »

za sve one koji iz ovog ili onog razloga nisu bili na protestima:

Image

Image

ovako izgleda tipični halugar:

Image

a ovako halugarka:

Image
imirza

#716 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by imirza »

ksarajlija wrote:Radikalizacija !!! Rumunjska !!!
Samo to... :x
TAKO JE !!!
upravnik

#717 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by upravnik »

n.branković postavlja dijagnozu:

Image

ali i mi doktora za dijagnoze imamo:

Image

i još malo dijagnoza:

Image

i na kraju: SVAKA ČAST MAESTRO!!!:

Image
imirza

#718 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by imirza »

amrica wrote:
-LIBERO- wrote:

I:
OVO ZAISTA STOJI. ALI ...
Ovo je svojevrsni test koliko su ljudi iskreni u verbalnoj podršci!
Kada bismo dijelili po sto maraka svakom prisutnom - imali bismo ih pet hiljada svaki put.
Tako radi, recimo, Tajo, ali i svi u vlasti, na svim nivoima.
Teza se svodi na notornu istinu, koju je izrekao jedan idiot na ovom forumu: kada vas bude 5000, i ja cu izaći na proteste!
Čitaj: kada budete imali rezultat, ja ću doći da pokupim plodove !

Notorna istina je, međutim ( i nažalost), da se protestira neposredno onima kojima su protesti i upućeni, a ne nedužnim prolaznicima u, recimo, Ferhadiji, Titovoj ...
U konkretnom slučaju, to znači protestirati u radno vrijeme, a to znači ... i tako dalje. Sve znamo.
Treba tražiti bolji modus. Ponudi ga !
upravnik

#719 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by upravnik »

PITANJE ZA MILION MARAKA:

Image

MOGUĆI ODGOVORI:

A: dao ostavku
B: emigirirao u saudijsku arabiju (with a little help from my friend h.silajdzic)
C: predao se pravosudnim policajcima
D: ubio se
mIRCerka

#720 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by mIRCerka »

:zoka: izvinite moram na kafu :zoka: :sax: :bih:
Mikado

#721 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Mikado »

imirza wrote:
amrica wrote:
-LIBERO- wrote:

I:
OVO ZAISTA STOJI. ALI ...
Ovo je svojevrsni test koliko su ljudi iskreni u verbalnoj podršci!
Kada bismo dijelili po sto maraka svakom prisutnom - imali bismo ih pet hiljada svaki put.
Tako radi, recimo, Tajo, ali i svi u vlasti, na svim nivoima.
Teza se svodi na notornu istinu, koju je izrekao jedan idiot na ovom forumu: kada vas bude 5000, i ja cu izaći na proteste!
Čitaj: kada budete imali rezultat, ja ću doći da pokupim plodove !

Notorna istina je, međutim ( i nažalost), da se protestira neposredno onima kojima su protesti i upućeni, a ne nedužnim prolaznicima u, recimo, Ferhadiji, Titovoj ...
U konkretnom slučaju, to znači protestirati u radno vrijeme, a to znači ... i tako dalje. Sve znamo.
Treba tražiti bolji modus. Ponudi ga !
Zašto se pred Zgradom Vlade FBiH danas okupilo 3000 ljudi, a pred Vladom KS jedva 100 ?
Last edited by Mikado on 09/05/2008 20:26, edited 1 time in total.
upravnik

#722 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by upravnik »

Image

Čuj, hoće napolje!!! Kakav bezobrazluk! Zašto se ne ugledaju na ćelavca sa slike ispod? Taj neće napolje ni za živu glavu!!!

Image
PITARKA_SA

#723 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by PITARKA_SA »

nisam se odavno javljala na ovu temu,sto ne znaci da sam posustala :D
bila sam danas na protestima,zao mi je sto vise ljudi nije moglo/zeljelo doci.

slazem se da je problem u mozgu ljudi,da im je "kafa" bitnija od protesta,da ne razmisljaju na isti nacin kao i mi,da smatraju da neki drugi treba da se bore za njih dok oni setaju gradom,uzivaju u sivilu,da ne zele da koriste svoj vec kolektivni mozak..sve mi je to jasno.na zalost,to je cinjenica ,takvi smo.ta indolentnost ljudi me bukvalno ubi :roll:

i najvaznije sto zelim reci je da se protesti trebaju organizovati samo i iskljucivo vikendom.

jer znam da bi puno,puno vise raje doslo da nije bilo sprijeceno obavezama.
mislim da je to sustina i da smo svi svjesni toga.

u svakom slucaju pozdrav za sve iz parkica :D
vidimo se opet... :dance:
amrica

#724 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by amrica »

Ja ne znam ko od danas prisutnih radi, a ko ne, ali ja kao zaposlena osoba, NE MOGU izaci sa posla kad god mi padne na pamet. Imam normlane kolege, kad moram nesto obaviti, sto se mora uraditi u toku radnog vremena, nemam problema da izadjem, ali nemam pravo traziti da izadjem na proteste. To je moj licni stav, nije stav firme u kojoj radim (i koja mi daje platu), i koja ima svoj dnevne obaveze koje se moraju ispuniti. A ima i zaposlene raje koji bi odmah dobili otkaz kad bi spomenuli izlazak sa posla zbog "nekih" protesta.
Znaci nikakva ni sitna ni manje sitna lova me ne bi mogla natjerati da izadjem sa posla, kao ni vecinu zaposlenih. To sa lovom bi moglo proci kod onih koji svakako landaraju, pa svejdeno hoce li sjediti u kaficu ili stajati pred Kantonom ili Katedralom sat-dva i jos za to staviti pinkicu u dzep.
Alhemicarkaa

#725 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Alhemicarkaa »

imirza wrote:Treba tražiti bolji modus. Ponudi ga !
Je li mogu ja?
Sve vrijeme imamo pogresan fokus, a to je vlast. Mi se moramo fokusirati na one sto piju kafu. Dosad smo sve pokusavali, od djeljenja letaka, ubjedjivanja, svadjanja, prozivanja, nije islo.
Moj prijedlog je da posaljemo dopis vladi da povecaju svoje plate na minimalnih 10 000, i maksimalnih 20 000, da smanje plate rulje na maksimalnih 800 km, a minimalnih sto, pri cemu ce prosjecna biti 274, da mlijeko bude 3 marke, hljeb 2, ulje 15 a benzin 5. Ako ni to ne upali, neka plate rulje podjele sa dva, a sve ostale stavke pomnoze sa dva, i tako svaki mjesec. Ako ni to ne upali, nek onda vlast, u pratnji specijalaca (mada nije potrebno ni to), krene od vrata do vrata i traze danak u zlatu i tehnici.
Pa ili cemo se poceti napadati medjusobno i krasti koru hljeba iz ruke drugog clana rulje, ili cemo napasti tu vlast. Svaka opcija je dobro dosla!
Locked