Bio sam na protestima,moja objektivna procjena brojke je od 70setak do 150setak,posto je brojka varirala.
Da ne pricam o situacijama koje sam dozivio, poslije povratka sa protesta,da je Ferhadija,Titova i sve okolne ulice,bastice i kafici bili prepuni raje. Kao i detalj da se pred Domom Armije odigravao neki basket turnir i na kojem se skupilo posmatraca koliko je i nas bilo pred zgradom kantona.
Toliko o samosvijesti,zrelosti,borbi za pravicnost naseg grada,i nek niko ne pokusava na bilo koji nacin da iznese neke kvazi "razloge" sto neko moze biti na kafi,ili turniru u basketu,a ne moze biti na protestima.
Sarajevo je grad koji nema profiliranu individualnost pojedinca,u sarajevu je na snazi indolencija,bezvoljnost,neaktivnost...i mene je stid sto sam stanovnik ovakvog grada,preciznije stid me je koga nazivam sugradjanima.(cast izuzetcima koji su biuli na protestima,ili onima koji nisu mogli doci iz bas opravdanih razloga)
Poslije sretnem se sa dobrim prijateljem,i uz neku pricu dodjemo do toga da sam bio na protestima,kaze mi on "..a ti si bio sa onima sto su se derali i pustali razglas dok je Dzuma trajala..". Kaze da se nije mogla pratiti Hutba Efendije od naseg razglasa,i da je bilo neke price medju vjernicima i da nam je boba falila da izlete i da nam sruse sve to...
I ja mu pokusam objasniti,naravno bezuspjesno kada neko nece da otvori svoje misli i stavove,da to sto je on bio na Dzumi a ja na protesima stvar slobode gradjanskog i individualnog izbora, i stvar osjecaja gdje neko treba ,tj osjeca da treba da bude u datom momentu,ukljucujuci i taj momenat.
Al' hajde ti objasni nekome ko je navikao da neko drugi razmislja u njegovo ime,i da mu neko rezira stav i razmisljanje.
Na stranu nasa neslaganja

,mi smo i dalje ostali extra drugovi(cisto informativno

)
I jos zelim da naglasim,da je totalno kontraproduktivno organizovati proteste radnim danom,preciznije za vrijeme radnog vremena,jer je ocito da je odaziv osjetno slabiji,mada naravno da enma oprvadanjaa li eto cisto konstatacije radi.
I djelomicno se slazem da je ovo sve mozda i dozivilo svoj zenit,onim protestom pred pozoristem,i da je ocigledno da sve ovo ide silaznom putanjom.
Toliko,i sorry na mojoj opsirnosti