mIRCerka wrote:vedderedi wrote:Martian_Kyo wrote:
Mislim da je to dobro, zapravo bilo koja povrsina gdje ima snijega i ljudi.
Cak napravit i po jednog sa neki transparentom bi trebalo biti ok.
Park kod ekonomije, bude li dovoljno snijega tamo oko cike sa pticom?
Ja sam protiv okupljanja na bilo kojem drugom mjestu osim ispred katedrale. To je prometno mjesto na kojem se dosta ljudi ako nista bar zaustavi da vidi sta se desava i vrlo je lako te gradjane navuci na proteste, dok je park park, neko prodje, a rijetko ko se zaustavi, i zar se nisu tamo i Dostasi okupljali pa ih je na kraju ostalo svega desetak. Nit' se mogu vidjeti transparenti, niti je akusticno za muziku i citanje zathjeva, a vjerovatno ce se i taj snijeg od kojeg namjeravate praviti te snjeske bijelice otopiti do subote.
Ja imam jedno pitanje:
Da li je cilj obratiti se gradjanstvu ili Samiru, Semihi, Kunti panti iz vlasti?
Ne moras odgovoriti, ovo je cisto retoricko pitanje koje ce ti mozda signalizirati ZASTO NEMA ODGOVORA OD VLASTI...
Pa samo ponasanje Semihe, koja pokusava dokazati u zadnje vrijeme da zaista radi pokazuje da se nesto postiglo ovim protestima, a isto tako i neoglasavanje Silajdzica u javnosti govori da je doslo do nekih promjena, sto potvrdjuje i ona vijest iz San-a.
Mislim da ako nas 10 bude pravilo snjeske i hodalo gradom niko nas nece shvatiti ozbiljno, ali ako nas bude bar hiljadu (kao na proslim protestima), onda bar mozemo blokirati saobracaj, zvizdati, praviti galamu, skrenuti paznju na nase zahtjeve i pridobiti i druge gradjane da nam se pridruze. Tako da mislim da se trebamo obracati i gradjanima, kako bi nas sto vise bilo na protestima jer 1000 glasova koji vicu OSTAVKE! je puno glasnije od 10-ak glasova koji prave snjeska i jedva se cuju kad kazu OSTAVKE. Naravno, glavni zahtjevi su usmjereni ka gradonacelnici i premijeru tako da se vrlo dobro zna kome se obracamo pored gradjana.
Ja nisam svake subote na protestima samo da bih protestovao, nego se zaista nadam da gradjani konacno pocinju shvatati demokratiju i shvatati ozbiljno mogucnosti koje ona nudi. Pa milioni zivota su pali da bismo mi mogli nositi one transparente Ferhadijom. Trebamo imati postovanja prema njima i ne uzimati ovu kakvu-takvu slobodu zdravo za gotovo.
Gradjani trebaju postati subjekt odlucivanja, a ne ostati objekt odlucivanja.