OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- vjesticanametli
pa zato i pisu o destabilizaciji
pojebali smo im malo koncepciju jer progovorismo 
- suncica24
12h u Zgradi Parlamenta BiH.roditelj wrote:idemo dalje ali niko ne rece u koliko je svecanost i gdje se odrzava povodom dana neovisnosti da se tamo skontrisemo????vjesticanametli wrote:ma cesu se gdje ih svrbipustite ba idemo dalje raskrinkavat
ko ih jebenema stajanja
Odoh sad se diskonektovat
-
jasminasab
Uz malo proste matematike:tajniglas wrote:Evo jednog dijela trošenja para od RULJE
IZVOD IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO ZA 2008.GODINU:
Kabinet premijera:
Zaposlenih: 8
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 381 000 KM
Skupština kantona, poslanici i parlamentarne grupe:
Zaposlenih: 18
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 1 546 000 KM
Stručna služba Vlade kantona
Zaposlenih: 14
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 440 000 KM
Pomoć vjerskim zajednicama: 660 000 KM
Press služba Vlade Kantona Sarajevo
Zaposlenih: 4
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 342 000 KM
Grant neprofitnim organizacijam i udruženjima građana: 8 125 000 KM
Ako nekog interesuje kompletan budzet po grantovima i stavkama mogu mu poslati
vidimo se 01.03. ispred katedrale
Kabinet premijera:
po osobi: 47.625 KM godisnje - 3.968,75 KM mjesecno
po osobi: 85.888,89 KM godisnje - 7.157,41 KM mjesecno
po osobi: 31.428,57 KM godisnje - 2.619,05 KM mjesecno
po osobi: 85.500 KM godisnje - 7.125 KM mjesecno
- vjesticanametli
u 12 u kamenovanoj zgradiroditelj wrote:idemo dalje ali niko ne rece u koliko je svecanost i gdje se odrzava povodom dana neovisnosti da se tamo skontrisemo????vjesticanametli wrote:ma cesu se gdje ih svrbipustite ba idemo dalje raskrinkavat
ko ih jebenema stajanja
KO IDE S VOZILICOM U SVATOVE. JAVITI NA PP
kombi i mladu imamo
-
roditelj
bruto ili netoVingo wrote:U prosjeku 7125 KM po osobi - mjesecno. Entropijo i Bogu si teska!tajniglas wrote:Evo jednog dijela trošenja para od RULJE
IZVOD IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO ZA 2008.GODINU:
Kabinet premijera:
Pomoć vjerskim zajednicama: 660 000 KM
Grant neprofitnim organizacijam i udruženjima građana: 8 125 000 KM
Ako nekog interesuje kompletan budzet po grantovima i stavkama mogu mu poslati
vidimo se 01.03. ispred katedrale
-
samo gost
Tako je, ali nisu se oni prepali zbog ovih para za koje se može tražiti provjera. Ja sam ubijeđena da su tu drugi talovi u pitanju, raznorazni procenti za raznorazne koncesije, dozvole, i sl. Pravi uzrok njihovom strahu je kriminal o kojem se godinama priča i piše (Dani, S. Bosna, CIN, TI i sl.), ali niko nikad nije po tom pitanju ništa ozbiljno uradio. Zato se i pokušava na sve načine skrenuti priča na druge kolosijeke. Zato je važno držati se postavljenih zahtjeva k'o p'jan plota, stalno ih dorađivati i na njima istrajavati.vjesticanametli wrote:pa zato i pisu o destabilizacijipojebali smo im malo koncepciju jer progovorismo
- vjesticanametli
ma ima da pokazuju racun za gace i ko je finansirao a kamoli stanove i picke materne
sluzbeniKe obavjestavaj Hin da stizemo na prijem u subotu 
-
tajniglas
12h u Zgradi Parlamenta BiH.
, ne mogu vise
[/quote]
Znam da Predsjednistvo (odnosno Komsic poziva) 29.02 u 18.00 h organizuje u Zgradi Predsjednistva, ali ne znam ko to organizuje u zgradi institucija BiH (da nije opet neka RULJA ili NEINFORMISANI GRAĐANI)
Za ovaj prvi imam pozivnicu, ali ovaj drugi nisam upratio....
Znam da Predsjednistvo (odnosno Komsic poziva) 29.02 u 18.00 h organizuje u Zgradi Predsjednistva, ali ne znam ko to organizuje u zgradi institucija BiH (da nije opet neka RULJA ili NEINFORMISANI GRAĐANI)
Za ovaj prvi imam pozivnicu, ali ovaj drugi nisam upratio....
- uvjek dobar gost
Šta mislite koliko već ugovorenih talova ima premijer kantona Sarajevo i stranka koja stoji iza njega... mislim na zemljište za gradnju, koncesije razne... samu gradnju građevina.... to su cifre o kojima mi možemo samo da sanjamo....

- Šapat
Ovo je vrlo interesantno, a dio je onog saopstenja, pa kaze:
"Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Fondacije “Bosanskohercegovačka inicijativa žena" i drugih nevladinih organizacija s kojima je razgovarala o formiranju vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice Sarajeva. "
Bas me zanima koje su to "druge" nevladine organizacije, pored ove zenske, a koje ne zasluzuju da budu navedene ovdje...
S druge strane, ove "bitne" organizacije, (a ocito se i dalje radi o gender opciji jer samo neke zenske organizacije daju podrsku gradonacelnici, dok je podrska premijeru od ovih i ovakvih organizacija izostala), ocito ili nisu vijdjele potpisnike onog prvog saopstenja ili ne shvataju najbolje koje su NVO dale svoju podrsku svemu ovome. Da shvataju, znali bi da ovakvim opredjeljenjem sebi zatvaraju neka vrata, koja im mogu biti vrlo korisna.
Ali, to je njihovo pravo.
A vezano za saopstenje KO borackih organizacija, u cijem potpisu stoje mnoge koje pojma nemaju ni da su tu potpisane, a jos su manje prisustvovale tom sastanku, misli mda ce tek nastupiti prava bura. Prije svega, zato sto onakvo saopstenje definitivno nije ni misljenje ni stav boracke populacije, odnosno pravih boraca.
Dajem ruku na panj da, recimo, Dragan Vikic pojma nema da je i njegovo udruzenje, odnosno udruzenje specijalne jedinice "Bosna", jedan od potpisnika. A svi vidjesmo njegovu reakciju na ono oko Cace... Ostaje da vidimo hoce li biti reakcije i na ovo.
I tako je, izgleda, sa vecinom potpisanih borackih udruzenja - ni ne znaju da su tamo.
Zalosna manipulacija....nema sta...
"Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Fondacije “Bosanskohercegovačka inicijativa žena" i drugih nevladinih organizacija s kojima je razgovarala o formiranju vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice Sarajeva. "
Bas me zanima koje su to "druge" nevladine organizacije, pored ove zenske, a koje ne zasluzuju da budu navedene ovdje...
S druge strane, ove "bitne" organizacije, (a ocito se i dalje radi o gender opciji jer samo neke zenske organizacije daju podrsku gradonacelnici, dok je podrska premijeru od ovih i ovakvih organizacija izostala), ocito ili nisu vijdjele potpisnike onog prvog saopstenja ili ne shvataju najbolje koje su NVO dale svoju podrsku svemu ovome. Da shvataju, znali bi da ovakvim opredjeljenjem sebi zatvaraju neka vrata, koja im mogu biti vrlo korisna.
A vezano za saopstenje KO borackih organizacija, u cijem potpisu stoje mnoge koje pojma nemaju ni da su tu potpisane, a jos su manje prisustvovale tom sastanku, misli mda ce tek nastupiti prava bura. Prije svega, zato sto onakvo saopstenje definitivno nije ni misljenje ni stav boracke populacije, odnosno pravih boraca.
Dajem ruku na panj da, recimo, Dragan Vikic pojma nema da je i njegovo udruzenje, odnosno udruzenje specijalne jedinice "Bosna", jedan od potpisnika. A svi vidjesmo njegovu reakciju na ono oko Cace... Ostaje da vidimo hoce li biti reakcije i na ovo.
I tako je, izgleda, sa vecinom potpisanih borackih udruzenja - ni ne znaju da su tamo.
-
fixer
pa sta racunate koliko trose? znate li samo koliko potrose papira printajuci ovo?jos jedan Bosnjo wrote:Kabinet premijera:
3968.75 KM mjesecno po uposleniku.
7157.41 KM mjesecno po uposleniku.
2619.04 KM mjesecno po uposleniku
7125 KM mjesecno po uposleniku
- uvjek dobar gost
Sad se sjetih, u stvari pade mi na pamet... 102 brigada.. hoće da zaustavi dodjelu 6. Aprilske nagrade jer već četvrtu godinu za redom nisu na spisku kandidata za dodjelu kolektivne nagrade... a podnijeli su kandidaturu...
-
samo gost
Evo i drugih, potpisali su ih na kraju saopštenja:Šapat wrote:Ovo je vrlo interesantno, a dio je onog saopstenja, pa kaze:
Bas me zanima koje su to "druge" nevladine organizacije, pored ove zenske, a koje ne zasluzuju da budu navedene ovdje...![]()
"Današnjem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici “Bosanskohercegovačka inicijativa žena”, “Djeca stupovi svijeta”, OIA, “Obrazovanje gradi BiH”, BIMA, “Mladi za mlade”, Centar za žene “Žar”, “Krila nade” i “Aktiva”. Dogovoreno je da se uputi poziv i drugim nevladinim organizacija koje su zainteresirane za rad ovog vijeća."
- johnnykola
to!!! samo ih raskrinkavajte.
u kantonu (ili mozda gradu!?!?!?)
moze se svakog sekunda znati
gdje ne svaka marka, vec pfening
ide. kao i tacno za koliko
i kad se ko prodao.
sve za novac, sveti novac!
koja gamad...
u kantonu (ili mozda gradu!?!?!?)
moze se svakog sekunda znati
gdje ne svaka marka, vec pfening
ide. kao i tacno za koliko
i kad se ko prodao.
sve za novac, sveti novac!
koja gamad...
- vjesticanametli
"Današnjem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su
BiH inicijativa alapaca, djeca klocevi semihini, obrazovanja nema u bih, I MI BI, vlada za mlade, centar KAR, KRILA VLADE, PASIVA
a oni ne govore u nase ime
Last edited by vjesticanametli on 27/02/2008 16:15, edited 1 time in total.
-
Risto Kuglarić
nadam se da će FTV to i objavititajniglas wrote:Yove me prijatelj sa FTV i kaze da niko od predstavnika "potpisanih" udruzenja nece da se javi, a oni koji se jave ne zele da komentarisu uz izgovor "NISMO PROCITALI" hahahahhahahhahahah
- johnnykola
vjesticanametli wrote:"Današnjem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali suBiH inicijativa alapaca, djeca klocevi semihini, obrazovanja nema u bih, I MI BI, vlada za mlade, centar KAR, KRILA VLADE, PASIVA
samo mala ispravka:
nije centar KAR
vec centar KARINANA.
e ovo je pravi aktivizam!samo gost wrote:Imena ovih NVO-a treba dostaviti međunarodnim donatorima kojima se javljaju za finansiranje 'projekata demokratizacije' s napomenom da se demokratizacijom bave samo teoretski i na konferencijama, dok u praksi ....
nevjerojatno!!!tajniglas wrote: Yove me prijatelj sa FTV i kaze da niko od predstavnika "potpisanih" udruzenja nece da se javi, a oni koji se jave ne zele da komentarisu uz izgovor "NISMO PROCITALI" hahahahhahahhahahah
- uvjek dobar gost
Ja sam lično pričao sa udruženjem logoraša.... kad sam ljudima rekao zašto ih zovem i ko sam... on mi je sam rekao da su ta udruženja u stvari... udruženja ratnih profitera.....