PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kralj Tvrtko I.
#701 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
mozda samo "ruke" 
-
shandrprcSA
#702 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
rucica mjenjaca za p206, ako ko zna gdje ima sigurno bio bi zahvalan 
-
Gandra_1
#703 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
E ovako imam jedan problem, sa P308 za koji se nadam da nije veliki..
Naime primjetio sam u zadnje vrijeme ponekad, prilikom voznje u prvoj brzini kada krecem i otpustam kvacilo i pomalo dodajem gas kao neku cudnu tihu škripu (djeluje mi kao od sajle kvacila), isto to se nekad desi prilikom kretanja u rikverc...
Sada nadam se da nije rijec o setu kvacila i zamajcu, jer auto inace super radi, ne trese nista dok se pali i gasi, dok stoji u leru ne trese nista... Kada ovako pritiscem i pustam kvacilo u leru, nista se ne cuje..
Da li je moguce da treba mozda nesto podmazati, kako bi ta skripa nestala?
Naime primjetio sam u zadnje vrijeme ponekad, prilikom voznje u prvoj brzini kada krecem i otpustam kvacilo i pomalo dodajem gas kao neku cudnu tihu škripu (djeluje mi kao od sajle kvacila), isto to se nekad desi prilikom kretanja u rikverc...
Sada nadam se da nije rijec o setu kvacila i zamajcu, jer auto inace super radi, ne trese nista dok se pali i gasi, dok stoji u leru ne trese nista... Kada ovako pritiscem i pustam kvacilo u leru, nista se ne cuje..
Da li je moguce da treba mozda nesto podmazati, kako bi ta skripa nestala?
-
lokalni_razdjevicar
#704 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
gdje odvesti automobil na pregled prilikom kupovine. zna li neko?
-
aldm
#705 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vec sam pisao gore, u Bloku (kod Grasa) - ovlasteni peugeot servis imas 23 KM pregled auta + dijagnostika, oko sat vremena sve pregledaju i kosta 23 KM.lokalni_razdjevicar wrote:gdje odvesti automobil na pregled prilikom kupovine. zna li neko?
-
lokalni_razdjevicar
#706 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
aldm wrote:Vec sam pisao gore, u Bloku (kod Grasa) - ovlasteni peugeot servis imas 23 KM pregled auta + dijagnostika, oko sat vremena sve pregledaju i kosta 23 KM.lokalni_razdjevicar wrote:gdje odvesti automobil na pregled prilikom kupovine. zna li neko?
Hvala. imas li mozda broj telefona?
- TheHound
#707 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
http://www.peugeot.ba/koncesionari/lokalni_razdjevicar wrote:aldm wrote:Vec sam pisao gore, u Bloku (kod Grasa) - ovlasteni peugeot servis imas 23 KM pregled auta + dijagnostika, oko sat vremena sve pregledaju i kosta 23 KM.lokalni_razdjevicar wrote:gdje odvesti automobil na pregled prilikom kupovine. zna li neko?
- duminjo
#708 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ženin p206 nedavno povučem majstoru da pogleda bezveze nešto sto je radio prije i Svratim na pumpu. Na pumpi ciko toči i kaže:"izvini sto ti govorim, svira ti motor, treba mu ulja".. Hajd rekoh hvala, taman idem do majstora. Tako ja isto majstoru i on pregleda ulje i kaže ne fali i ulje je OK.
Proslo par dana a meni onaj ciko "svira ti motor, treba mu ulja" nikako ne izlazi iz glave. Maksuz izadjem samo da napravim krug, da ga malo zagrijem jer je hanuma trenutno vani i auto je parkirano. Dam kontakt i imam sta vidjeti, upalise se lampice ko na božićnom drvetu. Sjebem se, i samo izadjem, kontam :"kad se vratiš, sjedi i goni u servis" al opet vrag ne da mira. Upalim ja opet, opet lampice (6 lampica) pustim ga malo da odradi i krenem, sve OK..dok nisam prikocio na prvoj raskrsnici, čujem neko suskanje, čagrljanje krlkrlkrkrlkrl...kod oba prednja tocka, možda desni za nijansu vise. To čagrljanje se sve slabije čuje kako se auto vise grije. Nakon desetak minuta se jedva čuje ili cak i ne čuje.
Procitah dosta teme i kontam otici Dedovicu na servis i da ga pregledaju fino. Čujem se sa ženom i pitam je kad je radjen zadnji servis, ona pojma nema. Doći ce ona sutra pa ćemo ići skupa, neću bez nje. Hoću da čuje da joj neko od majstora kaže kako održava auto, jer nema fajde kada ja govorim
Lampice koje se upale: neka žuta okrugla ispod onog ku.ca za gorivo, airbag, ulje, ključ pored kilomteraze, akumulator i uzvicnik
Ovo naprijed bi moglo biti sta?
A ovaj servis, ulje i to bi bilo oko 150KM? Koliko sam skonto čitajući temu.
Proslo par dana a meni onaj ciko "svira ti motor, treba mu ulja" nikako ne izlazi iz glave. Maksuz izadjem samo da napravim krug, da ga malo zagrijem jer je hanuma trenutno vani i auto je parkirano. Dam kontakt i imam sta vidjeti, upalise se lampice ko na božićnom drvetu. Sjebem se, i samo izadjem, kontam :"kad se vratiš, sjedi i goni u servis" al opet vrag ne da mira. Upalim ja opet, opet lampice (6 lampica) pustim ga malo da odradi i krenem, sve OK..dok nisam prikocio na prvoj raskrsnici, čujem neko suskanje, čagrljanje krlkrlkrkrlkrl...kod oba prednja tocka, možda desni za nijansu vise. To čagrljanje se sve slabije čuje kako se auto vise grije. Nakon desetak minuta se jedva čuje ili cak i ne čuje.
Procitah dosta teme i kontam otici Dedovicu na servis i da ga pregledaju fino. Čujem se sa ženom i pitam je kad je radjen zadnji servis, ona pojma nema. Doći ce ona sutra pa ćemo ići skupa, neću bez nje. Hoću da čuje da joj neko od majstora kaže kako održava auto, jer nema fajde kada ja govorim
Lampice koje se upale: neka žuta okrugla ispod onog ku.ca za gorivo, airbag, ulje, ključ pored kilomteraze, akumulator i uzvicnik
Ovo naprijed bi moglo biti sta?
A ovaj servis, ulje i to bi bilo oko 150KM? Koliko sam skonto čitajući temu.
-
AS_sa
#709 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zna li neko kako se mijenjaju zmigavci na retrovizoru na Pezou 207 ?? Ne znam nikako kako da skinem. Hvalaa
-
gule_sa
#710 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Evo mozda ima ovdje.........AS_sa wrote:Zna li neko kako se mijenjaju zmigavci na retrovizoru na Pezou 207 ?? Ne znam nikako kako da skinem. Hvalaa
http://peugeot-klub.hr/forum/index.php? ... oard=121.0
-
adibisi
#711 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Eh ovako narode, prije svega pozdrav, ja sam ovdje novi 
S obzirom da sam se nacitao puno korisnih stvari na ovoj temi, mislim da mi je duznost da ljudima koji se sutra (gluho bilo) nađu u mojoj poziciji dam neke inpute.
Noram da napomenem da sam apsolutni laik sto se tice auta, ali sam iscitao sve teme o Peugeotu.
Ovo je moja situacija:
Polovinom marta sam uzeo od rodjaka Peugeota 307, 1.6 HDI, 66kW (90KS), 2006. god. u Francuskoj, on druga ruka.
Kada sam kretao odozgo znao sam da ima dva defekta: 1. daljinsko otkljucavanje ne radi osim na metar udaljenosti ili u kolima
i 2. auto se konta hocel upalit - dam kontakt ujutro ne vergla, nakon nekoliko pokusaja zavergla i upali, nakon toga auto ponovo pali nakon gasenja iz prve (skontam kao laik, to bi trebalo biti do akomulatora i baterije u kljucu).
Kada sam iz Francuske usao u Italiju (nakon nekih 250 km voznje, auto je pocelo "kasljat" na velikim brzinama (120 km/h). Uglavnom u Hrvatskoj je rezervoar bio pri kraju, naspem opet i auto prestalo kasljat. Skontam da je do goriva, jbg, ko bi rekao da u EU uvaljuju ku..evo gorivo.
Helem, dođem u Sarajevo, Bogu hvala, bez problema. Odmah odem da zamjenim bateriju u Kralja Tomislava (ulica Kosevo), kad ono nike do baterije (kaze lik do antene). Tu se ja zadam da se raspitam po forumima za problem sa paljenjem i otkljucavanjem i nađem da bi u najgorem slucaju mogli biti povezani. Sad kontam treba jos napraviti veliki i mali servis, da nemam problema sutra. Ostavim kola na parkingu i pocnem citati ovu temu i jos neke, te se pocnem raspitivati kod ljudi koje znam, gdje rade svoje Peugeote i skontam da su dva izbora dobra za polovnjake van garancije: Dedovic i 206-ica. Nazovem oba servisa, stvarno su i jedni i drugi bili izuzetno ljubazni, i situacija sljedeća (Napominjem da u sklopu malog servisa mjenjam i filter goriva): Dedovic ce mi zavrsiti oba servisa za 780KM, 206-ica za 620KM.
Skontam otici cu u 206, nije mudrolija, jeftinije je dosta, a imam poznanika koji odrzava 307-icu u tom servisu i prezadovoljan je.
Helem, nakon vise dana lezanja na parkingu, krenem ja da upalim lavica, kad nece da zavergla, ali ni nakon 100 pokusaja. Skontam treba promjeniti bateriju, kupim novu (nakon 7 dana raznih obaveza) i ubacim ga danas. E tu pocinje glavobolja, sad ne samo da ne vergla, vec ne radi ni daljinsko otkljucavanje, brisaci rade iako su ugaseni, vrata od suvozaca i prtljaznika se ne otkljucavaju sa vozacevim (centralna zdra'o).
Nazovem opet mehanicara, kazem mu da nece da upali nakon promjene baterije, kaze on probaj sa forom da tri puta zakljucas i otkljucas vrata, mozda ti se kod sj..ao. Probam, nazovem ga i javim da nece, kazem mu ove iznad simptome, kaze on onda je vjerovatno BSI. Nađem ja opet na forumu, to ce me veselje izaci 100-200 KM, zavisi da li je BSI crkao ili su se podaci po..bali (i to kod nekog majstora na Mostarskom, jer navodno 206-ica nekom drugom nesretniku poput mene to nije mogla zavrsiti zbog nemogucnosti povezivanja dijagnostike).
Helem, ovih dana, cim nađem vremena, odslepacu ga u 206-icu, da ga uradim. S obzirom da je ovo auto sad za sad, bar za mene nocna mora, koja ce me preskupo kostati, javim vam sta je ispalo da ne valja i kako sam prosao dole.
Ako neko ima konstruktivan savjet, bio bih mu zahvalan za informaciju. Mislim da je priprema krucijalna za dobar posao, pa se lagodnije osjecam kada vladam informacijama i opcijama koje imam.
S obzirom da sam se nacitao puno korisnih stvari na ovoj temi, mislim da mi je duznost da ljudima koji se sutra (gluho bilo) nađu u mojoj poziciji dam neke inpute.
Noram da napomenem da sam apsolutni laik sto se tice auta, ali sam iscitao sve teme o Peugeotu.
Ovo je moja situacija:
Polovinom marta sam uzeo od rodjaka Peugeota 307, 1.6 HDI, 66kW (90KS), 2006. god. u Francuskoj, on druga ruka.
Kada sam kretao odozgo znao sam da ima dva defekta: 1. daljinsko otkljucavanje ne radi osim na metar udaljenosti ili u kolima
Kada sam iz Francuske usao u Italiju (nakon nekih 250 km voznje, auto je pocelo "kasljat" na velikim brzinama (120 km/h). Uglavnom u Hrvatskoj je rezervoar bio pri kraju, naspem opet i auto prestalo kasljat. Skontam da je do goriva, jbg, ko bi rekao da u EU uvaljuju ku..evo gorivo.
Helem, dođem u Sarajevo, Bogu hvala, bez problema. Odmah odem da zamjenim bateriju u Kralja Tomislava (ulica Kosevo), kad ono nike do baterije (kaze lik do antene). Tu se ja zadam da se raspitam po forumima za problem sa paljenjem i otkljucavanjem i nađem da bi u najgorem slucaju mogli biti povezani. Sad kontam treba jos napraviti veliki i mali servis, da nemam problema sutra. Ostavim kola na parkingu i pocnem citati ovu temu i jos neke, te se pocnem raspitivati kod ljudi koje znam, gdje rade svoje Peugeote i skontam da su dva izbora dobra za polovnjake van garancije: Dedovic i 206-ica. Nazovem oba servisa, stvarno su i jedni i drugi bili izuzetno ljubazni, i situacija sljedeća (Napominjem da u sklopu malog servisa mjenjam i filter goriva): Dedovic ce mi zavrsiti oba servisa za 780KM, 206-ica za 620KM.
Skontam otici cu u 206, nije mudrolija, jeftinije je dosta, a imam poznanika koji odrzava 307-icu u tom servisu i prezadovoljan je.
Helem, nakon vise dana lezanja na parkingu, krenem ja da upalim lavica, kad nece da zavergla, ali ni nakon 100 pokusaja. Skontam treba promjeniti bateriju, kupim novu (nakon 7 dana raznih obaveza) i ubacim ga danas. E tu pocinje glavobolja, sad ne samo da ne vergla, vec ne radi ni daljinsko otkljucavanje, brisaci rade iako su ugaseni, vrata od suvozaca i prtljaznika se ne otkljucavaju sa vozacevim (centralna zdra'o).
Nazovem opet mehanicara, kazem mu da nece da upali nakon promjene baterije, kaze on probaj sa forom da tri puta zakljucas i otkljucas vrata, mozda ti se kod sj..ao. Probam, nazovem ga i javim da nece, kazem mu ove iznad simptome, kaze on onda je vjerovatno BSI. Nađem ja opet na forumu, to ce me veselje izaci 100-200 KM, zavisi da li je BSI crkao ili su se podaci po..bali (i to kod nekog majstora na Mostarskom, jer navodno 206-ica nekom drugom nesretniku poput mene to nije mogla zavrsiti zbog nemogucnosti povezivanja dijagnostike).
Helem, ovih dana, cim nađem vremena, odslepacu ga u 206-icu, da ga uradim. S obzirom da je ovo auto sad za sad, bar za mene nocna mora, koja ce me preskupo kostati, javim vam sta je ispalo da ne valja i kako sam prosao dole.
Ako neko ima konstruktivan savjet, bio bih mu zahvalan za informaciju. Mislim da je priprema krucijalna za dobar posao, pa se lagodnije osjecam kada vladam informacijama i opcijama koje imam.
-
Gandra_1
#712 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
A to ti je inace problem sa polovnim autom uvijek mozes ocekivati neke probleme, pogotovo sto izgleda da je tebi taj rodjak malo i uvalio auto sa raznim manama. Za polovno auto koje kupujes, narocito starije moras racunati jos 1000 KM u narednom periodu raznih troskova, kako bi se auto dovelo u red...
Ja servisiram svoj P308 u servisu 206 na stupu i ja sam zadovoljan sa njima, plus sto ih licno poznajem... Jedino sta ti mogu reci, jeste da ces morati malo da izletis sa lovom da rijesis sve te probleme, ako mislis da ubuduce vozis to auto..
Ja servisiram svoj P308 u servisu 206 na stupu i ja sam zadovoljan sa njima, plus sto ih licno poznajem... Jedino sta ti mogu reci, jeste da ces morati malo da izletis sa lovom da rijesis sve te probleme, ako mislis da ubuduce vozis to auto..
- antidroid
#713 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Znaci nemoj!lokalni_razdjevicar wrote:aldm wrote:Vec sam pisao gore, u Bloku (kod Grasa) - ovlasteni peugeot servis imas 23 KM pregled auta + dijagnostika, oko sat vremena sve pregledaju i kosta 23 KM.lokalni_razdjevicar wrote:gdje odvesti automobil na pregled prilikom kupovine. zna li neko?
Ja sam bio tamo kada sam kupovao polovno auto, i pregledali sve, prikljucili na kompjuter i sl. platio uredno, sve ok, na papiru, kada sam otisao u BIHAMK na regsitraaciju prvu nije bila uopste ta kilometraza.
Ako su mogli u bihamku vidjeti to mogli su i ovi. Znaci da su u talu. Ja sam totalni laik sto se tice auta, i bilo mi je botno da platim da me ne zahebu.
I hebga
-
adibisi
#714 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Napokon nasao vremena. Helem, odlucio sam se ipak da poslusam savjet Klix forumasa i da odslepam lavica kod Seje elektronicara na Mostarskom raskrscu, kod nekog elektricara na Ilidzi stari iskopao broj slucajno, kontam sudbina, kad hoce Bog, tako ce i bit. Helem, odvukao sam ga u subotu popodne, covjek mi navece javio: sprzen anlaser i BSI prolupao (ovo mojim lajickim slengom).
Uglavnom, covjek je za mene ispao car, nedjeljom ne radi, ali mi je danas odmah nabavio polovni anlaser (jer se ovaj sprzeni nije mogao reparirati), ugradio ga i unio mi podatke u BSI nanovo. Za sve se prethodno konsultovao sa mnom telefonom.
Cijene:
Anlaser 120 KM + ugradnja 30KM,
Unos podataka u BSI 100KM.
Suma - sumarum 250.
Lavic vozi, glavobolja nestala
Problem sa daljinskim otkljucavanjem je u kljucu, otisao odisiljac, sta li... To trebam da rijesim sa cika Ibejom ili sa ovim kineskim alternativnim daljincima (vidjecu sta je isplatnija varijanta), ali to cu skupa otic kad na red dodje FAP da odvfikarim.
Ujutro idem u 206, uz Bozju pomoc da odrade ljudi veliki i mali servis.
Uglavnom, hvala svima ciji su mi postovi pomogli u procesu. Pisem utiske iz 206...
Uglavnom, covjek je za mene ispao car, nedjeljom ne radi, ali mi je danas odmah nabavio polovni anlaser (jer se ovaj sprzeni nije mogao reparirati), ugradio ga i unio mi podatke u BSI nanovo. Za sve se prethodno konsultovao sa mnom telefonom.
Cijene:
Anlaser 120 KM + ugradnja 30KM,
Unos podataka u BSI 100KM.
Suma - sumarum 250.
Lavic vozi, glavobolja nestala
Problem sa daljinskim otkljucavanjem je u kljucu, otisao odisiljac, sta li... To trebam da rijesim sa cika Ibejom ili sa ovim kineskim alternativnim daljincima (vidjecu sta je isplatnija varijanta), ali to cu skupa otic kad na red dodje FAP da odvfikarim.
Ujutro idem u 206, uz Bozju pomoc da odrade ljudi veliki i mali servis.
Uglavnom, hvala svima ciji su mi postovi pomogli u procesu. Pisem utiske iz 206...
-
aldm
#715 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pozdrav,
prije sedmicu-dvije mi se počeo javljati zvuk brujanja u motoru na ovom autu, kilometraža 142 000. Ono klasično brujanje koje se baš čuje, kao da neka plastika udara. Ovo se čuje na bilo kakvim neravninama i pri svim brzinama.
Jel neko imao slično iskustvo? Ima li neko ideju šta bi moglo biti u pitanju?
prije sedmicu-dvije mi se počeo javljati zvuk brujanja u motoru na ovom autu, kilometraža 142 000. Ono klasično brujanje koje se baš čuje, kao da neka plastika udara. Ovo se čuje na bilo kakvim neravninama i pri svim brzinama.
-
Gandra_1
#716 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Mogao bi biti neki ležaj...aldm wrote:Pozdrav,
- 4m3l
#717 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Gdje je najjeftinije uraditi veliki servis, ne mora biti ovlasteni
?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#718 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
kupis dijelove najjeftinije i ruke su 100-120 maraka....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#719 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
4m3l wrote:Gdje je najjeftinije uraditi veliki servis, ne mora biti ovlasteni?
Ja radio do sad u 206 servisu,na stupu. Mislim da su jako povoljni,u póredjenju sa ovlastenim a dobijes i garanciju.
- alcho
#720 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nema goreg servisa za peugeot od ovog. Ljudi ne znaju ni osnovne stvari da odrade (govorim iz licnog loseg iskustva sa njima).konektovan wrote:4m3l wrote:Gdje je najjeftinije uraditi veliki servis, ne mora biti ovlasteni?
Ja radio do sad u 206 servisu,na stupu. Mislim da su jako povoljni,u póredjenju sa ovlastenim a dobijes i garanciju.
A ta garancija se svodi na rijeci "jebiga jarane"
- bitanga_sa_otesa
#721 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
a o kakvoj garanciji pricamo?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#722 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:a o kakvoj garanciji pricamo?
Na ugradjene dijelove i rad.
- bitanga_sa_otesa
#723 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
jedino na dijelove ako oni prodaju svoje.....a garanciju na rad ne kontam bas....
-
530i
#724 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nema šta garantovati rad, ako je ispravno postavljen remen i ostalo odmah se vidi, neće se s vremenom pomjeriti koji zub...
- supercali
#725 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja licno idem kod dedovica iako su izgubili licencu ovlastenog bar nabavljaju dijelove iz bloka a ruke im jeftinije nego dole