callmethebreeeze wrote:isjecak intervjua jahje nedzadu laticu (lud i ludji)
U knjizi „Teorija zabluda evolucije“ iznijeli ste veliku polemiku s darvinističko-materijalističkim stavovima. Vjerujete li da možete odbraniti islamski svijet od utjecaja ovih ideja, jer je darvinizam, prema mom mišljenju, najveća ideja širka modernog doba?
- Smatram da u ovom momentu darvinizam uopće nije opasnot po islamski svijet. Mi smo ih porazili u Evropi, u Engleskoj, u Francuskoj,... itd i zato su oni u ovom momentu u šoku. Jednostavno smo ih pogazili. Još se trude da sačuvaju samo svoje pozicije. Malo je obrazovanih ljudi u svijetu koji danas vjeruju u tu teoriju. Možda u to vjeruju još samo neuke mase.
Napisali ste knjigu „Tajna ruka u Bosni“. Objavljena je i na bosanskom. U njoj iznosite neke tvrdnje koje su šokirale
bosanske muslimane. Koliko mislite da su bosanski muslimani bili žrtva teorije zavjere?
- Sve je to istina. Sve što sam napisao, istina je. Potkrijepili smo to dokazima. Ma šta uradile sile zla, opet su ih sile dobra
nadvladale kako tamo, tako i ovdje.
U istom djelu tvrdite da još od Sarajevskog atentata postoje snage na svjetskoj sceni koje rade na etničkom čišćenju mu-
slimana te da iza njih stoje masoni, kao što je Kisindžer?
- Tako je.
Prema Vašem mišljenju, ta je grupa davala podršku Srbima u posljednjem ratu?!
- Tako je.
Kad sam Vas prvi put sreo, pitali ste me o Aliji Izetbegoviću. Šta danas mislite o njemu?
- Vrlo poštujem i cijenim Aliju Izetbegovića. Pokazivao je ljepotu i bereket imana. Bio je čovjek koji je islamskom svijetu vratio osmijeh, podigao ugled i vrijednost islama. Bio je jedna vrlo važna i plemenita osoba i mi se ponosimo njime.
(Harun Yahya, budaletina i seoski varalica u svojoj ekskluzivnoj ispovijesti Nedžadu Latiću; Dnevni avaz)
ako neko vjeruje ovom liku, onda je zaista zreo za jagomira.
Da budem iskren, iako sam ranije cesce zalazio na ovaj dio foruma, pokusavajuci, danas vidim, nesto nemoguce, trudim se u zadnje vrijeme da ga preskocim kako znam i umijem.
Razlog je jednostavan.
Svaki put ostanem zgranut vidjevsi na kojem se stupnju nalazi prosjecan stanovnik ove zemlje. Uzas. Kao da zivimo u nekom paralelnom svijetu, a posao nam je da lazemo sami sebe, od rane zore, pa sve dok ne padnemo od umora.
Ali volim sto se ovako lako pronadju, ovako lako sami sebe podvuku i podebljaju, jedni druge prozovu... i kazu -
Ovdje!
To volim... evo u istom postu i Latic i Izetbegovic i ova dilajla Yahya... I to bez da ih sam stavio u isti kos, cak ih se u isto vrijeme mozda danas ne bih ni sjetio, ali eto - oni sami nadju put jedni do drugih, k'o kakva sluz se storvale na isto mjesto, pa na kraju sve izgleda upravo onako kako sam u prvi mah i zamislio. Sve je to jedan te isti milje, jedan te isti mrak.
Samo da im u svu pricu vratim jednu od velikih uzdanica domaceg kolektivnog ludila, cije su ime, do prije neki dan, izgovarali sa mnogo paznje i postovanja... jer -
"on je jako pametan... nacitan"
http://www.youtube.com/watch?v=ZdhmBHuD ... r_embedded
Zar neko zaista misli, da U OZBILJNOM SVIJETU (ne govorim, dakle, o ovim nasim nasukanim zabitima, u koja su znanja i dostignuca stizala bez jasnog voznog reda, sa uzasnim zakasnjenjima) , ovakvi idioti mogu da stanu na put nauci, da poljuljaju njen paredak, ili da istu, kao sto jedan od pomenutih, Yahya, rece - poraze ili pogaze?!
I da... neko gore vec pomenu, a i ranije sam nesto slicno napisao na jednoj od tema - vjernici, fanatici, kreacionisti, ovi, oni, svi redom, a u cilju banalizovanja samog problema, te spustanja istog nivo samih sebe, gdje bi se onda, po staroj dobroj navici, laktali, gurali i gadjali raznim citatima vjerskih knjiga, ispraznim mitovima i bajkama, pokusavaju, dakle, od teorije evolucije napraviti neku vrstu dogme, svjetonazora, kako Jazz Junkie rece, u koji, kao, mi nevjernici, slijepo vjerujemo, svjetonazora koji slijepo pratimo...
Stvari, medjutim, ne stoje tako... Teorija evolucije je kroz vrijeme i sama evoluirala, sama dozivjela promjene, nadgradnju u vidu novih saznanja, novih objasnjenja, a, za razliku od stihova pisanih prije par hiljada godina, rukom covjeka - koji kad-tad pozeli da bude bog barem na koji dan, teorija evolucije je svoje argumente i dokaze, kao sto to ozbiljne i utemeljene naucne teorije obicno i "rade"

ponudila i pokazala svijetu, ostavivsi, opet - kako to naucna teorija radi - prstor za alternativu, ukoliko se ta alternativa potkrijepi dokazom.
U isto vrijeme, druga strana nije ponudila nista osim poznate galame, istih starih citata, dogme i bajki.
S jedne strane, kao i uvijek, bezbroj materijalnih dokaza, a sa druge, samo galama... i nista vise.
Sreca pa se ta galama cuje jos uglavnom u zaostalim sredinama, pa cak i ako nemamo privilegiju da uzivamo u drustvima koja su davno odbacila rigidne, arhaicne poglede na svijet, pa su isti prezivjeli samo da, kao kakva mijazma, svjedoce o onima koji nikako da odrastu i sazriju, ipak mozemo biti sretni.... Danas, u doba kada nam je, ako nista, manje-vise svaka informacija dostupna, barem dok citamo o tome, osjetimo da pripadamo jednom svijetu koji grabi krupnim koracima... naprijed.
P.S. Ja molim sviju da se ne misle da ih vrijedjam ili nesto, ali posto je rijec o religiji, evo da ne ispadne da je sve nekako strogo, kruto i ograniceno... ima tu i onih spremnih na zajebanciju... npr. malezijski show za mladog imama
http://www.sarajevo-x.com/showtime/tv/clanak/100626005
Kliknite na njihovu oficijelnu facebook stranicu