za nekih 15-ak minuta pocece pristizati glasovi iz Cali
Obama i SAD (2008-2016)
- jeza u ledja
cool 
- jeza u ledja
Jbg, u Californiji nakon 10% preborjanih glasova Clintonova ubjedljivo vodi (55% naspram 32%). Da hoce BO doci na makar 40%. 
- jeza u ledja
Bez Cali bilo bi potpuno izjednaceno, oko 650 i jedno i drugo (mislim da bi Obama vodio 10-20 boba).dmr wrote:I ja tamam da napisem. Znas li kako bi otprilike glasili rezultati u delegatima da ovako ostane?
E sad Cali nosi 370 boba, pa eto sad skontaj. Ako Obama poveca tamo na jedno 45% razlika ce biti manja od 100 boba ukupno.
(sve zajedno treba nesto vise od 2000 boba za kandidaturu)
- jeza u ledja
Eh znao sam. Evo sad daju neke brojke iz Californije.
U CA bijelci su dali vise glasova Obami nego Clintonovoj!! (49% naspram 43%)
Takodje crnci preko 80% boba za Obamu, ali njih tamo ima samo oko 5%
ALI.
Trecina stanovnika Cali su Latinosi, i od njih 2/3 je glasalo za Clintonovu.
Takodje, Azijci, kojih u CA ima preko 10% (duplo vise nego crnaca) su glasali za Clintonovu u omjeru 3:1 u odnosu na Obamu.
Znaci Clintonova pobjedjuje Californiju na osnovu Latino i Asian glasova, a gubi bjelacke i crnacke glasove. Eto ti sad.

Inace, malo su se Obamini brojevi popravili u ostalim drzavama, mislim da je to zato sto listici iz urbanih centara se sporije prebrojavaju, a on uglavnom pobjedjuje u gradovima. Prestigao je Clintonovu u Utahu (i uzeo), te pobjedio na Alasci. U Missouriju ju je potpuno stigao i sad su izjednaceni 49%-49%.
Za New Mexico se jos nista ne zna, California i dalje ostaje ista.
Mislim da sad Obama ima prednost jedno 50 boba + 20 boba prednosti od ranije. Time bi znacajno mogao smanjiti poraz iz Californije i doci ukupno na samo -50 boba (ako u CA ovako ostane, a nadam se da nece).
U CA bijelci su dali vise glasova Obami nego Clintonovoj!! (49% naspram 43%)
Takodje crnci preko 80% boba za Obamu, ali njih tamo ima samo oko 5%
ALI.
Trecina stanovnika Cali su Latinosi, i od njih 2/3 je glasalo za Clintonovu.
Takodje, Azijci, kojih u CA ima preko 10% (duplo vise nego crnaca) su glasali za Clintonovu u omjeru 3:1 u odnosu na Obamu.
Znaci Clintonova pobjedjuje Californiju na osnovu Latino i Asian glasova, a gubi bjelacke i crnacke glasove. Eto ti sad.
Inace, malo su se Obamini brojevi popravili u ostalim drzavama, mislim da je to zato sto listici iz urbanih centara se sporije prebrojavaju, a on uglavnom pobjedjuje u gradovima. Prestigao je Clintonovu u Utahu (i uzeo), te pobjedio na Alasci. U Missouriju ju je potpuno stigao i sad su izjednaceni 49%-49%.
Za New Mexico se jos nista ne zna, California i dalje ostaje ista.
Mislim da sad Obama ima prednost jedno 50 boba + 20 boba prednosti od ranije. Time bi znacajno mogao smanjiti poraz iz Californije i doci ukupno na samo -50 boba (ako u CA ovako ostane, a nadam se da nece).
-
artzy
Hilary je dobro naucila ekonomiju i vec dugo kasira na Bushov nacin or medicinsko-kemijske industrije. Ta vrsta ekonomije valja jedino Donaldu Trumpu da kad sje#$#@be milione dolara nadje nacina da uzme pare od drzave... i da jos bude oslobodjen poreza... ef dat..newone wrote:Clintonova jedina od svih predsjednickih kandidata ima nekakvog uvida u ekonomiju i posjeduje i nekakvo elementarno znanje o njoj. Od Obame to ne cujem.
A kako smo evo zasigurno u recesiji, mene licno jedino ekonomija trenutno interesuje, a tu Clintonova pokazuje barem nekakve naznake dobre obavjestenosti. Mozda i Obama dodje tobe naknadno kada u jos dublje ekonomsko blato potonemo. Dok se to ne desi, Clintonova je moj kandidat.
Republikance ne pratim. Od njih mi se svakako kosa dize na glavi!
Go Obama!
- jeza u ledja
California ima 370 delegatajefferson wrote:Evo CNN procjenjuje da Hillary nosi Cali.
Inace Cali ima 470 delegata!
Ali posto se ti superdelegati mogu promjeniti bilo kad njih ne racunam.
- DobroJutroKolumbo
Znaci sve je jos u igri kod demokrata...Gdje moze Obama nadoknaditi prednost koju trenutno ima Clintonovica , u kojim drzavama????
- jeza u ledja
Mislim da po nekoj racunici Obama bi mozda trebao uzeti i vise delegata od Clintonove ne racunajuci Californiju. E sad, tamo ju je malo sustigao (sad je na 37%), po nekoj racunici to je oko 100 delegatskih glasova razlike. S obzirom da je imao (malu) prednost od ranije, jedno 20 boba i da mislim da ce pokupiti vise delegata ukupno danas u ostatku zemlje, ispade da ce razlika biti mozda i manja od 50 boba, a oba kandidata ce imati oko 850, sto nije ni pola od ukupno potrebnog, ne racunajuci superdelegate (koji cine ukupno petinu ukupnog broja mogucih boba).
Ne ocajavajte, sad preko vikenda slijede Louisiana, Nebraska, Washington i Maine, a onda onaj tamo utorak DC, Virginia i Maryland.
Od ovih LA i DC uzima sigurno. Nebrasku s obzirom kako mu ide u tom dijelu zemlje mozemo racunati, Maine veze nemam ali imam osjecaj da oni glasaju independent - znaci opet njemu. E sad Virginia i Maryland, u Virginiji ima svakakvih, ali znam da ima podosta crnaca. To pogotovo vazi za Maryland (Baltimore). Na kraju Washington sumnjam da ce uzeti, jer ce tamo proci isto kao u Californiji (ali mislim da WA ima dva nekakva 'events' , prvo caucus, pa onda jedno 7 dana poslije primary).
Idemo dalje za iste pare.
Obama je u zadnjih par sedmica dostizao Clintonovu, vidjecemo hoce li se nakon danas taj trend nastaviti. Glupi mediji ce od blage pobjede Hillary danas napraviti senzaciju, kao sto su do juce pravili senzaciju od Obame, pa je ispadalo evo haman je prestigao.
Najvece preostale drzave su Texas, Pennsylvania i Ohio.
Ne ocajavajte, sad preko vikenda slijede Louisiana, Nebraska, Washington i Maine, a onda onaj tamo utorak DC, Virginia i Maryland.
Od ovih LA i DC uzima sigurno. Nebrasku s obzirom kako mu ide u tom dijelu zemlje mozemo racunati, Maine veze nemam ali imam osjecaj da oni glasaju independent - znaci opet njemu. E sad Virginia i Maryland, u Virginiji ima svakakvih, ali znam da ima podosta crnaca. To pogotovo vazi za Maryland (Baltimore). Na kraju Washington sumnjam da ce uzeti, jer ce tamo proci isto kao u Californiji (ali mislim da WA ima dva nekakva 'events' , prvo caucus, pa onda jedno 7 dana poslije primary).
Idemo dalje za iste pare.
Obama je u zadnjih par sedmica dostizao Clintonovu, vidjecemo hoce li se nakon danas taj trend nastaviti. Glupi mediji ce od blage pobjede Hillary danas napraviti senzaciju, kao sto su do juce pravili senzaciju od Obame, pa je ispadalo evo haman je prestigao.
-
walkabout
Evo jedno sumiranje i komentar...
--------------------
Anne Davies
February 6, 2008 - 5:26PM
Democrat Barack Obama and rival Hillary Clinton split key "Super Tuesday" victories and Republican John McCain rolled to a string of big wins as 24 US states voted in contests that could help pick the presidential nominees of both parties.
DEMOCRATIC PARTY:
Hillary Clinton
Arizona
Arkansas
California
Massachusetts
New Jersey
New York
Oklahoma
Tennessee
Barack Obama
Alabama
Alaska
Colorado
Connecticut
Delaware
Georgia
Idaho
Kansas
Illinois
Minnesota
Missouri
North Dakota
Utah
REPUBLICAN PARTY:
Mike Huckabee
Alabama
Arkansas
Georgia
Tennessee
West Virginia
John McCain
Arizona
California
Connecticut
Delaware
Illinois
Missouri
New Jersey
New York
Oklahoma
Mitt Romney
Colorado
Massachusetts
Minnesota
Montana
North Dakota
Utah
Hillary Clinton has again emerged as the front runner in the Democratic primary race after she won the most populous state of California and most of the big states on the east coast including New York, New Jersey and Massachusetts.
Senator Clinton was propelled to victory with support from Latino voters in California and in New York – she outpolled her rival Barack Obama two to one in this group - as well as carrying the majority of women.
"After eight years of George Bush, you are ready for a president who brings your values and your dreams to the White House," Senator Clinton said, before the results of California were known.
But Senator Obama is still in the race, as many of the state votes were very close and delegates are awarded proportionally on the Democratic side.
He congratulated Hillary Clinton but reiterated that it was a race between the Washington establishment - and a candidate that had taken more money from Washington lobbyists than any of the Republicans - and a new style of politics.
"Our time has come, our movement is real – and change is coming to America," he said. "Yes we can. Lets get to work."
On the Republican side, Senator John McCain was leading his rival, former Governor Mitt Romney, in California, adding to his strong performance in the big states of the east.
Three hours earlier, Senator Clinton won her home state of New York and New Jersey - two of the big four states, while Senator Obama won his home state of Illinois as expected.
But Massachusetts, where Senator Obama had received the endorsement of the Kennedy clan, Senator John Kerry and the governor, Patrick Deval, Senator Clinton trounced him, with the backing working class voters in Boston. Senator Obama picked up Connecticut and Delaware, but these are smaller states.
In the South, Senator Barack Obama won Georgia and Alabama. Exit polls showed he won the overwhelming share of the African American vote – 81 per cent voted for him. But in other southern states, Senator Clinton outpolled him. She won Tennessee and Arkansas, where she had been first lady.
In the mid west, Senator Clinton also did well winning Oklahoma and was leading in Missouri, a bellweather state in the presidential election.
Senator Obama, however, did well in the smaller caucus states, wining North Dakota, and Colorado – probably due to his strength in organising at the grass roots. He also picked up Kansas, his mother's home state with a solid win, and Utah, which has a very small Democrat population.
The results on the Republican side establish Senator McCain as the unassailable front runner because by winning the big states like California, New York, New Jersey, Connecticut, and Illinois he is now well ahead on the delegate count. Many of the big states are winner take all.
But the results highlighted the fault lines in the Republican Party. Senator McCain won the more moderate eastern states; former Governor Mike Huckabee won the bible belt of the south, and former Massachusetts Governor, Mitt Romney, won some conservative western states.
Both rivals vowed to fight on, which means the Republican race is not finalised – even if it is virtually impossible to change the outcome at this stage.
In southern bible belt, Mr Huckabee won Georgia, Alabama, Tennessee and Arkansas, and was ahead in Missouri. In Georgia, some 64 per cent of voters described themselves as evangelical Christians in the exit poll interviews.
Mr Romney won the seats of Utah, a strong Mormon state, and North Dakota but despite his poor performance vowed to fight on.
--------------------
Anne Davies
February 6, 2008 - 5:26PM
Democrat Barack Obama and rival Hillary Clinton split key "Super Tuesday" victories and Republican John McCain rolled to a string of big wins as 24 US states voted in contests that could help pick the presidential nominees of both parties.
DEMOCRATIC PARTY:
Hillary Clinton
Arizona
Arkansas
California
Massachusetts
New Jersey
New York
Oklahoma
Tennessee
Barack Obama
Alabama
Alaska
Colorado
Connecticut
Delaware
Georgia
Idaho
Kansas
Illinois
Minnesota
Missouri
North Dakota
Utah
REPUBLICAN PARTY:
Mike Huckabee
Alabama
Arkansas
Georgia
Tennessee
West Virginia
John McCain
Arizona
California
Connecticut
Delaware
Illinois
Missouri
New Jersey
New York
Oklahoma
Mitt Romney
Colorado
Massachusetts
Minnesota
Montana
North Dakota
Utah
Hillary Clinton has again emerged as the front runner in the Democratic primary race after she won the most populous state of California and most of the big states on the east coast including New York, New Jersey and Massachusetts.
Senator Clinton was propelled to victory with support from Latino voters in California and in New York – she outpolled her rival Barack Obama two to one in this group - as well as carrying the majority of women.
"After eight years of George Bush, you are ready for a president who brings your values and your dreams to the White House," Senator Clinton said, before the results of California were known.
But Senator Obama is still in the race, as many of the state votes were very close and delegates are awarded proportionally on the Democratic side.
He congratulated Hillary Clinton but reiterated that it was a race between the Washington establishment - and a candidate that had taken more money from Washington lobbyists than any of the Republicans - and a new style of politics.
"Our time has come, our movement is real – and change is coming to America," he said. "Yes we can. Lets get to work."
On the Republican side, Senator John McCain was leading his rival, former Governor Mitt Romney, in California, adding to his strong performance in the big states of the east.
Three hours earlier, Senator Clinton won her home state of New York and New Jersey - two of the big four states, while Senator Obama won his home state of Illinois as expected.
But Massachusetts, where Senator Obama had received the endorsement of the Kennedy clan, Senator John Kerry and the governor, Patrick Deval, Senator Clinton trounced him, with the backing working class voters in Boston. Senator Obama picked up Connecticut and Delaware, but these are smaller states.
In the South, Senator Barack Obama won Georgia and Alabama. Exit polls showed he won the overwhelming share of the African American vote – 81 per cent voted for him. But in other southern states, Senator Clinton outpolled him. She won Tennessee and Arkansas, where she had been first lady.
In the mid west, Senator Clinton also did well winning Oklahoma and was leading in Missouri, a bellweather state in the presidential election.
Senator Obama, however, did well in the smaller caucus states, wining North Dakota, and Colorado – probably due to his strength in organising at the grass roots. He also picked up Kansas, his mother's home state with a solid win, and Utah, which has a very small Democrat population.
The results on the Republican side establish Senator McCain as the unassailable front runner because by winning the big states like California, New York, New Jersey, Connecticut, and Illinois he is now well ahead on the delegate count. Many of the big states are winner take all.
But the results highlighted the fault lines in the Republican Party. Senator McCain won the more moderate eastern states; former Governor Mike Huckabee won the bible belt of the south, and former Massachusetts Governor, Mitt Romney, won some conservative western states.
Both rivals vowed to fight on, which means the Republican race is not finalised – even if it is virtually impossible to change the outcome at this stage.
In southern bible belt, Mr Huckabee won Georgia, Alabama, Tennessee and Arkansas, and was ahead in Missouri. In Georgia, some 64 per cent of voters described themselves as evangelical Christians in the exit poll interviews.
Mr Romney won the seats of Utah, a strong Mormon state, and North Dakota but despite his poor performance vowed to fight on.
- Hantraga
Vrlo je izjednaceno, sto znaci da se trka nastavlja...
Evo trenutnog stanja po delegatima:
Democrats Needed to Win = 2,025
Clinton 632+193=825
Obama 626+106=732
Republicans Needed to Win = 1,191
McCain 598+17=615
Romney 259+9=268
Huckabee 166+3=169
Obicno se poslije Super utorka vec znaju kandidati koji bi bili potencijalni presdjsednicki runneri...No ovaj put je bas neizvjesno...
Mozda se kod Republicanaca odvojio McCain, ali to opet nije ubjedljivo...
To je jedna stvar sto me raduje, da kod republikanaca nema nekog upecatljivog kandidata za kojeg svi glasaju...Sto znaci da ga nece biti tesko pobjediti na izborima...
Evo trenutnog stanja po delegatima:
Democrats Needed to Win = 2,025
Clinton 632+193=825
Obama 626+106=732
Republicans Needed to Win = 1,191
McCain 598+17=615
Romney 259+9=268
Huckabee 166+3=169
Obicno se poslije Super utorka vec znaju kandidati koji bi bili potencijalni presdjsednicki runneri...No ovaj put je bas neizvjesno...
Mozda se kod Republicanaca odvojio McCain, ali to opet nije ubjedljivo...
To je jedna stvar sto me raduje, da kod republikanaca nema nekog upecatljivog kandidata za kojeg svi glasaju...Sto znaci da ga nece biti tesko pobjediti na izborima...
- lady midnight
nazhalost, bojim se da si upravu.pitt wrote:vjeruj da hoce......ako bude hilary kandidat demokrata kojom nesrecom. Milioni demokrata ce prije glasati za mccaina nego za nju.
- pitt
ma kakvi.....stavise mccain je vise postovan kod demokrata nego sto ce hilary ikada biti kod republikanaca. Nju ba i vise od pola demokrata ne moze smisliti. Kad skontas da zemlji treba neko da zblizi dvije stranei izgradi mostove koje je ovaj majmun bush porusio, mislim da je izbor sasvim jasan.lady midnight wrote:nazhalost, bojim se da si upravu.pitt wrote:vjeruj da hoce......ako bude hilary kandidat demokrata kojom nesrecom. Milioni demokrata ce prije glasati za mccaina nego za nju.nisu oni ni toliko udaljeni jedno od drugog da bi ovima shto su "negdje izmedju" izbor tako teshko pao...
-
jefferson
Obama iako je iza Hillary za manje od 100 delegatskih glasova ima velike sanse.
On ima momentum, i bukvalno pokret iza sebe. Vise para ce skupiti jer njegovi kontributori su obicni glasaci kojima nece biti tesko ponovo dati 10-20$ dok je kod Hillary to vec problem s obzirom da su njeni kontributori bogatasi i lobiji.
Medjutim, Obama ima ogromne sans eu LA, TX, OH,MD, dok mislim da on moze da uzme i WA s obzirom na mladju i liberalniju populaciju te drzave.
Jeza dobro si, 441 glasova, neznam otkud meni 470!
On ima momentum, i bukvalno pokret iza sebe. Vise para ce skupiti jer njegovi kontributori su obicni glasaci kojima nece biti tesko ponovo dati 10-20$ dok je kod Hillary to vec problem s obzirom da su njeni kontributori bogatasi i lobiji.
Medjutim, Obama ima ogromne sans eu LA, TX, OH,MD, dok mislim da on moze da uzme i WA s obzirom na mladju i liberalniju populaciju te drzave.
Jeza dobro si, 441 glasova, neznam otkud meni 470!
- Hantraga
Stvarno mislis da Crnac ima vise sanse da pobjedi republikance nego zena...pitt wrote:ma kakvi.....stavise mccain je vise postovan kod demokrata nego sto ce hilary ikada biti kod republikanaca. Nju ba i vise od pola demokrata ne moze smisliti. Kad skontas da zemlji treba neko da zblizi dvije stranei izgradi mostove koje je ovaj majmun bush porusio, mislim da je izbor sasvim jasan.lady midnight wrote:nazhalost, bojim se da si upravu.pitt wrote:vjeruj da hoce......ako bude hilary kandidat demokrata kojom nesrecom. Milioni demokrata ce prije glasati za mccaina nego za nju.nisu oni ni toliko udaljeni jedno od drugog da bi ovima shto su "negdje izmedju" izbor tako teshko pao...
To je kljucno pitanje...
Da li mislis da Crnac moze da ujedini zemlju i da ga bjelci priznaju kao svog pravog vodju...
Koliko vidim Obama pobjedjuje samo u ruralnim podrucjima i malo naprednijim drzavama u kojima je veliki procenat obrazovanog i mladjeg glasackog tijela...
Nazalost ona vecina, penzioneri, konzervativni bjelci nece dati nikad glas za njega...
Jedina sreca republikancima ove godine je ta sto ce se boriti ili protiv crnca ili zene, sto ima daje veliku sansu da pobjede...
Nazalost mislim da ce Obama biti izabran za Predsjednika onda kad cjela BiH izabere Komsica za svog jedinog predjsednika...
Ko mi nevjeruje nek se malo provoza van grada u kom zivi...
- repeater
u Tx ce proci isto kao i u Cali: latinosi + bijeli tradiconalisti, nema sanse .. mislim da je tesko predvidjeti rezultate u Pa, drzava je bogata studentima i blue-collarasima ciji glasovi mahom idu Obami .. Ohio za Obamu, bez sumnje .. i da se ne varamo, Northeast demokrati su sa ovim rezultatima pokazali koliko su zapravo konzervativni i puni predrasuda. ali vazno je da o Jugu oni ne prestaju srati ..jeza u ledja wrote:
...
-
EI Presidente
http://www.youtube.com/watch?v=jjXyqcx-mYY ...ne znam jel iko postavio ovaj link ranije, ako jeste - sorry
ma obama je dobro prosao, ima dobre sanse da se i dalje bori
sto se mene tice, bilo ko od demokrata mi je bolji od ovih konzervativnih freedom extendera...
clintonovi su mi se malo zgadili kad su poceli zavadjat raju na rasnim osnovama, ali eto srecom prestase.
mccain kod mene ima poene samo radi njegove pozicije tokom rata u BIH. on je zagovarao hitnu intervenciju u Bosni, bez ikakvog cekanja i dogovaranja s karadzicem, koliko se sjecam...
i naravno, drago mi je da on uopste nije impresionirao konzervativnu ameriku, koja ce najvjerovatnije ignorisati izbore samo radi njega. sto daje dobre sanse demokratama.
Obama ima nevidjenu karizmu koja pravo pali mladju raju, njemu sve zavisi od glasaca ispod 30 kuka. mladi ove godine glasaju u ogromnom broju, sto je veoma osvjezavajuce.
Hillary pali zene od preko 45 dinago, koje zele vise nego ista da vide zenu za predsjedicu amerike, sto je vise odraz generalnog porasta utjecaja i moci zena u danasnjoj americi, sto je opet osvjezavajuce...
iskreno mi je zao sta ga romney pusi, siguran sam da do tesko pada mom kolegi pittu...
ma obama je dobro prosao, ima dobre sanse da se i dalje bori
clintonovi su mi se malo zgadili kad su poceli zavadjat raju na rasnim osnovama, ali eto srecom prestase.
mccain kod mene ima poene samo radi njegove pozicije tokom rata u BIH. on je zagovarao hitnu intervenciju u Bosni, bez ikakvog cekanja i dogovaranja s karadzicem, koliko se sjecam...
i naravno, drago mi je da on uopste nije impresionirao konzervativnu ameriku, koja ce najvjerovatnije ignorisati izbore samo radi njega. sto daje dobre sanse demokratama.
Obama ima nevidjenu karizmu koja pravo pali mladju raju, njemu sve zavisi od glasaca ispod 30 kuka. mladi ove godine glasaju u ogromnom broju, sto je veoma osvjezavajuce.
Hillary pali zene od preko 45 dinago, koje zele vise nego ista da vide zenu za predsjedicu amerike, sto je vise odraz generalnog porasta utjecaja i moci zena u danasnjoj americi, sto je opet osvjezavajuce...
iskreno mi je zao sta ga romney pusi, siguran sam da do tesko pada mom kolegi pittu...
- repeater
hantraga .. dosta bijelaca ga je vec priznalo kao svoga vodju. pogledaj procenat bijelih demokrata koji su dosada glasali za njega. jos bolje pogledaj drzave u kojima je dobio apsoltnu venicu (KS, ID, ND, UT, MN !!)
- danas
pitt je sasvim u pravu. cak nije ni bitno ko ce biti republikanski kandidat -- ako hillary bude ispred demokrata, republikanci dobijaju izbore. sve vise sam uvjerena u to. tu zenu pola demokrata ne moze smisliti ocima. vecina onda nece ni glasati, a neki ce mozda cak glasati i za republikanca -- samo da ona ne sjedi u bijeloj kuci. po meni, njena kandidatura je katastrofalna greska u ovom momentu. ne samo jer mi je pun kurac dinastija klinton i bush koje vladaju evo 20+ godina a moguce i dalje, vec jer ona zna da je osoba koja polarise. i sasvim joj je svejedno sto je dodatna polarizacija, u ovom momentu, nesto najgore za ovu zemlju. njoj je glavno da joj guzica sjedne u fotelju, no matter what the cost. uzas.pitt wrote:ma kakvi.....stavise mccain je vise postovan kod demokrata nego sto ce hilary ikada biti kod republikanaca. Nju ba i vise od pola demokrata ne moze smisliti. Kad skontas da zemlji treba neko da zblizi dvije stranei izgradi mostove koje je ovaj majmun bush porusio, mislim da je izbor sasvim jasan.lady midnight wrote:nazhalost, bojim se da si upravu.pitt wrote:vjeruj da hoce......ako bude hilary kandidat demokrata kojom nesrecom. Milioni demokrata ce prije glasati za mccaina nego za nju.nisu oni ni toliko udaljeni jedno od drugog da bi ovima shto su "negdje izmedju" izbor tako teshko pao...