Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Giordano

#701 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

mofo33 wrote:mora da je semiru osmanagicu strina kleopatra
glavom i bradom :lol:
:roll:

Ma kakva strina bolan ne bio,ja bih reko da mu je rahmetli Kleopatra ljubavnica bila!

veseoko_kukulamovic

#702 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Novi artefakti iz Doline Ludila:
ARTIFAKT IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

Prilikom arheoloških okopavanja bašči i livada u mjestu Gornja Vratnica, na dubini od jedno pola metra ispod površine, pronađen je dosada najznačajniji artifakt koji najvjerovatnije pripada graditeljima ovih struktura.

Riječ je o drevnoj mrkvi dugačkoj 36 cm koja jasno prikazuje ljudsku anatomiju. Priroda sasvim sigurno ne gradi ovakve artifatake.

Nesumnjivo je da se radi o visokokvalitetnom umjetničkom djelu, a moguće je da ova mrkva predstavlja i kalup za jedinicu mjere. Naime, graditelji se prilikom gradnje objekata uvijek služe s jediničnim mjerama za dužinu. Danas je to metar ili centimetar. U drevnom Egiptu korišten je lakat, a u Velikoj Britaniji i SAD još je u upotrebi stopa. Stoga se sa dosta sigurnošću može zaključiti da je pronađena drevna mrkva u Bosanskoj dolini piramida služila i kao moguća jedinica mjere za graditelje prvih evropskih piramida u Visokom.

Image
Kolega sa Alipasinog

#703 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... om=&ucat=1&

Visočica možda nije Kraljevski Grad, ali je sigurno mjesto gdje su nekada luksuzno živjeli Bosanski Faraoni(FOTO)
15.07.2008. @ 07:12
Adnan Jašarspahić

Visočani, Bosanci i Hercegovci i ne slute kolika istorijska vrijednost se nalazi na vrhu brda Visočica, za koje Zilka tvrdi da je „Stari Grad Visoki“. Ali to je sada nebitno, jučer smo boravili na Visočici nakon silnih turista i avanturista željnih senzacija. Ono što smo uslikali i što smo vidjeli je nešto sasvim suprotno od raznih teorija, vidjeli smo FATKE i ARTEFATKE. Vidjeli smo zidove, vrata, osmatračnice, zatvor, tri nivao rezidencije bosanskih faraona, stari srebreni novac koji je kovan tako da se na jednoj strani nalazi grb Civilizacije MU, a na drugoj je lik Svetog RASIMA.... Vidjeli smo nepobitne dokaze prailirske civilizacije.

Ovo je trenutno zasigurno najbitnije arheološko nalazište za svijet i istoriju koja ce se ponovo pisati. Stručnjaci koji rade na ovom lokalitetu ne kriju svoje oduševljenje otkrićima koja se dešavaju gotovo svake minute. Na "Piramidi Sunca" trenutno radi 21 osoba uz nadzor nekolicine stručnjaka. U Visokom veoma odusevljeno lokalno stanovništvo što nije ugledalo Kraljevski grad nego Piramidu kao u Egiptu pridaje poseban značaj ovom više nego značajnom otkriću. Ostali mediji u BiH histericno prenose FENA agencijske vijesti. Pola od tih medija ne vjeruje da je Bosna ikad bila država i u vezi s tim vrlo ih zanima ovakvo istraživanja suludo traganje za piramidama koje nam pokazuje da je Bosna bila veoma moćna prailirska civilizacija MU, i da kao kao takva nije nastala AVNOJ-em, što nam nameću sulude sesirdzije iz Amerike. Tragedija je u tome što tri naroda u BiH pomalo zbunjena i zatrovana nacionalizmom ne može da vjeruje da su postojali neki faraoni prije 700,000 godina koji nisu bili ni srbi, ni hrvati, a Boga mi ni muslimani, nego Plejadjani. Oni su imali neku svoju Piramidu nebeskih tijela (Sunca, Mjeseca i ZMAJA) i vjerovali u nekih svojih deset pravila i kao nešto šurovali sa tada moćnim sazvjezdjem Malog i Velikog Medvjeda i Kamene Krave, te kao takvi nisu interesantni u svrhu dnevne politike.

Visoko je Piramida Sunca i to niko ne može pobiti. U Visokom je krunidbeno i grobno mjesto najvećeg bosanskog faraona RASIMA. Izumutelj runskog pisma Runar (Rudar) Ensad je stolovao u Visokom i ovdje je pronađen megalit s njegovim pismom koje je urezao macolom dok je jeo sendvic. Visočica je bila rezidencija bosanskih faraona koja će nam otkriti mnoge nejasnoće, pretposljednja bosanska kraljica RASIMA OSMANAGIC je preko Visokog, Kreševa i Fojnice bježala od Ilira prema Plejadama. Visoko je najveći „memory stick“ istorije civilizacije MU.

Istina, trenutno je puno smutnje oko svih ovih silnih istraživanja i svakojakih istraživača, ali onog trenutka kada se sistematski uvežu Fondacija Arheoloski Park BPS, Adnan Jasarspahic, lokalna vlast, Kantonalna Vlada, nadležna Federalna ministarstva i drugi zaljubljenici damanhurske plejadske prailirske civilizacije MU veoma brzo ćemo ugledati vertikalne zidove piramide, dok pijemo kaficu u centru Visokog, a i sire!

(Slike pogledajte u sekciji „foto korner“)

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... om=&ucat=1&
tranquil

#705 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Neregistrirani wrote:hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58100

Moze li jadnije?
Samo čekaj, svako malo ljudi iznenade.
Kolega sa Alipasinog

#706 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Ja mislio kugle postoje samo u Bosni i Kosta Riki, kad ono ih ima i u Srbiji. :(

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... Itemid=100

I to jos "prirodnog porekla". Bas smo peh. Fondacija protiv Fondacije pred kraj utakmice vodi s velikom razlikom, a sve postignuto iskljucivo autogolovima, sve pod samu precku.
Несумњиво је природног порекла, а на то указује и присуство још шест кугли и четири полулопте са поседа Јакова Миловановића, у засеоку Беле Воде, на којима нема уреза.
veseoko_kukulamovic

#707 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Kolega sa Alipasinog wrote:Fondacija protiv Fondacije pred kraj utakmice vodi s velikom razlikom, a sve postignuto iskljucivo autogolovima, sve pod samu precku.
jooooj oplakah! ahahhahaahhahaahhaahhaah! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RtrnOfSalisbury

#708 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by RtrnOfSalisbury »

Predlazem da se paralelno sa otkopavanjem artifaktova i prekopavanjem livada pokrene i inicijativa za pokretanje inicijative za pocetak procesa (z)bratimljenja dva grada: Kairo i Visoko. Obavezno organizovati prigodni nogometni turnir, muzicki dio programa ne smije izostati, poslije citanja pojema i pjesama sa tematikom piramida, muzicki dio prepustiti recemo Rizzo-u ruzi i eventualno grupi sa velikijem hitom Skini mi se bona sa mog telefona, dojdi mi u krevet ceka te bombona - bez tromblona.
Prvi susreti dva grada pobratima ima da se odrze kod nas jer nase piramide su starije a recemo sljedece godine bi tradicija mogla da se nastavi u Kairu uz evociranje uspomena na bivse faraone. Uvodnu besjedu bi mogli odrzati strucnjaci iz multimedijalnih disciplina a zavrsnu nas Indijana, a mogo bi se organizovat i neki igrokaz. Posto Egipticani ne znaju sta je snijeg, jedan od susreta bi se mogo odrzat zimi dok je snijega i umjesto nogometa ubaciti sankanje skijanje itd.
ja sa svoje strane odma uzimam ucesca sa ovom kratkom pjesmicom:

oda piramidi
zivjelo Visoko i dragi nas pobratime-grade Kairo
nama nas faraon piramide sagradio
objekat velicanstveni nam podario
a nije znao nas faraon mili da ce i vama faraon vas nekad reci: piramide gradi.
gradite piramide Egipticani moji jer mi moramo od onije tamo biti bolji.
sportisti dragi i turisti iz cijelog svijeta pogledajte kako nam sve cvjeta
i pogleda nas nas faraon sa frekvencijom nekom cudnom
i piramide nastadose ko nekim cudom
ProS

#709 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by ProS »

jesu l barem oni visocani spustili cijene tamo,u blizini brda :?
Giordano

#710 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

ProS wrote:jesu l barem oni visocani spustili cijene tamo,u blizini brda :?

Ma kakvi bolan ne bio,kad bi to oni ucinili ,onda nebi bili Visocani!!! :lol:

Oni sad boga mole da im piramidista Semir otkrije "PIRAMIDU MARSA "ili "PIRAMIDU VENERE",pa onda da dignu cijene!!

veseoko_kukulamovic

#711 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Giordano wrote:Oni sad boga mole da im piramidista Semir otkrije "PIRAMIDU MARSA "ili "PIRAMIDU VENERE",pa onda da dignu cijene!! :roll:
Otkako se visočka šesta terasasta Piramida Višnje (Dobrić) ispostavila da je, ustvari, Piramida Borovnice tj. voćnjak, slabo da će Fondacija izlazit više s novim piramidama.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Piramida Borovnice u selu Čekrečije kod Visokog:

Image

Neki očito smatraju da je na visočkim "piramidama" mnogo bolje i unosnije uzgajat voće nego ublehe! :mrgreen:
Neregistrirani

#712 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Kolega sa Alipasinog wrote:Ja mislio kugle postoje samo u Bosni i Kosta Riki, kad ono ih ima i u Srbiji. :(
A i u Laktasima: http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... Itemid=113

O kuglama je bar toliko receno.
veseoko_kukulamovic

#713 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

E moj Semire, neće ti foteljaši nikako da mrdnu iz svojih elitističkih kabineta:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080716022
Gornja Tuzla
Pronađena skulptura stara 6.500 godina

Međunarodni arheološki tim eksperata Prahistorijskog instituta iz Beča i Muzeja Istočne Bosne iz Tuzle pronašao je na lokalitetu Gornje Tuzle malu keramičku skulpturu sa ljudskim likom staru više od 6.500 godina, izjavila je danas za Fenu kustosica Zemaljskog muzeja Zilka Kujundžić-Vejzagić, koja je uključena u ovaj projekt kao ekspert za prahistoriju.
:mrgreen: 8-)
kadaj

#714 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kadaj »

Možda su našli Visočku Kamenčicu :lol:
Neregistrirani

#715 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Fondacijin kadar (dipl ing. mas. kojem se prividaju utvare u tunelima) postaje strucnjak za stari grad. :? :shock:
kadaj

#716 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kadaj »

Odakle on dojeba sad?
Neregistrirani

#717 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Garant je ganjao utvare pa zalutao gore, skontao da je ipak ostao kamen na kamenu, pa sad hoce da se napravi strucnjak i za tu oblast.

Ne bi me cudilo da se ovo sad objavi u Fondacijinoj rubrici Iz mog ugla, imali bi oni obraza i za to.
Giordano

#718 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

markes69 wrote:Zanima me u cijem vlasnistvu je zemlja po kojoj Ludi Manojlo kopa i opste s cijom dozvolom i blagoslovom... i naravno od kojih para .Ono sto Osmanagic zaraduje radeci za americku naftnu industriju slabo da je dovoljno za podvojeni ljubavni zivot koji vodi a kamoli za sva ta ceprkanja.I zar stvarno niko od 'glavatih glavonja 'ne vidi da je fraer lud ko struja i kako ih nije stid da slucaj kao sto je on "predstavlja" Bosnu u bilo kom pogledu ,resoru ,bilo kojoj grani bilo koje nauke...sem mozda u sportskoj disciplini"kopanje za vijesti iz nesvjesti' . Zar nije vrijeme da se nade nacina, na drzavnom nivou,za zvanicnu i strucnu provjeru njegovih nebuloza i halucinacija.Naravno ,kada se utvrdi ja je tipa pukla suncanica ,staviti tacku na svu tu papzjaniju i prestati se brukat i naravno prestati trositi pare koje otimaju od naroda i daju ih MANEMAMVISERUZNIHRIJECI ...AAAAAAA koliko me ovo sve ljuti ,kako je samo ljudska glupost i lakovjernost beskrajna..... a rezultati koje postize tim Zemaljskog muzeja me raduju i ispunjavaju ponosom jer to su dokazi o nama ,nasoj historiji a ne to sto ona dilajla radi...

Ma bjezi bolan,kakva Dilajla,Dilajla je za njega prava princeza,ama pravi tokmak,ubleha,garant!!Ama nejma mu ravna,na ovom dunjajluku!
Jos kad mu vidim onaj sesir..........boze me sacuvaj i zakloni od raznih ubleha i tokmaka!
Ama da je on nabacio fesic na glavu,sto bi mu vjerovatno bolje pasovalo,ja bih more biti i povjerovao,jerbo znam iz iskustva,da ti ljudi sa nakrivljenim fesicem na glavi ne umiju izmisliti te piramidisticke idiotizme!
Estakfirulah,svasta u bozijoj basti!
Uvijek sam se divio ljudskoj pameti,ali jos vise sam se cudio ljudskoj gluposti,a posebno piramidiotizmu!!!!!
Haj budi veseo i ostavi se ubleha i tokmaka!
Vozdra!

Giordano

#719 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

Neregistrirani wrote:
pitt wrote:vela havle......kakve su ovo sihre :D :D :D :D
:D :D :D

Sad je valjda jasno zasto med koji lijeci bolesti izazvane dzinima i sihirima kojeg prodaje izvrsni direktor Fondacije kosta 35 eura plus postarina. :D :D

Zar i toga ima pobogu jarane!!?
Tobe jarabi,tobe estakfirulah!
Ma dje ce him dusa sa ovoliko grijehova!Alahsalamet!
Ejsahatile ti!
Ziv i zdrav mi bio,i dobro se pazio od bolestina izazvanih djinima i sihirinima! :lol:

veseoko_kukulamovic

#720 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Semire, Semire, izdaju te najbliži saradnici, ts ts:
Već se dulje vrijeme vrše iskopavanjanja kraljevskog grada Visoko, na vrhu brda Visočice, unutar ostataka zidina staroga grada. Iskopavanje se vrši pod stručnim nadzorom mr.Lidije Fekeža, specijaliste za Srednji vijek, veoma prijatne osobe spremne na interesantan razgovor. Predusretljivost joj je velika vrlina, pa su je Visočani prihvatili kao dragu osobu. Baveći se istraživanjem koje ima za cilj dokazivanje postojanja visočkih piramidalnih objekata, često navratim na lokaciju koja nas zajednički interesuje, ali iz različitih pobuda. Mi Visočani, koji smo odrasli na Gradu imamo poseban interes i ljubav prema starom zdanju na kom smo nekada bili vitezovi, kraljevi, boreći se za naklonost neke imaginarne princeze. Ovo je nešto sasvim drugačije, poprima ozbiljan pristup naučnog boravka koji čini da svaki boravak ostavi na nas utisak ne prolaznosti vremena.
Drugačije, od čega? Orbsova iz tunela? Semketovih nebuloza? :D
A u Visokom se već šuška o dizanju anti-piramidalne bune...

:lol: :lol: :lol: :lol:
Giordano

#721 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

veseoko_kukulamovic wrote:Semire, Semire, izdaju te najbliži saradnici, ts ts:
Već se dulje vrijeme vrše iskopavanjanja kraljevskog grada Visoko, na vrhu brda Visočice, unutar ostataka zidina staroga grada. Iskopavanje se vrši pod stručnim nadzorom mr.Lidije Fekeža, specijaliste za Srednji vijek, veoma prijatne osobe spremne na interesantan razgovor. Predusretljivost joj je velika vrlina, pa su je Visočani prihvatili kao dragu osobu. Baveći se istraživanjem koje ima za cilj dokazivanje postojanja visočkih piramidalnih objekata, često navratim na lokaciju koja nas zajednički interesuje, ali iz različitih pobuda. Mi Visočani, koji smo odrasli na Gradu imamo poseban interes i ljubav prema starom zdanju na kom smo nekada bili vitezovi, kraljevi, boreći se za naklonost neke imaginarne princeze. Ovo je nešto sasvim drugačije, poprima ozbiljan pristup naučnog boravka koji čini da svaki boravak ostavi na nas utisak ne prolaznosti vremena.
Drugačije, od čega? Orbsova iz tunela? Semketovih nebuloza? :D
A u Visokom se već šuška o dizanju anti-piramidalne bune...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ma ja bolan jarane "veseoko_kukulamovic",ja him to govorim od pocetka tog skrnavljenja Visocice koje je zapoceto od tog hajirsuza,daleko mu kuca bila od moje!
Ama da je on sam,lahko bih ja sam izaso na kraj sa njime!
Ima njih bukadar,cijela ekipa,jarane moj,treba lovu dijeliti!!
Zato je jedini izlaz,jarane moj,ta tvoja anti-piramidalna buna!Ja sam apsolutno za to!
Jedino bi malo promjenio to ime,ako se ti ne bi naljutio na mene,pa bih ja to nazvao:
ANTI_PIRAMIDISTICKA REVOLUCIJA protivu piramidista i piraimidisticke pete kolone!
Vozdra ti jarane!
PS.....Zivila "ANTI-PIRMIDISTCKA REVOLUCIJA",dole piramidisti i piramidiotska peta kolona!!!!!!! : :bih:

kadaj

#722 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kadaj »

veseoko_kukulamovic

#723 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

kadaj wrote:Evo i novac su nasli.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080717045
Ma kaki bolan novac, kakvi bakrači!
Semir je rek'o da kraljevskog grada nejma i basta! :bih:

Image