mofo33 wrote:mora da je semiru osmanagicu strina kleopatra
glavom i bradom
Ma kakva strina bolan ne bio,ja bih reko da mu je rahmetli Kleopatra ljubavnica bila!
mofo33 wrote:mora da je semiru osmanagicu strina kleopatra
glavom i bradom
ARTIFAKT IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA
Prilikom arheoloških okopavanja bašči i livada u mjestu Gornja Vratnica, na dubini od jedno pola metra ispod površine, pronađen je dosada najznačajniji artifakt koji najvjerovatnije pripada graditeljima ovih struktura.
Riječ je o drevnoj mrkvi dugačkoj 36 cm koja jasno prikazuje ljudsku anatomiju. Priroda sasvim sigurno ne gradi ovakve artifatake.
Nesumnjivo je da se radi o visokokvalitetnom umjetničkom djelu, a moguće je da ova mrkva predstavlja i kalup za jedinicu mjere. Naime, graditelji se prilikom gradnje objekata uvijek služe s jediničnim mjerama za dužinu. Danas je to metar ili centimetar. U drevnom Egiptu korišten je lakat, a u Velikoj Britaniji i SAD još je u upotrebi stopa. Stoga se sa dosta sigurnošću može zaključiti da je pronađena drevna mrkva u Bosanskoj dolini piramida služila i kao moguća jedinica mjere za graditelje prvih evropskih piramida u Visokom.
Samo čekaj, svako malo ljudi iznenade.Neregistrirani wrote:hahahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58100
Moze li jadnije?
Несумњиво је природног порекла, а на то указује и присуство још шест кугли и четири полулопте са поседа Јакова Миловановића, у засеоку Беле Воде, на којима нема уреза.
jooooj oplakah! ahahhahaahhahaahhaahhaah!Kolega sa Alipasinog wrote:Fondacija protiv Fondacije pred kraj utakmice vodi s velikom razlikom, a sve postignuto iskljucivo autogolovima, sve pod samu precku.
ProS wrote:jesu l barem oni visocani spustili cijene tamo,u blizini brda
Otkako se visočka šesta terasasta Piramida Višnje (Dobrić) ispostavila da je, ustvari, Piramida Borovnice tj. voćnjak, slabo da će Fondacija izlazit više s novim piramidama....Giordano wrote:Oni sad boga mole da im piramidista Semir otkrije "PIRAMIDU MARSA "ili "PIRAMIDU VENERE",pa onda da dignu cijene!!![]()

A i u Laktasima: http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... Itemid=113Kolega sa Alipasinog wrote:Ja mislio kugle postoje samo u Bosni i Kosta Riki, kad ono ih ima i u Srbiji.![]()
Gornja Tuzla
Pronađena skulptura stara 6.500 godina
Međunarodni arheološki tim eksperata Prahistorijskog instituta iz Beča i Muzeja Istočne Bosne iz Tuzle pronašao je na lokalitetu Gornje Tuzle malu keramičku skulpturu sa ljudskim likom staru više od 6.500 godina, izjavila je danas za Fenu kustosica Zemaljskog muzeja Zilka Kujundžić-Vejzagić, koja je uključena u ovaj projekt kao ekspert za prahistoriju.
markes69 wrote:Zanima me u cijem vlasnistvu je zemlja po kojoj Ludi Manojlo kopa i opste s cijom dozvolom i blagoslovom... i naravno od kojih para .Ono sto Osmanagic zaraduje radeci za americku naftnu industriju slabo da je dovoljno za podvojeni ljubavni zivot koji vodi a kamoli za sva ta ceprkanja.I zar stvarno niko od 'glavatih glavonja 'ne vidi da je fraer lud ko struja i kako ih nije stid da slucaj kao sto je on "predstavlja" Bosnu u bilo kom pogledu ,resoru ,bilo kojoj grani bilo koje nauke...sem mozda u sportskoj disciplini"kopanje za vijesti iz nesvjesti' . Zar nije vrijeme da se nade nacina, na drzavnom nivou,za zvanicnu i strucnu provjeru njegovih nebuloza i halucinacija.Naravno ,kada se utvrdi ja je tipa pukla suncanica ,staviti tacku na svu tu papzjaniju i prestati se brukat i naravno prestati trositi pare koje otimaju od naroda i daju ih MANEMAMVISERUZNIHRIJECI ...AAAAAAA koliko me ovo sve ljuti ,kako je samo ljudska glupost i lakovjernost beskrajna..... a rezultati koje postize tim Zemaljskog muzeja me raduju i ispunjavaju ponosom jer to su dokazi o nama ,nasoj historiji a ne to sto ona dilajla radi...
Neregistrirani wrote:pitt wrote:vela havle......kakve su ovo sihre![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sad je valjda jasno zasto med koji lijeci bolesti izazvane dzinima i sihirima kojeg prodaje izvrsni direktor Fondacije kosta 35 eura plus postarina.![]()
Drugačije, od čega? Orbsova iz tunela? Semketovih nebuloza?Već se dulje vrijeme vrše iskopavanjanja kraljevskog grada Visoko, na vrhu brda Visočice, unutar ostataka zidina staroga grada. Iskopavanje se vrši pod stručnim nadzorom mr.Lidije Fekeža, specijaliste za Srednji vijek, veoma prijatne osobe spremne na interesantan razgovor. Predusretljivost joj je velika vrlina, pa su je Visočani prihvatili kao dragu osobu. Baveći se istraživanjem koje ima za cilj dokazivanje postojanja visočkih piramidalnih objekata, često navratim na lokaciju koja nas zajednički interesuje, ali iz različitih pobuda. Mi Visočani, koji smo odrasli na Gradu imamo poseban interes i ljubav prema starom zdanju na kom smo nekada bili vitezovi, kraljevi, boreći se za naklonost neke imaginarne princeze. Ovo je nešto sasvim drugačije, poprima ozbiljan pristup naučnog boravka koji čini da svaki boravak ostavi na nas utisak ne prolaznosti vremena.
veseoko_kukulamovic wrote:Semire, Semire, izdaju te najbliži saradnici, ts ts:
Drugačije, od čega? Orbsova iz tunela? Semketovih nebuloza?Već se dulje vrijeme vrše iskopavanjanja kraljevskog grada Visoko, na vrhu brda Visočice, unutar ostataka zidina staroga grada. Iskopavanje se vrši pod stručnim nadzorom mr.Lidije Fekeža, specijaliste za Srednji vijek, veoma prijatne osobe spremne na interesantan razgovor. Predusretljivost joj je velika vrlina, pa su je Visočani prihvatili kao dragu osobu. Baveći se istraživanjem koje ima za cilj dokazivanje postojanja visočkih piramidalnih objekata, često navratim na lokaciju koja nas zajednički interesuje, ali iz različitih pobuda. Mi Visočani, koji smo odrasli na Gradu imamo poseban interes i ljubav prema starom zdanju na kom smo nekada bili vitezovi, kraljevi, boreći se za naklonost neke imaginarne princeze. Ovo je nešto sasvim drugačije, poprima ozbiljan pristup naučnog boravka koji čini da svaki boravak ostavi na nas utisak ne prolaznosti vremena.![]()
A u Visokom se već šuška o dizanju anti-piramidalne bune...
![]()
![]()
![]()
Ma kaki bolan novac, kakvi bakrači!